- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- 3D nyomtatás
- Milyen processzort vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zord01
senior tag
Nem vagyok egy Apple fan (bár magával a termékkel nincs bajom, a gyártó világnézetével annál több), de ha az RT 400 dollár körül lesz, akkor nem kérdés, hogy Ipad.
Nem ettem meszet, hogy 120k-t kiadjak egy ugyan annyira használható (vagy épp használhatatlan, ha úgy tetszik), de gagyibb kialakítású, és kijelzőjű RT tabletre. Mondom RT nekem 80-IG játszik, Atom 130 (nagyon max 150- bár annyiért már nem bizti, hogy kell. Nagyon megnézném vásárlás előtt). A sima I5 tablet meg 200k max. Bár ez utóbbira még várni kell sztem. -
zord01
senior tag
válasz
Tigerclaw #49 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy Atom procival 200k körül legyen. De ha mégis, az bukós. Az RT sztem bőszen 100 alatt lesz. De hamarosan kiderül.
Ilyen durva árakkal nem lesz sikeres a W8, márpedig az MS-nek kell, hogy sikeres legyen, úgyhogy sztem olcsón is lesznek alá hardverek.
Ha pedig a W8 erőforrás igényét visszanyesik, egy Atomon szépen el tud muzsikálni... -
zord01
senior tag
Nagyjából egyetértek veled.
Nekem speciel egy RT-s tablet, olyan 50, nagyon max 60k-ba játszik. Annál többért a halálnak sem kell. Most 120k-ba lehet kapni Ipad 3at, és bár nekem igazából csak korlátozottan használható, azért ha 100k lesz egy RT akkor inkább Ipad. (lévén hogy a két rendszer ugyan annyira korlátozott, viszont az Ipad kijelzője mindent visz, plusz ott a brand, tudok majd gizdulni vele. (hű de jó lesz)
Arról nem is beszélve, hogy hamarosan jön az Ipad Mini (talán okt. 10.-én jelentik be, ha igazak a pletykák), és az nyilván olcsóbb lesz. Egyes pletykák szerinte akár ilyen 60-70 körül. Akkor nem kérdés, hogy azt veszek, és várok még a win-es táblákkal.Az atomokhoz meg csak annyit, hogy 150-et még éppen megérne nekem. Többet egyetlen forinttal sem, de annyit még igen. Mivel teljes értékű Win.
Nyilván jobb lenne 100 környékén, sőt reménykedek is valami ilyesmi árban, de még a fenti áron is megvenném. Ha választhatok egy Ipad és egy teljes értékű Win között, mindig a Win fog nyerni. Az nekem még többletkiadást is megér. Ha meg olcsóbb lesz, mint egy Ipad, nincs is miről beszélni, maximum arról, hogy hol vehetem át. -
zord01
senior tag
Ui: sztem egy 150k alatti árcimkével a Wines tablettek sikerrel vannak ítélve... 120 alatt meg no question...
-
zord01
senior tag
Ami az árazást illeti, meglátjuk hamarosan. De azt ne felejtsd el, hogy az Atomnak annó pont az volt a lényege, hogy oké gyenge, de kicsi, nem fogyaszt sokat, és olcsó. Ezzel akkoriban tulajdonképpen berobbantották a piacot, és nem azon kerestek, hogy egy gépen sok hasznuk volt, hanem azon, hogy rengeteg netbookot adtak el. Pillanatok alatt nagyon népszerű lett, még ha csak rövid időre is.
Ugye aztán jött az Ipad, ami még inkább megragadta az embereket. Aztán a notebookok ára is lejjebb ment, és 120k-ba már egész használható gépeket lehetett kapni. A legvégső döfést pedig az adta, mikor az Intel bejelentette az ultrabookokat, ami eredetileg 1000 dollár alatti árcimkét célzott meg. Hát ebből nem nagyon lett semmi, és az eredetileg elképzelés is ment a levesbe, hogy 2 éven belül a notebook piac 40-50%-a ultrabookot használjon. Sajnos ez - szerintem - pont az árazás miatt bukott meg, mivel ma még egy használható SSD-s ultrabook bőven 300k felett van, az meg azért már inkább prémium, mint nép kategória.Most meg jönnek a tabletek ugye. Hát, hogy ebből a kavalkádból mi lesz, én nem tudom, csak azt, hogy nekem biza nagyon is kéne egy Wines tablett, még akkor is, ha nehezebb, mint egy Ipad, és akkor is, ha csak 4-5 órát bírná akksival. Nekem simán megérné ez a kompromisszum, hogy cserébe egy teljes értékű windows-om legyen.
Egy ilyen Ipad, Galaxy Tab cucc nekem csak szórakozásra lenne jó, míg win-en doldozni is tudnék. Kis Logitech nano vevő egy USB-be és máris van billcsim, egerem. Word, excel, net forever...
-
zord01
senior tag
Én is nagyon kíváncsi leszek az árazás kapcsán, de azt ne felejtsétek el, hogy az Atom procis netbookok eléggé olcsók voltak. Én 80k-ba vettem az enyémet 3 éve. Szerintem nem lesznek ezek annyira drágák. Én úgy hiszem, az I5-ös pocis gépek lesznek 800 usd körül, az ARM-esek 2-300 ezek meg úgy 500 körül. Ami azt jelenti, hogy szerintem Magyarországon is 120k alatt lesznek. Egy Ipad ára, és cserébe nem egy zárt, korlátozottan használható tabletet kapunk, hanem egy komplett gépet, amivel lehet torrentezni, netezni, külső HDD-t dughatsz rá, e-book olvasónak sem használhatatlan, egy ultrabookkal szemben pedig kényelmesen ölben, kézben tartható.
Sőt nyilván lesznek olyan dokkolók is, amikkel (ha nem is pont ez a modell) simán ultrabookká lehet majd alakítani.Egy dologra lennék kíváncsi. Akkor ebben most van ventilátor, vagy nincs. Mert én is hárklis vagyok a hangokra, és nagyon jó lenne, ah nem zúgna, meg nem szívna be port, és nem égne le, ha leteszem az ágyra. Erről infó valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Formula-1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Időjárás topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- További aktív témák...
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest