- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cassi
őstag
Sőt már az XBO-n is hentereg. Aki nem vak, láthatja, hogy az XBO bajban van, nem hozza a várt számokat, ezért az MS elkezdett aprítani a kiadandó címek között.
Szerintem évi 1-2 kivételtől eltekintve hülyeség exkluzívokat kiadni így 2016 táján. Rengeteg pénztől esnek el a kiadók miatta, nem érdemes csinálni. Mindig is utáltam, erőszakos, monopolisztikus eljárás ez.
-
mlinus
őstag
annyira ráfeküdt a dolgokra az MS, hogy a fable legendset közben törölték is. LOL. [link]
-
wattafaka
senior tag
válasz
#32839680 #54 üzenetére
Én mivel napi szinten átlagban játszom 1-2 órát valamivel, plusz nem kevés pénzt öltem bele a konfigomba, ezért nekem első sorban a játék a legfontosabb, és ebből a szempontból a DX12 ígéri a legtöbbet, viszont jelenleg még mindig win 7-en éri meg jobban nekem játszani. A boot időt én pl. SSD-vel oldottam meg, tehát egyelőre emiatt sincs érdekemben a váltás.
Viszont pont ez a lényeg, hogy mindenki más szempontok alapján választ operációs rendszert.
-
wattafaka
senior tag
válasz
#32839680 #50 üzenetére
Na, ha már ilyen sokan védelmére keltetek, akkor mégiscsak kifejteném valamilyen szinten a véleményem:
Alapesetben nem lenne semmi bajom vele, mert igenis legyen fejlődés operációs rendszer területén. A retkes jelzőt azért kapta hirtelen felindulásból, mert engem tényleg bosszant ez az agresszív hozzállás, hogy még a tálcán is folyamatosan pattog, hogy telepítsem. Természetesen az ehhez kapcsolódó update-t azonnal manuálisan töröltem, engem ne cseszegessen.
A DX12 is biztos jó lesz, ha más nem 1-2 éven belül. De azért nem fogok most frissíteni, hogy ilyen Gears of War szintű hulladékokat kapjak az arcomba. Márpedig a többi játék sem lesz kezdéskor sokkal jobb. A fejlesztők meg mossák kezeiket, hogy még ki kell forrnia. Oké, ígérgetik a javítást, de nem vagyok előrébb, ha addigra idegösszeroppanást kapok, mert ha 200 ezres kártyával nekem 10 fps-sel menne akkor tuti nem kezdenék el szivárványokat meg egyszarvúakat rajzolgatni boldogságomban.
És igenis fel fogom majd tenni, ha eljött az ideje. Akárki akármit mond, egy operációs rendszert 1 évvel a megjelenése után sem lehet teljesnek mondani, még ha tényleg hibátlanul is működik adott dolgokat használva. Nyilván sose lesz az, de azért pár év múlva már bátran lehet váltani. Márpedig időm, mint a tenger, mert vagy 20 DX11-es játék van még a listámon, amit ki kell pörgetnem, mire végigviszem őket, jön újabb 10, szóval nem sietek sehova a váltással.
Hardvert sem várásolok újgenerációból. Így megúsztam, hogy belefussak ilyen malőrökbe, hogy 3,5 gigás GTX 970, meghajló/félreszámoló Skylake processzor, vagy sorolhatnám. Inkább megveszem egy év múlva, mikor ki van rajta szoftveresen már javítva minden, vagy ha 1 év alatt semmi hibáját nem találták meg, mert általában ha van, megtalálják.
Szóval a win 10 is fenn lesz a gépemen 1-2 év múlva, csak ne erőltessék ennyire!
(#51) ribizly
Nincsenek privacy és security problémáim, teljesen hidegen hagy, hogy gyűjtögetik az adataimat. Amiket én ezekben a programokban megadok, meg amilyen oldalakon járok, arra nyugodtan recskázhat Bill Gates, ha akar.
Az androidom pedig 4.0.4-es, de csak mert nem érdekel. Nagyon ritkán használom a telefonáláson kívül bármi másra, arra pedig tökéletes a mostani állapotban is.
És külön köszönöm mindkettőtöknek, hogy sikerült kultúráltan, és értelmesebbet hozzászólni, mint hogy divathater vagyok, vagy balfasz a géphez (user error).
-
ribizly
veterán
válasz
wattafaka #48 üzenetére
Ha másért nem is, de azért mindenképp megérti adni a Windows 10-nek egy esélyt, mert végre egyszer közös platform kerül ki a user-ekhez. Ilyen utoljára talán az XP-nél volt. Ha privacy és security aggályaid vannak, akkor azt teljes mértékben megértem, de azon kívül nem igen lehet fogást találni az 10-es rendszeren. Persze aki privacy és security szempontból odafigyel, akkor ezeket sem használja: google, facebook, skype, okostelefonok (egyiket sem), stb. és "boldogan" üldögél valami elszigetelt helyen a saját maga által fordított gentoo linux-ával...
Arról már nem is beszélve, hogy feltételezem, amikor az android/iphone-ra kijön egy frissítés (esetleg új disztribúcióra), akkor az is ignorálásra kerül.
Érdemes lesz feltennie mindenkinek az új Windows-ra, mert az sokkal kényelmesebb a fejlesztőknek is, ha egy platformra kell csak koncentrálni és optimalizálni. Szóval lehet széllel szemben sok mindent tenni, de azzal csak azt éri el az ember, hogy lemarad és különböző gondokkal fog küzdeni, amire idővel már nem kap a fórumokon sem segítséget. :p
Egyébként nagyon sokáig használtam az XP-t majd a 7-est. A 8-ast nem sokat, de a 8.1-est kb. 1,5 évig használtam mindenféle gond nélkül (sőt, sokkal gyorsabb volt, mint a 7, de ezt úgysem hiszi el senki, amíg nem saját maga tapasztalja). Pár hete felmentem a 10-esre és eddig 0 probléma jelentkezett: szépen, stabilan teszi a dolgát, ahogy azt elvárom. Úgyhogy nekem már befellegzett...
Szóval én az upgrade-et támogató egyedek közé tartozom. -
-
Solten
őstag
A Microsoftnak miert lett ilyen qrvafontos hirtelen a pc-s jatekpiac?
-
Zigur
senior tag
Kötve hiszem hogy az MS-t különösebben érdekné hogy mennyivel gyorsabb vagy sem a DX12, hanem az, hogy a windows store-ba tegyék a játékokat a kiadók.
-
Dtomka
veterán
-
Interceptor
addikt
"A Microsoft végre ráfekszik a DirectX 12-re" Amilyen kövérre hízott cég az ms, nehéz lesz kihúzni alóla
-
Sinesol
veterán
Senki sem mondta, hogy a vga erosebb lesz, ezt maig nem ertem honnan szeditek.
Egyebkent ja eleg sok ido eltelt mar a bejelentes ota, viszont a vga vasarlasnak vegulis meg kellett tortennie, hiszen ki az a hulye fejleszto aki ugy fejleszt, hogy az usereknel nincs is dx12 cucc. Igaz kezd kisse sok lenni a varakozas, de ez az egy ev meg talan belefer. Csak legyen mar vegre valami...
-
Dumából már volt pont elég (füst, csillogás, fények, kamuzás
), most már ideje lenni valami normális dolgot is letenni az asztalra. Mondjuk amiből kiderülne, hogy miért is jó nekünk ez az új API.
-
repvez
addikt
De még máig nem mutattak semmit abból a hihetetlenül nagy előrelépésből amit ez az API nyujt.
Se szebb grafikát se több FPS számot nem láttam még .
Hol van az a marha nagy teljesitmény amit a régi apik miatt nem tudtak kihasználni?
Nincs se jobb fizikáról, se jobb AI ról szó amit a felszabaduló erőforrások kiaknázhatnának.egyre jobban parasztvakitásnak érzem a dollgot és ugyan ugy marad mminden a régiben mint eddig, ugyan ugy le kell cserélni a VGA-kat mint eddig ,mert nem lesz elég a teljesitményük .
-
Dtomka
veterán
Ezen jót nevettemTényleg gáz, hogy még csak most....akkor minek erőltették az emberekre minimum 1 éve a DX12-t?Minek vegyünk dx12 támogató vga-t?
Van már konkrét lista, hogy mikor jelennek meg dx12-es játékok? pl BF5 támogatni fogja? Elméletileg idén jön, de ha még csak most kezdik az api fejlesztgetését, akkor nem lesz belőle semmi...legalábbis idén.
-
SunMount3r
nagyúr
Az ilyen hírek hallatán mindig eszembe jut, mekkora parasztvakító átverés volt a vásárlők felé akkoriban a DX10. Máig alig van játék, ami kihasználja/támogatja. A lényeg, hogy mehetett a friss kártyákra a DX10-es plecsni.
(Tudom, úgy néz ki ez a DX11-el másként volt és a DX12-vel is másként lesz, de azért ez egy nagyon gonosz és tisztességtelen "Joker" volt anno a részükről
...)
-
lalika740
aktív tag
Ideje lenne Már az biztos.Ha kicsit késve is.
-
Lacok
őstag
"A Microsoft végre ráfekszik a DirectX 12-re" csak el ne aludjon rajta!
-
szasanyi
félisten
Biztosan létezik ez a DX12 tuti nem vmi urban legend ez? Kicsit kezd olyan lenni, mint aa mondás a Jó Istenről... mindenki tudja, hogy létezik de még senki nem találkozott vele.
-
wattafaka
senior tag
Gyönyörű kis promo videó (persze a smooth-tól elég messze van), de sajnos a valóság egyelőre ilyen:
-
Scholes9
nagyúr
Bla bla bla mennyiszer hallhattunk ehhez hasonlókat
-
pkornel
aktív tag
Ha olyan lesz a többi a játék is mint a Gears of War (főleg a csoda gcn kártyákon) Akkor én nem kérek ebből a ráfekvésből. Mert kula egy port lett...
-
Igazából a Ubisoftnak lenne a legnagyobb szüksége dx12-re, mégsem hallani semmit felőlük.
-
actival63
aktív tag
A Gears of War kiadása egy rémálom. A MS álmában mindenütt vulkánokat látott így gyorsan kiadta.
-
gézu
őstag
Nem értem, hova kapkodnak.
-
R9DEON
senior tag
Ráfekszik és alszik még rajta egy keveset, jó munkához idő kell.
-
Cassi
őstag
A Gears of War kiadás már a "ráfekvés" utáni állapotot tükrözi?
-
duc
aktív tag
Akkor most már dőlnek a DX12-es játékok? Alig várom...
-
Akkor már csak a HD Graphics hosszabb távú támogatására kellene ráfeküdnie azzal az árbevétellel. Ha az AMD-nek megy, nekik is fog. Vagy nem?
-
-
törölt tag
Videóban van egy két durva belassulás és rángás, erre lehet számítani?
Tesztelnétek ezen kijelentések helyt-állóságát:
reduced Latency, smooter framerate, Better performance
-
törölt tag
Végülis majd egy évvel az után, hogy kellett volna, épp ideje. Vagy ez csak a szokásos MS tempó?
-
Laja333
őstag
Végre ráfekszik? Jóreggelt nekik!
Elég nehezen indul be ez az API, és csak remélni tudom, hogy más célja is lesz azon kívül, hogy eladják a Win10-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest