- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
- Tőzsdére lépés miatt egyezkedik az OpenAI és a Microsoft
- Autós kamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
ceia
őstag
válasz
King Unique #249 üzenetére
Azt a calculator képet én csináltam az általad betett képekből painttel
A bejelentkezési képernyőt 1x elviselem majd valhogy, ha ott lesz egy csésze forró tea, menni fogaztán kikapcsolom. Amúgy sem szándékoznám meghagyni. Ha bekapcsolom a gépet jöjjön be a desktop.
-
King Unique
titán
Látom elslisszolsz a kérdések elől
, de ezek azért olyan dolgok, h hiába"nem érdekel, nem kell neked", mert a mindennapi használatban, találkozol ilyen és ehhez hasonlókkal.
Mért kellett 2 külön számológép? Ha belegondolsz 2 különálló felület van, ahogy modern felületen külön módban fut a böngésző, úgy nyilván egy számológép is arra lesz kialakítva, logikus. Amúgy meg nem kell ebből ekkora ügyet csinálni, mert, ha Classic Shellt belövöd és csak desktopon dolgozol, akkor bőven ottani calculator fog csak eléd kerülni. Na meg persze, ki mire használja, mert azért akad áruházas alkalmazások közt néhány extra, ami többet tud a desktop változatnál, illetve aki nem szereti a mütyüröket, annak a nagyobb gombok, jobban látható felület előnyösebb lehet.
Amit betettél kép, gondolom netről van, W8 desktopról vmi átskinezett verzió"egyetlen másodpercre bármilyen metro képernyőt vagy alkalmazást látok, mehet a kukába"
Ezt én kicsit túlzásnak tartom ezt, főleg, h még nem is használtad, de ha 1 másodperc is elég lenne hozzá, akkor neki se fogj, mert maga a bejelentkezési képernyő is metrós és azt nem tudod lecserélni...Max, ha jelszókérést utólag kikapcsolod és automatikus bejelentkezést használsz.
-
ceia
őstag
válasz
King Unique #247 üzenetére
Köszönöm a részletes választ! Valóban nagyon jó ez a Classic Shell, kihagyhatatlan win8-hoz. Ha a M$ úgy adta volna ki a 8-at, hogy gyárilag benne lennének ezek az opciók, már nem lett volna bukta. Sajnos azt kell mondjam, amiket leírtál, mindet be lehet mutatni egy videón is, viszont engem egyik sem érdekel. Főleg azok nem, amik a metro felületen tartózkodást feltételezik. Pont az a baj, hogy van nem asztali
mód is, és hogy emiatt kell görcsölni.. Ezek szerint van külön desktop és metro calculator is? Na ez csúcs. Két külön számológépet kellett tenniük a rendszerbe, hát nem röhejes már ez is? Egy normális OS-ben elég egyetlen belőle. Persze ha már ilyen a rendszer.. legalább nem csak a metros szörnyella változatot kapjuk. Bár láttam már valahol szebbet, hol is..
Ez sokkal barátságosabb, kellemesebb színvilágú és a gombjai szebbek, mintha puha, gumiszerű anyagból lennének, olyan hatást kelt. A 8.1-é meg mintha az egész jégből lenne, váhh. Akkor már kinézetre a metros is jobban mutat, csak azt kellett volna ablakosra csinálni, valahogy így.
Ha már ennyire helyre lehet hozni a M$ hibáit egy ilyen menü programmal, talán majd felrakom a 8-at vagy a 9-et is, próbaidőre. De ha csak egyetlen másodpercre bármilyen metro képernyőt vagy alkalmazást látok, mehet a kukába.Nem akarok metrot, ezt vagy megérted, vagy nem, de ez van. Te meg gondolom nem szeretnéd, hogy XP-s kinézetű dolgok jelenjenek meg miközben használod a kiváló metros rendszered, igaz?
Amúgy meg ne mérgelődj ezen, csak egy OS. Mindenki használja amelyik tetszik neki.a Start képernyő + Start gomb menüje kombót, és nekem valahogy szabadabb érzést, rugalmasabb munkavégzést biztosít. -Én meg sikítanék, ha bekapcsolva a gépet a start képernyő fogadna
-
King Unique
titán
Windows 8.x asztali vs. modern felületi alkalmazások, Start menü hozzáadás
• Számológép
Asztali felület:
Modern felület: beépített és áruházból külön telepíthető egyéb verziók is:
1. Számológép (beépített)
2 Számológép X8 (áruházi app)
• Start menü: Classic Shell-ben, ha bejelölsz bizonyos opciókat, akkor nem tudsz kimenni a Metro felületre*, mivel :
- Start gombot megnyomva
- Windows billentyűt megnyomva
- jobb oldali Charms bart előhívva
- asztalt lehúzva, felosztvalehet átugrani/ átváltani modern felületre. Első kettőt alapból letiltja és lenyomva a Start menü jön elő, de harmadik és negyedik is beállítható Betöltéskor meg alapból az asztalt hozza be, mint már csomószor le lett írva.
Classic Shell és Windows Start menü beállítási lehetőségek:
* Csak a beépített Windows billentyűkombinációkkal (Win+C, Win+S/Q) tudod előhívni, viszont azok, mivel mélyebb rendszerbeállításokat érintenek, nem lehet csak úgy kiiktatni
Esetleg registryben lehet vele mókolni [link].
Ezt leszámítva, van több Start menü alternatíva is a Classic Shell mellett, amely képes a többit letiltani.• Hibrid Start menü: amit fentebb betett képet GoodSpeed kollega, az a Win9-ben fog debütálni, mint Start menü, 8.x-ben már vsz nem lesz, de hírek kapcsán is kicsit le vagy maradva...viszont minek is, mert 8.1-be is tudsz vagy kb.10 féle ingyenes Start menü pótló közül válogatni [link]
Amúgy én csak végigpróbálgattam mindet, de le is szedtem őket, mert számomra feleslegesek, csak összeszemetelik a rendszert. Így ilyenformán a Win9 nagy Start menüje se hoz lázba, az maradjon meg a népnek fő szenzációként...
Meg lehet szokni bőven a Start képernyő + Start gomb menüje kombót, és nekem valahogy szabadabb érzést, rugalmasabb munkavégzést biztosít. -
King Unique
titán
Látod, pont te vonsz engem kérdőre, h mutassak már vmit, de ugyanakkor azt se tudod a számológép milyen Win8-ban, ahogy a Classic Shell és t ársai működésével, testreszabási lehetőségeivel sem vagy tisztában...youtube-os videókon, netes cikkekben nem látszik.
Szerintem van néhány dolog, amihez ki kell próbálni a rendszert mindenképpen, h fogalma legyen róla a usernek.
HF
1. Mi az a Secure Boot, hogyan tudsz gyári W8-cas notira másik Windowst felrakni, v ha W8-cat telepítesz UEFI-s laptopra és nem felel meg neki a partíció??
2. Hányféleképpen és hogyan tudsz zárolási képernyőről a bejelentkezési képernyőre lépni, illetve 8.1 U1-ben milyen lehetőségek vannak a gép kikapcsolására?? Hányféle módon tudsz bejelentkezni a rendszerbe??
3. Zárolási és bejelentkezési képernyő milyen hasznos infókat tud megjeleníteni??
4. Multi-boot rendszeren (I)(pl. Win7 + 8.1)(/I) mit jelent a kettős rendszerindítás, hogyan tudod egyik-másikat beállítani alapértelmezetté, illetve csökkentett módba hogyan tudsz belépni?? Hol tudod a a rendszerindítás időzítőjét beállítani??
5. Mi a lehúzás, ledobás az appoknál, miben különbözik ilyen téren a WIn8 és 8.1??
6. Mi történik, ha a Metro felületen Win+D/ E billentyűkombinációt nyomsz??
7. Hogyan működik az összekapcsolás/ szétkapcsolás felhasználói fiókóknál, hogyan váltasz live fiókra, mit kell megadnod hozzá??
8. Miiben különbözik a Win8 az XP-től és Win7-től, ha RAW partíciós USB-s háttétárt csatlakoztatsz a géphez??
9. Miket lehet rögzíteni a kezdőképernyőre és honnan, iiletve onnét máshova lehet rögzíteni az adott elemeket??
10. Melyik böngészőket tudod Metro módban futtatni és mi a feltétele, illetve hogyan tudod inaktivvá tenni a beállítást, h az asztli könyezetben nyissa meg??
+1: "Frissítéskor sem?" alatt, ha WU-ra gondoltál, akkor szerinted Win8.1-ben hol lehet a rendszert lefrissíteni??
Amúgy meg én esetedben nem látom nagyon értelmét se magam, se más által a győzködésnek, mert ha mindig újabb és újabb indokokat gyártasz, üres kifogások mögé rejtőzöl, akkor nem lesz az egészből semmi, se Windows, se más rendszerek kapcsán...így nem érdemes nekiállni, de túrázni se a témán.
-
ceia
őstag
GoodSpeed Akkor a 9 is ugyanaz lesz, mint a 8.1 - azaz nem lesz egy teljesen új rendszer, inkább a 8.1 továbbfejlsztése. Eredetileg arról volt szó, hogy az a startmenü a 8.1 update 1 után, egy későbbi frissítésben lesz, tehát még a 8.1 menüje lesz.
[link] [link]
King Unique Oké, tegyük fel, hogy a Classic Shell-el megoldható, hogy soha az életben ne lássam a metro felületet, és annak semmilyen alkotórészét. De ebben 100% biztos vagy? Frissítéskor sem? Tudnál feltenni egy képet arról a számológépről, amit a 8-hoz kaptál? Kiváncsi vagyok, hogy néz ki. Metros, vagy normál ablakos, mint a 7-ben?
Szerintem te a kipróbálásos dolgot eltúlzod. Ugyanis az OS egy vizuálisan megjelenő, követhető dolog. Minden tulajdonságáról úgy kapsz információt, hogy látod. Még arról is, hogy milyen gyorsan csinál meg valamit - ha nem látnád, fogalmad sem lenne róla. De látod, mikor végzett. (most hagyjuk a rendszerhangokat, én nem használom) Látod az effektjeit, látod hogy néz ki, mit hogyan csinál, stb. De ha te másképp gondolod, akkor áruld már el, hogy konkrétan mi illetve milyen típusú lenne az az információ, amit nem adhat meg nekem, ha videón nézem meg a 8.1 működését, használatát? Mit nem tudhatok meg abból? Most rá fogsz jönni, hogy nincs ilyen. Vagy ha van, akkor jó lenne írnod valamit. -
King Unique
titán
Classic Shellnél arra gondoltam, h legfelül a menüben, ott marad a "Kezdőképernyő" megnyitás lehetősége, de amúgy a fenti dolgokat letiltva, szinte sehogy se tudsz azon kívül kimenni a Metróra. Gondolom ezért tették bele "mentőövként", mint lehetőséget.
Ez nem elég? Nem, akkor nem fogsz W8-cat használni, ennyi.
Egyébként a linkelt kép az eredetileg nem a 8.1 start menüje (ha használnád, tudnád...), mert abban nincs ilyen...csak a fejlesztők jobb híján azon mutatták be, külön a kis belső rendszerükön. De a W9-ben ilyen lesz, ami ha nem is fog tetszeni, ugyanúgy lehetőség lesz Classic Shell és társai felrakására, amivel pár kattintással lecserélheted.
Azt meg ne mesélje be nekem senki, te se, h ez esetben néhány youtube-os videó és review végignézése = reális tapasztalattal, mert ez marhára nem igaz...Szerintem, amit leművelsz, v amilyen érvekre hivatkozva megtagadod az új rendszereket, az már kicsit túlzás, mondhatni már-már eszement...
Mond ki kerek perec, NEM akartál/ akarsz XP-ről amúgy se váltani (5-10 évig jó lesz még), aztán kész (nyilván a te dolgod), de ne ilyen hülyeségeket felhozni, főleg kipróbálás nélkül, mert ez már tényleg ez vicc...no comment. -
ceia
őstag
válasz
King Unique #241 üzenetére
Ha a képen látott be van állítva, akkor szinte nem is találkozol a Metroval Jó hogy leírtad, mert itt a hiba: szinte Nekem nem szinte kéne, hanem soha. Nem akarok metrot látni a monitoromon. Nagy kérés? Nem szinte, meg néha, a nem az nem. Különben sokan leírták már a tapasztalataikat a 8.1ről, és azokat olvasva is tudhatom, hogy milyen. A kipróbálás nem jó érv. Egy autónál igen, de egy OS-nél nem szükséges, elegendő információt nyújtanak a képek és videók. Hiszen ha én kezelem, akkor is csak látom, itt nincs eltérő fizikai kontaktus, érzékelés, az egeret meg ugyanolyan érzés fogni és kattintgatni vele, mint az XP-nél
Akkor nem mindegy, hogy amit látok az az én gépemen történik, vagy másén? Értékelem hogy segíteni akarsz, csak nekem nem ugyanaz a jó mint neked
Nálam elvi kérdés is a metro teljes megtagadása - nem szeretem, ha rám akarnak erőltetni valamit, ami nem tetszik.
(#240) GoodSpeed Az mi? 8.1 startmenü? Ritka jó ízlésről árulkodik.. Egy normálisnak mondható menü mellé csakazértis metró csempék, ilyen designert ki kéne rúgni, hiszen ütik egymást, nagyon hülyén néz ki és nincs is értelme.
-
King Unique
titán
Itt is megint osztod az észt, ahogy a Linuxok ekézése kapcsán, de se 8.1, se azok terén nincs semmi gyakorlati tapasztalatod, azt se tudod hogyan működik egyik, másik...
Egyébként a topik alapjául szolgáló cikbben, az említett Classic Shell-ben beállítható, h Win gomb lenyomására ne jöjjön elő a Metro és aktív sarkok is full letilthatóak.De ahogy látod még asztalra boot is beállítható, ami igaz eddig is adott volt tálca--->tulajdonságok--->navigáció menüben és U1 óta alapból azt hozza be.
Ha a képen látott be van állítva, akkor szinte nem is találkozol a Metroval, nem is lehet elérni, ha csak nem a Start menüben célirányosan rá nem kattintasz a "Kezdőképernyő" elemre.
most biztosan azt mondanád az is mért van ott, mert meglátnád, hú de zavarna...Aztán egy rakás beállítási, testszabászi lehetőség van benne, még a sz@r, régi XP-s faszerkezetű Start menü, XP-s Start gomb, erre való Luna skin is gyárilag benne van.
Sőt, telepítésnél van benne tool, "Classic Explorer/ Classic IE", ami még azokat is a régi stílusúra szabja, fájlkezelőnél Ribbont kikapcsolja.
Szal csak egy ilyen ingyenes programot kéne feltenni és az egész Metro mizéria javarészt bőven letudható 5 perc alatt.
Persze, akinek még ez se elég, h nem is kell jóformán belebotlania és továbbra is azon problémázik, h mért van a rendszerben, az tényleg ne használjon Win8-cat, de szerintem újabb Windowst se... -
ceia
őstag
(#238) GoodSpeed Nem tudom, milyen lenne az a új hibrid startmenü, a 8.1-ben is hibrid, hiszen van benne normál és metro rész is
Még ha a Windows Phone lenne a legelterjedtebb mobil OS, megérteném ha össze akarnák keverni a desktop rendszerükkel - de nem az és ettől sem lesz az, sőt még az Xboxot sem fogják többen venni csak azért, mert be van integrálva a Windowsba. Az egész értelmetlen, csak elrontják a desktop OS-t, aminek semmi köze (nem kéne legyen) a mobilos üzleteikhez. Ha tovább erőltetik benne a metrot minden idők legnagyobb ostobaságát fogják elkövetni a 9-cel. Nekem olyan nem kell, amiben benne van az a gyönyörűség, az biztos. Akkor inkább lesz 7 ameddig csak használható lesz, utána meg - legyen akkor probléma.. Jó volna külön OS ( Steam?) játékra, és akkor már csak a többire kéne egy asztali rendszer, arra meg jó a Linux is, vagy ha másképp nem megy, gyűjteni kell használt iMac-re
Azért vannnak próbálkozások a metro kiiktatására is: Intelligent Computing
- No comment.. -
ceia
őstag
válasz
#41133696 #236 üzenetére
Ki tudja, talán a susnyásban már van is "Win7 Edition" vagy "Total Desktop Edition"
Mivel azt a hülyét aki elkövette már menesztették, remélhetőleg a 9-nél nem követnek el ekkora hibákat. Eddig tartották magukat a hagyományhoz, miszerint minden második otthoni rendszerük bukta. Win3.11 - Win95, Win98 - Win2000, XP - Vista, Win7 - Win8, Win9 - Win10 Kiváncsi leszek a 9-nél dupláznak-e és pont a 10 lesz jó, vagy marad a "bevált" szisztéma?
-
ceia
őstag
Mégegy lépcső kimaradt: olyan szinten letiltani a metrot, hogy onnantól kezdve soha az életben a szemem elé ne kerüljön semmi belőle, egyetlen másodpercre sem! Ugyanis a 7 sem rak ki elénk soha olyat, nemigaz?
Szerintem ez az, amit tényleg nem lehet megoldani és emiatt nálam szóba sem jöhet a 8. -
TxDx6730
csendes tag
Jó cikk, tetszett! Márcsak azért is, mert leendő gépemen ezt végig is fogom csinálni!
-
pandion
tag
válasz
Sweet Lou 6 #231 üzenetére
Fölraktam, most tesztelem, egyenlőre jól működik
Köszi!
-
Sweet Lou 6
addikt
-
pandion
tag
válasz
Sweet Lou 6 #229 üzenetére
Köszi!
Ezt én is megtaláltam, végülis ez is egy megoldás, de nem igazán barátkoztam meg ezzel a csempés megoldással, a régi all programs listás megoldás jobb lenne. -
pandion
tag
Sziasztok!
Én egy hete váltottam win7-ről 8.1-re. A csempés felületet teljesen használhatatlannak érzem, mivel laptopon fut. Azt nem értem, hogy telepítésnél miért nem kérdezi meg, hogy akarom-e egyáltalán használni, vagy maradjunk a régi asztalnál??? Akinek kell az telepíti, akinek nem az meg nem, ennyire egyszerű lenne a dolog. Nade amiért írok, az az, hogy a régi start gomb nekem csak az all programs miatt hiányzik.
Tud esetleg valaki olyan megoldást, amivel az új start gomb is megmarad és a régit is oda lehet varázsolni (vagy esetleg csak az all programs-t) valahogy?
Köszi -
HUNPablo
tag
Nagyon jo cikk
-
Calogero
addikt
Ha valakinek hiányzik a gyorsindító eszköztár ez a módszer működik 8/8.1-nél is.
-
törölt tag
Legegyszerűbb mód erre:
1.format c:
2.win7 feltelepítése
3. örülés a jó, jól bevált cuccnak -
Tenken
őstag
Én tudok egy egyszerűbb módszert:
1. format c: [enter]
2. Win7 telepítéseViccet félre téve komolyan nem értem minek kínlódik bárki is azzal, hogy 7-est csináljon a 8-asból?!?
Nézze meg, ha nem tetszik nem kötelező használni... -
zaugheek
tag
Annak aki rühelli a Start screen-t bőven megér 10$-t. Egyébiránt (saját vélemény) nekem tökéletesen megfelel így gyárilag is a Windows 8.1. Modern alkalmazásokat szinte alig használok, azok érintőképernyős gépekre valóak, nem klaviatúrás pckre.
-
törölt tag
válasz
#19617792 #217 üzenetére
Vagy eleve ezzel kapják a gépet, és ha már ott van, az emberek 99%-ának eszébe sem jut, hogy van más is. De van olyan is, aki esetleg mégis szembesül vele. És ezek közül sokaknak pozitív a reakciója. De a vendor lock-in az messze nem a felület milyenségében merül ki. A programellátottság, ugyebár.
Az miért kifogáskeresés, ha azt és úgy akarják továbbra is, ahogy megszokták?
(#216) D1Rect
"A W8 "felületváltása" nem olyan meredek mint anno az Office átszabása volt"
Ne haragudj, de ez a kijelentésed egyszerűen nevetséges. Egy feltétel esetén nem az, ha a "nem olyan meredek" azt jelenti, hogy meredekebb. De valahogy nem hiszem, hogy erre gondoltál. -
törölt tag
én arra emlékszem, hogy a superbar és az elrejtett quick launch bar miatt nyavajogtak.
"szerintem ez a 2. legnagyobb ellensége a linuxnak, hogy "nemottvanazikonésmásaszíne", amit persze a MS pofátlan módon ki is használ..."
most 8-nál is "nemottvanazikonésmásaszíne", de mégse rohannak Linuxolni az emberek, vagy maradnak 7-nél, vagy "szenvednek" a 8-cal. szimpla kifogás keresés az egész.
-
Valami rémlik a W7-re váltásnál, hogy sírtak az értesítési terület miatt vagy a tálcával volt valami, de valami trükközést csináltak.
Az elemek elrejtése sem tudom mikor jött be, azt se tudom XP-ben volt-e már.A W8 "felületváltása" nem olyan meredek mint anno az Office átszabása volt, attól is tuti nőtt pár ősz supportos hajszál, pedig az is sokkal jobb.
Ahelyett, hogy a user megtanulnál max 1 hét alatt, hogy működik az új,(ha igénye van testre is szabhatja) követeli vissza régit és nagyságrendekkel több bosszúságot/kényelmetlenséget okoz magának.
(szerintem ez a 2. legnagyobb ellensége a linuxnak, hogy "nemottvanazikonésmásaszíne", amit persze a MS pofátlan módon ki is használ...)Persze a userek 99%-a két dolgon akad fent: egész képernyős startmenü és a kikapcsoláshoz nem a bal alsó, hanem a jobb felső sarokba kell húzni az egeret.
-
BiP
nagyúr
Na, ezzel akkor nem jutottunk előbbre
Az viszont igaz, hogy minden egyes UI váltásnál az emberek elkezdenek sírni, hogy jaj, változás történt.
Csak ugye nem mindegy, mekkora, mennyire megszokható, és mennyire jó és elfogadható ez a változás.
Amikor bejött az XP, sokat szidták, de idővel megszokta mindenki, és az idő az XP-t igazolta.
Vista/Win7-re váltásnál szerintem már nem volt akkora változás a desktopban, ezért könnyen átálltak rá az emberek. Itt desktop/UI-válttásban gondolkodom elsősorban, ezt látja a user. A driver modell váltása mindkét rendszerben pár év szívást hozott, de az nem azon múlt, hogy jó-e vagy sem, megszokható-e vagy sem, az adott, és azon múlik, van-e driver.
Win8-nál viszont olyan mértékben változott az UI, ami nagyobb volt minden korábbinál (kb. 3.1->95 váltás szintű.), szemléletváltást is igényel (pl. XP-Vistánál ez nem volt), érthető, hogy az emberek ódzkodnak tőle. Erre rájön az is, hogy sokaknak meg egyszerűen nem áll kézre.
Szóval hiába van minden UI váltásnál sírás, nem mindegy milyen mértékű, és mikorra cseng le. De ez majd idővel kiderül. -
BiP
nagyúr
Kezdem kapizsgálni. Mivel dokumentumokat ritkán tárolok közvetlenül a desktopon, (ha igen, akkor azokat a desktopon belül egy mappában vannak, nem szeretem, ha ömlesztve van minden) így ez a probléma nem érint, és nem gondoltam bele, hogy ez gond lehet.
Ha bármikor ilyesmire volt szükségem, megnyitottam a desktopnak a mappáját, azon belül úgy rendeztem, ahogy akarom, és nem cseszem szét az asztalt.
Üres asztal meg sosem kellett, még mindig nem akarom nézegetni a háttérképet
De most már kezdem érteni az alapproblémát. Vagy legalábbis részben.
Mert a dokumentumok desktopra pakolása már Win95 óta lehetséges, nem értem, mire utaltál azzal, hogy Vista/Win7 óta már munkaasztal. -
törölt tag
válasz
Neovenator #208 üzenetére
jó itt hagytam abba. látszik, hogy konkrétan semmit nem tudsz az egészről, és nem is akarsz. az, hogy nem látsz benne semmit az éppenséggel olyan vastagon user error mint ide Shanghai, mert nem sokban különbözik az általad mutatottól... látszik, hogy csak trollkodsz, mert mint mondtam a logikát a felületen te alakítod ki és mutatsz egy nem saját screent és az "szar" akkor az egész az. fuck logic.
-
BiP
nagyúr
Én ezt most tényleg nem értem.
Van az asztalom, amin vannak ikonok. Dolgozom is rajta. (ez már akkor nem desktop, hanem munkaasztal?? Nem értem a fogalmi eltérést a ti megfogalmazásotokban)
Ez a 2 dolog (ikonok vs. munka) nem veszik össze nálam.
Ezek persze eltakarják az ikonokat, de ha valamit el akarok indítani, akkor vagy jobb alsó sarok vagy arrébb húzom az aktív ablakot, vagy elindítom máshonnan. (a desktopon lévő ikonok az nálam csak egy plusz kényelmi dolog, könnyen elérem, de képes vagyok máshonnan is elindítani, ha úgy alakul. Nem halok bele. ).
Az üres desktopot meg nem akarom nézegetni. Persze kellemesebb egy háttérkép, mint egy szürke háttér, de nem amiatt van a kép, hogy azt nézzem, és zavarjon, hogy belerondít 5-10-20 ikon.
Nem értem az alapproblémát. -
válasz
Neovenator #208 üzenetére
"Nagyon kérlek ne kezdjük el a "nem tudom értelmezni, amit írtál, mutass rá pontosan, mire gondoltál" játékot, jó?"
A jobb alsó sarokra kattintva az asztal jön elő mindennel ami rajta van, ha el akarod rejteni az 3 kattintás w7-w8 mindegy.
-
Neovenator
senior tag
Nagyon kérlek ne kezdjük el a "nem tudom értelmezni, amit írtál, mutass rá pontosan, mire gondoltál" játékot, jó?
EarL 007: Igen, remek logika tényleg. Esetleg egy éjfélkor, krétakörben levágott fekete kakas belsőségeiből több részlet is kiderülne...bár az biztos túl amatőr lenne.
Majd túrok hozzá appot a netről, ami még hajmeresztőbb verziókkal áll elő...magától.D1Rect #207: Egy klikk, jobb alsó sarok.
-
Nekem kényelmetlen lenne(meg szerintem bárkinek aki tényleg mint "asztalt" használja) záros határidőn belül, kb. a képernyő kétharmadát szokták ellepni a dolgok.
Persze én tényleg mindent odaömlesztek, ha meg nem kell 3 kattintással elrejthető és gyönyörködhetek a háttérben. -
BiP
nagyúr
válasz
Neovenator #188 üzenetére
(#188) Neovenator + D1Rect (#169):
Az asztal vista-w7 óta mint munkaasztal funkcióval (is) bír.
Ezt valaki legyen szíves magyarázza el, mire gondoltok? -
válasz
Neovenator #200 üzenetére
Linkeld már be azt a hozzászólást amiben a funkcionalitásbeli problémáidat fejted ki!
-
törölt tag
válasz
Neovenator #201 üzenetére
mint mondtam, itt magad tudod definiálni a logikát (ahogy 7-en is mindenféle módszerrel). plusz ezen a képen pl. az a logika, hogy a ritkábban használt kiegészítő alkalmazásokat beszórta egy helyre. ezen belül úgy rendezi ahogy akarja.
aztán pl a bal oszlopon látni, hogy egy kivételével az összes csempe a neki megfelelő RT appra mutat. jobb oldalt az inverze, egy kivételével az összes desktop appra mutat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Windows 8.1 a Start gombot visszahozta, de az „egerezők” közül sokan szeretnének a Windows 7-hez hasonló asztalon dolgozni. Megnéztünk, hogy külső programokkal hogyan alakíthatjuk hetessé a nyolcast.
- Autós kamerák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- OLED monitor topik
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest