Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nem, a fx8320-asom csak bizonyos körülmények között gyorsabb talán, a vga meg egyáltalán nem (a 7950-ben csak 1792 shader proci van, a 280x-ben pedig 2048, tehát azonos freki mellett a 280x jelentősen gyorsabb). emellett más is kihatással lehet az eredményekre (pl szoftver környezet)
-
-
-
válasz
#16729600 #167 üzenetére
hát a húzott 7950 vapor-x-em számítási teljesítmény szintjén kb elérte egy sima (nem húzott, nem ghz edition) 7970 szintjét (3763,2 vs 3788.8 gflops), a 8320 pedig per mag szinten azért nem a legjobb a piacon az intelekhez képest, ergo a dx jobban meg van fogva a magsebesség által, mint mantle alatt (ahol ugye nincs), illetve sok magra is lineárisabban skálázódik a mantle (abból meg nálam 8 teljes értékű van az intelnél egy-egy HT szál nem tudom hány százalékban felel meg egy valós magnak feldolgozók és részegységek tekintetében)
én legalábbis erre tippelek oknak.
De pl thief esetén simán lehet a program felépítése olyan, hogy mondjuk több batch-el dolgozik, ami jobban fekszik a mantle-nek mint a dx-nek. Tehát program és program között is nagy különbségek lehetnek, pusztán a felépítésből és a programozástechnikából adódóan.
-
-
-
-
-
Tehát eddig az eddigi api-val nem lehetett (vagy nem igazán) kihasználni a swizzle copy-t és az esram-ot, és ezen segít majd dx12 a one-nak? Ez mekkora teljesítmény növekedést hozhat?
Igazából nem is a pc oldali vetülete érdekelne a dx12-nek (persze az is), hanem hogy mit profitál belőle a one, ha már annyira emlegetik, hogy na majd ha kijön rá a dx12 az is meg fog táltosodni...
-
Abu: Azt írják több helyen, hogy a dx12 növelni fogja az xbox one teljesítményét is. Ezt ki tudnád fejteni, hogyan? Én úgy tudtam hogy a one-on, mint ahogy a ps4-en is, nagyon alacsony szintű api van a hardver elérésre, majdhogynem közvetlen (sőt ha jól tudom támogatja is a közvetlen elérést). Na most a dx12 a leírtak alapján egy fokkal magasabb szintű absztrakciót nyújt, tehát kevésbé közvetlen hardverelérést. Hogy lesz akkor gyorsabb és jobban kihasznált az xbox one, hogy innentől fogva már bírni fogják az 1080-at? nekem kissé ez ellentmondás, de biztos valahol rossz információm van a témáról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Nintendo Switch
- LEGO klub
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- SzoftverPremium.hu
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged