Hirdetés
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DBob
őstag
Nos, én is a "csalódottak" táborát gazdagítom.
Desktop?
Napi szinten desktopra használok kétmagos atomot. Ezzel már alapvetően sokan hülyének néztek meg ha korábban is szóba került, ám nekem a (max) fogyasztás is fontos. Én, aki potenciális vásárló lehetnék nem érzem miért kellett erre 2-3 évet várnom, és most ezt megvennem, hiszen a webes gyorsításokon kívül ebben nem érzek semmi pluszt, ami miatt nyomott áron el kéne ezt adnom, és helyette új lapot, új ramot vennem.
Azok akik eddig se vettek maguknak Atomot desktopra, ezután se fognak mert már a C2D-hoz képest is nagyságrend volt a különbség, nem hogy i3-5-7-hez képest.HTPC?
Azokat se értem, akik "úú már végre tökéletes htpc-be" mentalitást képviselik. ION eddig is jó volt HTPC-nek, ezután is jó lesz. Sőt, tesztek, és a már felhasználói tapasztalat alapján jobb is. Frissen ellenőriztem, a legolcsóbb brazos és ionos lap ára közt 2.5khuf különbség van.Gép szülőnek / kistestvérnek / nagymamának?
1-5 tabra, MSN-re, winampnak az egymagos atom is tökéletes volt eddig is (3 éve használják a szomszéd szobában megelégedéssel mai napig), a HDD a leglassabb benne. Ráadásul minimum féláron megkapható brazoshoz képest.Házi-szerver / NAS?
Itt gyakorlatilag csak a CPU sebessége, memória sebessége és mennyisége számít. Az integrált GPU itt csak a fogyasztást növeli, amíg a CPU erőből kevesebb van. Sajnos, D945GSEJT-et már nem kapni, pedig egy gyufásdoboznál alig nagyobb dugasztápról elmegy nálam, 15W maximális (!) fogyasztással, két darab szinte körömnyi bordával. Így, hogy már nem kapható, 1 vagy 2 magos Atom továbbra is jobb választásnak tűnik a célra.Nem tudom kihagytam-e még más felhasználási alternatívát, biztosan. Mindenki úgy várta mint az "Atomverő" messiást, de az érzésem szerint még (sokat?) várat magára.

Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Arc Raiders
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Villanyszerelés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Parkside szerszám kibeszélő
- BMW topik
- További aktív témák...
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Corsair DOMINATOR TITANIUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C40BBAK2-32
- G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest