- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Micro Four Thirds
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz #65675776 #72 üzenetére
Valamelyik AMD-s prezentációban szerepelt, hogy az AM3 alapvetően DDR3-as platform.
Az egy másik dolog, hogy az AM3-as tokozású procik támogatják a DDR2 módot is (egy vezérlő, két mód, nincs túl sok különbség a kettő között), így működnek AM2+ lapokban is (ha a BIOS felismeri őket).
Tehát:
AM2+ tokozású proci -> DDR2 támogatás
AM3 tokozású proci -> DDR2+DDR3 támogatásAM2+ platform -> AM2+ foglalat -> DDR2 memó van az alaplapon
AM3 platform -> AM3 foglalat -> DDR3 memó van az alaplaponEgyébként itt van: [link] (Cikk hozzá: [link])
Ezt a rendet kicsit összekuszálja az ASUS említett lapja... Hétköznapi felhasználó számára semmilyen újdonságot nem hoz egy DDR2 memós AM3 alaplap, főleg ha még a chipset is ugyanaz, mint annak AM2+ változata. Ez náluk ökölrázási szindrómát vált ki (főleg egy felesleges csere után, de még egy nagyrészt indokolatlan árkülönbözet is), ami az AMD-n csapódik le.
Oliverda: Jó, hát én is linkelgethetnék példákat nagyobb különbségekre (hazai boltokban, mert a többség itt vásárol), de szerintem nem sok értelme.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Szándékosan nem tuning RAMokat linkeltem, de akkor itt a G.Skill jelenegi két legdrágább 2x2 gigás tuning kitje.
G.SKILL 4GB (2 x 2GB) DDR2 1200 (PC2 9600) - $289.99
G.SKILL GT1 4GB (2 x 2GB) DDR3 2000 (PC3 16000) - $349.99
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
dezz
nagyúr
"Hirtelen ezeket találtam."
És? Ez mennyiben cáfolja a "2-3x, esetenként 4x"-t?
"Egy fogalat azért olyan túl sok újdonságot általában nem szokott magával hozni. Pl.: 939->AM2"
DDR vs. DDR2.
Itt viszont arról van szó, hogy AM3-nak neveznek egy DDR2-es alaplapot, így az újdonságok sora erősen leredukálódik. Nem beszélve arról, hogy per.def. AM3 = DDR3. -
MolGabi
aktív tag
Mivel az újabb ( AM2+ )ASRock lapokat itthon (még?) nem lehet vásárolni, a kérdésem az lenne, hogy külföldről nagy rizikó lenne a rendelés ? (Amennyiben itthon nem jelennének meg ezek a lapok, ill az AM3-asok sem )
-
Oliverda
félisten
Kingston 4GB (2 x 2GB) DDR3 1333 (PC3 10600) - $109.99
Kingston HyperX 4GB (2 x 2GB) DDR2 1066 (PC2 8500) - $45.99
Hirtelen ezeket találtam.
Egy fogalat azért olyan túl sok újdonságot általában nem szokott magával hozni. Pl.: 939->AM2
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
dezz
nagyúr
válasz #65675776 #64 üzenetére
Nem ez a meglepetés (legalábbis nekünk), hanem hogy így jogos-e AM3-nak nevezni.
Az AMD szerint AM2+ = DDR2, AM3 = DDR3, egyéb tekintetben kvázi ugyanaz.Az AM3 egyéb újdonságai: diodás hőmérő helyett Thermal Sense Interface, illetve kizárólag serial VIDs (AM2+-nál emellett megvan még a parallel VIDs is).
Szóval ez az alaplap nem sok újdonságot hoz ugyanennek AM2+ változatához képest.
Inkább talán arról van szó, hogy olyan nem is volt, így helyette jött. -
dezz
nagyúr
válasz #65675776 #59 üzenetére
Nyilván egy idő után olcsóbb lesz a DDR3, mint a DDR2, ahogy ez történt a DDR vs. DDR2 esetben is. De ez nem a közeli jövőben lesz, még most is többszöröse az egyik ára a másiknak.
Egyelőre max. annak érheti meg, aki mindent megad némi teljesítménybeli pluszért, ha egyátalán beszélhetünk ilyenről. A kérdés alapvetően erre vonatkozott. Ha még mellé tesszük a "jelenleg"-et is, szerintem elég költőivé válik a kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Utolsó bekezdésedre: Pont ugyan ilyen kérdéseket tettek fel a jónépek az AM2-re váltáskor is. (Illetve anno az XP-re váltáskor, majd a Vista-ra váltáskor, de sokan a W7-ről is...). Hosszú távon nyilván jobban meg fogja érni. AM2-re váltás idején már elég sokat lehetett hallani a DDR3-ról, most a DDR4-ről még szinte semmit. Szóval az AM3 elég sokáig velünk lehet.
Igazából nem az AM3 hype megy, csak két retail piacon kis gyártó saját hype-ja. Elmondhatják, hogy a nagyokat megelőzve jelentették be az AM3 lapjaikat.
-
dezz
nagyúr
"Hmmm... egész jók lennének ezek az Asrock lapok, csak a kondik szinte törvényszerűen 2-3-4 év múlva felmondják a szolgálatot... :S"
Ezt mire alapozod? A szilárdelektrolitos elkók (ezen a lapon is ilyen van, mint a legtöbb újabb lapon) elvileg elég sokáig bírják, mivel nem száradhatnak ki. Vagy ezek a kék jelzésesek vacakok?
Más: kell csinálni a hype-ot az AM3-nak, de nem tudom, megéri-e a jelenleg is drágább DDR3 rammal párosítani a Phenom II procikat. Vagy ezt még más sem tudja?
-
joergie
őstag
válasz #65675776 #55 üzenetére
Nem vagyok én az ilyenhez hozzászokva
Legutóbb mikor ilyesfajta megoldással találkoztam alaplapon, csak ATA kiszerelésben, akkor se tudtam hova tenni a dolgot...
Mind1, tetszik a lap. Majd ha lesz akkor talán beszerzek egyet. Kéne már fejleszteniEgy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
gooool
őstag
Helló!
Öcsém gépében is Asrock lap van(4CoreDual SATA2) és nagyon jó.Egy E2200-as proci van benne és 2,64-en megy most.Én is szeretem az Asrock lapokat és kis keresés eredményeként ezt találtam.Mivel úgyis el kell adnom a mostani konfigomat,lehet,hogy ilyet veszek a mostani lapom helyett.Én még személyesen egy döglött Asrock lappal sem találkoztam,pedig majdnem mindenki gépében az van itt a faluban.Üdv, Balázs
-
joergie
őstag
Csak én látom ugy hogy csak 2 plusz 1 sata csati van rajta?
Amugy ez akkor nem kezeli az am2-t? még ha belemenne is, az am2 procik nem tudják kezelni a ddr3at vagy ilyesmi, nem? bocs ha hülyeséget mondtam. tanitsatokEgy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #44 üzenetére
Nem sok olyan VGA-t tudsz mutatni, aminek tényleg kellene 2x16 PCI-E CF-ben... A 2x8 gyakorlatilag mindnek elég. A harmadik meg gyakorlatilag csak azért teljes hosszúságú foglalat, hogy bármit belerakhass.
-
sNORh
addikt
válasz fekeandras #50 üzenetére
nemrossz.. tör fel asrock
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
fekeandras
őstag
"A P35-ös ASROCK pedig ugyanazt nyújtja tuningban mint a P35-ös ASUS.Csak sokkal olcsóbban."
Erről beszéltem: ADAM1337 P35-ös ASRock -ja.
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
Igen, ez jogos. Akkor az áruk fog dönteni. A verseny kimenetele innentől egyértelmű.
Már csak az kérdéses, melyik lap meddig bírja majd az évek – évtizedet már itt nem merek leírni – megpróbáltatásait.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
fekeandras
őstag
Nekem volt régenbben több ASROCK alaplapos konfigom is (pl.: AM2NF6G-VSTA stb...).Az ASROCK 775i915P-SATA2-be Raktam egy P4 661 procit (elméletileg nem támogatja a 6xx sorozatot, gyakorlatilag mégis ) és 2x512/667 KINGSTON ValueKIT-et (szóval az akkor létező legolcsóbb ramot).Ezzel a fos rammal és olcsó alaplappal 4,4Ghz ig volt stabil a proci.Én itt szerettem meg az ASROCK lapokat.A P35-ös ASROCK pedig ugyanazt nyújtja tuningban mint a P35-ös ASUS.Csak sokkal olcsóbban.Ár/érték arányban nagyon jók.
Lehet én vagyok perverz de a következő lapom biztosan ASRock lesz.
MOD: Ez a mostani lap pedig igen bejövős.
[ Szerkesztve ]
-
Csuki
csendes tag
asRock szerintem most a legjobb vétel...
-
WonderCSabo
félisten
Mi értelme van a CF-nek, ha a 2. kettő PCIE csatlakozó 8x illetve 4x?
-
Taky
senior tag
Hmmm... egész jók lennének ezek az Asrock lapok, csak a kondik szinte törvényszerűen 2-3-4 év múlva felmondják a szolgálatot... :S
"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal
-
-
TK36
aktív tag
Már annyi alaplap megjelent az AM3-as foglalattal, hogy nemsokára szerintem lehetne egy tesztecskét összehozni belőlük.
Persze előtte meg kéne jelenniük forgalomban az AM3-as processzoroknak is.Várhatóak tesztek belőlük?
da-raa: Nem csak a ECS-től, hanem ha kijönnek a többi gyártó már bejelentett AM3-as foglalatú lapjai is.
[ Szerkesztve ]
-
twollah
nagyúr
Ebbe bele lehet tuszkolni a "regi" Phenom CPUkat?
-
04ahgy
nagyúr
Ez egy teljesen korrekt alaplap. Szó szerint mindent rátettek, amit csak az előfutár ECS esetében hiányoltatok (SidePort, VGA kimenetek sokasága). És akárhogy is szidva vannak, komolyan mondom, az újabb AsRock lapok az ASUS alaplapjainál sokkal korrektebbek. A BIOS-uk is kevésbé bugos.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
MolGabi
aktív tag
válasz VaniliásRönk #30 üzenetére
Én is egy olyan lapot néztem ki magamnak (kösz VR. a tippet ) ,de sehol nem találni még igazán infót sem a lapról (AOD790GX).
Külföldön forgalmazzák egyáltalán őket ? Érdekességképp megnéztem a hivatalos honlapon, a "Where's buy" opciónál, nem lehet rámenni Európára, ill. nem tölt be semmit. Nem forgalmaznák errefelé őket ? :S
Külföldről rendelni meg rizikós ?
B.Ú.É.K. mindenkinek !!!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz TomBoy1986 #23 üzenetére
OCW teszt szerint a "mezei" A770CrossFire-ben is simán mennek 3GHz körül az X4-ek, azért az nem rossz. Már nagyon rég kinéztem az AOD790GX-et, de lassan azok az ASRock lapok is eltűnnek a kiskerekből, amiket eddig kapni lehetett...
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
mephi666
nagyúr
válasz FRENK1988 #28 üzenetére
az - ha jól vettem ki - a pcie foglalatok sávjainak szétosztására szolgál sli módban... 4-16 vagy 8-8...
mod: ott is van a leírásban, hogy a zöld-kék-sárga slotok 16-8-4x-es sávszélességgel rendelkeznek és 2kártyás rendszerben nyer értelmet az a megfordítható kártya... de ha kinagyítod a képet, ott van rajta a felirat...
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
FRENK1988
veterán
helló mindenkinek!
Az lenne a kérdésem h az útolsó képen - a két pci-e között - az a valami az ugye az integrált videóvezérlő memóriája és ha igen akkor az ha jól látom cserélhető??Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
Dr. Romano
veterán
válasz TomBoy1986 #23 üzenetére
Nekem volt S939 Dual-VSTA lapom és bizony nagyon korrekt kis deszka volt. Tuningolni sem lehetetlen az AS-el. Én az A64 3200+-os cpu-mat 2,5-ön járattam vele.
Remélem nem kapok ezért a kommentért szabadságvesztést. Ha igen, akkor találkozunk a böriben. Majd látogassatok meg légyszi.
-
azbest
félisten
Nem sajnálják a pci-e slotokat a lapról Multkor a SuperComputer, most ez... de mintha lett volna egy másik ehhez hasonló lap is a hírekben, ja igen a N7AD-SLI .
Úgy látom több tonnányi készletük lehet a kis sárga hűtőbordából
Szal, ez egy jó kis lapnak tűnik, teljesen korrekt integrált vga-val és rengeteg bővíthetőségi lehetőséggel.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
szerintem nagyjából jól tudod, mert én úgy tudom, hogy tényleg az asus leányvállalata és csak a régi gépsorokon futtatnak újabb szériákat, stbstb... így ahogy az asus név alatt kimennek az új sorozataik, termelésre tudják használni ugyanazokat a gépsorokat, "kombós" megoldások gyártására, asrock név alatt... nem hülyék...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
.mf
veterán
Fura, én úgy tudtam, hogy az Asrock az Asus leányvállalata, erre ez a lap Gigabyte színekben pompázik
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
TomBoy1986
veterán
válasz VaniliásRönk #19 üzenetére
Elég szomorú. Pedig a Pentium D-m alá is elég jó kis lapot raktak össze a 4CoreDual-VSTA formájában.
Ezekről meg azt olvastam, hogy a tuning sem lehetetlen velük.
antikomcsi:
Sajnos nagyon gyér az itthoni ellátottság.
Van Misi, Giganyál, meg Ánusz. A többi lényegében ritkaság számba megy...[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
antikomcsi
veterán
Nekem is tetszik ez a lapjuk is.
Őszinte leszek, már több lapjukat is kipróbáltam volna az utóbbi időben, csakhogy valamiért nállunk egyiket sem lehet kapni a mai napig sem.
Raktam volna velük össze, olcsó, költséghatékony rendszereket, de attól tartok egy felsőbb hatalom nem engedi be ezeket a darabokat erre a piacra. Mert kb. ugyan ezért az árért egy "másik" gyártó gyengéb lapjait mérik, amit szerintem senki nem venne, ha az asrock újdonságai kaphatóak lennének.
-
Depression
veterán
Sajnos innen a környékről is bannolták az AsRock-ot, szinte semmelyik boltban sem kapható, ahol mégis, ott csak a nagyon régi lapok vannak.
A héten gondolkoztam egy netmegosztó/letöltő/filmnéző kis fogyasztású gépen, ahova nem kell tunning. Gyorsan szét néztem a piacon, de itt sajna semmi olcsó, új chipsetes lap nincs.
Nem hiszem el, hogy tényleg annyira rosszak lennének, mint amilyennek mondják őket, mert a garanciát hiába a bolt intézi, a céghez jut vissza, és nekik lenne kész bukta az egész. De nem az!Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
HERR Z
veterán
ez korcsabb lap
am2(+) ddr2, agp, pci, 4 ide, 4 sata ,[B]2 chipset[/Bszal ennek fényében van remény valami atomkorcs ddr2-3-mas lapra, akár pci-agp-vel
[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz TomBoy1986 #5 üzenetére
newegg-en is elég soká jelent meg...
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
mephi666
nagyúr
válasz #65675776 #11 üzenetére
szilveszteri, illuminált, szarkasztikus poénkodás volt az egész, amiért a cég majd mindig "fura" megoldásokkal jön elő... írtam is, hogy nekem beválltak az asrock lapok eddig... (egyébként am2nf3 vsta-m volt: am2 socket, ddr2 800 támogatás és agp slot...)
ui: BUÉK mindenkibe mégegyszer!
-
Ste
addikt
Inkább legyen Am3-as lap ddr2 rammal
3 Pci és 1 Pci-e szerintem bőven elég lenne a lapokra -
Cadal
őstag
AsRock végre visszatért az oldalankénti 3 lefogatófüles processzorkerethez (Ez nem volt nagy divat AM2 és AM2+ körökben)! Így legalább nem kell parázni, minden egyes hűtő le és felszerelésnél hogy letörnek azok a kis pöckök!!!
Bár egy erős freezer mindent eltör..[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
jahm meg slot1 foglalat és slot1-ppga átalakító is tartozéknak és egy vesa-s trident kártya, plusz memóriákkal ajándékba... (hátha valakinek nem tetszik az integrált gpu és az alaplap megvétele után nem marad pénze 3db 4870x2-re)
ui: szerintem kezd meglenni az alaphangulatom az újévhez: 3feles házi, 1unicum, 2sör és 1pohár pezsgő... ha valami okosság beugrik még, majd beírom
-
14adam
addikt
Nemtudom,hogy ti,hogy vagytok vele,de nekem kezdenek tetszenni az asrock új lapjai.Most biztos sokan kiröhögtök,de nekem ez a lap bejön
-
TomBoy1986
veterán
Az a gond, hogy még a sima AM2+-os 790GX-es lapjukat sem lehet itthon kapni. Fantasztikus importőrökkel állnak kapcsolatban...
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
mephi666
nagyúr
Ali csipszettel még bizarrabb lenne... meg integrált 2.1-el... és AT-s billentyűcsatival...
-
törölt tag
Kíváncsi vagyok mikor fogják kihozni ezt:
AM3 foglalat (plusz egy egyedi foglalatba illeszkedő AM2+ foglalat modul), 2x1 db DDR1 foglalat, 2x2 db DDR2 foglalat, 2x2 db DDR3 foglalat, AGP-vel, PCI-E-szel, SiS chipsettel, stb... -
mephi666
nagyúr
lemaradtam szerintem valamelyik kanyarban... integrált gpu és lehetőség 3way crossfirex-re is? ennek mi értelme van? ez nem megszokott asrock-os megoldás... minimum még egy agp-t vártam volna rá
(amúgy ne értse félre senki, nincs semmi bajom az asrock-kal, mert én is használtam... ha nem tuningol az ember és működik a lap, akkor szerintem ár/érték arányban nagyon jók...)mod: BUÉK mindenkibe!
[ Szerkesztve ]
-
Daveedka
tag
Asrockék sem szeretnének lemaradni...
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Yettel topik
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Gitáros topic
- A TLS, mint OSINT (nyílt hírszerző) eszköz
- Milyen program, ami...?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Akciófigyelő: Februári Honor ajánlatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest