Új hozzászólás Aktív témák
-
borg25
senior tag
Azért kérdezek mert nem tudom.
Azt hallottam, hogy nem minden erőmű tud csak úgy leállni. Hogy nem véletlen, hogy van mikor fizetnek azért, hogy valaki vegye át a megtermelt áramot. Hogy egy nagyobb trafó is szépen fel tud robbanni, ha rövidre zárod.
Kíváncsi lennék rá, hogy egy erőmű mennyi idő alatt tud leállni? Órák? Percek? Egy gázturbinás gondolom percek alatt indul, s másodpercek alatt kikapcsol. Egy hagyományos hőerőműről ezt kevésbé tudom elképzelni. Mondjuk egy olajjal működőnél el tudod zárni a csapot, egy szén vagy más szilárd tüzelésűnél? Jó elzárod az oxigént, és ha nincs oxigén, lassan leáll az égés, de az is idő. Atomnál a reakciót egyből le kell tudnod állítani.
Mindegyiknél ugyanaz a kérdés megvan, hogy bár a hőtermelést leállítottad, a rendszerben még jelen lévő hőenergiát el kell vezetned valahová.
Elhiszem, hogy van vészleállítási forgatókönyv, de gondolom a nem tervezett gyors leállásnak ára van, és itt nem a kieső bevételre vagy a munkabérre gondolok.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A hibákat felfedő kutató szerint óriási káoszt okozhatnának támadók, ha kihasználnák a réseket. A gyártó hárít.
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Ps5 slim
- Logitech G920 PC/Xbox One kormány+pedál+váltó
- ASUS ROG CROSSHAIR VII HERO WIFI alaplap (dobozos, minden tartozékával)
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest