- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- Nem veszik el az Activision Blizzardot a Microsofttól
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kevesebb bevételét adja át az OpenAI a Microsoftnak
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Powerbank topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen széket vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az a baj, hogy nem csak a Firefox indul ilyen tetűben, hanem minden... Sőt még a Win7 is szokott ilyen lassulásokat produkálni.
A Firefox-ba eleve beállítottam, hogy kilépésnél minden sz@rt töröljön maga után. (Mellesleg nem kéne, hogy nagyon tele legyen szemetelődve, hiszen a gépet is most vettem 2 hete, és rögtön Win reinstall játszott!)
A Firefox-ot lehet ám itt szidni, de Core2-es gépen nekem elég gyorsan bejött (illetve melóba van még Core2 most is), nincs vele semmi bajom. Igaz, nincs is tele telepítve mindenféle addon-nal.
Szóval nem győzőm hangsúlyozni, hogy jó kis cucc ez a Brazos, csak ne egy Core2-es rendszert cserélj le rá, mert akkor "pofára esés" van. Végülis nem bántam meg a cserét, csak kicsit csalódott vagyok, na!
-
válasz
antikomcsi #44 üzenetére
Ámen.
-
sagit
veterán
x121e-t a népnek e-350-el olcsóért
kár hogy bilibe lóg a kezem... -
Boxi88
őstag
"Az IGP szerepét az E-350-es APU-ban is megtalálható Radeon HD 6310 tölti be, amelyben megmarad a 80 shader processzor, ám a magórajel 488 MHz-re módosult, ami – elhanyagolhatónak mondható – 4 MHz-es órajelcsökkenést jelent."
Sosem voltam erős matekból, de ha 500MHzből kivonok 488MHz-t az se hogysem lesz 4MHz... inkább 12MHz!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kíváncsi lennék, hogy mennyit gyorsul bizonyos körülmények között az E450-es az E350-hez képest!
-
Nézőpont kérdése, hogy ki, mire gyúr. Szerintem is túlárazott. Ahova szoktak kérni ilyen "kis" gépet, ott a fogyasztás "sokadlagos" kérdés. Pont ennyibe kerül egy 785G-s lap, és egy x2. És ami azt illeti tökéletesen elegendő a HD4200, viszont a proci meghálálja a töblet fogyasztást.
Persze lehet valaki szívesen áldozza fel a teljesítményt a fogyasztás oltárán, de ott valami specifikus használatra van kihegyezve a cucc.
Én asztali konfigba nem szívesen építenék brazost és adnám oda valakinek, hisz tudjátok ti is, hogy előbb utóbb agyontelepítik mindenféle beépülő sz@rral, amiről azt sem tudják mi, és az automatikusan induló programok számát is szépen fel hizlalják. És ha már ezt teszik, legalább legyen egy kis plusz cpu erő a szörnyben.
-
ddekany
veterán
"22 ezer forint az alaplap+cpu+vga harmas..."
De annyiért csakis pöcsköszörűs kivitelben! Mert ugye nem azért fogyasztanak ezek keveset, hogy passzív hűtést tegyünk rá vagy legalább jó lassabban forgó hűtést, nem... Hanem hogy minél kisebb bordát minél kisebb ventilátorral, nehogy a cucc fordulatszáma a nem hallható tartományba süllyedjen. De, 30e-ért rábasznak egy nagyobb alumínium darabot (passzív hűtés).
-
CHIPman
nagyúr
E300 jó lesz, egy C50-es helyére el tudnám képzelni. A C60-nak nem látom értelmét, szerintem az 1,3GHz nem fog beleférni nagyon a 9W-ba, a videovezérlő meg olyan mindegy, mennyin fut.
-
MZperX75
addikt
Megtörtént a ráncfelvarrás!
Nem rossz! de.....
Ezt majd azért kihagyom!( 28nm-en biztos, többet csiszolódnak majd!)
Kivárom az E-350-emmel .
Ami erdekelne Ilano 35W-TDP micro itx-be,vagy 28nm-es E-350 utódja
4maggal-turbócore-val 18WTPD-vel,de ki tudja mit hoz a jövő?
(HTPC-ben gondolkozom már,nagygépek számomra már felejtősek)Csak így tovább AMD!
Intel ezt a szegmenst, nem fogja annyiban hagyni! Ide a véres bököt!
De nem baj,lesz olcsó HTPC-m megint!!!!!
Az E-300-es lapka felejtős (gondolom a selejtet is ki kell árulni) 1.3Ghz/mag 18W-os keretben? Ez ám a fejlődés!
OFF
(22nm-en jövőre Intel elég "odab****-os" lesz)
(beetetés ,sikeres volt!Kérdés ezt mennyiért adja nekünk, nem "non profit" AMD) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
iMaverick #26 üzenetére
Töröld a róka offline cache-ét (CTRl + SHIT + DEL) és a felesleges/régi előzmény hónapokat, látványos javulás lesz az első indulás idejében.
Ha Linuxozol, a ramdisk használata a cache tárolására magától megold mindent.Valamint még próbáld ki a pipelineing hatását, ha még nem használtad. [link]
-
vinibali
őstag
egyszerűen a újabb revekből több pénzt akarnak kicsikarni AMDék
-
-
stratova
veterán
Ez a szomorú. De jöjjön csak. Remélem a HP mellett (helyett) más is felkarolja a jobban sikerült CPU-kat. Mindenütt P320-P360-nal kínálgatnak még konfigurációkat pedig volt ott P650 (25W) is csak alig találni vele gépet, pedig a HP Probook 4525s még versenyképes is lehetett anno M880G + HD5470-nel és akkuval is bírta volna.
-
vanhalen
senior tag
válasz
iMaverick #26 üzenetére
"Persze most lehet itt jönni a fogyasztással, meg minden, de amikor egy Firefox-ot elindít a user, és szó szerint várni kell amíg bejön..."
Nem védeni akarom, vagy ilyesmi, nem volt még kezemben brazos-os cucc, de firefox egy F05 és legalább 2 éve ezt a rettenetes lassú indulást produkálja. Minden "javítás" (toldozás-foltozgatás) után a változások listáján elöl: "javult az indulás"
Én személy szerint utálom, vesd össze egy Operával, vagy akár Safarival, Chrome-al vagy bármivel. Firefox indulása magyarul botrányos és már-már legenda -
-
hohoo
senior tag
talán nem vindóz7elni kéne netezős gépre, mert nekem feleennyi órajelű p3 celeroncs 1,2ghz és 384 mega sd-rammal megy a netezés/film/zene egy ubuntun, igaz a flash videoknál csak 240p megy(mert a flash xar linuxra meg mégxarabb) szaggatás nélkül, de flash nélküli h264 már a 480p is simán megy.
-
válasz
canniball #17 üzenetére
+1
Szerintem ugyanaz a gyártmányú Asrock-od van neked is, mint nekem, és dettó ugyanaz a szitu: 1333MHz-es DDR3-mal müxik. Szóval nem hinném, hogy ez akkora újítás lesz...
BoC1ka: szerintem a kolléga a túlárazást (és nem a drágaságot!) rótta fel... Tehát ehhez az ár/érték arányhoz képest. És valóban: egy kissé mintha "karcsú" lenne a teljesítmény. Megmondom az őszintét: egy Core2Duo-s rendszert cseréltem le (komplett gép: 65W) erre az Asrockra (komplett gép: 36W). Még anyagilag is jól jöttem ki, mert a régi cuccokból kitermeltem 37eFt-ot, míg az Asrock-ot használtan megvettem 19e-rt és 8200Ft volt a 2x2048 DDR3... Még maradt is lóvé!
Csak hát a teljesítménye látványosan gyatrább... Most nem fikázni akarom, csak egy kicsit csalódtam. Persze most lehet itt jönni a fogyasztással, meg minden, de amikor egy Firefox-ot elindít a user, és szó szerint várni kell amíg bejön... (Alapból 30-35%-os CPU terheltséget mutat a Win7...)
-
Mercutio_
félisten
válasz
Plazmacucci #23 üzenetére
522-nek volt itt Ph-n tesztje, azt és a hozzá tartozó topicot böngészd át esetleg, ja és van egy Netbook-os topic is.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
Plazmacucci #19 üzenetére
Ha nem valami elmebeteg kódolású, akkor az 1080p-t is gond nélkül viszi, killasample se volt neki gond emlékeim szerint.
-
stratova
veterán
A Thinkpad X120e E-350-nel bőven vállalható kis masina lett volna, ha nem csak E-240-nel méltóztattak volna árulni. Tény, hogy az atom mellett esetlegesen konkurensnek számító U3400-U3600-as (Arrandale) Celeronokból sem volt dömping, de ki tudja mennyire ereszti rá a piacra Intel a (Sandy Bridge) 787, 857-et.
Nincs baj Brazossal azzal van baj, hogy hozzánk nem jutnak el hivatalos csatornákon keresztül ez X120e kaliberű gépecskék. 11-13.3-ba bele lehet tenni ezeket.
Llano-tól sem kellene félteni a 13.3-as méretkategóriát ha piacra került gép ilyen méretben i3+GT540 párosítás (ami szerintem talán már sok is). -
Oliverda
félisten
válasz
Plazmacucci #19 üzenetére
Jóformán minden elterjedtebb 720p-s és 1080p-s filmet képes gyorsítani.
-
-
canniball
nagyúr
"Az E-450-es modell a memóriavezérlőben is újít, ugyanis az APU már hivatalosan is kezeli az 1333 MHz-es effektív órajelű DDR3-as memóriákat."
Nem tudom hogy hivatalosan vagy sem de az újabb UEFI-vel már az E350 is kezeli őket (legalábbis az Asrock lap). -
Mercutio_
félisten
válasz
Plazmacucci #12 üzenetére
Az ION-os atom ellenfele, a simát röhögve lenyomja általános használatban (net, FullHD, Flash, skype, Office, stb.) és az ION-os atomok se olcsóbbak.
Acer Aspire One 522 C-50-nel 70k-ért van, akinek elég a 10"-os kijelző annak tökéletes.
A 12"-os kijelzős Brazosok mennek 90k és afölött (Aspire One 722 C-50 90k, Asus 1215B C-50 95k, Lenovo S205 E-350-nel 110k)
A bestbuy a 722 volt még néhány hete, de az olcsóbb helyekről (Pl. cég saját webshop) már eltűnt, gondolom jön az utód, de arról még semmi hír
Szóval az a gond, hogy alig van egyáltalán Brazos-os netbookLordX: Az notebook, nem NETbook
nagy és nehéz, cserébe gyenge a hasonló méretű notikhoz képest
-
BoC1ka
senior tag
válasz
DeltaPower #7 üzenetére
22 ezer forint az alaplap+cpu+vga harmas...ramot veszel melle, winyot hazat meg tapot.
MI ebben a draga amugy? -
LordX
veterán
válasz
Plazmacucci #12 üzenetére
A Lenovo G575 jó lesz?
-
stratova
veterán
Váratták már magukat egy-két hónapja, de jobb későn mint soha
Kicsit furcsák ezek a bejelentések, nemrég már a Deccan-ról szálingóztak a pletykák előtte pedig a Trinityt is mutogatták.
Az egyik értelmezésben számomra ez favágás az aktuális termékek alatt a másikban bizonyíték, hogy "Dolgozunk ám a folytatáson jó lesz az".
Azért az aktuális mobil Phenom II X4 szériával szemben az A sorozatos APU-k értékelhető előnye a Turbo Core és alacsony fogyasztás.
LordX: Brazos-os netbook-ból volt hiány. -
Am létezik normális áron E350-el szerelt netbook? Mert úgy lett beharangozva, hogy az Atom ellenfele lesz. Erre gyakorlatilag nincs E350-el szerelt gép 90e alatt. Még a C50-ek nagy része is 90 ezer felett megy.
-
Youri
veterán
Ez az E300 érdekes lehet, már egy ideje tervezem egy home server összedobását
-
V!ck
senior tag
Anyáméknak dobtam össze 1-2 éve egy kis netezős gépet, de katasztrófa... Celeron D 2,4, 1GB RAM stbstb... egy kis flash, vagy soksok link (pl: kapu.hu) és belehal... szóval lassan újítani kéne... egy ilyen E-450 frankó kis ASRock lapra szerelve 1db 2 gigás DDR3 1333-as memóriával teljesen jó lenne
ez már az a teljesítmény, ami netezni több mint elég, másra úgysem használják...de tény, ez inkább mobil platform...
-
-
BotaN
senior tag
Én azt nem értem hogy van egy jó teljesítményű, keveset fogyasztó igazi netbook-os platform, erre elkezdik elemni az órajelet, magokat, egységeket, ide egy kicsit, oda egy kicsit, stb. Ezzel jobb a teljesítmény ok, de emelkedik a fogyasztás is, nem tudom miért esnek mindíg ebbe a hibába... Addig addig turbózzák hogy kis túlzással mehetnek asztaki gépbe...
-
Tomix24
addikt
Ez nem hoz újjítást, észre semmit nem lehet majd venni konkrétan az egyetlen változtatásnál a Turbo core-nál semmit, se a sebességen, se a játékoknál, se a böngészésnél, sehol...
Gondolom az E-350 ára felett adják majd, sok balga meg megveszi és rácsodálkozik hogy lehúzták a E450 néven -
Mercutio_
félisten
Jövő héten iskola
, a gyerek már kérdezgeti, hogy hol a beigért netbookja, de az új brazosokkal szerelt notik még, a régiek már nem kaphatóak
-
Sanya
nagyúr
Hajrá! csak legyen igazi verseny!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A C-60-as modell a 10 hüvelykes netbookokba, míg az E-300-as és E-450-es APU-k a nagyobb masinákba kerülhetnek.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest