- Modding és elektronikai kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- OLED TV topic
- CPU léghűtés kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shinnokina
tag
Fél misit akkor se költenék egy laptopra, ha kávét is tudna főzni...
-
toyta3
csendes tag
Hmm ígéretesnek tűnik... Igaz az ára egy kicsit borsos. Kíváncsi leszek majd a tesztekre
-
hunluki
senior tag
Nagyon szimpi gép, és alapvetően szeretném összeszedni hogy nekem mit "adott" a keynote, szóval picit hosszabb lesz, de offtopicnak nem mondanám, az összegzés miatt kezdtem bele a wall of textbe. Akit csak a szumma érdekel ugorjon a végére.
Szépen sorban: HoloLens: Zseniális. Ha innováció, akkor kétség kívül az MS van most legelőrébb. Nagyon tetszik, már el is kezdtem tervezni a holoszobámat
Igaz még nagyon gyerekcipő, de az irányzék nagyon jó.
Band: Szimpi. Jó cucc, talán még be is fizetek egyre a jövőben.
Lumia: Nagyon tetszik a zsebPC koncepciója, de nekem való telefont még mindig nem gyártanak. Most váltottam 3,5'-ról 4-re, és komolyan gondolkodom a visszaváltáson. Megszoktam a jót, egyszerűen nem tudom elképzelni hogy hogyan lehet kényelmes a "phablet" koncepció. Nálam ez úgy fest hogy telefonnak idegesítően nagy, tabletnek meg használhatatlanul kicsi. Szerintem a vállalható tablet olyan 8' környékén kezdődik, azzal már kényelmesen lehet tartalmat fogyasztani pl vonaton, ágyban, vagy csak simán akárhol felkapva a nagyszobában, alatta már pici, de sokkal felette meg már megint nem kényelmes. A telefonokra pedig értelemszerűen ennek az ellentéte igaz: legyen pici, kényelmes, bármikor egy kézzel kényelmesen használható. Igazából ha az új Lumiák jönnének emberi méretben, akkor még talán vennék is egyet.
Surface: Ez pedig már a másik véglet, tabletnek kényelmetlenül nagy, produktivitásra meg kicsi. Plusz lehet hogy én vagyok maradi gondolkodásmódú, de nekem ez a tapicskolós vezérlés nagyon nem kényelmes. Valamikor jól jön hogy van, de kb 100ból egyszer nyúlnék rá a monitorra hogy én most tapivezérelnék. Kényelmetlen, fel kell emelni a kezem, fárasztó. Én lusta kocka vagyok
Surface book: Juhúú, végre ontopik: Nagyon tetszik, de nekem elég lenne touchscreen és yoga féle átfordítás nélkül is, picit emberibb áron. De ezen felül tényleg nagyon szép, az üveg 5 pontos tapipad macről már ismerős, ha meg tudják oldani hogy ugyanolyan "smooth" legyen mint OSX alatt, akkor lehet újra divatba jön a tapipad
Kíváncsian várom az összes tesztet, mennyire bírja ez a zsanér megoldás a hajtogatást/dokkolgatást, illetve hogy mennyi idő után kezd el throttlingolni egy alapvetően nem ilyen eszközbe szánt vas ide bezsúfolva.
Ami viszont az előadást illeti... kis band-es szemüveges csajszin kívül nálam az összes előadó (kivéve satya) iszonyat irritáló volt. Jó, persze egy ilyen keynote a hype-ról szól, de szerintem ha ott ültem volna akkor a felénél felállok és kisétálok.
És akkor amiért lekörmöltem ezt a fél háború és békét: A valóság. Asszonypajtás lumia 735-öse amitől napjában többször kap idegrohamot, a W10 féle fail ami (nem csak) ez én gépemet totál taccsra vágta (pedig egész friss, haswell alapú konfig), az ismeretségi kör visszajelzései, és a telefonom csörgéseinek száma ahol a kedves családtagok/ismerősök sikítva könyörögnek hogy valamit csináljak a gépükkel, mert a w10 frissítés óta lassú, ez meg az nem megy, boot loopba kerül, stb.
DE:
Én úgy látom hogy ettől függetlenül az MS nagyon jó irányba megy, csak még nagyon gyermekcipőbe jár. A koncepció nagyon jó, de a megvalósítás iszonyat gáz. Szóval én úgy vagyok vele hogy kivárok, W10 már aktiválva a saját vason, de rollback lett a vége, 2020-ban visszatérek rá és valszeg nagyon pozitívan fogok csalódni, mert addigra már beérik ez az egész elképzelés. Addig viszont személy szerint kerülöm, és nem is javasolnám senkinek az early adopterséget. Főleg mert az MS hajlamos nagy hátraarcokat csinálni, és ezzel rengeteg olyan ügyfelet arcon vágni aki bizalmat szavazott neki az elején (rt, wp7), személy szerint ezért is várok még ki a band-el, ki tudja mi lesz belőle 1-2 év múlva.
-
válasz
balcsida #294 üzenetére
amikor a windóz fagy durva nagy bemutatón, az nem baj?
A céges gépemen a win8 mondjuk rendszeresen dobálja el magát (fekete képernyő percekig) amikor elfogy a ram.@(#303) Kilobeat : Nem az a baj, hogy külön csempe alatt van-e, meg hogy keveredik-e a magán meg a céges (nem), hanem hogy bizony defaultból feltölt dolgokat (nem csak levelezést, telefonszámokat, stb), és a legtöbb kollegának feltölti. (Rendes helyen a céges telefonon nem is levelezhetsz magánt.)
-
Kilobeat
tag
Nálam be van lőve a privát és a céges levelezés is külön-külön csempe alatt, nem keveredik semmi.
Ha letöltök egy doksit a céges Outlook-ból a telefonomra, az nem töltődik fel magától a privát OneDrive-omba.Én kedvelem és használok, szinte minden MS szolgáltatást csak nem tetszik, hogy félrevezetik a vásárlókat, mégha az apróbetűben ott vannak a részletek akkor sem.
-
Chaser
legenda
Innen:
A jótállás - hétköznapi és közismert nevén „garancia” - azt jelenti, hogy a jótállást nyújtó fél (eladó) a hibátlan teljesítésért olyképpen felel, hogy a jótállás időtartama alatt felmerült minőségi kifogás eseténa felelősség alól csakis akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után, jellemzően a termék fogyasztó által történő nem rendeltetésszerű használata vagy kezelése miatt keletkezett.
A jótállásnak két fajtája van:a jogszabályon alapuló, ún. kötelező jótállás, és
a felek megállapodásán alapuló, ún. szerződéses jótállás.Nekem teljesen mindegy, hogy a dellre 1 év kötelezőt, +2 év bármit, vagy 2 év kötelezőt, +1 év bármit adnak. Vásárlás után ha 2,5 évvel beviszed szervizbe nem kell bizonygatnod semmit.
Lehet itthoni jogszabály, nem feltétlen EU-s. 1,5-2 éve minden notebookra itthon 2 év garancia lett minimum. És a tény tény marad, dell itthon 100e-s gépre is ad 3 évet, és adott korábban is.
-
Gusztáv
addikt
-
balcsida
senior tag
válasz
Menthirist #139 üzenetére
Csak egy picit szeretnék reagálni, személyes tapasztalatból, hogy én miért nem kedvelem az Androidot.
Valamikor 2013-ban volt talán, hogy a Telenor Okosakadémián (ami még a VAM Design Centerbe volt) odamentem az főszerkesztő kollégával (pushalias) a Samsung standhoz, halál komolyan, 0 trollkodási szándékkal. Szerettem volna kipróbálni a tollukat, mert édesanyámnak lehet beruháztam volna valamilyen Note/Tab készülékre, úgyis szeret rajzolni, ahhoz is jó, illetve hallottam, hogy felismeri a magyar kézírást.
Így odamentem a hoster sráchoz, hogy plz, mutimeg. Elkérte hölgy kollégájától a tollat, majd egy jegyzetlap megnyitásával rámutatott az alsó területre, ha oda írok, felismeri. Ráírtam, hogy "Szia".
- "Mit kell nyomni, hogy átalakítsa szöveggé?"
- "Semmit, már át kellett volna alakítania. Pillanat, megnézem a beállításokat!"
Ezzel a lendülettel megnyitotta a Samsung billentyűzet beállításait, be akart lépni egy menüpontba, majd "A Samsung billentyűzet leállt, elnézést kérünk!" hibaüzenettel közölte a készülék, hogy ezt, ma nem. Mondtam a srácnak, van itt még egy tucat készülék, próbáljuk ki azokon. 2 másik készülék fagyott le, ugyanígy.
A 3. (Egy nagyobb Tab volt, azt hiszem) minden gond nélkül felismerte az óvodás betűimet. Nagyon menő volt, tényleg működött. Aztán ott követtem el a hibát, hogy megkérdeztem, mire való a gomb a tollon: "Ha látsz valahol egy képet, vagy bármit, akkor ezzel ki tudod vágni és jegyzetbe be tudod illeszteni" - és már nyitotta is meg a Galériát. Nyitotta volna, ha nem kért volna elnézést, hogy ma ő sem indul el.
Másik story: egy barátom édesapja lecserélte a Note 3-ját egy S6 Edge-re, és megkért, hogy állítsam be rajta a céges levelezést, lépjek be az MDM kliensbe, ilyenek. Persze kicsit kipróbáltam, ha már ott voltam, a tárcsázóban kopp lefagyott. Sebaj, a Note 3-at megkaptam ajándékba (baromi mákom volt, tudom). Vele sajnos nem sikerült megbarátkozni, napi 2 fagyást produkált minimum, alig győztem kommentelni róla a screenshotokat meg a videókat (csak, hogy kevésbé hihető legyen: nincsenek meg már a képek sajna).
De nem csak a Samsungokkal szívtam: apumnak van egy LG tablete, munkára kapta. Rendszeresen elszáll a billentyűzet és más gyári háttéralkalmazás.
(Bár lehet, bennem van hiba, mert iPad-et és iPhone-t is fagyasztottam már le. Az iPad force restartolni kellett, az iPhone pedig jó fél óra várakozás után rájött magára)
-
balcsida
senior tag
válasz
Feruendios #90 üzenetére
Miért gondolod így?
-
nexwo
őstag
Én is láttam a hírekben, én magam is ismerek egy olyan boltot ami se számlát se blokkot nem ad és informatikai bolt és már jó pár éve működik....
(#287) emvy A legdrágább kiadásban AMD Radeon R9 M370X 2 GB GDDR5 -van (a többibe iGPU), de kérdem én aki játszani akar miért pont MacBook-ot venne? 500-600-ért kap egy jobban aminek a garanciája nem erőltetett 2 év.
(#283) adam014 100% hogy ez nem csúcs hardver
alapból u végű proci lesz benne, az nVidia kártya meg tuti nem egy erőmű, mert akkor az alkalmazott hűtés egy kaki.
-
válasz
Szergely83 #282 üzenetére
+adam014: natív felbontáson kevés lesz az az NVIDIA, még akkor is, ha az egy GTX 960M / 965M, szóval iránymutatásnak szerintem nem jó. Persze ez nagyban függ a felhasználás módjától is, engem kiverne a víz, ha a csúcs notimmal nem tudnék natív felbontáson újabb játékokkal játszani.
-
reds.hu
csendes tag
Kicsit bövebben az árakról, illetve a platformokról:
http://www.msn.com/en-ie/money/technology/uk-pricing-for-the-surface-pro-4-lumia-950-phones-and-microsofts-other-goodies/ar-AAfbXOX?ocid=spartanntp
-
Alexios
veterán
De itt pont ez a lényeg, hogy a Microsoftnak egyáltalán nem volt célja, hogy olcsóbb legyen, ők csúcs hw-t akartak lerakni, amivel irányt mutatnak az oem partnereknek, és a piacnak. Ha olcsóbbat akarsz úgyis lesz n+1 termék nemsokára aki majd lemásolja ezt, ahogy a surface után is megjelentek. Az egész célja az iránymutatás, hogy ne kelljen az oem partnereknek könyörögni, hogy csúcsminőségű terméket csináljanak, hanem maguk is meg tudják mutatni mire is képesek. Ha kevesen veszik, hát kevesen veszik, úgysem ez a fő bevételi forrásuk, bár szerintem elég sokan fogják venni, ahhoz hogy megérje nekik.
-
Chaser
legenda
Elvileg ki lehet harcolni a két évet, most másodlagos pontos neve a 2. évnek mi, de ez a baj, hogy ilyen esetnél harcolni kell.
Az megint más dolog, ha jogszabály szerint két év van, akkor annyi. Bolt azt ír amit akar, jogszabályokat nem ők hozzák. Tegnap este hallottam tv-ben pont ilyesmiről van szó. Sok boltban láttam kiírva pl: gari 3 nap, többi szervizben. Szerintük. Jogszabály szerint oda is lehet vinni a gépet ahol vetted, hiába van gyári szervize, az csak plusz lehetőség, nem kötelezettség. Fogyvéd szerencsére ezekre nagyon ráfeküdt. -
Tin
veterán
válasz
Szergely83 #279 üzenetére
ja, főleg hogy 3000x2000 pixeles, tehát nem 4K hanem ha így nézzük 3K. vagy 6 MP.
ekkora méretben ez a felbontás picit érdekes lesz a dpi kezelés miatt, de majd meglátjuk. az tény, hogy inkább legyen nagyobb a felbontás, de akkor egy 4K jobb lett volna, az felesben pont egy full hd, ami ebben a felbontásban bőven elég, meg gondolom úgy a skálázás is sokkal egyszerűbb lett volna.
-
1080p-s kijelző elég lett volna, és így kicsivel olcsóbb is lehetne.
-
nexwo
őstag
Teljesen igazad van!
Apple oldaláról: "Fogyasztók magyarországi vásárlásaira jogszabályon alapuló kötelező jótállás vonatkozik, időtartama a garanciális igény esetén a garanciális időszak a leszállítás időpontjától számított 1 év, a Polgári Törvénykönyv alapján pedig szavatossági igény érvényesíthető, amelynek időtartama a leszállítás időpontjától számított 2 év. Az ilyen igényekre a helyi jogszabályok által meghatározott feltételek és követelmények vonatkoznak." [link]
Továbbá:
"A fogyasztóknak jogukban áll választani, hogy az Apple Egy Éves Korlátozott Jótállás vagy a rájuk vonatkozó fogyasztóvédelmi jogszabályok által biztosított jogaikat érvényesítik-e és igényelnek szolgáltatást.""...Apple Termék a végfelhasználó vásárló általi eredeti kiskereskedelmi megvásárlásától számított EGY (1) ÉVIG (a továbbiakban "Jótállási Időszak") mentes lesz az anyaghibától és a gyártási hibától."
Megoldják, hogy csak 1 év legyen... Sok áruházban csak 1 évet láttam...
-
Chaser
legenda
Ha igazán nagyot akarnak akkor 5 év
Applere itthon is 2 év van, ha ők azt nem is akarják
Legalábbis tudtom szerint EU jogszabály miatt ennyi kötelező minimum. A jellege lenne az érdekes még, Dell féle NBD pl ahol 1-2 napon belül házhoz mennek, vagy normál szerviz gar egyszer kész lesz alapon. Apple azért nem játszik nálam elméleti szinten sem, mert szerintük evidens, hogy több száz k-s gépre 1 év gart adnak, holott 100k-s legócskább dellre is 3-at kapunk. Az oké, hogy nem magyar fizetéshez készülnek, Dell se mindenhol ad 3 év gart, de olcsón bővíthető, akár 5 évre is. Apple fronton +2év annyiba kerül vagy drágább mint dellnél 3 to 5 upgrade. Elhiszem én, hogy elpusztíthatatlan, vagyis nem, nem hiszem el...
Néha hp, néha fuji gépek vannak itthon 200e alatti kategóriában 5 év garral, és egy fél millás gépet 1 évvel adnak hát bumm.
-
Chaser
legenda
Engem még mindig nagyon érdekelne a garancia ideje és jellege, arról nem láttam semmit, lehet csak átsiklottam felette. Nem mintha veszélyeztetne a dolog, hogy ilyet kelljen vennem
-
Lacok
őstag
Úgy látom nem spóroltak a hardverekkel és az árát is ennek megfelelően alakították ki.
-
Chaser
legenda
30"-os mar el tudok kepzelni nagyobb felbontast, de ilyenen...
persze nem lenne rossz, de mukodo skalazhatosag nelkul ertelmetlen. Kep nezegetos gepnek draga, dolgozni meg nem mindennel lehet. Jo lenne szamlazo sw-t nagyitoval nezni
vagy allandoan felbontast allitgatni. Ez tech fitogtatas, megcsinaltuk jelszoval. Mar csak a sw van hatra
-
korion
senior tag
beleszerettem,3-4 év múlva veszek egy ilyet magamnak..(persze csakis gpu-val)
remélem vki megveszi és ír egy cikket,vagy tesztet!
bár a melegedésre kíváncsi vagyok+ arra,h mennyi ideig bírja az aksi
-
-
nexwo
őstag
Vajon lesz diákkedvezmény? XD (biztos nem.., de Windows 8.1 Pro-t is a Microsoft Store-ből 11,300 Ft-ért vettem)
-
-
Egy új fajt alkotott a Microsoft,gondolom biztosan lesznek majd követői.De ez a gép most nagyon nagy durranás.
-
Beri78
őstag
nagyon jól néz ki és biztos jól is használható, de az ára nem kis hazánkba lett kitalálva
-
vzozo
senior tag
User belép a MS fiókjával, belövi rajta a céges levelezést. Onnantól kezdve megy egy csomó minden fel a MS által biztosított felhőbe. Vállalati biztonság szempontjából elég gáz.
Az elég szomorú, ha a céges policy megengedi, hogy bármilyen szenzitív adatot felmásoljon a júzer a saját privát felhő-accountja alá.
-
válasz
Kilobeat #239 üzenetére
Ja, másik bajom még ezzel a windózfón munkára dologgal : multicég, kiosztották a windózfónokat. User belép a MS fiókjával, belövi rajta a céges levelezést. Onnantól kezdve megy egy csomó minden fel a MS által biztosított felhőbe. Vállalati biztonság szempontjából elég gáz.
-
Kilobeat
tag
Csak amikor nem nyit meg minden xlsx-et, vagy nem tudja szerkeszteni a docx-ot, ha olyan elem van benne, amit a mobil változat nem támogat. Sajnos jónéhány ilyen dolog van.
Nem hiába használnak a nagy cégeknél minden gépen, ugyanolyan, 10 éves Office-t, ugyanis rengeteg komatibilitási gebasz van a verziók közöztt is. Már egy két hasábos doc szerkesztése is lehetetlen mobil, vagy online verzión. -
Alexios
veterán
Mármint milyen multiplatform módra? Mondom, uwp appok mennek continuum-al, amiből nincs sok de legalább kevés van, de amúgy win8.1 óta lehet ám ilyeneket készíteni, még sem látok különösebb dömpinget belőle. Persze, most a continuum-al épp kicsit több értelme lesz, de az a baj, hogy ez akkor terjedhetne ha desktopon is használnák az uwp appokat, csak épp nyilvánvaló hogy desktopon nagyon keveseket érdekel ez.
-
válasz
nonsen5e #201 üzenetére
Meg mondjuk a fene tudja, amíg a céges Lumia nem kezeli le a full windóz céges hálón levő file:// hivatkozásokat, meg egy rakás olyan dolgot, amit a céges hálón (amire felengedik) meg lehetne vele nyitni, addig nekem az is alkalmatlan munkára. Hogy eldobálja a simet, fagy a mobil IE, nem kapcsolódik a mobil Lync, stb., az alap.
Excel táblát meg a droid is megnyit.
A userek meg egyiket se értik, se a droidot, se a windózt, ez is tök mindegy. Droid viszont olcsóbb általában, tehát azt veszik. És ez nem baj. Még akkor se, ha a kici kínai rosszul hackeli össze, meg a hardver is gagyi, mert a user úgyis hülye az egészhez. Okos user meg megoldja magának használhatóra a droidot - a WP-t meg nem tudja, mert zárt.
-
Ed_007
aktív tag
A több százmillió Android vásárló impozáns, de önmagában nem igazolja a jóságot (ha nem ismered, keress rá az egymilliárd légy nem tévedhet szövegre).
Használtam Androidot, mindenféle verzióját, telefonban is, tabletben is, aztán amikor a csúcs hardveres hátterű, legújabb verziójú tabletet javítani vittem és többszöri törlés meg wipe stb. után is még találtam rajta személyes adatokat meg élő szinkronizációt több külső postafiókhoz, lecseréltem valamennyi eszközünket W alapúra.
Hadd legyen egyértelmű, ha eddig még nem lett volna az: nem az volt a problémám, hogy elromlott a tablet - az benne van a pakliban-, hanem az, hogy nem lehetett adatot és beállításokat törölni róla, innen kezdve privacy szempontból ... mellőzendő kategória. A fagyásokat, késleltetéseket, furcsa alkalmazás-újraindulásokat, random napokon egy éjjel lemerülő akkumulátorokat nem is említem - lehetne pedig, az adatbiztonsági probléma csapta ki a biztosítékot. Hiába töröltem mindent, hiába nem látszott adott account meg adott alkalmazás, mégis jöttek az üzenetek, hogy új levél jött, meg frissítés a törölt alkalmazáshoz, meg nem tud kapcsolódni a megváltozott jelszó miatt... ráadásul a telefonszámokat nem szinkronizálta a Google fiókkal... totál káosz.
A MS telefonok negyedévente egyszer lefagynak, egyébként működnek. Ennél is van probléma alkalmazásokkal, de az nem rántja magával a teljes telefont. Tudok külön memóriakártyát beletenni meg akkut cserélni, van vezeték nélküli töltője, szinkronizál a címtár meg a fényképeket tolja az accountomhoz felhőbe.
Ráadásul olcsóbb, mint az Androidos vagy pláne mint az almás mindenféle. -
Tin
veterán
ha olyan az alkalmazás, akkor lehet hogy pont IE-n se megy, szóval ezt is cége és alkalmazása válogatja.
a multiplatform dologban meg biztos igazad van, de valahogy az office-t meg a többi ilyen alkalmazást is megírták mindkét képernyőre, gondolom akkor meg lehet valahogy csinálni egy custom alkalmazást is.
-
Glenda
addikt
válasz
Kilobeat #228 üzenetére
de akkor már senki nem fogja elhinni, hiszen már 2x átverték a vásárlókat.
Soha nem vertek át senkit. Mindig ki volt hangsúlyozva, hogy RT-n is a Store appok futnak. Az más kérdés, hogy az általános iskolában informatikatanár ismerősöm megkérdezte, hogy miért nem rakok vindózkomandert a telefonomra ha már Windowsos, de az az ő szegénységi bizonyítványa.
-
Glenda
addikt
de egy webes alkalmazást, amiből van nem kevés, és amik elérhetőek a belső céges hálóról wifin,
Edge-dzsel, ugye? Mert nekem az rémlik, hogy pont az ilyenek miatt része még mindig az IE a rendszernek...asztalin.
alkalmazásokat is lehet multiplatform módúra megírni és fordítani
Hát hogyne. Az majd a Project Centennial lesz. Egyszer. Valamikor.
-
Tin
veterán
persze hogy nem. most még nem....
de egy webes alkalmazást, amiből van nem kevés, és amik elérhetőek a belső céges hálóról wifin, vagy akár vpn-en keresztül bárhonnan, simán tud kezelni. alkalmazásokat is lehet multiplatform módúra megírni és fordítani, pl. a gyakran használt belső alkalmazásokat. az office fut ezeken. a böngésző szintén.
sima info worker irodai ember ennyit használ. ha meg nagyon macera, felmegy távoli asztallal egy teljes értékű virtuális gépre, és megoldja onnan.
a multiplatform alkalmazások megjelenésével igenis egyre több ilyen lesz. és az ms jól csinálja, mert már most tudja azt az élményt, ami 2-3 év múlva fog igazán beérni, és akkor már kurva mindegy lesz, hogy milyen architektúrájú proci van a háttérben, a telefonban.
alevan: ez mindenhol így van. ahol meg nem, és kell, a következő fejlesztési ciklusban továbbfejlesztik a szoftvert. csak mert ez így igazi produktivitás.
-
Kilobeat
tag
Fut WP10-en, vagy bármilyen telefon, mp3 lejátszó os-en az asztali Office, bármilyen bérszámfejtő, könyvelő szoft, SAP?
Hiába személyeskedsz, meg tereled a témát attól még nem fog. Miről beszélünk?!Ok bevetted a W10 marketingjét, nincs semmi baj, sokan vannak ugyanígy.
A WP10 kb olyan mint a W8RT, nem is lehet több, mivel a telefonokban ugyanúgy tök más mobil proci van.
Majd ha Atomot tesznek a telefonokba talán, de akkor már senki nem fogja elhinni, hiszen már 2x átverték a vásárlókat. -
bteebi
veterán
Az árát leszámítva nagyon szimpatikus
.
-
Kilobeat
tag
Valóban gáz dolgok folynak a Lenovónál, főleg szervíz terén, de mint kiderült rájöttek, hogy egy üzleti Thinkpadról mégsem lehet lehagyni az alap portokat, és mostmár újra ráteszik.
Azt viszont el kell ismerni, hogy ők találták ki a legpraktikusabb noti-tablet megoldást, bár ez szubjektív.
Igen, van választék és pont a megcélzott üzleti kategóriában irreleváns, hogy 8 vagy 9mm, de fontos, hogy ne kelljen hozzá egy szatyornyi adapter. Sajnos már a többi márkánál is butítanak, vékonyítanak. -
törölt tag
válasz
Menthirist #217 üzenetére
Én nem célozgatok. Tapasztalatot osztok meg, ahogy te is
Korai droid? Az mit jelent? Kifejtenéd? Mert merem remélni, hogy ezzel nem arra célzol, hogy ez bármilyen szinten is elfogadható kifogás volna arra, hogy egy telefonnal nem lehet telefonálni. Nem egy tesztkészüléket vettem. Bementem a boltba, és megvásároltam, ahogy az összes másik készülékemet is. Innentől kezdve a gyártó (hw/sw) felelőssége, hogy az úgy működjön, ahogy a rendeltetése szerint kell és elvárható a termékspecifikációknak megfelelően.
Nincs olyan, hogy korai droid. Olyan van, hogy rossz szoftver, rossz hardver, és/vagy kapcsolatban.
Egyébként meg, tényleg nem értettem a probléma mibenlétét, mert semmi olyat nem tettem a készülékkel, ami a fentebb leírt problémát indokolta volna.
Mellesleg pont írtam is egy szösszenetet a témában. Nyilván ez is korai droid, és alaptalan, és láma vagyok
Jah igen, még annyit, hogy ilyenkor szokott jönni az a válasz, hogy hát ez user error vagy miért nem próbálom ki a droidot 100K+os készüléken, a legújabb, vagy ahhoz közeli rendszerrel, mert az az igazi droid és nem az amivel én próbálkoztam ... nos, a lumia 520 számomra közel olyan felhasználói élményt nyújtott mint a jelenlegi 920-am. Miben más? Szebb a kijelző, strapabíróbb, jobb a kamera, és van front kamera ami a skypehoz igen jól jön, valamint sebességben is azért gyorsabb. Viszont, ha nem törik be az 520 kijelzője, a mai napig azt használom (gyári érintőcsere 12K, használt lumia 920 25K).
-
Tin
veterán
válasz
Kilobeat #221 üzenetére
téged teljesen felesleges lenne tanítani, ez már minden megnyilvánulásodból egyértelműen lejön. szerintem ezt itt fejezzük is be, természetesen tiéd lehet az utolsó szó...
nexwo: nincs. 6th gen i5/i7, az integrált i5-ben HD 520 van, ez alapján 6200U vagy 6300U, az i7-et meg a másik procit nem tudom
-
nexwo
őstag
Nekem például nem tetszik az iPhone desing! Mindenkinek más telefon tetszik. (De egyébként az ár érték arány totál nem tetszik se az Apple (állandó fényűzés) se a mostani Microsoft termék esetén... Garanciáról nem is beszélve, az Apple 1 évet biztosít, ha annyira kiváló a minőség, miért nem tud többet vállalni? Most is egy ismerősöm iPad-je ment tönkre 1,5 év alatt... A Microsoft-ra visszatérve, sokkal olcsóbb minőségi üzleti laptopokat tud venni magának az ember, DELL Latitude, HP EliteBook, Fujitsu LifeBook, stb. tud válogatni az ember.)
(#219) Kilobeat Inkább ne! Mostanában elég gáz dolgok vannak a Lenovo körül...
(#220) Tin Van valahol részletes leírás a "tökéletes notebook" processzoráról? Nagy valószínűséggel u végűt fog kapni (hacsak nem az egész fémház a hűtése)
-
Kilobeat
tag
Nem a WP10, nem W10. Csak a felület hasonló. (Csak marketing...)
Exe nem fut rajta. Az megvan, hogy a komoly windowsos szoftverek exék?Mindezzel bebizonyítottad, hogy...
Az ilyenek alma fanok szoktak lenni, esküszöm meglepsz.Igen, pont azért kell a rendes ethernet, mert a célhardvert nem biztos, hogy eléred USB-s átalakítóval.
Ebben teljesen igazad van. -
válasz
#73173120 #199 üzenetére
Khhm, nekem meg kb kétszer volt problémám felvenni a telefont az eddigi kb 4-5 évnyi android használóságom alatt. ahogy nézem ez a Samsung Galaxy GT-i5800 is kb hasonló koros lehet mint az első GT540-em, míg az 520-as jó 2-3 évvel idősebb. Felteszem nem kell kihangsúlyoznom hogy egy marha korai (2010) droidra utalgatsz.
-
imibogyo
veterán
Akkor mi értelme volt annak a mondatnak? Mit jelent az, hogy "a többi cég is elkezd szép telefonokat készíteni"? Ami eleve baromi szubjektív, másrészt egyértelmű példákat adtam, hogy butaság, hiszen már most is rengeteg szép telefon van a piacon, az Apple mégis köszöni szépen jól van és "nincs bajban"....
Hibás az okfejtés? Nem. Az egész alap mondatod a hibás, amiből csak rossz következtetést lehet levonni a csak a te agyadban megtalálható "kiegészítő gondolatok és hozzágondolások" nélkül. Tartalmaz a mondatod leírva egy egyértelmű ok-okozati összefüggést a piaci szereplők között (akkor lesz bajban az apple, ha a többi cég is elkezd szép telefonokat készíteni), majd amikor erre visszakérdezünk értetlenkedve hogy ez most így mégis hogy, akkor már mindenki csak "tovább gondolja" és "hibás következtetésre jut". Így elég nehéz korrekten "vitatkozni".
De elfogadom legyen úgy, ahogy mondtad/gondoltad.
Ettől függetlenül azért értem Blyan értetlenkedését is. -
vzozo
senior tag
válasz
Kilobeat #212 üzenetére
Ez nem tudom mi, az enyém így néz ki :?Carbon X1
Ha az újabb modelleken van már HDMI meg ennyire átvariálták a portokat, akkor váljék a Lenovo egészségére.
Mondjuk azt továbbra sem értem, hogy mi ez a HDMI meg LAN fixációd egy ultrabook esetén. Különösen egy üzleti ultrabook esetén - itt pl. az irodai Dell monitorokon nincs is HDMI bemenet, azt otthon a nappalidban keresd a kommersz TV hátoldalán.
-
Tin
veterán
válasz
Kilobeat #210 üzenetére
milyen telefon OS-re? windows 10 van ezeken a szarokon, te miről beszélsz? a desktop módban ugyanazt a desktopot kapod. a nagyvállalatok működéséről meg láthatóan pont annyit tudsz, hogy dolgozol valahol, és azt hiszed, mindenhol ugyanaz van. tippelhetek: állami tulajdonú cég 30-nál nem idősebb fideszes vezetéssel?
Gusztáv: főleg, hogy az üzleti notikra meg nem is raknak HDMI kimenetet...
ezért is nem értem, miért kellett volna rá HDMI.
viszont a LAN azért nem csak a kényelmes telepítéshez jó... ha nem offline dolgozol a géppel, hanem szervereket is használsz nagyobb adatmennyiségeket mozgatva, akkor azért hasznos tud lenni. -
Tigerclaw
nagyúr
Én Lumia 800-at használok évek óta, de még most se tetszik a rajta lévő (WP7.5) csempés UI...viszont a bemutatón a W10 már sokkal szolidabbnak, lágyabbnak, felhasználóbarátabbnak tűnt. Mondhatni sok tekintetben közelebb áll már kinézetben az Androidhoz, mint az eredeti metro UI-hoz, ami jó. Ha gyárilag is valami ilyen lesz a telefonok kijelzőjén a szolgáltatóknál, akkor szerintem az eladások is megugranak majd és azzal talán a fejlesztők is komolyabban veszik. Nem szoktam dicsérni a WP platformot, de én most kifejezetten optimistán látom a jövőjét...még akkor is ha a következő telefonom talán már nem Windows-os lesz.
-
Kilobeat
tag
-
SLYM
veterán
válasz
imibogyo #202 üzenetére
te is csak tovább gondoltad azt amit leírtam, az egész fejtegetésed az ebből levont következtetésre a válasz. ha rossz a következetés, a válasz is értelmetlen. és mivel nem következik abból az allításból, hogy az apple most a szép design-al van a többiek előtt, hogy a sikerét is ezzel alapozta meg, ezért az egész okfejtés is hibás
-
imibogyo
veterán
Már nem azért, de ezt írtad:
(OFF)akkor lesz bajban az apple, ha a többi cég is elkezd szép telefonokat készíteni(/OFF)Ez egy nagyon egyszerű ok-okozati összefüggés. Lehet, hogy nem 100%-os az én szövegértésem sem, de akkor a te logikai és érvelési képességeiddel is baj van, mivel azután, hogy egy ok-okozati összefüggést leírtál (amire kaptad a visszajelzést), te magad mondod ki, hogy jaa az semmis.....
Amúgy is egyrészt már most is sok gyönyörű telefon van a piacon, amit nem az Apple gyárt, akkor ezek szerint már bajban kellene lennie?(!)
Másrészt pedig ezzel a fenti mondattal tényleg azt mondod, hogy azért megy jól az Apple-nek ("nincs bajban"), mert csak ők gyártanak szép telefont. Lehet, hogy utána "egyértelműsíted" (szerinted), hogy miben áll az Apple sikere (bár ezzel sem értek egyet 100%-ban), de akkor meg hogy jön ide a szépség egyáltalán? Ha úgy gondolod, hogy ez egy semmis "kapcsolat" a piac többi szereplőjével és a sikerességgel kapcsolatban, akkor miért hozod fel? Miért nem csak az Apple "nagy úttörősségét" hozod fel eleve, mint a siker zálogát?
(OFF)látom jól gyűlik a post a jómunkásemberhez(/OFF)
Mert az ilyen hozzászólások mi más értéket is képviselnek, mint plusz egy hozzászólást neked? Miért is nincs OFF-ba téve? Te is zsinórba benyomtál 3 személyeskedő hozzászólást, majd beszólsz a másiknak, hogy hsz.-t gyűjt? És ezzel megint csak visszakanyarodtunk a logikához... A kör bezárult.(#147) Ispy: az nem is kell...
(#151) Blyan: igen, de sajnos a 625-re nem fog jönni, vagy csak korlátozott funkcionalitással a W10. Remélem ezt a részét nem érinti a "herélés".
(#204) Blyan: hát remélem preview-t még nem néztem. Valószínűleg nem is fogok. Remélhetőleg hamarosan megtudom majd egy "normál" frissítés keretein belül.
-
Kilobeat
tag
Az x1 en van natív Ethernet csak mini, passzív átalakítót adnak hozzá, (nem a dokkolóról beszélek), (az USB-s ethernet az más kávéház).
A Yoga-n, és az X1-en is van HDMI, úgyhogy tájékozódj mielőtt offolsz!Szerintem az ilyen rendes billentyűs laptopoknál gány megoldás a szétszedés, pláne úgy hogy ott van minden csatlakozó és a GPU.
Manapság egyre több mindent integrálnak egy tokba, hogy minnél közelebb legyen, ugyanis számít, úgyhogy nyílván "előnyös", ha egy szallagkábelel összekötve, külön készüléházakban vannak a cuccok. -
imibogyo
veterán
Már nem azért, de ezt írtad:
(OFF)akkor lesz bajban az apple, ha a többi cég is elkezd szép telefonokat készíteni(/OFF)Ez egy nagyon egyszerű ok-okozati összefüggés. Lehet, hogy nem 100%-os az én szövegértésem sem, de akkor a te logikai és érvelési képességeiddel is baj van, mivel azután, hogy egy ok-okozati összefüggést leírtál (amire kaptad a visszajelzést), te magad mondod ki, hogy jaa az semmis.....
Amúgy is egyrészt már most is sok gyönyörű telefon van a piacon, amit nem az Apple gyárt, akkor ezek szerint már bajban kellene lennie?(!)
Másrészt pedig ezzel a fenti mondattal tényleg azt mondod, hogy azért megy jól az Apple-nek ("nincs bajban"), mert csak ők gyártanak szép telefont. Lehet, hogy utána "egyértelműsíted" (szerinted), hogy miben áll az Apple sikere (bár ezzel sem értek egyet 100%-ban), de akkor meg hogy jön ide a szépség egyáltalán? Ha úgy gondolod, hogy ez egy semmis "kapcsolat" a piac többi szereplőjével és a sikerességgel kapcsolatban, akkor miért hozod fel? Miért nem csak az Apple "nagy úttörősségét" hozod fel eleve, mint a siker zálogát?
(OFF)látom jól gyűlik a post a jómunkásemberhez(/OFF)
Mert az ilyen hozzászólások mi más értéket is képviselnek, mint plusz egy hozzászólást neked? Miért is nincs OFF-ba téve? Te is zsinórba benyomtál 3 személyeskedő hozzászólást, majd beszólsz a másiknak, hogy hsz.-t gyűjt? És ezzel megint csak visszakanyarodtunk a logikához...(#147) Ispy: az nem is kell...
(#151) Blyan: igen, de sajnos a 625-re nem fog jönni, vagy csak korlátozott funkcionalitással a W10. Remélem ezt a részét nem érinti a "herélés".
-
nonsen5e
veterán
Sajnos a 620-szal én is ugyanezt tapasztaltam. Működött, működött, de olyan szinten mint egy hasonlóan filléres árú Androidos készülék, de amellett legalább keveset tudott. Azzal pedig nem is lett volna baj, amíg gyorsan tette a dolgát, addig nagyon is szerettem. És ezen a lassuláson pedig nem segített semmilyen ilyen-olyan reset és gyáribeállítás sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Dell Vostro 5590
- ASUS ROG Zephyrus M16 RTX 3070
- Új Lenovo Thinkpad T16 G2 (Gen2) AMD Ryzen 7 PRO 7840U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest