Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DBob

őstag

Nos, én is a "csalódottak" táborát gazdagítom.

Desktop?
    Napi szinten desktopra használok kétmagos atomot. Ezzel már alapvetően sokan hülyének néztek meg ha korábban is szóba került, ám nekem a (max) fogyasztás is fontos. Én, aki potenciális vásárló lehetnék nem érzem miért kellett erre 2-3 évet várnom, és most ezt megvennem, hiszen a webes gyorsításokon kívül ebben nem érzek semmi pluszt, ami miatt nyomott áron el kéne ezt adnom, és helyette új lapot, új ramot vennem.
    Azok akik eddig se vettek maguknak Atomot desktopra, ezután se fognak mert már a C2D-hoz képest is nagyságrend volt a különbség, nem hogy i3-5-7-hez képest.

HTPC?
    Azokat se értem, akik "úú már végre tökéletes htpc-be" mentalitást képviselik. ION eddig is jó volt HTPC-nek, ezután is jó lesz. Sőt, tesztek, és a már felhasználói tapasztalat alapján jobb is. Frissen ellenőriztem, a legolcsóbb brazos és ionos lap ára közt 2.5khuf különbség van.

Gép szülőnek / kistestvérnek / nagymamának?
    1-5 tabra, MSN-re, winampnak az egymagos atom is tökéletes volt eddig is (3 éve használják a szomszéd szobában megelégedéssel mai napig), a HDD a leglassabb benne. Ráadásul minimum féláron megkapható brazoshoz képest.

Házi-szerver / NAS?
    Itt gyakorlatilag csak a CPU sebessége, memória sebessége és mennyisége számít. Az integrált GPU itt csak a fogyasztást növeli, amíg a CPU erőből kevesebb van. Sajnos, D945GSEJT-et már nem kapni, pedig egy gyufásdoboznál alig nagyobb dugasztápról elmegy nálam, 15W maximális (!) fogyasztással, két darab szinte körömnyi bordával. Így, hogy már nem kapható, 1 vagy 2 magos Atom továbbra is jobb választásnak tűnik a célra.

Nem tudom kihagytam-e még más felhasználási alternatívát, biztosan. Mindenki úgy várta mint az "Atomverő" messiást, de az érzésem szerint még (sokat?) várat magára.

:(

Új hozzászólás Aktív témák