- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sopruk
senior tag
Édesanyám szintén videó nézésre, netezésre használja, viszont nagyon be tud lassulni a kezelése. Szerintetek érdemes lehet egy gyári visszaállítást rajta? Javulna egy kicsit?
-
Mach85
friss újonc
Sziasztok!
Nincs meg valakinek az utolsó verziójú Alcatel 8079 rom? Ha igen fel tudná valahova tölteni?
Köszi. -
Lacix29
őstag
-
nemcso
őstag
Bármilyen öreg, de most jött rá egy Kernel frissítés : 3.10.54, dátuma 2020. Október 13.
-
Findzs
addikt
Lecsereltem egy huawei t3 10 re.
Meguntam a tarhely problemat.Tobb mint 2 evig megvolt napi hasznalatban.
Ha lehetett volna sd re pakolni nem cserelem le. -
sopruk
senior tag
nemcso Köszi szépen, a frissítés tényleg megoldotta a problémákat. Már tud a Play-en frissíteni, telepíteni, újraindításkor is minden rendben.
Findzs köszi szépen neked is az infókat, jó, hogy össze vannak így gyűjtve a lehetőségek, még jól jöhet. Bár ne legyen rá szükség
Össze-vissza írom a hozzászólásokat. Az előbb a válasz gombra kattintottam, amikor új-at kellett volna, most meg új-at amikor a válasz-ra kellett volna
-
Findzs
addikt
Ha garanciás akkor vidd vissza. Én a media markt ba adtam le mert a garos alcateleket ott is lelehet adni.
[link]De megpróbálhatod végigcsinálni a frissítést hátha neked összejön.
Vagy itt van pár hsz -el feljebb egy megoldás:
[link]Vagy még egy:
Kikapcsolt állapotban megnyomod és nyomva tartod a hangerő felfelé gombot majd bekapcsolod a tabot.
Akkor be kell jönni a menüjének. Onnan is vissza lehet állítani.
[link]Vagy a beállítások gyári adatok visszaállítását is kipróbálhatod, ez a legegyszerűbb a 3 közül.
-
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Szüleimnek egy éve vettem egy ilyen tabletet, alap dolgokra (képnézegetés, videók megtekintése...)
Nincs itthon net, csak ha hazajövök, akkor kapcsolok rá mobilnetet néha.
Olvastam itt, hogy problémák voltak a rendszerfrissítés körül, így gondoltam kihagyom.
De sajnos be volt kapcsolva az automatikus letöltés, így mikor netre kapcsoltam elkezdte letölteni. Kb 35-40%-nál leállítottam, átállítottam manuálisra.
Most újraindításkor 5-10 percig azt írja ki, hogy "Android frissítés folyamatban - Alkalmazás optimalizálása 1/1" gondolom a félig letöltött frissítés miatt.
Szerencsére feláll a rendszer utána, de hogy tudnám ezt helyre rakni? (Ha lehet, kihagynám a rendszer frissítést, amire Szüleimnek kell felesleges, főleg ha előjönnek más problémák, nem értek hozzá, hogy kell pld visszaállítani előző verziót, stb...)
Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni! -
Findzs
addikt
válasz
SztiviVander #334 üzenetére
Köszönöm még jól jöhet
-
fa4hu
őstag
válasz
SztiviVander #334 üzenetére
Köszi, ha az enyémet valami miatt nem csinálják meg, akkor ezzel próbálkozom majd!
-
SztiviVander
addikt
Látom már megoldottátok garival, de akinek a jövőben ilyen gondja lenne akkor az használhatja az alcatel saját frissítőjét ami kb minden szoftveres halálból vissza tudja hozni. Van egy prebootloader-e a tabletnek amit nem lehet felülírni/tönkretenni (szerencsére), az alcatel programja ezt használva tolja rá a frissítő szerverről letöltött legfrissebb komplett fw-t (jelenleg az 1007-es build-et). Az eredmény egy gyári új állapot lesz, azaz a belső tárhely is törlődik. Micro sd kártyához természetesen nem nyúl hozzá.
-
Findzs
addikt
Nekem is kezdte, hogy az alkalmazásokat nem lehetett frissíteni így pl. a youtube már el sem indult.
Visszaállítottam a rootolást. Ment is minden szépen hiba nélkül ezért gondoltam én is telepítem azt a gyári frissítést amit ti is mondtatok. Szépen megtalálta letöltötte elkezdte a frissítést de kb. a felénél hibát írt ki.
Azóta azt írja ki másodpercenként, hogy: Process.android.acore.
Volt már gyári beállítás visszaállítása, bekapcsolásnál menüt előhozva factory reset, meg wipe cache partition is de ugyanazt csinálja.
Még wifi hálózatot se tudok beállítani rajta mert a billentyűzetet sem hozza fel.Még van rajta pár nap garancia remélem sikerül elintéznem.
-
fa4hu
őstag
Nekem a frissítés közben a saját recovery-jébe dobott, ahonnan factory reset után sem megy tovább. Fel kellene rakni újra a ROM-ot, tudtok SD-ről telepíthető verziót valahol, vagy esetleg más megoldást az életre keltéséhez?
-
KubanitoS
veterán
Szerintem annyi a titka a dolognak, hogy csak felsőkategóriás telefont érdemes venni, ami lehet akár az éppen aktuális csúcsmodell lecsökkent áru elődje is és akkor nem lesz probléma a memóriakezeléssel. Az én G4-es LG telefonom lassan három éves, de még memóriatörlő programot nem látott és nincs is baj vele. Haver másfél éves, akkori középkategóriás telefonját már cserélni kellett a folyamatos belassulások miatt.
-
Findzs
addikt
Igen nekem is csinálta.
Gyári beállítás után a régi google play van rajta és azóta nem csinálja, egyenlőre.
(#323) KubanitoS
Nekem rootolva van így frissíteni sem tudom.De nagyon ráférne egy újabb droid mert ez az 5. egy kalap szar a sd kártya nem használata miatt.
Egyébként kezd elegem lenni az androidokból. Az összesből. A telefonomon 7 es van de ezen, és a régebbieken sem lehet meglenni autómata memória tisztító program nélkül. És alig van felrakva pár program. Semmi widget.
A kollégám régi 5 ös iphone -ja úgy szalad mint a szél több háttérben futó alkalmazással is. -
atike
nagyúr
Hali!
Találkozott már valaki olyannal - és még inkább a probléma megoldásával
- hogy egy kb egy éve jól működő tableten (Alcatel Onetouch Pixi 3 (10), Android 5.0.1) alkalmazás frissítési hibák jelentkeznek? Tipikusan Google alkalmazásoknál (Youtube, Gmail, Chrome), a legtöbb esetben "Ismeretlen hibakód az alkalmazás telepítésekor: -504" de van, hogy "...nem sikerült letölteni egy hiba miatt (940)". Kb két héttel ezelőttig minden rendben volt vele, frissültek azok az appok is.
Play Services tárolt adat törlés megvolt, Play Áruháznál szintén, sőt már volt HR is...
Eredmény semmi.
Ötlet valakinek a kalapácson kívül?
-
KubanitoS
veterán
Meglepő, de a mai nap jött egy nagyobb rendszerfrissítés a tablethez. Sajnos maga az android nem frissült 5.0.1-ről, de a tablet összességében mintha egy kicsit gyorsabb lenne, de lehet csak én magyarázom be magamnak.
Kernel verziója 3.10.54 2018.12.07-es dátummal... Nem tudom ez pontosan mi lehet, illetve mi jelentősége lehet.
-
mistvan68
tag
Sziasztok!
Gyári visszaállítás után a tab nem jól működik.
A youtube appot nem lehet telepíteni,de más app-oknál is,ha telepíteni szeretném Google play szolgáltatás hibát ír.
Wipe cache partition is volt,de nem oldott meg semmit.A lassúság miatt lett visszaállítva.Előtte ilyen problémák nem voltak.
Valami ötletet szeretnék kérni!Üdv.István
-
bat_777
újonc
Helló!
Nekem wifi problémám lenne!
Egy iskolában egy pályázat keretében kaptunk 3db ilyen tabletet. Az iskola épületében van 8db wifi s router vagy ap. Az egyik oldalt a 4 wifi eszközből nem lát egyet sem. 2 tenda és 2 lb link ap, ugyan a típus mind a 2-2. 2,4 ghz-en mennek, a másik oldalt ahol látja őket ott van egy nagy draytech vigor, tenda és lb link, ezeket látja a másik oldalt egyiket sem. Most vettem elő megint őket, pár hetet pihentek a polcon, régebben a most 4 nem látottból látott 2-t, de nemrég új ssid-t és jelszavat adtam nekik, és nem látja azokat sem amiket ezelőtt, de már akkor sem látta mindegyiket. lát gy csomó gyerek telefon net megosztást...de az nem kell nekemnem tudom, hogy mi lehet a gond.. valami ötlet?
-
WinDanesz
csendes tag
Épp az imént rootoltam a saját kütyümet, a már korábban említett Kingroot nem volt képes rá sokadik próbálkozásra sem (kb 10x végigfuttattam a folyamatot, de egyszer sem sikerült neki), viszont a "Kingoroot"-tal elsőre sikerült neki a rootolás. Sokat olvasgattam ezekről a kínai root eszközökről, a megnyugtatásul publikált nyilatkozatok ellenére sem tudok teljesen megbízni bennük (kingo/kingroot), úgyhogy tervben van a Kingo SU lecserélése a jó öreg SuperSU-ra, amint ezt sikerült elintéznem, írok ennek a menetéről egy leírást. A végső cél valamilyen főzött rom összegyógyítása lesz (LineageOS), bár ezt nem biztos hogy sikerül megvalósítani.
Néhány technikai információ a Kingoval rootolt tabletről, ha valakinek hasznára válhat:
Modellszám: 8089
Android biztonsági csomag szintje: 2017-05-05
Kernel verziója: 3.10.54+
android@tabletbuild23 #1
Thu Aug 24 17:5126 CST 2017
Build-szám: 01006
[CPU-Z]:
MediaTek MT8127 1,30 GHz
Architecture: 4x ARM Cortex-A7 @1,30 Ghz
GPU Vendor: ARM
GPU Renderer: Mali-450MP -
KubanitoS
veterán
válasz
atti1848 #315 üzenetére
Hello
A rootoláshoz nem tudok hozzászólni, viszont rémlik, hogy volt már rá precedens itt a fórumon belül is. A custom rom kérdés viszonylag egyszerűbb: nincs hozzá ilyesmi sajnos, pedig egy 6-os, vagy esetleg 7-es android tutira dobna a készülék sebességén és használhatóságán.
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Múlt héten vettem egy ilyen Tablet-t.
Olvasgattam, hogy csak rootolással lehetne programokat törölni és SD kártyára helyezni. A kérdéseim a következők lennének:
MediMarkt-s, februári a készülék, ha rootolom, akkor ugrik a garancia vagy lehet unroot-lni és mehet vissza gariba, ha kell ?
Van-e hozzá custom ROM, amivel gyorsabb lesz vagyis valamivel akadás mentesebb és rendben működik? Vagy ehhez elég lenne csak a root és törölni egyes progikat ( melyek azok az alkalmazások?)
Ha van custom ROM hozzá és felrakom, utánna vissza tudom állítani gyári állapotra, csak a garancia miatt?
-
zeno79
őstag
Kár, hogy ez a tab nem olyan népszerű, mint pl. egy Samsung Galaxy Tab 7.0 GT3110. Arra pont a minap tettem új rendszert. Alapból 4.2 futott rajta ezer fölös appal, de töröltem, és rátettem egy android 6.0.1 alapú SlimROM-ot. Gyakorlatilag a halálból hozta vissza ez a rom, új életet lehelt a kis hétcolosba. Minimál, tiszta rendszer. (Mondjuk a kijelzője sokkal szebb)
Erre itt az én remek 10collosom, billentyűzettel, és akárhogy fagyasztom és tiltom a dolgokat döcög, és hát nem is létezik rá újabb droid. Sajnos. -
stoon
addikt
sziasztok ! vettem a gyerekemnek egy alcatel pixi3 10" és vettem hozzá egy 32GB mikro sd kártyát! a kérdésem az lenne hogy tudom beállítani, hogy appokat és minden "vackot" oda mentsen?
-
laszlohu
addikt
Bocs, de a saját Alcateles tabletem topikja szinte kihalt, ezért ide tenném fel a kérdést,
állandóan az elektronikus garancialevéllel zaklat, immár kb egy éve,
de eddig nem mertem tovább lépni, mivel így kezdődik az egész :"Felhatalmazza a User Care HD szolgáltatást a következőre :
telefonhívások kezdeményezése és kezelése?
Elutasítás EngedélyezésA fenti esetben mi a helyes válasz a kérdésre?
-
Aleks782
csendes tag
Közben megtaláltam kb, 3Gb marad szabadon.
-
Aleks782
csendes tag
Sziasztok,
Valaki megtudná mondani hogy alapból mennyi szabad hely van a rendszer mellett? Idősebb embernek lenne csak ilyen passziánsz mahjong sudoku jellegű appok mennének rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ezúttal egy 10 hüvelykes képátlóval rendelkező, hangsúlyozottan kedvező árú táblagépet próbáltunk ki. Ha nem nagyok az elvárásaink, akkor azoknak még meg is felel.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 14.6", Wi-Fi, Graphite, 128 GB - garanciális
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest