Hirdetés
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Androidos fejegységek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Egérpad topik
- Fujifilm X
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
-
vicze
félisten
"Ugyan azt a hajtóművet használja"
Nop, tök másikat teljen más felállásban, mert tudod vacuum más mint a légkörben navigálni, még a hajtóanyag is más.A belseje meg ég és föld szó szerint, és még van egy apró újratöltési problematika, ami már 2x változott épp múlt héten legutóbb. Pár hengerrészt kivéve tök más.
4. ok. + @azbest
@azbest: "A néha elveszik 40 is 1szer történt meg."
Nyilván tisztában vagyok a különleges körülményekkel. De eddig 174 műhold veszett el, ami közel 10%-os veszteség. De úgyis úgyis majd kell folyamatos cserélgetés. -
vicze
félisten
1. "HLS alapja a Starship." Végül is a hordót kivéve kb. mindenben más... Nem átalakítani kell, nagyon nem.
2. A terminál előállítási költsége 1000+$ (forrás Musk), amit a user kifizet az 500$.
3. Tehát a jelenlegi állításom az hogy veszteséges....
4. A SpaceX állítása szerint /kg fellövési költség jóval olcsóbb FH esetében F9-hez képest, akkor azt mondod, hogy SpaceX nem mond igazat?
-
Tuomas
addikt
Ja nem jó a matek, javítom magam, elnézést!
Szóval ha az indítások fele starlink az 21 starlink indítás idénre a többi küldtés mellé, tehát összesen 42 küldetés.
Az végülis össze is jöhet, ha havonta megy egy-két Starlink küldetés. Ami az árakat illeti, ahogy írtam 90-120 millió dollár egy út kereskedelmi alapon, ha jól tudom, ez házon belül szerintem olcsóbban megvan. Szerintem a 21 küldetés kitermel nekik annyi hasznot, hogy a starlink indításra van fedezet, főleg az újrahasznosítható rakétafokozatok miatt is. -
vicze
félisten
1. 2,91milliárd az az összeg fele a másikat SpaceX maga állja olvad el a pályázatot. És ebben a 2,91milliárban, 1 demo misszió van benne és 1 rendes emberes leszállás, ennyit fizet a NASA és nem a fejlesztés költségét. A Starship költéségét semmilyen formában nem fedezi. Ráadásul a HLS drasztikusan más mint a Cargo.
2. A Starlnikre kaptak állami támogatás igen.(ennyit a nagy kapitalizmusról) Jelenleg 145e előfizető van tehát éves szinten az épp ~150millió, csapjuk hozzá a 836-és legyen 1milliárd. Ennyiből kijön 2000db műhold megépítése, a fellövések költsége és terminálok vesztesége? Jelenlegi ügyfélszámmal csak a terminál egy 100millás bukta.
3. Ezekből nincs annyi bevétel, hogy az üzemeltetést és a fejlesztést fedezze.
4-5. "jövőben starship fogja a következő generációs starlinkeket pályára állítani" már csak pár év és meg is lesz.... Falcon Heavy 2x annyit tudna és állítólag sokszorosan olcsóbb, mégse teszik...
Nem csak az a gond v1-ből 60fért el F9-en v1.5-ből 49-fér el (néha csak 9 jut pályára) és nem a mennyiség hanem a súly a probléma mert v1.5 nehezebb és ezért nem tudnak többet fellőni és ezért kell a Starship, hogy a még nehezebb v2-t értelmes mennyiségben tudják felvinni. A holdra szállás le van szarva csak extra tőke összekaparása valóságban.A többi ahogy írtad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Milyen routert?
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Androidos fejegységek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Opel topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- DAC kártya ES9038Q2M Raspberry PI-hez
- Új GAMER félgép - ASUS PRIME B550-PLUS + Ryzen 7 5700X + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- iPHONE 12 64GB BLACK .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- Vivobook X1403ZA 14" 3K OLED i5-12500H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Új GAMER félgép - ASRock B650M-H/M.2 + Ryzen 5 7600 + Kingston Fury 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest