- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajthabalazs
senior tag
Néhány Euro-s játékokról beszélünk, minden jóérzésű ember megveszi, ha másért nem, akkor azért, mert gyerekkorában több száz órát tólt a kalózverzióba. Nem gondolom, hogy azért, mert jegyet lyukasztok ha véletlenül feltévedek egy BKV járatra, ha megveszek egy játékot, amivel játszanék, vagy fizetek a Github-repókért, balek lennék. Egész életem alatt nem fogok egy évnyi bérnél többet költeni ezekre: nem az ezen spórolt pénzből lesz sarokházam, cserébe nyugodt, stresszmentes életet élek, és nem kell mindenféle nyakatekert elmélettel megmagyaráznom, hogy miért jogos, hogy nem fizetek azért amit fogyasztok.
-
mzso
veterán
válasz
Valaki1234 #34 üzenetére
Igazi agyatlan fogyasztógépek vannak észak amerikában...
Jól be vannak idomítva. Megvennének minden és bármit amit lehet. Ezért is nyavalyognak, hogy nem lehet megélni olyan bérből ami az itteni minimálbér háromszorosa, ráadásul olyan csicska munkára mint a hamburger készítés. (Amit már robotok is megcsinálnak...) -
Valaki1234
tag
A sokkal többent hogy érted? Feltételezem százalékosan, mert amúgy nem lenne értelme... Egyébként lehet többen torrenteznek, de cserébe a havidíj kevésbé megterhelő nekik, és ha jó a szolgáltatás akkor többen fogják kifizetni a pénzt érte. Illetve ami nagy különbség: itthon annak a rétegnek is az a természetes hogy letölti, aki egyébként ki tudná fizetni. Ott szerintem főleg azok torrenteznek, akik rosszabb körülmények között élnek.
Nekem személyes tapasztalatom is van amerikaiakkal: egyik barátom (akinek amúgy magyar szülei vannak, de kint született) minden nyáron hazalátogat. Legutóbb egy átbulizott este után pihenésképp akartunk játszani ha jól emlékszem Counter Strike-ot. Nekem, és a többi barátomnak legtermészetesebb volt az, hogy torrentezzük le, és játszunk. Ő pedig eközben elkezdte keresni, hogy jó akkor hol tudja megvenni online gyorsan, majd hosszas győzködés hatására (Magyarországon nem fognak börtönbe csukni ha letöltött játékkal játszol) sikerült rábírni, hogy telepítse fel ő is a letöltött játékot.
Más: volt szerencsém eltölteni egy fél évet Dániában cserediákként közelmúltban, rendeztünk közös filmnézéseket. Míg számomra szintén a természetes az volt, hogy gyorsan letöltöm a filmet, addig pl az amerikaiak elkezdték keresni, hol nézhetnénk meg online, hiszen sajnos ők itt nem tudják elérni a Netflix fiókjukat. (Persze találkoztam olyan belga, francia vagy épp amerikaival akik ugyanúgy torrenteznek) -
törölt tag
Hogy működik a Netflix? Böngészőben lehet nézni?
-
d.j
csendes tag
válasz
Valaki1234 #24 üzenetére
Nem értem az okfejtésted, mert az USA-ban sokkal többet és többen torrenteznek, mint nálunk, vagy az oroszoknál vagy még egy csomó országban. Ha ott is kultúra része, akkor vajon miért alakult meg egyáltalán Netflix?
-
vicze
félisten
válasz
Blindmouse #30 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy szűkös, hanem azt hogy hiányos. DE mint írtam ez csak az ember saját igényeitől függ. Nyilván lehet nézni végtelenül, de ami nincs rajta azt nem tudod, hogy nincs. Mivel én kicsit(nagyon) sok sorozatot nézek/néztem, így feltűnik ha 1-1 nincs. Mint aki nagyon sok minden "live" néz, így számomra a meglévő nézési szokásaimat nem váltja ki, csak újak és saját gyártásúak(egyre több és magas minőségű) esetében módosul.
Amúgy országonként változó a tartalom szóval lehet, ami UK-ben nincs az Belgiumban meg van. (Remélem holland felirat alatt a flamandot értetted, francia alatt meg a vallont.)
Esetleg érdekességnek nézegetheted itt a különbségeket talán így megérted, hogy mit mondogatok.Ezért mondtam csak annyit, hogy főleg itthon szerintem inkább kiegészítené a TV-t nagyon jól jelenleg, mint hogy kiváltsa azt.
-
Blindmouse
senior tag
Hát nem tudom melyik országban nézed, de Belgiumban nincs gond a tartalom szűkösségével. Az rendben van, hogy a soroztok késnek de van anny rajta hogy napi 24 órában lehet nézni mindent. Nem szoktam keresni a feliratot, de ott szokott a holland/francia felirat lenni a filmek kb felénél, angol minden, és helyi filmek is kerülnek fel rá (jó is lenne ha ki lehetne szűrni őket).
Másrészt miért ne terjedne el? 9 euró havonta, telefonra 5x annyit költ egy család. -
vicze
félisten
válasz
lajthabalazs #28 üzenetére
Jó nyilván Brüsszelben is több az angolul beszélő, de Charleroi-ban sok szerencsét hozzá.
Nem a fővárosból kell kiindulni, mert nem minden országban lakik a lakosság 20%-ka a fővárosban."Ügyfélszolgálat" - E-mail angolul oszt jó napot, számlázás se más, csak más ÁFÁ-t csapnak hozzá. Igen a jogi képviselet amit említettem, azt nem tudom hogy termel-"jük" ki valóban.
Amúgy olyan csúnyaság is megesik/láttam, hogy egy adott sorozat 1. vagy random évada nincs fent, mert nem tudták a jogokat megszerezni, így elég vicces, lehet a 2. évadtól kezdeni valamit...
Egyszóval nem olyan ez mint a zenei streaming, a kínálat még annál is szűkösebb összességében. -
lajthabalazs
senior tag
Olaszoknál sem volt olyan borzasztó a helyzet (persze biztosan számít, hogy melyik város, ahol van egyetem, ahol van nagy multinacionális cég, ott valószínüleg jobbak az esélyei a turistának), legutóbb Berlinben is elboldogultam egy hónapon át angolul, tény hogy nem a Stockholmi szinten beszélik a nyelvet, de nem is a budapesti átlagot hozzák.
Infrastruktúra alatt nem a biteket, hanem az ügyfélszolgálatot, a számlázást, a marketinget meg a jogi képviseletet értettem.
(#27) csabi63
Egy évadot kell kihagyni, nézni addig régebbi sorozatokat, és onnantól rendben leszel. Mint amikor az ember átállt a DVD Screener-ről a BD Rip-re.
-
csabi63
senior tag
válasz
Valaki1234 #24 üzenetére
Spotify előfizető vagyok én is,és az nekem lett kitalálva.De ez a Netflix már nem annyira.A nem saját gyártású sorozatokat egy év csúszással teszik elérhetővé.Először a gyártó kiadja DVD-n az évadot,majd mielőtt kezdődne a következő,akkor lehet megnézni.Egy sorozatfüggőnek(mint én),az nagyon nem nyerő.Ebben sokkal jobb a Hulu Plus,ott már a TV premier másnapján nézhető szinte minden.És akkor még ott a szinkron,felirat kérdése.Tudom én,hogy a fórumokon mindenki 3 nyelven beszél,meg négyen dadog,de a valóság messze nem ez.Ha idetolják angolul,felirat nélkül,az emberek 90%-át egyből nem érdekli.Márpedig vajmi kevés rá az esély,hogy pár ezer ember miatt jogi huzavonákba bonyolódjanak.Nem vagyunk piac nekik.Szinte biztos,hogy megjelennek itt is,de szinkron valószínűleg csak a menőbb filmekhez lesz.Eszi,nem eszi,nem kap mást.
-
vicze
félisten
válasz
lajthabalazs #22 üzenetére
Teljesen más a kultúra és a szokások + volt ~50év orosz megszállás, ami miatt van ennyi anglikánosodás lemaradásunk. Megnyugtatlak, hogy németeknél, franciáknál, spanyoloknál, japánoknál nem érteted meg magad angolul a köznép 80-90%-val. Az hogy van pár északi kivétel szép dolog, de kb. ennyi.
Infrastruktúra igazából nem kell azaz van pl. angliában németben onnan eldöcögnek idáig a bitek.
Csak az adott országra kell a studióval megegyezni, és mehet is. Filmekkel valószínű nincs olyan nagy probléma már mert Apple és Google kitaposták az utat, de a sorozatoknál van még egy olyan komplikáció, hogy adott sorozatra a TV társaságnak exkluzív joga van az adott országban, így más nem adhatja más hacsak nem egyeznek meg vele külön.
Ezeket kitárgyalni és leszerződni valószínűleg drágább mint az összes felirat megvétele.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Valaki1234 #24 üzenetére
Én is gondolkoztam az HBO Go-n, de ahhoz kellett volna HBO amihez kellett volna egy UPC bronz...
-
Valaki1234
tag
Amíg Magyarországon a filmek letöltése ennyire a kultúra része (ez nyilván következik az emberek szerény jövedelméből) addig itt semmi érdeke egy Netflixnek idehozni a szolgáltatását. Azért a Netflixen se úgy működik a dolog (USA-ban nem tudom hogy van, de van tapasztalatom németországi Netflixel), hogy a mozifilm már a megjelenés napján elérhető rajta (sőt...).
Csak képzeljük el, valaki, akinek mindennapi tevékenysége a torrentezés, előfizet a Netflixre, és kiderül hogy ncorron sokkal hamarabb fent van a film. Biztos sokáig marad előfizető. Ráadásul én még senkitől se hallottam hogy jogi vitába keveredett volna illegális filmletöltés miatt Magyarországon. Ameddig a hatóságok nem lépnek fel ez ellen, addig ez nem fog változni.
Továbbá ameddig az itteni mozijegy árak kb 20%-a a Nyugat-Európai áraknak, addig az embereknek is jobban megéri moziban 3D-ben, széles vásznú képernyőn filmet nézni, mint várni heteket/hónapokat hogy Netflixen megjelenjen a film.A kedvencem az, amikor a Google Play Music alatt a Play-ben kommentekben szidják a Google-t, hogy mi az hogy fizetős, miért fizessenek ők a zenéért amikor ingyen is megtudják hallgatni (persze illegálisan). Amíg az emberekben nem alakul ki, hogy a zene/film ugyanolyan termék mint a kenyér a boltban amiért fizetni kell(ene), addig itt Magyarországon nem lesz ennek piaca.
Egyébként nekem Spotify és HBOGO előfizetésem is van, szóval rajtam ez nem múlna...
-
Béééla
őstag
válasz
E.Kaufmann #18 üzenetére
Nem kötözködésképp, de a mindigTV is akad, pedig messze nem 4k
És max elő lehet fizetni 8 megabitre, Budapesten, nem mucsaröcsöge alsó...
-
lajthabalazs
senior tag
Persze hogy nem nagy dolog, sőt, ez az egyszerűbb, megvenni - leadni. Pont az a fura, hogy a magyarok mégis keményen dolgoznak azért, hogy kritikán aluli szinkronnal tegyék tönkre az egyébként színvonalas produkciókat. Moziban is alig van szinkronizálatlan tartalom, és többnyire azt is elrontják feliratozással.
Ha nem költenének szinkronra, talán jobb minőségű műsorra is lenne pénz, és közben a nép is tanulna valamit.Valószínüleg ezért nem siet a Netflix, a néhány tízezer ember havi 10 dollárjáért nem érdemes kiépíteni az infrastruktúrát.
(#15) csabi63
Szinte bármin nézel filmet, az egyben egy szótár is, tekintve hogy van rajta webböngésző. Ha van egy szó, aminek a jelentése nem egyértelmű, akkor nem igazán megterhelő kiböngészni.
-
tjb007
nagyúr
válasz
lionhearted #16 üzenetére
A svédeknél is így van (legalábbis a nem hazai és/vagy a dánokkal közös gyártású műsoroknál, filmeknél, sorozatoknál).
-
Ha jól sejtem kis hazánkba sohasem fog eljutni ez a szolgáltató.
-
vicze
félisten
Feliratot is meg kell venni, és akkor most egy kicsit részletebben.
A tartalmat a jogtulajdonostól veszi a Netflix. Ideális esetben a magyar jogtulajdonos a készítő stúdió, ebben ez esetben csak vele kell megegyezni és a kép és az angol(!) hang felkerülhet tartalomként. A bonyodalom a szinkronnál és a feliratnál kezdődik, mivel nagyon nagyon ritka, hogy a szinkron és a felirat jogtulajdonosa azonos a film stúdiójával. Magyarországról a legtöbb stúdió mint direkt forgalmazó teljesen kivonult és kis magyar cégek vették át a forgalmazást. Ők készítik és birtokolják a szinkront és a feliratot is. Sorozatok esetében ez többségben valamelyik TV társaság (vannak kivételek mint AXN(Sony) vagy HBO ott egy kézben van minden). Mind sorozatok mind filmek estében az aktuális jogtulajdonossal meg kell egyezni, hogy az országban elérhető legyen akár a felirat akár a szinkron. Vagy eshetőségként készítesz sajátot megegyezve a készítő stúdióval, ezért van hogy itthon több szinkronváltozat is lehet mivel olcsóbb újat készíteni, min a meglévőt megvenni, ez igaz a feliratra is.
Összefoglalva még csak magyar feliratról se nagyon álmodnék Netflix estében, nyilván lesz bizonyos %-ban, de inkább csak a nagyfilmek estében, ahol a stúdiónál van a magyar felirat joga.iTunes és Google Play filmes kínálatában lehet látni, hogy mi várható Netflix esetében. iTunes-on elvétve akad szinkronos film, sorozat nincs. Playen nincs szinkronos film, felirat akad de nem mondaimám, hogy túlságosan jellemző, sorozat itt sincs egyáltalán.
Ahhoz hogy ezeket a tartalmakat Magyarországra hozzák elsősorban iszonyatos jogi hercehurca és ezért megy ennyire nehezen és lassan. A kérdés az, hogy pusztán presztízsből megéri-e a Netflix-nek ezen régiók megcélzása.
(#7) .LnB: Őszintén szóval nem tudom azt mondani, hogy jobb a kínálat. Elsősorban más. Kizárólag a te igényeiden műlik, hogy igen vagy nem. Én nem rendelkezek 7éve semmilyen TV előfizetéssel, és tudom(streammel szinte minden megoldható manapság), hogy az igényeimet úgy 20%-ban fedné le Netflix, mégis gondolkodás nélkül előfizetnék rá itthon.
-
válasz
lajthabalazs #14 üzenetére
Nem mintha számítana, de szerintem ez a történet finn, és úgy szól, hogy angol hang, finn felirat. Vagy megtanulsz angolul, vagy megtanulsz olvasni. Egyik sem hátrány. De többnyire mindkettőt.
-
csabi63
senior tag
válasz
lajthabalazs #14 üzenetére
Az nem a Netflix érdeme,hogy a svédek beszélnek angolul.
Azt meg kétlem,hogy a film/sorozat nézők szótárral a kezükben akarnak leülni a képernyő elé.Biztos van 1-2%,de a nagy piacokon nem véletlenül szinkronizálják,feliratozzák a műsorokat.Kanadában is mindenki tud angolul,mégis választható a francia nyelv,Mexikóban,Kolumbiában meg a spanyol az elsődleges nyelv. -
lajthabalazs
senior tag
Svédek csinálják jól. Angolul megy a TV adás, és a lakosság nagy része beszél angolul. Hogy a tyúk volt-e előbb, vagy a tojás, azt nem tudom, de az biztos, hogy a filmekből, sorozatokból - főleg ha visszatekered, és
újrahallgatod, amíg rá nem jössz, hogy mit mondott, aztán szótárazol - nagyon jól meg lehet tanulni angolul (németül, franciául, és valószínüleg sok más nyelven is). -
törölt tag
És lesz rajta magyar szinkronos tartalom, vagy szinkrontolmács is jár az előfizetéshez?
-
-FreaK-
veterán
Sokat dobna az európai elterjedésén, ha legalább feliratokat csináltatnának a műsoraikhoz, ilyesmiről nem tudni? Így egyelőre tényleg egy réteg szolgáltatás lesz nálunk,persze ha egyszer eljut egyáltalán ide, mert ahogy látom, sok kici kínai hamarabb fogja látni mint mi.
Viszont legalább elkezdődött valami, mert ez a hulladék SD TV adás amit itthon látni lehet, az nagyon elavult már, a mai technikai színvonal ennél sokkal többre lenne képes. Én arra számítok hogy ha lassan is, de legalább elindul valami fejlődés/változás e téren. -
berVi
senior tag
Par evtized es szerintem Eszak-Korea elott bevesznek azert minket is.
-
vicze
félisten
Ez rendben van, úgy hogy használtam hidd el, hogy a letöltésnek csak egy részét váltja ki, attól függően mit nézel vagy sokat vagy keveset. Ha meg valamit "live" követsz, akkor meg nem fogod megtalálni, mert egy évad csak DVD megjelenés után kerül fel, kivéve nyilván a saját sorijaikat/filmjeiket, szóval ebben az esetben majdnem semmit se érsz vele.
Nyilván meg is változtatja a szokásaidat valamennyire, a legnagyobb előnye nyilván, hogy mocsok kényelmes. Kiválasztom nézem, félbehagyom folyatom stb., ezt nagyon tudtam értékelni. -
.LnB
titán
Nos, nálam a kábel szolgáltatásom egy dologra van. Sportra. Semmi mást nem nézek benne.
Ha érdekel valami, letöltöm.
Sportra meg lenne alternatíva: EurosportPlayer, és NFL GamePass többek közt.
És szerintem a Netflix olcsóbb mint egy havi kábel tv. Igen kiegészítés, de nekem az pont elég lenne. -
vicze
félisten
A Netflix jelenlegi formájában sehogy se helyettesíti a "normál" TV adást max. kiegészíti azt. Mivel sok stúdió anyaga hiányzik a kínálatból(főleg akiknek odaát konkurens streaming szolgáltatása van) így hiányos is erőteljesen.
Hozzánk meg hogy milyen formában fog megérkezni ha megérkezik egy jó kérdés. A kizárólag angol nyelvű kínálat miatt pedig kis réteg számára lesz alternatíva itthon. (Én is eléggé várom amúgy.) -
nofi
addikt
Ha megérezik végre lesz adás a TV-nken
-
.LnB
titán
Come to Papi! Come Netflix!!
Most van még 2év hűségnyilatkozatom de remélem mielőtt lejár hozzánk is eljutnak! -
Béééla
őstag
És mi megint kimaradunk a szórásból. (nem mindtha mindenhol lenne elég sávszél hozzá)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az év végére újabb európai országokban jelenik meg a szolgáltatás.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest