- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS ROG Ally
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz
wolfman #1873 üzenetére
Több dolog is zavart okozhat(ott).
1. Az AMD-nél és az NV-nél a x80-as számozású kártyák nem ugyanabba a kategóriába tartoznak. NV-nél felső, AMD-nél közép.
2. AMD újabban az középkategóriát hozza ki először, utána megy felfelé.
3. Az időzítés is csalóka. Mert az AMD most csak a középkategóriát hozta ki (ill. jelentette be a 460-470-et), míg NV inkább ennél feljebbi kategóriát hozott ki, így bár egyszerre jöttek a kártyák, tök eltérő szegmenseket fednek le. (480-1060 csak az átfedés)
4. Az AMD-s felső kategóriás kártyákról (Vega kódnévvel) semmi hivatalos infó7770 kérdésre: kb. értem, pont ezért dobtam be poénból a 8600GT-t, az volt ugyanígy középkategória.
Bevallom, az AMD kártyáit és kategorizálását kevésbé ismerem, 4850 óta nem volt AMD kártyám, valahogy mindig így jött ki. Meg néhol kicsit zavaros is nekem, valahol a 7-es szériánál volt némi csúszás a számozásban, így kicsit elvesztettem a fonalat (korábban a 8-as volt a felső, 9-es a duplagpu, utána meg 8-as lett a felső-közép, 9 felső, 99 duplagpu).
Az új R szériáknál kezdett egyértelműsödni, viszont akkor meg annyi átnevezés volt, hogy a generációk közötti váltásoknál vesztem el -
válasz
wolfman #1873 üzenetére
Elvileg már Vega kéne legyen a 490 és 495. A 480-ban lévő P10 teljes lapka (36 CU), innentől az órajelekkel meg max a GDDR5X-el lehet játszani (mintha olvastam volna, hogy tudja fogadni a P10), ha erősebbet akarnak kihozni. A P11 meg a kisebbik variáns, max 16 CU-val. Szóval nagyobb erőhöz valami új kell.
Új hozzászólás Aktív témák
ph 199-239 dollárért kínál fejlett architektúrát, problémamentes játékot és VR-élményt az AMD Polaris 10.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Politikai mémek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Friss előzetest és fejlesztői videót kapott a Mafia: The Old Country
- Hobby rádiós topik
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- MSI GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 GAMING 8G Videokártya!
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 3090 24GB
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest