Hirdetés

Acer H257HU, a jóképű monitor

Hirdetés

Bevezető, külső

Nemrégiben teszteltük a Dell UltraSharp U2515H monitort, ami az Acer H257HU-hoz hasonló paraméterekkel bír, ezért nagyon kíváncsiak voltunk arra, hogy utóbbi gyártó, azaz az Acer miként használta fel a 25 hüvelykes, 2560x1440 képpont felbontásra képes AH-IPS panelt, ami egy nagyon mutatós keretbe került bele.


[+]

Az Acer ugyanis a H257HU típussal kicsit az átlag fogyasztói réteget vette célba, akinek a kinézet jobban számít, mint a külsőből fakadó használhatóság. Ha példával kellene élnünk, akkor az Acer monitora sokkal inkább egy dizájnos tévéhez hasonlítható, míg a Dell maradt az UltraSharp családnál megszokott monitorokra jellemző, felhasználási területet tekintve mondhatni "professzionális" vonalon.


[+]

Ez a választás alapból meghatározza a felépítést, hiszen az Acer monitor nagyon filigrán, az alumíniumból kanyarított talp, illetve alumínium előlap és keret mutatós, akárcsak az állvány, cserébe be kell érni a dönthetőséggel, mivel a magasság állítására, illetve forgathatóságra nincs lehetőség – szemben a Dell U2515H-val, ami vaskosabb műanyagjaival kevésbé tűnik extravagánsnak, cserébe megadja a sokak által kedvelt állíthatóságot.


[+]

Ami az említett minimális állíthatóságot illeti, áldoznunk kell a szépség oltárán: ez -5 és +15 fok közötti dönthetőséget jelent, ami igencsak karcsú még hasonszőrű társaihoz képest is.


[+]

Cserébe a talp igen mutatós, akárcsak a szépen hajlított állvány, ami a monitor hátuljába pattintható. Sajnos itt azt kell mondanunk, hogy az Acer kihagyta a ziccert, hiszen lehetősége lett volna csavaros felfogatással stabil állványt csinálni, ám ez nem történt meg, marad a kategóriában megszokott billegés. Kár érte, ahogy azért is, hogy a kábelek elvezetését nem oldották meg semmilyen módszerrel.


[+]

A csatlakozókat úgy tűnik, nem vitték túlzásba, de végeredményben minden fontos bemenetből van legalább egy darab, ami az átlag felhasználónak (akinek egyébként szánják a monitort) elegendő. Pozitívum a DVI megléte, amit manapság szeretnek a gyártók elhagyni, viszont nagy csalódás, hogy az USB elosztót lespórolták. Hangkimenet és -bemenet egyaránt van, utóbbi a beépített hangszórót hajtja meg értelemszerűen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés