- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
haxiboy
veterán
válasz Blindmouse #37 üzenetére
200k fölött nem kell kompromisszumot kötni, de brutális hardver is kell egy jó monitor mellé...Felbontásban előrébb járunk mint erőben, 4db titan X-et 4k 144HZ-re meg....hát sokallom érte.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Gomba
senior tag
U2515H-m van. win10-et használom rajta. Fel van tolva 125%-ra. (nem 150!) Marha jól néz ki, jól olvasható stb. 1 méterről nézem. Tök elég (én is gondolkoztam 27-en, de végül élőben megnéztem és emelett maradtam).
Láttál ekkora monitoron win10-et ilyen felbontásban? Tök jól néz ki, nincs baja a skálázásnak.Ép hardverben ép szoftver
-
Blindmouse
senior tag
és ez hogy néz ki bekapcsolva, mert arról nincsen kép
Lehet nekem is kellene a FHD IPS 24 col 60Hz-ről feljebb lépni, de nem igazán van hova. Minden monitorral valami kompromisszumra szorulok.3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
Kékes525
félisten
Ha nem befolyásolja a DPI a nagyítást az egyes alkalmazásokban, sőt magában a Windows egyes objektumaiban sem, továbbá még az olvashatatlanságik eltolódhatnak a betűk egy objektumon, akkor nem lehet mit tenni.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
válasz Jim Tonic #33 üzenetére
Mások is mondták! Utálom az eredetit, valami sötétebbet nem tudok, mert nem mindent színt lehet rendesen beállítani, külső használható programot nem ismerek, amivel jobban lehetne. WindowBlinds valami ilyesmi kellene, ami ingyen van.
Hát nem valami jó a látásom, az biztos. Ezeket a betűket ellátom olvasni, csak kényelmetlen.
Ez jobb lenne, de nem tudom a szürkét fehéríteni, mert más objektumokban meg rossz:[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
+ (#31) madgie
Néhány példa:
Picivel nagyobb betűméret, rendszer objektum:
Objektum kilóg a képernyőből:
Olvasható, de korántsem kényelmes. Nem tudom, hogy ti hogy látjátok, nálam a Firefox egy kicsit felnagyítja, lementve viszont jó! A betű elcsúszásokra most hirtelen nem találtam példát.
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
10 éve használok full HD feleti felbontást 24 colon, a gond a te szemeddel van!
Sok grafikus kollégához képest, nekem pedig messze nincs tökéletes látásom ...
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Kékes525
félisten
Ne haragudj ebben nagyon tévedsz, vagy még nem próbáltad ki. Inkább az utóbbira gyanakszom, mert akkor nem írnád ezt. Nagyon sok program megjelenését egyáltalán nem befolyásolja a DPI! Tehát nézhetem azt akár 200%-os DPI-vel, a betűk változatlanok. Sőt továbbmegyek, ha nagy DPI-t választok, akkor nagyon sok programnál a betűk az objektumon az olvashatatlanságik elcsúsznak! Vagyis szerintem minden tekintetben jogos a felvetésem.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
150%-os nagyításnál a képátlóval megegyező nézési távolságnál egy pár tökéletes(re korrigált) szempárral nem lehet semmi olyan apró, hogy olvashatatlan legyen ezen a monitoron.
Ettől függetlenül való igaz, hogy ráférne egy normális skálázhatóság a Windows-ra is.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Sajnos a hétköznapi használatra alkalmatlanok, ami nem a monitor, hanem a Windows hibája. Még mindig nem skálázhatók nagy felbontásban, még a 10-es sem. A Full HD-én a 25-ös monitoron 150%-os DPI-n is mikro betűk vannak. Vajon a Microsoft mikor fog felébredni és javítja ki ezt a súlyos hibát?
-
QwErTy42
addikt
válasz Televan74 #16 üzenetére
Én meg nem. Sikerült az egyik paraszt eladónak anno annyira felszeretkeznie a buksimat a stílusával, ahogy kiszólt az íróasztala mögül, hogy azzal a lendülettel le is mentem Esztergomba (itt volt egyedül elérhetõ az Oazison kívül).
On: Az Acer egy átmatricázott LGért kéri ezt a zst... Kb nulla hozzáadott értékkel. Vicc.
[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Scholes9
nagyúr
Sokat nézegettem mind ezt az Acert, mind az U2515H-t, de nekem már biztosan kicsi lett volna 25-ön az 1440p és így utólag be is igazolódott, h jól döntöttem, h 27-est vettem. Elsőre 27-en is nagyon fura volt a WQHD felbontás, de napról napra kezdek hozzászokni és pont ez lesz az ideális páros
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Vincent45
tag
Én a részemről egy Dell-t cseréltem Acer-re és nem bántam meg.
-
icp1970
senior tag
Nagyon jól néz ki,csinos db szerintem is.De jóval drágább sajnos a hasonló DEll-nél.Ha azonos áron lenne akkor elgondolkodtató lenne.
-
Televan74
nagyúr
Nekem volt régen Acer monitorom nagyon sokáig jó volt. Ami ma nem tetszik az a 2 év garancia.Inkább akkor már a Dell U2515H.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Strezi
őstag
Elírtad a cikkben, talán ezért is félreérthető:
"Eszerint a Dell kijelzője 99,6%-ban fedi az sRGB színteret, de maga a lefedettség mértéke 112,4%." Ez ugye Acer lenne ittHasznált 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
nagyúr
Szerintem ez így logikus:
LG panelesből LG-t kell venni (ide tartozom én is). Ha jobb elektronika kell, akkor meg Dellt kell venni. Általában az ár is eszerint érvényesül, LG olcsóbb, Dell drágább. Hogy hogyan lesz az Acer drágább az LG-nél, már az is érdekes, de hogy a Dellt is előzi, az abszurd. Az Asus monitorokat én nem igazán ismerem, de annak sem értem az árazását.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
-
Feruendios
tag
Ez egy átmatricázott LG
[ Szerkesztve ]
Sajnos mar nincs magyar billentyuzetem :(
-
Daywalker
addikt
Nézd meg a képet, aszerint eléggé egyértelmű szerintem. Nagyon leegyszerűsítve: színtér lefedettsége az, hogy csak magát sRGB háromszöget mennyire fedi (azaz ami kívül van az eredeti sRGB referencia háromszögen, az nem számít). A teljes lefedettség a kívül eső résszel együtt számolva jön ki.
JanR: az a fotósállvány, csak tükröződik a fényes a hátoldalon.
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
JanR
addikt
A második képen úgy néz ki, mint ha egy éktelen nagy karc lenne rajta.
Látom az Acer is próbál zárkózni, árban... -
Eszerint a Dell kijelzője 99,6%-ban fedi az sRGB színteret, de maga a lefedettség mértéke 112,4%.
Ezt hogyan kell értelmezni?
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
haxiboy
veterán
Nem rossz, de ha már ennyit költök akkor egy Dell, vagy valami Asus Swift
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
nagyúr
Elmentek az Acernél otthonról. Mikor hitték el, hogy többet ér a monitorjuk egy Dellnél?
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest