- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeoPhoto
tag
válasz
atti_2010 #43 üzenetére
Már megint profi szemszögből nézik az emberek az egészet
Még ha az ARM most kijönne egy szuper processzorral, akkor is számolni kell azzal a pár százmillió működő x86-ossal, aminek a kifutási ideje már nem 1-2 év. Ha az emberek rájönnek, hogy egy kisebb gép is elég nekik a dolgaikhoz akkor majd azt veszik...ja, hogy ez meg is történt már, szinte alig vesznek asztali gépet, a notebookok (netbook, akármi) jobban fogy.
Nekem már most van pár ARM tabletem, és látom bennük a fantáziát, főleg a kínai árakon
Persze ha hozzáveszem hogy a HTPC-m alig került többe, mint egy normális tablet (és sokkal olcsóbb, mint egy Tegra cucc) akkor azért még meggondolnám, hogy mikor fogja megérni váltani PC-ről.
Már most is lehet mediaPC jellegű androidos dobozt kapni, de nem vagyok meggyőzve, hogy lesz elég ideig és minőségben támogatás (codec, lejátszó, torrent stb) hozzá...
-
GeoPhoto
tag
Szerintem itt sokan teljesen más szemszögből nézik ezeket a dolgokat, mint amit az üzlet diktál. Itt már régen nem arról van szó, hogy mi jó a felhasználónak, hiszen az elmúlt 5 évben készült gépek bármelyike elég az emberek 98%-ának...Itt inkább az a lényeg, hogy mit lehet a divattal eladni, illetve mi az az új fejlesztés amivel kicsit is növelni lehet a lefedettséget, plusz még nem árt ha olcsó is.
Az ARM alapjában véve olcsó, és örökségnek hozta, hogy viszonylag kevés memóriával kellett boldogulni, tehát a fejlesztők is ilyenek (voltak eddig). A nagyfokú integráció miatt egy ARM-os gép akár 100-200 dollárral is simán olcsóbb, és ha eléri az 5 évvel ezelőtti PC szintet akkor el is lehet adni.
Ha az érdemi munkavégzés szempontjából nézzük amihez teljesítmény is kell, akkor még egy darabig a PC nem behozható (videóvágás, fotó, 3D, CAD stb), de ez az a szegmens ami már ma is pár százalék körüli, nagy bővülés - szerintem - nem várható.
A játékok más téma, de ott meg a kézikonzolok most is ARM alapúak...
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 7 8700G /// Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest