Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
derive
senior tag
HPC teruleten nemcsak a skalazhatosag fontos, hanem a programozhatosag. Ezen a teren pedig jocskan elmarad a nagy architekturaktol (x86, Power, Sparc). Eddig nodeonkent/gyorsitokent volt a memoriamenedzsment GB/TB szintem, ha valaki azt akarja, hogy 128 kBnkent szuttogjek vele, korberohogom. Ez igy elegge alkalmazasspecifikus processzor, meg jo e-penisz meregetesre, mert olcson ossze lehet dobni a petaflopsot Linpackban.
@Tomi_25: Akkor neked rossz a memoriad.
-
Kékes525
félisten
Vajon meddig lesz érvényben a Moore törvény?
-
törölt tag
Ez a lapka emlékeztet a neurális felépítésre.
-
törölt tag
ezt mar paran megcsinaltak. a gond mindig az h az x86 a mainstream, ott meg nem igy van. pusztan forditobol ezt megoldani nem tunik egyszerunek, a scratchpad-del tervezni kell kodolaskor. cserebe sokkal gyorsabban erheto el.
dsp-ken es packetprocessor-okon ez reg bevalt technika.
(ehhez icipicit hasonlithatna az intel CAT-ja (cache allocation technology) amikor az LLC-t mar nem a chip kezeli teljesen automatikusan, hanem meg lehet mondani (nem tul nagy felbontasban) h kinek mennyi LLC jar es lehet rendelkezni arrol is h ne legyen kiuritve) -
tbs
addikt
Lopnak.
-
apatyas
Korrektor
Gebedjek meg, de én ezen is 128kB cache-t látok egy mag mellett. Hogy netán ezt nem egy nagy memória cache-eként használjuk, hanem önálló memóriaként.. ez tényleg már csak áthangolás. És valószínűleg itt van a kutya elásva, hogy nem egy főmemóriából húzzuk ki az adatot. Nade meddig is lehet elkapirgálni egy darab lokális memóriaterületen? Előbb-utóbb akkor is kapcsolatba kell kerülni a külvilággal, nemde?
Csodaolcsó adattovábbítást nem látok benne. Hol van? Mitől lenne jobb?
(ok, én vagyok az R=1 user)
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, Gari 2030.07.22. -ig - Eladó!
- Eladó AMD Ryzen 7 5700G AM4 processzor gyári hűtővel, dobozával, garival! Ryzen 9 csere érdekel!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core i9-13900k OEM
- Fotó állvány eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest