- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z10N
veterán
Ezt lattam mar korabban, de annyi talalgatas van benne, hogy ki tudja melyik lesz.
"Egyébként mindegy is, mert ha jön is ez az SKU, úgyse lesz elérhető, úgyse lesz MSRP közelében, szóval mindegy, hogy én mit adnék meg mennyiért..."
Igen, erre mondtam, hogy felesleges vitaznunk, mert maximum egy youtube tesztben fogjuk latni."Ettől még a 3080Ti, mint 10240 cuda core, 384bit, 12GB-os kártya egy lehetőség, amivel élhetnek, ha akarnak."
A kerdes csak az, hogy mennyire akarjak raengedni a 3090-re. Mivel mar igy is kozel vannak egymashoz.
1) 384bit 12GB, 80SM: szinte semmi kulonbseg nem lesz a ketto kozott, a 3090 ertelmet veszti, max annak lesz jo akinek kell a sok vram (quadro helyett)
2) 320bit 20GB, ??SM: megkapja a sok memoriat, de minden mas marad a regi vagy kicsivel jobb, peldaul 68SM helyett 72SM, igy a 3090 tovabbra is picivel jobb lesz, memoriaban es SM-ban egyarantA cikkben reszletezett 80SM tul jo szvsz, "$699" 3080 es "$1499" 3090 kozott van $800 kulonbseg, viszont teljesitmenyben nagyon kozel lenne a 3090-hez. A nepek es szerintem az NV is $999-t celozna meg. A 3080-rol tudjuk, hogy "allitolag" nem sok haszon van rajta (BOM alapjan). Szoval szerintem ha a 3080 pcb-t megtartjak 320bit-tel, a vrm es hutes reszt kicsit novelik es az 1GB lapkakat lecserelik 2GB-re, ugy siman belefernek a $300-ba. Mig a 80SM-s megoldast, mar csak presztizsbol se adhatjak $999-ert, szvsz a $1299 lenne, ami artana a 3090-nek.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
keIdor
titán
"Szoval 3090 pcb-t adnal 3080Ti-kent olcsobban?!?! Raadasul a jelenlegi hianyban/banyaszlazban/pandemiaban az utolso vga-t megveszenek. Majd szerinted, most fog Ngreedia jotekonykodni "
Ez konkrétan sokkal frissebb pletyka 3080Ti-re, mint a GA103.
Február 6, tessék: [link]
Egyébként mindegy is, mert ha jön is ez az SKU, úgyse lesz elérhető, úgyse lesz MSRP közelében, szóval mindegy, hogy én mit adnék meg mennyiért...
Ettől még a 3080Ti, mint 10240 cuda core, 384bit, 12GB-os kártya egy lehetőség, amivel élhetnek, ha akarnak.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Z10N
veterán
"Sorry, azt nem láttam. Sétálva olvastam a hszed."
Ok, bar ez szakmai forumon nem kifogas. Nem leves receptekrol beszelunk."Nagyon megvágod a sávszélességet azzal."
Mivel? Mondtam, hogy szvsz marad a 320bit, az az eredeti. Ha tobbet kapna, akkor kannibalizalja a 3090-t es mar igy is a nyakan van."GA102-ben 12db IMC van"
Nyilvan, hiszen a 3090 is erre epul, de a pcb marad (3080). Ha 3090 pcb-t hasznalnak, azt annak is fogjak eladni. Plane a mostani helyzetben."3-4-5 darabot is tiltanál belőle."
Mit tiltanek?! Hol irtam ilyet?"A 3090 egy fullos lapka, 384bit és 24GB. 24x1GB IC-vel."
Igen. Ez teny. Mit akarsz ezzel mondani?"Semmi akadálya annak, hogy 12x1-et használjanak."
Szoval 3090 pcb-t adnal 3080Ti-kent olcsobban?!?! Raadasul a jelenlegi hianyban/banyaszlazban/pandemiaban az utolso vga-t megveszenek. Majd szerinted, most fog Ngreedia jotekonykodniGondolom azt lattad, hogy mekkora meretbeli kulonbseg van a 3080 es a 3090 kozott (pcb+hutes).
"A GA103 egy tavalyi pletyka, hónapok óta semmi hír róla."
Feltetelesen mondtam, de ertheto lenne egy GA103. Akkor marad az elso scenario."Olyan lesz az is, mint a decemberi 20GB 3080..."
3080Ti-t siman el tudok kepzelni. Nem ez lenne az elso eset."Amúgy ne legyél agresszív, én se voltam az. Ha szar napod van, ne rajtam vezesd le."
Semmi agressziv nincs ebben, illetve semmi koze hozza. Csak egy 14+ eves tagtol ilyen ranggal tobbet varnek.# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
keIdor
titán
Sorry, azt nem láttam. Sétálva olvastam a hszed.
Nagyon megvágod a sávszélességet azzal.
GA102-ben 12db IMC van, 3-4-5 darabot is tiltanál belőle.
A 3090 egy fullos lapka, 384bit és 24GB. 24x1GB IC-vel.
Semmi akadálya annak, hogy 12x1-et használjanak.
A GA103 egy tavalyi pletyka, hónapok óta semmi hír róla.
Olyan lesz az is, mint a decemberi 20GB 3080...Amúgy ne legyél agresszív, én se voltam az. Ha szar napod van, ne rajtam vezesd le.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Z10N
veterán
"14-16-18 GB-ot nem fognak"
Olvasd el ujbol: "de ketlem hogy ilyet csinalnanak""az 224, 256 illetve 288 bit-en lehetséges"
Igen. Es mi a problema? Barmelyik lehetseges (7-8-9db 2GB lapka), de nem valoszinu."A 12 GB lehetséges 384 bit mellett is."
Pont, hogy nem. 10x32bit van a pcb-n, az is zsufolva. Hova raksz meg be 2 lapkat, ha igy is maxra ki van hasznalva. 12GB csak 192bit-tel lehetseges ezen a kartyan, az meg nagyon sovany savszel.De felesleges errol vitazni. Marad a 320bit, mert ahhoz van illesztve a gpu. Szvsz, majd lesz egy 68-82SM kozotti "GA102-250" chip + 20GB, aka 3080Ti, a pcb marad, vrm reszt + hutest megnovelik.
Vagy hagyjak az egeszet es a GA103 fogja valtani. Kulonosebben nem jelent semmit, ugy se lehet majd kapni.
Maskor gondold at miket irsz...
-
arn
félisten
Banyaszoknak gondolom annyira nem szamit a gyartok elfelejtik, hogy a gamerekbol elnek altalaban.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Z10N
veterán
"Ha marad a RAM foglalatok száma, vagyis dupla RAM-mal adják."
Hiszen ezert hapognak a 3080 tulajok, hogy 10GB keves, a 3090 pedig 24GB-s. Szerintem jon majd egy 3080Ti 20GB-tal. A foglalatok pedig maradnak, felesleges uj pcb-t tervezni."Ha meg nem növelik a RAM-ot, akkor üresen hagynak foglalatokat és ennyi?"
Nem, mert akkor ugyan ugy befogjak a 10 helyet, ergo duplaznak. Kiveve akkor, ha nem duplaznak es peldaul 12-14-16-18GB-t raknak, de ketlem hogy ilyet csinalnanak. Viszont a 16Gbites lapka dragabb lesz a volumen miatt. Tehat ha arra gondolsz, hogy 10x1GB helyett 5x2GB-t raknak, az dragabb. A pcb meg ugy is marad."De a dupla RAM-ra nincs igény, meg lehet gyártási kapacitás se - gondolom."
Lasd elso, igeny szerintem lenne a 3080 tulajok reszerol. A kapcitasrol nem tudok nyilatkozni, latod a "gyartok" szerint nincs igeny. Banyaszatra boven eleg 10GB 8Gb-t 6 ev mulva eri majd el, addig raernekSzerintem a gddr6x is a gddr5x sorsara fog jutni. Eleve ezt is az Nv+Micron fejlesztette. Masoknak licenszet kellene fizetniuk. Ekozben meg mar van HBM2E es kozeleg a HBM3.
-
Shing
őstag
De akkor sohasem kapunk többet a pénzükért. Az átlagnak 4GB RAM is elég, VRAM meg hát minek is.
A videokártyák ma már nagyon sokáig húzzák. 6 éves cuccal játszol. De hamarabb kifutsz a VRAM-ból mint a nyers teljesítményből. Nézz meg egy csóri 2GB-os GTX960-t. Megjelenéskor még elég volt rá a memória. De egy RX580-t is visszahúz ha 4GB-os.
Az tök jó hogy növekszik a sebesség, de ez régen is megvolt amellett hogy duplázódtak folyamatosan a memóriaméretek.
Csak azt mondom hogy 10 éve már rátudtak pakolni 4GB memóriát egy 35 ezres kártyára. Ma ebben a kategóriában még általános a 2GB. A 4Gb-os változatokra már olyan extra árakat számolnak mintha milliókba kerülne a nagyobb memória pedig láthatóan nem így van. Ugyan ez 4 vs 8GB-nál. -
keIdor
titán
Úgy vélem teljesen mindegy, hogy mi jön nyáron vagy ősszel, ha az 1-2 millió forint.
Ahogy most a dolgok állnak...
Mintha várnánk a legújabb Bentley-t meg Koenigsegg-t, igaz megvenni nem lehet, mert kontinensenként van 200db, illetve az is az ajánlott fogyasztó ár sokszorosába kerül...Per pillanat bányászoknak meg milliomos csemetéknek szól a dVGA piac...
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Reggie0
félisten
De minek duplazodna a ram? Itt nem arrol van szo, hogy nem lesz GDDR6X, hanem csak a dupla kapacitasu csipeket halasztjak el, mert nem nagyon kell 20-48gb vram. A monitorok felbontasa sem ugrott oriasit 5 ev alatt.
A fejlodes mondjuk az, hogy mar 16Gbit/s/pin-nel jar a sebesseg, mig 5 eve csak 8Gbit/s/pin volt.
[ Szerkesztve ]
-
Shing
őstag
"Nem a fejlesztéssel van gond, hanem a tömeges igény marad el a piac részéről, és a Micronnak igazából nem kell sietnie, hiszen konkurens memóriagyártók még nem törődnek a GDDR6X-szel"
Leírtad a lényeget. Jól el vannak a tökéletesen bejáratott, mára fillérekből legyártott memóriákkal. Minek az újat odaadni? A hülye vásárló úgyis elhiszi hogy még mindig itt járunk. Ahogy csóri RAM-ok is alig duplázódnak már.10 éve 4GB VRAM-ot rátudtak pakolni egy GTX550Ti-re.
Nem volt extrém ára sem. Persze nem a leggyorsabb ment rá és értelme sem volt. De akkor is megcsinálták.Btw már egy RX480 8GB is 5 éves lesz pár hónap múlva. Bányásszezon nem lenne ugyan úgy ma is a 4GB-os kártyákat vennénk az olcsóbb kategóriákban. HOL A FEJLŐDÉS?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
És hogyan gyártasz a memóriához komponenseket? Nem csak a memóriából áll egy VGA.
Köv genhez lehet, hogy lesz nyáron jobb paraméterekkel rendelkező memória.
Ezek miatt nagyon sosem rendel senki sem előre. Csak állna a raktárban, amit aztán lehet, hogy le fogsz írni, mert találtál végül jobb megoldást. Annyit kell vásárolni, amit egy meghatározott időszakon belül el tudsz adni. Többet nem optimális.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Sinesol
veterán
Jelen pillanatban azert igen kevés arra az esély, hogy kidobják a memoriakat, akár dupla áron is elviszik a kartyakat, ha kapható. Plusz ugye még köv genhez is simán felhasználható majd. Bár az igaz, hogy lehet mindez relative nem jelent nagy igényt, de azert nehéz elhinni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Attól, hogy minden VGA-t eladnak, még nem biztos, hogy a Micron elégségesnek ítéli az igényt, ha számszerűsítik a megrendeléseket.
Ha kiviszel és eladsz tíz epret a piacon, akkor ugyan eladtál mindent, de ettől még nem lett belőle automatikusan tömeges igény. Ilyen formában nagyobb zacskót sem feltétlenül fejlesztenek neked a partnereid. Persze, ha te vállalod, hogy úgy is veszel nagyobb zacskót, hogy nem tudod felhasználni, akkor simán lefejlesztik neked. Az már nem érdekli őket, hogy kidobod, te írod le a veszteséget.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
kkf
aktív tag
oksi, tehát GDDR6X, tehát onnantól érdekes, hogy RTX 3060Ti. tehát tényleg nincs miért sietni, mert ez a kártya és ettől felfelé idén tuti, hogy marad a megfizethetetlen kategóriában.
nem tudna vki vmi jó hírrel is szolgálni, legalább hogy még idén összeomlik a kryptovaluta piac?"Vigyázzá, mer Vindózt rakok fel rád, aszt összeomlasz!"
-
X2N
őstag
Ennyi, topik zárható. HBM memória a jövő.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- RTX 3070-ET KERESEK TÖBB DARABOT 105-115k típustól függően!
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest