Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Neovenator #197 üzenetére
kézzel cserélgetni ikonokat az. 3rd party alkalmazással variálni meg hát... vagy teljes az ikon csomag, vagy nem.
nem ömlesztett, csak annak tűnik, mert a csempéknek van egy háttere (és azok majdnem összeérnek), maguk az ikonok távol esnek egymástól. pont a szabályos rács adja a rendezettséget. -
válasz
Neovenator #197 üzenetére
Végigolvasva a topikban ejtett hozzászólásaidat, nem találtam meg mi a bajod a funkcionalitással, nekem csak az jött le, hogy a dizájnnal van bajod.
Részemről nem tudok többet hozzátenni a témához. -
Neovenator
senior tag
Nem, még mindig arról van szó, hogy egy érintőképernyős beviteli rendszerre tervezett (és ott jól működő) szisztéma nem életképes egy teljesen más környezetben. Az, hogy (számomra) még ronda is, csak tetézi a bajt, de alapvetően a funkcionalitásával nem vagyok kibékülve. Desktopon. Mobilon nincs vele gondom.
EarL 007: Fú, tényleg tökre amatőr 6, azaz hat darab ikont kézzel lecserélni az asztalon, 4, azaz négy darabot pedig a tálcán.
Sokkal kifinomultabb és elegánsabb módszer lenne felrakni egy harmadik féltől származó programcsomagot, ami ugyanezt megteszi...vagy nem.Nem említettem egyébként, hogy "beépített" a W7-ben a csoportosítási lehetőség, mert úgy gondoltam egyértelmű, hogy egy start menü + desktop + superbar több zónát kínál, mint külön egy darab start képernyő vagy külön egy darab asztal + superbar ugyanis ezek többé a kényszerű lapozgatás miatt nem függnek össze. Nem harmadik féltő származó progikra gondoltam.
Hogy mitől ömlesztett? Nézz rá a fent belinkelt képre...szerinted ez rendezettség?
-
válasz
Neovenator #194 üzenetére
Te nem a funkcionalitással kötözködsz, hanem a kinézettel:
"Nem mondtam, hogy szaracsempe, azt mondtam, hogy ocsmányul néz ki." -
törölt tag
és főleg nem egyesével fog cserélgetni, mert az nagyon amatőr.
(#194) Neovenator: úgy, hogy 7-en a csoportosítási lehetőségeket úgy említetted mint ha az 7 beépített / exkluzív volna, de valójában 3rd party appok, amik 8-ra is ugyanúgy elérhetők.
és mitől is lenne ömlesztett sajt a superbar / start képernyő? egyértelmű és nagy közök vannak az egyes ikonok között és úgy rendezed ahogy akarod.
-
Neovenator
senior tag
válasz
#19617792 #190 üzenetére
Szerintem nem lehet olyan jól szeparálni, valamennyire mindig ömlesztett sajt marad, ráadásul minek hívjak ki-be és lapozgassak egy teljes képernyőnyi izét a teljes képernyős izéivel (
) csak, hogy megnyithassak mondjuk egy számológépet, mindegy mit.
A superbar-t meg pont az ömlesztett sajt jelenség miatt nem fogom telenyomni mindenféle progikkal. -
válasz
Neovenator #191 üzenetére
Az emberek 99.99%-a nem cserélgeti le az ikonokat külön letöltött ikoncsomagból és nem rak fel semmilyen dockolót.
A te személyre szabott a háttérhez passzoló ikoncsomagos kinézetedet hasonlítod a gyári megoldáshoz.
-
Neovenator
senior tag
jobb klikk -> tulajdonságok -> ikoncsere
Nem kell hozzá két diploma. Tán még moddolásnak se számít.
És különben is, nem a külalak a lényeg, hanem a zónák, amik a gyors használatot biztosítják.
Nem stardock, rocketdock. De lehetne bármi más is. Sőt, ha nem lenne semmilyen, akkor képzeld el az asztalon ugyanezeket, teljesen mindegy. -
törölt tag
még mindig billzet
egyébként w8-on is csak azért kettő, mert kifossa az összes ikont képernyőre (ami a desktop alkalmazások szokásait figyelembe véve rossz ötlet), 8.1-en ugyanúgy 3-4. és a 7 4-e se egetverő, cserébe a 8-on máshol kell többet klikkelni.
(#188) Neovenator: a Windows 8 desktop felülete centire ugyanaz, mint a 7-ben, ugyanazon alkalmazásokkal lehet moddolni. egyébként a Start képernyőn is lehet szeparálni a dolgokat, mert a csempéket lehet csoportosítani. az más kérdés, hogy tiri-tarka, de úgy rendezhető ahogy akarod (csempeméret szerint akár még priorizálható is, fontosabbnak nagyobb csempét adsz), tehát a logikát magad definiálod a felületen.
az asztalra ikonokat kirakni azért fölösleges (és magán az asztalon dolgozni), mert idő nagy részében úgyis legalább 1 alkalmazás kitakarja nagy részét.
és főleg 7 óta a különböző dock alkalmazásoknak végképp semmi haszna, mert a 7-8 tálcája, a SuperBar önmaga is használható dokként, plusz preview az ablakokról, csoportosít is, stb... -
válasz
Neovenator #188 üzenetére
Ezek nem alap ikonok és a stardock sem tartozéka a rendszernek.
-
Neovenator
senior tag
Pont azért lóg ki a sorból, mert nem moddoltam semmit. Azt már kéne.
Az asztal vista-w7 óta mint munkaasztal funkcióval is bír.
Ízlés kérdése, mire használod, és ennek még mindig semmi köze a szeparáltsághoz, amit W7-ben boldogan megtehetsz, W8-ban pedig egyáltalán nem vagy csak kínkeservvel, de akkor is szörnyen ízléstelen és logikátlan végeredménnyel. Ez lenne neked a jobb funkcionalitás? Tapifonra talán, ott elég borzalom lenne a desktop W7 kialakítása...de ez ugyanúgy igaz visszafelé is. Sajnos. -
törölt tag
De mit érdekel bárkit is az egyik rendszeren nehezebb, másikon könnyebb megoldás, ha mindkettőn van ugyanaz?
Ez a linked számomra arról szólt, hogy indítasz el egy programot. Tévedtem? Ha ige, akkor miről szól?
-
válasz
#40553216 #185 üzenetére
Nem gyorsindítás, hanem az, hogy ami W7-ben 4(vagy több) kattintás és több másodperces viszonylag precíz egérmozgás(laptopon touchpadozás), az w8 2 kattintás és egy féltenyérnyi kockát kell eltalálni a képernyőn.
Ez olyan, hogy azzal sem fogok az Apple-ről eszmecserét folytatni, akinek 3 sor applecucc van az aláírásában.
-
törölt tag
Tudod, elég egyszerű úgy félreérteni egy választ, ha előtte volt három kérdés, és nincs megjelölve, melyikre érkezett.
Visszatérve akkor az alapproblémára: mivel a Win7-ben alapból be van kapcsolva, akkor mi is a különbség a gyors indításban, amit példaként hoztál fel?"még az aláírása is MS fika"
Nem is láttam, hogy az MS itt járt, és idefújta az orrát. Kösz, hogy szóltál.
Egyem az érzékeny lelkedet. Mi köze van a kérdésemnek egy vicchez? -
válasz
#40553216 #182 üzenetére
A linuxban a pacman.
Szerinted miben, ha w7-ben be van kapcsolva te meg a w8-hoz hasonlítod?Egyébként teljesen indifferens a kérdés, mert a metro felületről van szó és a használhatóságáról, nem az oprendszer és annak a szolgáltatásairól, mert abban kenterbe veri a w7-et a 8.
Tudnám mi a tökömnek vitatkozok olyannal akinek még az aláírása is MS fika, én itt be is fejeztem.
-
törölt tag
"Az asztal vista-w7 óta mint munkaasztal funkcióval bír."
sőt, egyes Linux desktop környezetekben az asztal konkrétan nem tud semmit, ikon nem lehet kirakni, stb. pl a Gnome Shell, Pantheon Shell
-
törölt tag
Mennyit is látsz a startmenüből? Amikor ugyanúgy gyorskereséssel használhatod? Ne ismételném meg az összes, az elmúlt két évben felsorolt érvet. Asztali gépen, notebookon semmi pluszt nem hoz. Csak más. Akkor minek? Csak azért, hogy egy teljesen más céllal készülő eszközt felfuttasson, ha már ezt önmagának nem sikerült. Mert ugyebár sem a WP, sem a Win Surface nem sikersztori.
"az lényegtelen, hogy az új jobb-e, utáljuk és kész"
Mivel az, hogy esetleg jobb, semmi összefüggést nem mutat azzal, hogy új a felület, így lényegtelen. Nem attól jobb a rendszer, hogy új a felület. Vagy van ilyen összefüggés bármelyik funkcióban is? Nem olyan összefüggésre gondolok, hogy egy újabb, esetleg jobb, javított funkció csak az új felülettel érkező újabb rendszerben van. Hanem olyanra, amelynél az új felület előfeltétele a jobb funkció érkezésének. Asztali környezetben.
Ez a tapifelület nagyjából annyira fontos, mint a negyedévente, évente változó divat: annak jó, aki elad. Ha jól sikerül. Ha nem. akkor neki sem. Mivel az MS olyan pozícióban van, amilyenben, így ők rá tudják erőltetni a népre a divaterrorjukat. Ezt senki más nem tudná megtenni. -
válasz
Neovenator #168 üzenetére
Szépen moddoltad a w7-et, a startgomb viszont kilóg a képből, azt is cserélni kéne.
"Játékok az asztalon (ami btw arra lett kitalálva, hogy ikonok legyenek rajta, az hogy téged kiráz a hideg az ötlettől és, hogy én sem igazán szeretem, egyéni ízlés kérdése, nem funkcionalitásé), egyéb programok a tálcán."
Az asztal vista-w7 óta mint munkaasztal funkcióval bír. -
Neovenator
senior tag
Miért ne lenne az? Nincs minden válogatatlanul összeokádva egy átláthatatlan, tiritarka ikon-káoszba, legalább helyrajzilag el vannak szeparálva az egyes részegységek. Játékok az asztalon (ami btw arra lett kitalálva, hogy ikonok legyenek rajta, az hogy téged kiráz a hideg az ötlettől és, hogy én sem igazán szeretem, egyéni ízlés kérdése, nem funkcionalitásé), egyéb programok a tálcán.
Az enyém ilyen:
Az asztalon a játékok külön könyvtárban, a fenti eszköztáron a meghajtók, személyes fájlok és a multimédia könyvtárai, a tálcán csak a böngészők és lejátszók, a jump list-ben a leggyakrabban használt egyéb programok (jelenleg nem rendezte magát, újszülött vindóz), ennyi. Minden, amire szükségem lehet, 1db illetve 2db kattintással elérhető, nem kell vadásznom semmit a színorgiából.
-
válasz
Neovenator #166 üzenetére
Ez semmivel nem egységesebb, csak annyira kicsit az ikonok, hogy nem látszik.
(az asztalra kitett ikonok egyébként nálam a no comment kategória)A kezdőképernyőt egyébként továbbra sem látod csak pár (tized)másodpercig és könnyebb eligazodni, ha az ikonok jól elkülöníthetőek.
-
Neovenator
senior tag
válasz
#32839680 #149 üzenetére
Ízléstelen. Rendezetlen. Primitív. Tabletre, telefonra pont jó.
Távoli Asztal, Egészség és Fitnesz (ráadásul azonos színű ikonnal, csak, hogy még ezt a logikai lehetőséget is totálisan lábbal tiporják), Riasztások és Logi-tech Camera Controller egymás társaságában. Utóbbi még stílusában is eltér. Logi-kus. Kéken kékséges ikonok, tiritarka, bazári puritánság. Köszi, én ebből nem kérek. Vannak szemeim. Szeretném, ha még lennének is egy darabig.
-
válasz
#40553216 #164 üzenetére
A vevők többsége komplett idióta aki tiltakozik minden változás ellen.
Nem csak a metro, a fb timeline, de még a ph arculat frissítése ellen is.
Mert nem úgy volt és most másképp van és az előzőt megszoktam.
(az lényegtelen, hogy az új jobb-e, utáljuk és kész)Persze nekem könnyű, mert én évek óta utáltam a startmenüt.
-
törölt tag
válasz
Sweet Lou 6 #163 üzenetére
Csak az Office miatt a Surface RT-n tartották meg. Mert erre eleve nem is rakhatók fel az asztali cuccok. A Win8-ra persze felrakhatók, így ebben aztán fel sem merülhetett komolyan, hogy már most teljesen kihagyják, mert "tökönszúrás lenne", igen. Hogy a 8.1-ben kicsit engedtek, messze nem arról szól, hogy ők nem akarnák erőltetni, pusztán azt mutatja, hogy a vevők nagy többsége még ennyit sem kér a metro-ból.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
#40553216 #162 üzenetére
nem feltétlenül kell az MS szándékait követni. pl. 8.1-ben egy katt és utána mindig a Desktopra bootol, tulajdonképpen csak akkor látod a Start screent, ha a start gombra kattintasz. A Desktopot meg szvsz nemcsak az Office miatt tartják meg, hiszen ModernUI-s Visual Studio, Photoshop, AutoCAD stb. sincs még. tökönszúrás lenne kinyírni a Desktopot, amíg a fontosabb munkaeszközök nincsenek meg az új UI-n.
-
törölt tag
válasz
Sweet Lou 6 #161 üzenetére
Ne haragudj, de ez egyszerűen nem igaz. A start screen a metro ui indító oldala. A metro pedig az MS szándékai szerint a desktop helyett van, lesz. Utóbbi csak kényszerből maradt benne. Lásd: Surface RT-ben az MSO.
-
Diopapa
addikt
Nekem pl ilyen a desktopom jelenleg, attól w8-as felülettől a hátamon feláll a szőr...
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo #155 üzenetére
Köszi szépen
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo #153 üzenetére
Helló,
igen.
-
WonderCSabo
félisten
Sziasztok!
Tehát a stardock windowblinds + stardock start8 kombó elég akkor a win7 kinézet alakításához, ugye?
-
Neovenator
senior tag
válasz
Set-Comment™ #141 üzenetére
Nem mondtam, hogy szaracsempe, azt mondtam, hogy ocsmányul néz ki. Azt is említettem, hogy mobilra teljesen jó és megfelelő a rendszer. Legalább háromszor.
Valamit érdemben? -
Diopapa
addikt
válasz
Set-Comment™ #145 üzenetére
Időnként.
-
Diopapa
addikt
válasz
Set-Comment™ #143 üzenetére
Ügyes vagy. Én meg csak azért kapcsolom be, hogy a hátteret bámuljam.
-
Diopapa
addikt
válasz
Neovenator #139 üzenetére
Egyetértek. Annyit tennék hozzá, hogy nekem pár ikon van csak az asztalon, a többi vagy quick launchként a képernyő alján, vagy ha ritkábban használom, akkor start menüből bepötyögöm az első pár karaktert és úgy indítom el. Szeretem a letisztult dolgokat, a desktopon pedig nem a libaf*szöld/kék ocsmány négyzeteket akarom bámulni, hanem a hátteret.
-
Set-Comment™
senior tag
Mar hogyne adta volna meg?
Johet a kovetkezo hulyeseg
"A második valamiféle logikus elrendezés: Nem fogom az időjárás appot a hangerőszabályzó, a Financial Times, az AutoCAD és a World of Goo mellé szúrni, mert primitíven kaotikus. Telefonon, tableten elmegy, ezek amúgy is tinglitangli eszközök, desktopon viszont nevetséges." - meg win8ban is tudtal csoportisatni start screenen.
Ne hulyesegeket irogass, eleg volt az is hogy szaracsempe, onnantol mindegy mit irsz.
-
tlac
nagyúr
válasz
Neovenator #139 üzenetére
ebben az új start izében is be lehet állítani, hogy megnyitásnál rögtön a gyakran használt programokat pakolja előre
-
Neovenator
senior tag
válasz
Set-Comment™ #136 üzenetére
A jump list magát szabja testre a használat alapján, a jól konfiguráltat úgy értettem, hogy amennyiben 10 programnál többet használsz rendszeresen, megnövelheted a kapacitását. Minden használt program azonnal, közvetlenül a start menüből elérhető, nem kell bogarásznom a mindenféle logikát nélkülöző, vibráló ikon-színorgiában, lapozgatnom ide-oda. Nyilván erre az a válasz a "pro 8"-asoktól, hogy akkor rögzítsem a kezdőlapra... Ennek két akadálya is van. Tulajdonképp három, de az utolsó szubjektív és ennek okán elhanyagolható: hogy esztétikailag visszataszító a Metro felület igénytelen, primitív színorgiája. A első, hogy bármikor változhatnak a felhasználási szokások és egy, a használt programokat automatikusan szem előtt tartó rendszert desktopra sokkal életképesebbnek tartok, mint egy "pin-unpin, na hol van már" típusút. Mobilon/tableten tök jó egyébként, desktopra felesleges nyűg. A második valamiféle logikus elrendezés: Nem fogom az időjárás appot a hangerőszabályzó, a Financial Times, az AutoCAD és a World of Goo mellé szúrni, mert primitíven kaotikus. Telefonon, tableten elmegy, ezek amúgy is tinglitangli eszközök, desktopon viszont nevetséges.
-
VIC20
őstag
válasz
Set-Comment™ #136 üzenetére
,,1. Ergo win7-en nem gaz valamit szemelyreszabni, de 8-on igen
"
Pontosan erről van szó! (Csak más oldalról.) Az egész cikk a Win8 személyre szabásáról szól - sajnos külső programokkal, merthogy ennek a szabadságát nem adta meg a felhasználóknak a Microsoft. -
válasz
Neovenator #135 üzenetére
Alapból 1 kattintás vs. "Jól konfigurált jump list és két kattintás "
47 ikon van a startképernyőmön és nincs tele.(felét nem használom)
Akinek ez nem elég az kattintson még egyet. -
Set-Comment™
senior tag
válasz
Neovenator #135 üzenetére
1. Ergo win7-en nem gaz valamit szemelyreszabni, de 8-on igen
2. Van ilyen egergorgo vagy mi. -
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #131 üzenetére
és ennél még kényelmesebb az Alt-Tab, billentyűs navigálás.
-
válasz
Set-Comment™ #131 üzenetére
Most szélsőséges példákkal fogunk dobálózni?
-
Set-Comment™
senior tag
Hidd el ket fullhd monitoron a start menu idegesitoen messze van... A start screen sokkal inkabb HD barat.
szente: - full-screen, job felso sarok, task-valtas, problema megoldva.
Tsebacsi: 2013-ban a fullhd monitor nem olyan szelsoseges pelda.
De ennyi erovel a hasznalhatatlan fos is eleg szelsoseges
-
Red_Bull
aktív tag
Hasznos írás, bár nekem valahogy nem akaródzik ilyen progikat felteni, szeretem ha original a windows
-
szente
addikt
Amikor több felhasználó van létre hozva, akkor ki lehet kapcsolni valahogy azt a képet amit félre kell húzni bejelentkezéskor?
-
válasz
Neovenator #126 üzenetére
-
-
válasz
#19617792 #10 üzenetére
Sikerült úgy állítanom valamit a netplwiz-el, hogy most a fiókom vendégfiók lett, és nem írja, hogy van adminfiók, ebbe a netplwiz-be se tudok belépni, és megváltoztatni sem tudom a sajátom másikra, mert felugrik egy ablak, amiben jelszót kér, de nincs hova beírni... Majd még szendvedek vele otthon, mert ma reggel vettem észre és kb. 10 perc alatt nem tudtam sokat csinálni vele csak az agyam felhúzni.
-
BiP
nagyúr
Igen, az osszes eddigit. Aprosagoktol eltekintve teljesen jo az is. Boven hasznalhato szint mar.
Megj. A 8-as verzio csak 8 alatt tokeletes. 8.1-re a beta kell.
Igaz, maceras installalni, de utana jo lesz. Msfn fórumon van is fasza leiras. De ha irsz egy privit, atkuldhetem. (csak most mobilrol vagyok, holnapra meg el fogom felejteni. -
tlac
nagyúr
itt van még pár további tipp
The Metro hater's guide to Windows 8.1 -
szente
addikt
Valahogy be lehet állítani, hogy egyáltalán ne jöjjön be a ModernUI?
Pl ha megnyitok egy képet, akkor bejön a Win8-as képnézegető, ami metro-s. Na most ha anyáméknak ezt beadja, akkor eléggé elfognak tévedni a rendszerben.Ezt ki lehet valahogy küszöbölni?
-
bteebi
veterán
Köszi szépen, hiánypótló, érdekes írás
.
-
BiP
nagyúr
válasz
Kalandor #108 üzenetére
Tudjuk. Nem Start menüt adtak, mint amit kért volna a nép, hanem csak Start gombot. De a felhasználói visszajelzésekre hivatkozva tették bele. És most itt ez volt a kérdés.
Én mondjuk nem nevezném haszontalannak sem. Start menühöz képest lófütty, de szerintem a 8-asban lévő üres, láthatatlan semmihez, vagyis felbukkanó izéhez képest használhatóbb. -
trane95
csendes tag
elég hülyén hangzik az ötlet, de én megoldásnak látnám, ha valami kiegészítő lenne 8-hoz, amivel vissza lehetne hozni a klasszikus nézetet, vagy a 8 új nézetét, mondjuk egy témaválasztóval, ami azt illeti nem is értem, hogy 8.1-nek minek hozták vissza a start gombját.
-
szilagyiv
senior tag
Én csak azt szeretném tudni, miért lett angol nyelvű a magyar Windows 8, miután feltelepítettem rá a 8.1-et?!? És miért nem enged beállítani magyar nyelvet utólag?
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
Milyen megoldás van Start menühöz, ha érintőkijelzős gépről van szó?
(Mert ahogy a cikkíró írja, ahhoz a Classic Shell nem az igazi).
Ez a tálcán új eszköztár ez kissé fapados és gányolás
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Androidos tablet topic
- Óra topik
- Elhagyja a 32 bites módot a Steam
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000, Magyar- Win11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi TV Box S 4k 2gen 1,5 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest