A Sony szép lassan leállítja a PlayStation 4 gyártását?

Ezzel remélhetőleg több kapacitás jut majd az új generációs fejlesztésnek.

A GameWatch nemrég közölt egy riportot, amelyben arról számoltak be, hogy a Sony leállítja szinte az összes PlayStation 4 Slim és Pro modellváltozat gyártását, hamarosan már csak 500 GB kapacitású PS4 Slimek fognak csak legördülni a szalagokról.

PlayStation 4 Pro
PlayStation 4 Pro [+]

Bár a Sony hivatalosan nem erősítette meg a gyártás leállítását, más kereskedő is jelezte, hogy nem lesz utánpótlás a szóban forgó gépekből. A lépés érthető, hiszen a gyártók minden új konzolgeneráció rajtjánál próbálják felülmúlni az előző modell első éves eladásait, a PlayStation 4 fokozatos kivezetésével pedig több kapacitást szánhatnak majd az új generációnak. Utóbbira szükség is lesz, hiszen olvasóinknak valószínűleg nem kell bemutatnunk az új konzolokkal kapcsolatos piaci helyzetet, a kereslet pedig nem kicsi, ami talán annak is köszönhető, hogy az új gépeken a korábbi generációk játékai is futtathatóak. Épp ezért nem is lesz akkora probléma, hogy a PlayStation 4  lekerül a polcokról, hiszen a jelenlegi elérhetőségén és árán kívül nem sok érv szól mellette, aki tehát hajlandó várni egy kicsit, az egyértelműen jobban jár a még hosszú ideig támogatott új generációs modellel.

PLayStation 4 Slim
PLayStation 4 Slim [+]

Azzal kapcsolatban egyébként nincs információ, hogy a világ többi részén mikor korlátozódik a PlayStation 4 elérhetősége az említett egyetlen modellre, ráadásul a gyártás leállítása nem azt jelenti, hogy holnaptól ne is keressük a terméket az üzletekben, bizonyára hatalmas készlet áll még a raktárakban, így tehát aki mindenképpen vásárolni szeretne belőle, az jó ideig megteheti még.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés