- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen TV-t vegyek?
- HDMI topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Asztrofotózás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
haris
őstag
válasz 313313 #11015 üzenetére
Sziasztok!
Ha minden jól megy, holnapra leszek tulaja egy Telenoros OTS-nek.
Azoktól kérdezem, akik a GPS-t navira is használják, hogy ha navi közben befut egy hívás, akkor mi történik?
A navi elmegy "háttérbe" és hívás vége után folytatódik?
Vagy folyamatosan képes ilyenkor is navigálni?
Kihangosítóval lenne használva kocsiban.
Vagy még nem dobjam el a régi navimat...
Köszönöm a válaszokat előre is.
Első droidos telóm lesz, így bocs, ha majd nagyon láma lennék. -
haris
őstag
válasz wwenigma #11019 üzenetére
Az eddigi navimnak is le van véve a hangja a programmal.
Nem szeretem, ha beleszólnak a vezetésbe (itt fordulj, ott fordulj stb), ha kell valami, ránézek.
Inkább arra irányult a kérdésem, hogy bejövő hívás esetén megy-e a navi tovább, vagy megszakad a navi, mert a telefon a hívással van elfoglalva.
A kihangosító egyébként egy LG blutooth autórádió.
A navit nem szeretném azon hallani. -
haris
őstag
válasz surgery #12521 üzenetére
Én a Holo launcher-t használom.
Programból meg ami tetszik -
haris
őstag
válasz rakoczee #12575 üzenetére
"...automatikus fényerő ebben sem működik úgy, hogy lefelé vegye a fényt..."
Ezt csak a "kutyult" ROMokra érted? Mert az én telefonom teljesen "szűz" Telenoros ROM, (egyedül a launcher van cserélve) és azon szépen állítgatja a fényerőt fel is, le is. A múltkor Szombathelyről mentem át Szentgotthárdra navival, és útközben ahogy erdős részre értem,vagy beborult az ég, levette a fényt, amikor kiértem a napsütésre, szépen megemelte a fényerőt.Egyébként én még a 010 04 számú frissítést sem engedtem települni, mert én úgy vagyok vele, hogy amíg nincs bajom azzal ami fent van, addig nem frissítek.
Nekem elég gyors a telefon így is, nem vágyom az ICS-re sem.
De ez az én gógyim. Nektek sok sikert a főzőcskéhez. -
haris
őstag
-
haris
őstag
válasz Heimdallr75 #12827 üzenetére
Nekem vásárláskor rajta volt (illetve még most is rajta van) a felhasználói kézikönyv pdf formátumban az SD kártyán. Nektek nem?
Telenor OT S -
haris
őstag
válasz IcePrincess #13178 üzenetére
A telenoros "ügyintéző" azért próbált meg rábeszélni másra, mert (szerinetm) ezt nagyon viszik, és nincs neki belőle.
Én okt. közepén vettem (szintén telenor) és a törökbálinti központban mindenáron rá akartak beszélni a Huawei g300-ra. Mikor nem hagytam, kiderült, hogy nem volt raktáron neki fekete készülék, azt ígérte rendel, és telefonál ha megjön. Na azóta sem hívott.
Szerencsére én felhívtam még 3-4 üzletet, azoknál szintén nem volt, de több bolt is megígérte, amikor szerez, felhív. A legelső aki visszahívott (százhalombatta), annál megvettem. Még pár nap múlva a Savoyából hívtak, a többiek máig nem jelentkeztek.
Nekem nagyon bevált a készülék, és nem tervezem semmit buzerálni, tök alap GingerBread van rajta, tökéletes azzal is. Nem fagy, számomra kielégítően muzsikál. -
haris
őstag
válasz kliszi #13688 üzenetére
Én pontosan ugyanígy jártam okt.közepén. Azóta sem hívtak sem a Törökbálinti központból.
Viszont én kb erre számítottam tőlük, így körbetelefonáltam a környékünkön levő összes KICSI (!!) Telenor üzletet, persze sehol nem volt. Ők is ígértek visszahívást ha szereznek, aki előbb hívott, annál meg vettem a készülékeket. (összesen 3db Telenor OT-S és 1db Sony Tipo)Szóval ha valóban akarsz egy ilyen telefont, akkor aktívabban kell próbálkoznod.
-
haris
őstag
válasz HUNPablo #15339 üzenetére
Szerintem ott más gond lesz, vagy még túl új a telefon.
Nekem is tök gyári 2.3 GB, a telefon 2 hónapos, de semmi ilyen baja nincs. Egy éjjel alatt kb 6%-ot merül.
Ha kikapcsolom a GPS-t, WIFI-t, adatforgalmat, akkor talán annyit sem.
De ma megsasolom pontosan mennyit.
Egyébként én teljesen elégedett vagyok a gyári rommal, és az elvem az, hogy amíg jó, addig nem piszkálom, nem keresek másikat rá... -
haris
őstag
válasz meduza1972 #15829 üzenetére
Egy frászt.
Nem az ügyintézőt kell kérdezni, mert azok átb@sznak, hanem kikeresni a megfelelő jogszabályt (google)"7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza."
eredeti teljes jogszabály, ha valakinek van kedve olvasgatni, esetleg később kellene :-)
[ Szerkesztve ]
-
haris
őstag
Azért előtte értelmezd is a szöveget.
Pl: ha a bolt nyitva van hétvégén, akkor az hiába nem munkanap neked, Ők jogosan számolják annak.
Vagy a T-mobilos nő akkor jól mondta, hogy ha lehetőséged van visszavinni hétvégén, mert ők nyitva vannak, akkor a hétvége is munkanapnak számít.Remélem érthető, hova akarok kilyukadni.
Mielőtt asztalt borogatsz, gondold át jól a story-t és a jogszabályt, nehogy a MediaM-nak legyen igaza. -
haris
őstag
válasz wwenigma #15839 üzenetére
Ahogy gondolod.
quamu74 #15845
BUÉK Neked és a többieknek is.
Én nagyon jól elvagyok a telenoros 2.3.6-al. Te meg legfeljebb újra gariztatodszaszii #15848
Én is jártam most ugyanígy egy Samsung 8gb-os microSD kártyával. Egy ismerősömnek vettem karácsonyra, aztán amikor beraktam a Samsung telojába, a gép nem ismerte fel. Gép újra kikapcs (mert persze az akku alatt van a slot), kártya ki-be, gép bekapcs, majd elölről még egyszer ugyanez. Ekkor jó lett.Ilyen éjjel lemerül dolgot nekem is csinált már a telo, nem tudom miért lehet. (szerintem a GPS vagy a navi akad be, mert minden ilyen esetben haszáltam aznap a navit, de bizonyítani nem tudom.)
Én azt szoktam csinálni, hogy amikor lemerülőben van, felteszem töltőre, majd amikor telit jelez, kikapcsolom a telot, és hagyom még a töltőn, amíg újra nem jelzi, hogy 100%-os. (kb 5-6perc még) ekkor töltőt lehúzom, bekapcsolom.
Egyébként kb 1 hónap után állt be az akku, előtte volt hogy alig bírt ki 1 napot, most van hogy 3-is összejön, ha nem nyomogatom sokat.Edi77 #15891
Az én elvem az, hogy ha valami működik, akkor nem frissítem. Tudom ezzel egyedül vagyok itt ezen a fórumon, csak gondoltam szólok, hátha megbánnád az ICS-t, és akkor már késő, nincs visszaút GB-re (úgy tudom) . -
haris
őstag
válasz bkata18 #16010 üzenetére
szerintem örülj neki, hogy nem ics van rajta. én a gyári 2.3.6 al használom. szerintem jó így.
ha megvan a telo, használd, aztán ha úgy érzed nem jó, akkor frissíts. visszacsinálni nem lehet, és ismerek olyat, aki megbánta a frissítést.
ha tetszik az ics kinézete, tedd fel a holo launchert, a rendszer a régi marad, a kinézet ics -
haris
őstag
Pedig én a legnagyobb megelégedéssel használom a készülékem. Telenoros gyári GB +Holo launcher.
Folyamatosan bekapcsolt Wifi, GPS és Adatforgalom, folyamatos Gmail szinkronizálással, minimum képernyő fényerővel általában 3 nap üzemidő. Ebben van némi telefonálás, kicsi fényképezés, kicsi Opera böngészés.
Te ugye ICS-t használsz? -
haris
őstag
válasz Gregman #16294 üzenetére
Camera360. -Sok beállítás, szép képek (persze ez relatív). Cserébe lassú, de megéri várni kicsit.
Igaz rengeteg effekt van benne, közülük egy csomó még jópofa is, de én mégis csak mint sima fényképezőt használom, az effekteket nem.
És video felvételt nem tud (ha jól tudom)Nálam az lgCamera rendszeresen fagyott, így töröltem :-(
Ja 2.3.6-on, ICS-t nem tudom...[ Szerkesztve ]
-
haris
őstag
válasz kutjaaa #16308 üzenetére
Én október közepén vettem 3db Telenorost a családba. Egyikkel sincs semmi baj vagy hiba.
Igaz én gyári GB-el használom, mert nekem így jó, és a többiek -akiké a másik kettő- még nálam is kevésbé műszaki beállítottságúak, így nekik akkor lesz frissítve, amikor az enyémA fiam pedig ont egy Blade3-at vett karácsonykor (az ugye gyárilag ICS, és emiatt sem érzem, hogy nagyon kéne frissítsem az alca-t), így van rálátásom mindkét készülékre. És nem egy kategória a kettő. Nem rossz a Blade, de ha megvan rá a pénz, akkor inkább OT995
-
haris
őstag
válasz pappjoci13 #16463 üzenetére
Üdv a 'klubban'.
Szerintem csinálj egy pár 10%-ig merítés/teljes feltöltés ciklust. Rendbe fog jönni szerintem.
De ne merítsd kikapcsolásig, azt állítólag nem szereti. Akkor rakd töltőre, amikor a teló jelez, hogy fogyóban a nafta. Aztán amikor azt jelzi, hogy feltöltött, kapcsold ki, és még töltsd amíg már kikapcsolva sem vesz fel töltést. Ezt ismételd párszor, és szerintem magára talál.
Lehet most jönnek páran, akik szerint ennek semmi értelme. Akkor döntened kell majd, hogy rájuk hallgatsz-e, vagy teszel egy próbát. -
haris
őstag
Ez kell neked: Camera 360 Ultimate
Kikapcsolható a hang, egyetlen hibája, csak fényképez, video-ra nem használható. -
haris
őstag
válasz ANDROID??? #17792 üzenetére
Ha ingyen szeretnéd, abban nem segíthetek, de ha hajlandó vagy némi pénzt áldozni rá, akkor ajánlom a Sygic navit. Én azt használom.
A play-ről letölthető egy 7 napos próbaverzió, és akármelyik térkép(ek). -Jó sokáig piszmog, wifi-legyen a közeledben.
Ha tetszik, a próba lejárata után a Centra eurrópa térképcsomag 30€ ami mai áron kb 9ezer HUF.
Vagy ha kell, teljes EU 40€.
Egy próbát megér, aztán ráérsz eldönteni megveszed-e. -
haris
őstag
válasz nemo007 #17958 üzenetére
Egy kis Win8 gyorstalpaló:
Pedig nem kellett volna semmi ilyesmi (kém )program.
A probléma, hogy nem tudsz belépni BIOS-ba abból adódhat, hogy a Win8 kikapcsoláskor nem simán leáll, hanem elő is tölti magát a következő induláshoz. (kvázi hibernálja magát félig bootolva).
Ettől olyan gyors a bootideje, viszont ekkor már nem tudsz beavatkozni a folyamatba, és belépni a BIOSba a következő indításkor.Viszont....
Ha indulás után rögtön csinálsz egy újraindítást, akkor szépen lefut a boot folyamat, ahol is a megszokott gombbal be tudsz avatkozni, és eljutsz a hőn áhított Biosba.
Én rühellnék mindenféle jött-ment programot feltelepíteni csak azért, hogy Bios-ba belépni segítsen. (és ki tudja miben segít még a háttérből....) -
haris
őstag
válasz Playstation1 #18547 üzenetére
Szerintem nem érdemes.
Az enyém tökéletesen fut a gyári 2.3.6-al, akkor minek frissíteném? Akik frissítettek, azok közül vannak akik visszasírják a jó öreg GingerBread-et.
Amit érdemes lenne, ha tudsz, próbáld ki egy haver már frissített készülékét. Ha az tetszik, akkor frissíts.
Ha nem tudsz ilyen próbát eszközölni, akkor pedig dönts belátásod szerint... -
haris
őstag
válasz ANDROID??? #21700 üzenetére
lassú? 1 magos jobbfajta,proci 512rammal, milyen kellene legyen? nekem nem lassú.
-
haris
őstag
válasz helixP #21704 üzenetére
Nem tudom. Én valami ilyenre emlékszem
"mi a sz@rtól ilyen lassú" vagy valami hasonló kérdés hangzott el.Szerk: visszaolvastam pár oldalt, de nem találom, hogy arról beszélne. Gps rossz, készülékcsere, szervíz, ilyesmikhez szólt hozzá az utóbbi időben.
Persze lehet átugrottam valami felett[ Szerkesztve ]
-
haris
őstag
válasz ANDROID??? #21783 üzenetére
És tapasztalsz- érzel változást? Nálad így mennyi a szabad Ram?
Én még mindig 2.3.6 rendszeren vagyok, és a GPS-el nem volt problémám, eddig.
május június körül kezdett nekem is bekrepálni a GPS, navigáció közben el el dobta a jelet majd megtalálta, de ahogy múlik az idő egyre szarabb. Akkoriban ha nem jött vissza a pozicióm, egy újraindítás segített, ma már az sem. Vagy van jelem, vagy nincs, és ha van, de útközben elveszti a jelet, akkor nem is találja meg jó hosszú ideig, akár újraindítom a készüléket akár nem.
Úgyhogy szerintem ez hardveres gond.SZERK:
Ja most egy éves a készülék. Telenor One Touch S
Még annyit, hogy ellenben másokkal nálam a játékok igen jól futnak.
Még a Real Racing 3 is tökéletesen játszható, pedig arra nagyon sokan panaszkodnak, hogy szaggat, játszhatatlan stb. Nekem folyamatos, néha -néha akad egy kicsit, de zömmel hibátlan.Melack:
Az ki van zárva. Imádom ezt a készüléket, és a GPS nálam sokadlagos kérdés, inkább veszek egy 20 ezres dedikált GPS-t[ Szerkesztve ]
-
haris
őstag
válasz Chris78 #21806 üzenetére
Persze.
Megtanulod mit kell írni, hogy az történjen amit szeretnél.
Félkövérnél [ B ] vel kezded, [ / B ]-vel zárod amit ki akarsz emelni (persze szünetek nélkül, csak azért tettem most bele, hogy le tudjam írni
Dőlt ugyanez, csak B helyett I (nagy i)
Aláhúzott U
A simle-k meg a szokásos kombo-k
: )
; ) (ja itt sem kell szünet, és akkor smile lesz)ANDROID???
Ígértem neked egy akku fogyást 10 perc netezés után
Szóval reggel töltőről le 100%
Opera Minivel 13 perc mobilarena 93%-ra szívta le közepes fényerőnél.[ Szerkesztve ]
-
haris
őstag
válasz Kisbatyu75 #22031 üzenetére
Azok közül én is a Lumiát választanám. Az L5 II Galaxy Fame, Desire 200 szerintem komolytalan a 995-höz viszonyítva. (hidegkirázós smile)
-
haris
őstag
Azért érdekes, hogy lesz egy agyon dícsért "bezzeg az OT995" készülékből egy lesajnált "csak egy gagyi Alcatel".
Szerencse (nekem), hogy az enyém egész jól bírja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- IPhone 11 Black 64GB
- Realme GT Master Edition 8/256
- Samsung Galaxy S21 FE 5G, 6/128GB, Ajándék tokkal, Független, Dual, 1 Év Garancia! Gyönyörű, fóliás!
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest