Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen pendrive-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ballu
tag
válasz kazsmerlaca #86 üzenetére
-
PrinceHerceg
őstag
+ optikán DD 5.1 mellett a dts hangkodek is továbbítható, hm?
-
PrinceHerceg
őstag
Miért ilyen sötétek és gagyik a tesztfotók, hol a 3D és miért nem mértetek színtartományt, natív kontrasztot stb? Továbbá jó lett volna egy max képátlót is nézni, hogy meddig lehet még nagyítani a gyári ajánláson felül, a távolság növelésével jelentősebb fényerő csökkenés nélkül a masinával! Mondanom sem kell, h ez a teszt így nem vmi alapos...
[ Szerkesztve ]
-
Bodagreg
csendes tag
Múlt hét óta vagyok tulaja egy ilyennek. Azt kell mondjam, nagyon kellemes darab.. Tényleg egy TV és egy projektor szerelemgyereke. A pincében alakitottam ki egy "dühöngőt" napközben is minimális fény jut be oda, így tökéletesen helyt áll minden napszakban.
3D-s szemüveg a héten érkezik, nyilatkozom majd erröl is, ha valakit ez érdekel.
Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok, ne kíméljetekJátékra is használom, sajna az Xbox One-om pont aznap került szervizbe, mikor ezt beszereztem, de itt egy kis video X360-al, készítek majd rendes filmröl is a késöbbiekben.
LG V30, LG G Pad 8.3, LG 65UF850V Xbox One X - BodaGreg, PS4 PRO - Bodager
-
mobiluser
újonc
Sziasztok,
Optoma ZD302 DLP szemüveggel kapcs. van valakinek tapasztalata?
Nekem ennél a projektornál nem igazán stabil...Köszi előre is.
Üdv,
[ Szerkesztve ]
-
menpee
aktív tag
válasz guriga1234 #76 üzenetére
Magyarázat ON:
IRÓNIA
Magyarázat OFF.
Ha tv-hez hasonlítod egy hsz-el korábban, akkor több faktort is vegyél figyelembe. BMW-nek is van biciklije milla felett de az ennyiből vett autó mégis gyorsabban megy. Nem egy kategória a kettő.
Ren Hoek:
Világosban nem fogják felvenni a versenyt, mivel nem arra válók.
95"-t miért néznél kis távolságból? Ha 3,5-4m-t értesz kis távolság alatt, akkor oké. Ha onnan pixelesnek látsz egy fhd képet, akkor még nagyobb oké.[ Szerkesztve ]
,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
Ren Hoek
veterán
95 colon meg a cucc lényege veszik el.
1. Kell egy közelre vetítő proj helyhiány miatt.
2. 95 colon ocsmány a FHD kis távból nézve
3. Ha meg van hozzá szobám, akkor már veszek rendes projektort.Max 65 colig skáláznám...
-
torma1981
veterán
Azért nem volt annyira rossz. Meg ez is egy videó. Nem adja vissza rendesen.
-
Ren Hoek
veterán
válasz guriga1234 #72 üzenetére
Meg ez egy kamera képe... Nem adja vissza a realitást szerintem a vetített képeknél.
Világosban meg szerintem soha egyetlen projector sem fogja felvenni a versenyt a TV-kkel...
-
menpee
aktív tag
válasz guriga1234 #72 üzenetére
A vele egyforma árú 95"-os tévékhez képest jó a minősége. Várjunk csak...
,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
DarkByte
addikt
Egyébként újranézve a review videót amit linkeltem a talpán van mennyezeti rögzítési lehetőség:
nlpK: itt láthatod felkapcsolt villannyal és besötétítve [link]
[ Szerkesztve ]
-
kondás
tag
Érdekes itt olvasni, hogy mindenki a full HD tv-t részesíti elönyben a projektorral szemben.Ez jórészt tapasztalanságból fakadhat.
Én már másfél éve minden filmet projektoron nézek, 2.5 méter átlón kivetítve, és utána rendesen zavaró a kis 30-40 colos tévét nézni. Hiába ultra , akármilyen HD.
Persze a projektor nem egész napos használatra való mint a TV, hanem alkalmi filmnézésre. -
SunMount3r
nagyúr
Vagy nagyon sötétre lett kalibrálva a projector, vagy csak a képek rosszak, de a mellékelt fotókon semmi olyan meggyőzőt nem látok, amiért ez képminőségben tényleg kiváltana akár egy alsó-közép kategóriás TV-t is... Egy pár perces full HD videó lenne jó róla, egy normális kamerával felvéve, hogy lássuk "élőben" is, bocsi , de ezek a fotók elég gyenguskák lettek, vagy ha tényleg ilyen halvány/sötét képet vetít akkor nem sok fantáziát látok benne...
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Halkow.
senior tag
A menü ennyi pénzért gáz.
-
DarkByte
addikt
Én sem látok hozzá mennyezeti rögzítési lehetőséget. Igaz kábelezés szempontjából ideálisabb ha nem kell a mennyezetre rakni. Hacsak nem eleve már úgy van megépítve a szoba hogy a kábeleket el lehet rejteni a falban.
Igazából arra tényleg kíváncsi lennék hogy mennyire árt neki a port, mert úgy gondolnám hogy jelentősen nem befolyásolja. Pár havonta egyszer ki kell takarítani mondjuk szemüveghez való való törlő kendővel és minden mehet tovább
-
-
DarkByte
addikt
Főleg hogy az ilyen régi analóg cuccok, főleg oldschool játék konzolok HD konverziójához sokkal jobb külső box-ok is vannak mint amit bele szoktak integrálni TV-kbe, projektorokba. pl. Framemeister
Majd én is szeretnék idővel ilyesmit, van egy C64-em amit egyszer már próbáltam céges projektorral amelyen még van S-Video bemenet. Van annak is egyfajta feeling-je
-
Ren Hoek
veterán
Ja én már a tesztekben el sem olvasom ezeket a smart fos funkciókat. Ezek helyett szívesebben olvastam volna inkább egy részletesebb képminőség/mozgásmegjelenítés tesztet. Vetítésre úgy is kb tök alkalmatlan egy komolyabb külső Blu-ray lejátszóhoz, vagy laptop/PC-hez, vagy egy 24p-t tudó Rasphoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
Chiller
őstag
Tetszik az ötlet és megvalósítás is, de még azért vannak gyermekbetegségei.
Talán x év múlva, ha lecserélem az Optoma HD33-amat, lehet ennek a valamelyik frissebb verzióját fogom megvenni.
-
YM
senior tag
Semmire nem való.
-
Bundyta
tag
360k-ért nincs S-Video bemenet - pedig jobb a kép, mintha keverve a kompoziton küldjük be, lévén, ott megint szét kell választani.
Plusz az a fránya feliratkezelés... megint nem sikerült ki/be kapcsolható hátteret rakni a felirat mögé.
Egyébként nagyon tetszik a cuccos!
A pénz nem boldogít. Pláne, ha nincs.
-
HyP3b0y
senior tag
Nem kaptatok hozzá smart remote-t? Több tesztben is láttam, hogy kaptak hozzá.
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
qqzs
őstag
http://www.projection-homecinema.fr/2015/10/17/test-lg-pf1000u/
http://www.lesnumeriques.com/videoprojecteur/lg-pf1000u-p29791/test.html
Eladó: GTS450
-
HÁZIGAZDA
-
menpee
aktív tag
Tudom. Nekem elég 2-3 hét tesztolvasás és youtube, hogy kialakuljon a kép a fejemben, tehát nem folyamodtam még ilyesmihez. Akinek viszont elképzelése-, energiája- vagy ideje sincs alaposan utánanézni, az ne essen pofára bolti vásárlással és utána megbánással.
[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
Érdekes egy darab, tetszik hogy ilyen közelről is lehet vele vetíteni.
Més que un club!
-
HÁZIGAZDA
válasz ManUnited #41 üzenetére
hajrá, szenvedj akkor a nagy minőség érdekében, nálam a center egy lényegtelen dolog, filmeknél szól(na, ha nem lenne elcsomagolva a francba és nem csak sztereóznék már egy ideje), oszt annyi. mellesleg az, hogy egy előtte-mögötte nyitott polcon van, igazán nem fogja elgörbíteni a teret körülötte
na, megyek, fonom tovább a függőágyamat a félmilliós furutech tábkábelekből
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Kernel
nagyúr
Az megint más, ha nincs tuner. De ha van, akkor manapság már nem lenne értelme DVB-C demodulátor nélkül.
Mint említettem, egy közös tuner szolgálja az analóg, DVB-T és DVB-C vételt. Csak sok laikus, bolti eladó stb. ezt nem tudja, szajkózzák a hülyeségeiket. SAT-vételhez kell külön tuner, amibe a tányér (LNB-fej) közvetlenül bedugható, az egy külön bemenet szokott lenni.
A demodulátor különbözik az analóg vagy DVB-T/C/S vételnél, csakhogy ez manapság egy IC-n belül van, illetve az integráltság fokozásával ma már általában egy központi processzor intéz szinte mindent. Az MPEG stb. dekódolásokat, a PVR képességet, kezeli a bemeneteket, a rendszervezérlő funkciókat (programozás, menü stb.)
Hogy DVB-C demodulációt tudjon a processzor, ez ma már semmiség. Vagy direkt le kellene tiltani, ha nem akarnák.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
dh66e
veterán
Akkor nem értem hogy a specifikációban miért csak a T/T2 vételét említik meg,bár ha jobban belegondolok anno az lg lapostévéinél volt hasonló titkolózás..
Esetleg ha valaki tudná nélkülözni pár órára megnézném itthon digitális kábelen.
Mutatok neked többmilliós projit amiben semmilyen tuner nincs.Ott azon nevetnének ha lenne benne. -
dh66e
veterán
Ez több szempontból is egy nagyon praktikus kis gépezet,de sajna nincs benne ahogy olvasom dvb-c adások vételére lehetőség.
-
karit
csendes tag
OK, csak nekem ilyen lehúzhatós van felszerelve, sajnos a fényes fajta, és az kicsit libeg, ha valaki elmegy a szobában vagy szellőztetés van. De a 30 ezer üzemóra miatt bátrabban használnék egy effélét, mint a jelenlegi halogénest, aminél magamban látom a visszaszámlálást filmnézés közben. :S
-
karit
csendes tag
A vásznat gondolom, fel kell szegezni a falra, ilyen éles szögből vetítve a legkisebb lebbenésnél is pulzálni fog a képméret. És a fényes vásznakon a szög miatt eleve sötétebb lesz a kép. Ettől függetlenül, ha a felére esne az ára, instant get lenne.
-
tntmax
aktív tag
Szimpatikus termék, már pár hónapja felfigyeltem rá mikor megjelent.
Azért az a 11 centis távolságnak hazudott marketingfogást illett volna helyesen kommunikálni az LG-nek, ugyanis a minimális távolság 31+11 = 42 cm, mert hát a terméknek is van kiterjedése aminek szintén kell hely. -
Ren Hoek
veterán
Ezt elég böszmeségnek tartottam mindig is, és nem szeretném ha elterjedne. Ezért van az, hogy sokszor kapunk valami újracsomagolt cuccot, mert a kedves vásárló végigpróbálgatja a termékpalettát, ide oda futározgatva. Ezeknek baromira nem tesz jót főleg a DHL, GLS féle csomagokkal focizás. Ha elterjed ez a fajta hozzáállás, sajnos egyre kevesebbszer kapunk valóban gyártótól származó új termékeket... nem amit Jancsika két hétig nyúzott a lefingott albérletében a betépett haverjaival....
Szervíz által leszart probléma az más tészta, vagy ha tényleg nem felel meg a cucc, miután felelősségteljesen megvettem. de sajnos azt tapasztalom, egyre nagyobb divat ez a próbálgatás 2 hétig. Kereskedő meg szív, meg a tisztességes vásárló.
ON: A valódi kontraszt milyen mondjuk egy IPS tv-hez képest?
[ Szerkesztve ]
-
guriga1234
addikt
A képek alapján: fakó színek, kis fényerő. Ennyiért már rendes tévét is lehet kapni, szerintem nem éri meg ilyet venni.
-
ManUnited
aktív tag
Ezzel csak az a "baj", hogy ha ez van közepén az állványon, akkor hova rakja az ember a centert. Mert tv esetén ugye tv fel a falra és probléma megoldva. Itt viszont ezt nem lehet megcsinálni, és még a center se mehet a falra, mert valószínűleg belelógna a képbe. Márpedig ha már mozi a cél, akkor center is kell hogy legyen. Maximum még a plafonra lehetne rakni a centert, de az meg olyan hülyén nézne ki szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
1 ev mulva veszek egy ilyet! :*
Nincs meg a csomag gazdája!!!! 2024.12.21. valakinek a csomagja visszajött, semmi infó! Mindenki megkapta a csomagját, jelezz vissza!
-
maser
tag
Jó, jó csak az ízlésemnek nem.
Foredene @ Ragnaros | maser#2802
-
macilaci78
nagyúr
Az a sok csatlakozó az oldalán, biztos esztétikusan el lehet rejteni a kábeleket...
Még jó, hogy az alapfunkcióhoz minimálisan szükséges kábeleket a seggénél helyezték el.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
ripla
addikt
biztos jó lehet, de kinézetre bűn ronda, illetve erősen túlárazott.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Az ára nem tűnik vészesnek, csak a lencse+tükörrendszert tartom sérülékenynek.
Tudom mivel jár egy Optikai minőségű, nagy hatásfokú tükröt karbantartani, és milyen érzékeny a környezeti hatásokra.
Számolni kell vele hogy nem csak a fényforrást kell majd cserélgetni, hogy megmaradjon a fényerő.Porszűrő van a készüléken?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Youtubos videók alapján félhomályos környezetben sem igen kelhet versenyre egy Tv-vel minőség terén. A méret persze lényeges.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
ktamask
tag
Egyszer megnéznék egy ilyet élőben,de csak úgy vakra biztosan nem adnék érte 360.000-et.
-
aktív tag
prohardvert olvasgatni alkalmas lenne? nekem monitor helyett kellene, azért kérdezem.
tv tuner nélküli verzió van?
input lag engem is érdekelne, szintén monitorkiváltás miatt.
[ Szerkesztve ]
Peace is a lie, there is only passion...
-
Kernel
nagyúr
tv tunerekkel ellátott
Beépített digitális tunerek DVB-T/T2
Erről sem fognak soha leszokni a szakmai cikkek írói, pedig csak egy tuner van benne. Bolti eladók szintje, amikor azt hiszi, hogy mindegyik képességhez külön tuner tartozik.
Ha lenne SAT tuner (DVB-S) vagy PIP / PVR célra dupla tuner, az más lenne.
Egyébként a specifikációból kiderül, hogy a készülék alkalmas a földi analóg, kábeles analóg csatornák vételére, valamint a földi digitális (DVB-T) és kábeles digitális (DVB-C) modulációk feldolgozására is. (Ez mind egy tunerrel megoldható, a legolcsóbb LCD kacatokban is.)
De furcsa is lenne már manapság, ha a DVB-C gondot okozna.
-
DarkByte
addikt
Kalibrálni kellene a projektort adott vetítési helyen a 3D-hez vagy mi okozza a komplikációt?
Egyébként nagyon tetszetős projektor, még korábban láttam róla videó review-t. Egyszer szeretnék valami ilyesmit. Főleg hogy én nagyon impulzus szerűen szoktam filmezni vagy sorozatozni, háttér TV-zni nem igazán. Viszont olyankor jobban szeretném a mozi élményt amihez a projektor talán jobban asszisztál.
-
-
Márton
nagyúr
Értem, bár azt nem, hogy miért bonyolult ha van 1.4-es bemenete.
Csak rá kell dugni egy bluray lejátszót, nem?
Az mondjuk más kérdés, a harmatos fényerőből mi marad meg 3D esetén..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Locutus
veterán
Erről akkor gondolom érdemes gyakrabban letörölgetni a port, mint a tv-ről
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Márton
nagyúr
Kár, hogy a 3D-ről nem esett szó, csak 2 betű jelzi az extráknál.
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Xarina
aktív tag
Jónak tűnik, remélem pár éven belül mérséklődik az ára is.
-
hemaka
nagyúr
Eleg franko cucc.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
törölt tag
Nagyon bejövős ez a cucc! Monitornak vajon jó lehet? Input lag milyen, érződik az egér mozgásán a késleltetés? Nagyon szeretném tudni, mert lehet beruzháznék egy ilyenre. 6 éve használok egy 28"-es monitort, de lassan le kéne váltani.
-
Rubinhood
csendes tag
Az elso projektor az utobbi 10 evben, amit meg is vennek ha eppen kijelzore lenne szuksegem.
-
Reggie0
félisten
"1000 ANSI lumen. Ez első hallásra kicsit talán kevésnek tűnik, de az ultrarövid vetítési távolság miatt elég."
A vetitesi tavolsagnak koze sincs ahhoz, hogy eleg-e a fenyaram. Egyedul a kivetitett kep felulete az erdekes. Marpedig 100" kepatlo az 100" kepatlo, akar ultrarovid vetitesi tavolsagu, akar hagyomanyos projectorrol van szo. A megvilagitas=fenyaram/felulet.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
Kedves Jézuska.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning