Új hozzászólás Aktív témák
-
PandaMonium
őstag
válasz
SirCsimbók #73 üzenetére
OpenCL közel áll az Nvidia-hoz? Láttál te már Nvidia vs. AMD OpenCL teszteket? Egy HD7850 jobban teljesít OpenCL-ben mint egy GTX680.
-
PandaMonium
őstag
Igen, ezekkel tisztában vagyok, csak az a gond, hogy pl. AMD driverekből már most is van nyílt forráskódú és közelében sem jár stabilitásban és teljesítményben a hivatalos zárt drivernek. Legalább is ez volt a helyzet mikor legutóbb linuxal foglalkoztam egy AMD HD7870 XT-n, azóta persze lehet, hogy változtak a dolgok.
-
PandaMonium
őstag
Ez a maffia történet nekem nagyon irreális (még ha van is mögötte logika), Abu.
Tudsz mondani olyan példákat amiben az NV eltérne az OpenGL specifikációtól? Nem kötekedésből kérdezem, hanem egyszerűen azért mert nekem szöges ellentéte ennek a saját tapasztalatom. Rendszeresen járok StackOverflow-ra is OpenGL-es ügyekben és a problémák jelentős százaléka kb. az, hogy AMD-n valami nem megy úgy ahogy kellene a szabvány szerint (persze ez általában nem szándékos, hanem bug a driverben). Kíváncsiságból most gyorsan rákerestem az OpenGL tagnál az "AMD" kulcsszóra, 4 találat amit gyorsan elcsíptem: Link1, Link2, Link3, Link4
Mind a 4 esetben az AMD drivereivel van a gond, van ahol a shadert nem képes a driver rendesen linkelni, van ahol a parancsok sorrendjétől függően crashel az alkalmazás, meg van ahol nem annyira toleráns mint a többi gyártó drivere (ez persze nem feltétlenül hiba).Linuxosokat nem értem olyan szempontból, hogy miért gond ha a driver zárt?
Szerintem fontosabb, hogy stabil legyen a driver mintsem, hogy lehessen benne matatni.Őszintén szólva már az is nagy előre lépés volna ha egységes shader compiler/linker volna mint a D3D-nél, nem pedig vendoronként különböző.
-
PandaMonium
őstag
Haha, ezen jót röhögtem, köszi.
Egyetértek a cikkel (bár igazából csak átfutottam rajta, holnap alaposabban átolvasom), túl fragmentált az OpenGL jelen pillanatban (mondom ezt úgy, hogy naponta fejlesztek vele), nagyon sokan ragaszkodnak a legacy cuccokhoz ami egyértelműen visszatartja a fejlődést, már rég megmondták, manapság már a state machine dolog nem a legjobb megoldás, gyenge dokumentáció (legalább is ami a 3.1+t illeti, legacy tutorialokból annyi van mint a fene), kevés debugolási lehetőség (már a glGetError() -on túl
), ami van az is pedig elég vicc szinten van a Direct3D megfelelőkkel szemben. AMD-ékről rég tudjuk, hogy nem tudnak OGL drivert írni, az Intelt már meg sem említem, azt viszont furcsálom, hogy állítólag az NVidia sok helyen eltérne az OpenGL specifikációtól, nekem nem ez a tapasztalatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest