Új hozzászólás Aktív témák
-
ceia
őstag
Egyértelmű, hoyy a PS4 leállítása nem a PS5 gyártását befolyásolja, hanem ugyanazt csinálják, mint a Microsoft. Az eddigi cuccukat, amit anyira ajánlottak megvételre, most már tűzzel-vassal irtanák, hogy vegyük az újat. Ennek semmi hatása az új gyártására, csak annak eladására. Ha lenne.
Lehet veszek is egy PS4 Pro-t, még meggondolom. Éppen tegnap néztem videón Horizon: Zero Dawn végigjátszásból az első 44 percet, és még belenézegettem késöbb is és nagyon tetszett. Még nagyon a hatása alatt vagyok, lehet csak azért, csak a szemem kívánjaA komplett videó különben 20 órás! A Last of Us is tetszik.
-
ceia
őstag
válasz
freeknight #19 üzenetére
Bizony, Orbán dönt ebben is!
Szinte előttem van, ahogy Darth Orbán az ablaknál állva sziszegi a fogai közül a csuklójára erősített kommunikátorába: Hajtsák végre a PS4 parancsot! TEK katonák százai veszik fel sugárvetőjüket, azaz a zseblámpát, és rohannak a páncélozott járművek felé. A meglepett üzletvezetők hullanak, mint a hó nem nálunk. Eladók dőlnek ki a csatában, próbálnak menekülni az átcímkézés elől, de a rohamosztagosok mindenüt utólérik őket, és máshol is. Az uralkodó gonoszan nevetve dörzsöli össze elektromos kisülés által megperzselt kezeit. Leszámolok veletek lázadó söpredék. A bankár klán egyik vezetője is ott volt vele, és valamit a kötvények hozamáról beszélt, de nem figyelt rá senki. -
-
Kansas
addikt
Az a vicces, hogy Phelan(Otherside-ban) szerint a PS5 idén ősszel jött volna eredetileg, nem tavaly, és az XBOX megjelenése miatt hozták előre a rajtját - ez ha igaz, sok mindent megmagyaráz, a bétás állapottól az elérhetőségig...
-
arn
félisten
tok jo, lassan nem lesz semmi a polcon?
-
Kansas
addikt
-
Ha már (részben) arról szól a cikk, hogy a PS4 gyártásának leállításával javulást remélhetnek a PS5 elérhetősége kapcsán, akkor gondoltam erről beszélgetünk a cikk alatti fórumban is. Az a hsz is erről szólt, amire válaszoltál.
Kapacitás esetében feltételezem gyártókapacitásról van szó, ha a piaci helyzetre utal a cikk, ezt a bizonyos piaci helyzetet a fenti webshopos kép elég jól illusztrálja.
"A lépés érthető, hiszen a gyártók minden új konzolgeneráció rajtjánál próbálják felülmúlni az előző modell első éves eladásait, a PlayStation 4 fokozatos kivezetésével pedig több kapacitást szánhatnak majd az új generációnak. Utóbbira szükség is lesz, hiszen olvasóinknak valószínűleg nem kell bemutatnunk az új konzolokkal kapcsolatos piaci helyzetet, a kereslet pedig nem kicsi, ami talán annak is köszönhető, hogy az új gépeken a korábbi generációk játékai is futtathatóak."
-
Kansas
addikt
"De hogy lesz attól több PS5 a polcokon, ha a szoftverfejlesztők látják, hogy a PS4 lassan kikopik a piacról?"
Ki állított olyat, hogy ettől több PS5 lesz a polcokon?"Ezzel remélhetőleg több kapacitás jut majd az új generációs fejlesztésnek." Arról nem láttam konkrétumot, milyen kapacitásról van szó...
-
-
-
De hogy lesz attól több PS5 a polcokon, ha a szoftverfejlesztők látják, hogy a PS4 lassan kikopik a piacról?
KK-EU egyik ha nem a legnagyobb kereskedőjénél előrendelni lehet, tehát nincs készlet.
Árukereső is csak rájuk mutat.#21 martonx
Ezt én se értem a cikkben. Milyen alkatrész lehet a PS4-ben, aminek ha megszűnik a gyártása, majd több PS5 lesz? -
ribizly
veterán
Azt azért lássuk be, hogy aki szeretett volna PS4-et, annak már van. Volt rá ideje mindenkinek. Ugyanakkor a még innentől megjelenő játékok kitolhatják 1-2 évig a piaci szerepüket, mint ahogy pl egy Warzone (ami ugye tudja a billentyűzet, egér támogatást ~1080p@60-al) is.
-
opr
nagyúr
válasz
Luck Dragon #32 üzenetére
Nem tudják a felszabadult kapacitást a ps5-re fordítani, mert nem ott van a szűk keresztmetszet, amiből most több lesz. A két szűk keresztmetszet a tsmc (kicsit) és a covid-verte logisztika (nagyon).
-
Bízom benne hogy a felszabadult kapacitást az új generációra fordítják , már nagy hiány van amit be kellene tölteni .
-
Kansas
addikt
válasz
tomchee91 #28 üzenetére
Aha, meg attól, hogy meddig lehet kapni még újonnan a PS4-et, meg attól is, milyen hamar futnak fel azok a játékok amik jelentősen többet adnak PS5-ön mint PS4-en, vagy azok, amiket PS4-re ki se adnak...
És nem kérdés, kikopik-e a PS4... ki fog kopni, ahogy a PS3 is kikopott, meg az összes többi előtte, beleértve a konkurenciát is. -
martonx
veterán
Mivel tökéletesen más gyártástechnológián futnak, PS5 7nm-en TSMC-nél, PS4 14? 28nm-en GloFo-nál, szerintem semmivel se lesz nagyobb a TSMC kapacitása 7nm-en, ha a PS4 gyártását leállítják
-
GodGamer5
addikt
Helyes, inkább a PS5 gyártását pörgessék fel.
-
freeknight
őstag
-
ribizly
veterán
Én ettől teljesen készen vagyok.
Nekem a patika állapotú, használt PS4Pro-m anno 85k volt (1 éves volt akkor).
Most is kiváló állapotban van, de kb. többér lehetne eladni.Akik meg nem adják el a PS4-üket PS5 vásárlás után (én sem fogom), azok szépen kitakarítják, újrapasztázzák, majd elteszik (lehet sokat fog az még érni egyszer), elajándékozzák vagy elviszik a nagyiékhoz, hogy ha ott lesz a gyerek, akkor ne unatkozzon.
Eladni is lehet, de akkor azt én most tenném, amíg ilyen fos a piaci helyzet a magas Euro/USD, illetve a PS5 hiány miatt. -
zzola
titán
RIP
-
Robitrix
senior tag
válasz
freeknight #12 üzenetére
a dolog, amúgy racionális. Nyilván ha most vesz valaki egy használt PS 4-et. nem akarja már vélhetően 4-5 évet használni. Vélhetöen azért a közeli időben sokan átálnak PS 5-re és feleslegesé válnak a PS 4-esek. És sokan majd el akarják adni. Ami le fogja verni a használt PS 4-esek árát. Simán lehet, hogy fél év múlva lehet venni 30-40 ezerért majd használt PS 4-est.
-
-
És mire lehet majd használni a régi ps4-eket? Már úgy értem, h vesz az ember magának egy 5öt de a 4et nem adja el mert max egy marék szotyit kapna érte. Lehet ráhegeszteni vmi linux-ot vagy befogni nas-nak / routernek / növényöntöző rendszernek?
-
Kansas
addikt
Ez így erős csúsztatás, nem sokkal jobban PC alapú, mint a korábbiak.
Előtte is "PC"-s VGA-k voltak a konzolokban, a PS3-ban pl egy módosított Nvidia 7800GTX egy PowerPC alapú Cell proci mellett, az XBOX 360-ban szintén PowerPC alapú Xenon proci mellett egy Xenos GPU volt, ami gyakorlatilag egy módosított Radeon X1900.
Az egyetlen dolog, aminek a kapcsán az utóbbi 2 konzolgeneráció PC-bb a korábbiaknál, hogy nem PowerPC, hanem X86-64 alapú(előbb Jaguar, majd Zen2) procit kaptak.
Ettől még továbbra sem PC architektúra, gondolj csak a számos egyedi fixfunkciós egységre vagy az osztatlan RAM-ra... ennyi erővel a motor is autó alapú, hisz többségükben Otto-motor van végül is... -
joey04
titán
Nem meglepő.
-
freeknight
őstag
Ez nem nagy veszteség és nem is meglepetés persze, de egy füst alatt azért elindíthatnák már a PS5 gyártását is végre
Eddig ez a konzolgeneráció kb olyan, mintha csak egy collectors edition lenne. -
Cythyel
senior tag
hmm... ha a visszafele kompatibilitást nézzük akkor van benne ráció, elvégre is mind a 2 gen úgymond pc alapú, csak az eltérő grafikus api-t kell kiküszöbölni emulációval...
korábban mindig akkor ált le egy gen gyártása, ha következett az újabb bejelentése (pl ps2 leállt amikor bejelentették a 4-t, 3 leállt mikor az 5ös bejelentése közelgett), mondjuk ez a veszély most nem áll fent
-
Én momentán azt sem tudtam, hogy még gyártják. Minek?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Ezzel remélhetőleg több kapacitás jut majd az új generációs fejlesztésnek.
- ELADÓ: Hyperx Cloud Alpha
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest