Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
papa019
senior tag
A közösségi közlekedés MINDEN esetben veszteséges. Na most egy privát cég minek fogna bele, ha tudja, hogy veszteni fog csak vele...
A közösségi közlekedés a lakosság számára fontos, így az ő pénzükből megy, azaz állami cég kell legyen.
(A Volán járatok kiadása magán kézbe meg egy teljesen más dolog - mielőtt valaki felhozná... -, ott a vállalkozók számukra előnyös szerződést kötnek a Volánnal, így jól járnak.)Kicsit a témához is hozzászólva: Nekem tetszik a dolog, bár tényleg elszomorító, hogy az emberi kapcsolatok teljesen megszűnőben vannak a mindennapokban, mivel mindenki vagy zenét hallgat, vagy a telefonját nyomkodja...
Kíváncsi leszek mikor jön el az az idő, amikor majd az emberek úgy beszélgetnek egymással szemtől-szemben, hogy telefonon chatelnek...
-
MetalTegla
tag
válasz
kchris78 #131 üzenetére
Ígyvan,teljesen jók a meglátásaid
Csak ugyebár a hétköznapi embert belehet etetni puszta számokkal
A T igazából nem tervez frissítést,nem is akar. A Régi rendszert próbálják kipofozni,ez itt a baj :S
Amúgy UPC... Ezis érdekes téma,merőben körzetfüggő ez is. Az én kerületemben pl a T-home(Azaz Matáv vonalakon) nem tud 4megánál többet biztosítani,arra hivatkozva hogy a szerver 3kilóméterre van innen. Egy másik vonal a Fiberneté volt (Itt volt 10mega) amit késöbb átvett az UPC az egész kerületben.
Egy régi ismerősömel kb egyidőben álltunk át a 10megás Fiber-re a 4megás Matávról(3házra lakik innen).
Nemtörtént semmi kb átkötötték a vonalat és kész.(Nem terveztek kijönni átkötni háznál.)
Na igenám,de voltaképp hozzáértés volt ezért édesapám kérdezte hogy mikor kötik át... Nyelt eggyet az UPC és mondták hogy 1 hét múlva. Kijött egy forma,behúzta a Koaxot új modem,megvolt a 10 mega.
Ismerősömtől kérdezem: "Na,jóféle az a 10 mega?" Válasz: "Mittudomén, 3,5 amivel tud jönni" "Miért nállatok nemvoltak átkötni?" "Aztmondták nemkell" Még hogy nemkell... Nemhogy a régi modem,de még a kábel se volt képes 10 megára mert CAT2-es volt.Mióta az UPC átvette a kerületet,azóta nemvolt szerverszakadás maximum annyira hogy a modem FW-t frissített. Fibernetnél,meg a T-nél volt olyan hogy 1teljes napig nemvolt net...
És ez azért érdekes,mert én kertesben vagyok. Aki panelban,vagy más kerületben az általában panaszkodik az UPC-re. Ezért mondom hogy ez is kerületfüggő -
kchris78
veterán
válasz
MetalTegla #128 üzenetére
igen mi üzemeltetünk WiFi hálót vidéken és a ping a minden úgy ahogy mondod. sokkal többet számít sebességérzetben az ha 10-20msec a ping de lassú mintha 100msec a hálózat de 100Mbites (sok wifi kliens a legrosszabb egy szektorban)... sokan nem tudnak eközött a kettő között különbséget tenni. A pingidőt viszont amennyire én tudom a szabványok limitálják, minél feljebb megyünk (3G->HSDPA>LTE) annál jobb az elméleti minimum.
T-nek meg nyilván régiek az eszközeik, a Voda meg a Telenor most cserélt a T még nem nagyon kezdett bele tudtommal.. Vagy már zajlik?
Mindegy is, a T-t mint céget még Sugár András idejében tartották nagyon jónak, saját fejlesztésű számlázás,stb... Azóta kicsit megkopott már ez a renomé
. Viszont ha instabil a háló annál többet ér ha lassabb de stabil
. (kérdés mennyire)
Véleményem szerint a kb 10Mbitnél van az a határ ami fölé MOST nem nagyon érdemes menni, weboldalak nem jönnek le gyorsabban, sima letöltések nem jönnek le gyorsabban (webszervereken mi is limitáljuk a TCP kapcsolatok max sebességét pl FLV), egy fullHD stream ennél nem gyorsabb, egyedül a torrent az ami mivel sok helyről jön egyszerre képes kitömni egy 50-100Mbites kapcsolatot ha megvan hozzá a gerinc. Inkább legyen alacsony a ping és stabil 10Mbit mint néha felmegy 20-40-re (vagy UPC esetén 120-ra mondjuk), és olyankor csinálok egy screenshotot hogy hú de jó ilyen gyors netem van!
-
Beci9595
tag
Ez baromi jó dolog
-
MetalTegla
tag
válasz
kchris78 #126 üzenetére
A Kamu számomra csak annyi,hogy vizet iszik és bort prédikál.(Reklámoktól eltekintve)
Ígérget sebességeket,minimális dolgokat. Holott technikailag nem képes biztosítani,mert az eszközeik nem tudják teljesíteni(mert régiek).A Sebesség van mindenütt kihangsúlyozva,de a lényeg inkább a válaszidőn van,hogy mennyi idő alatt tud egy kérelmet közölni a szerverrel és megkezdeni a letöltést.
Lehet 42megás net ha a válaszidő egy lyukas bögrét sem ér.
Inkább legyen 1megás 3-25 közti pinggel.Ez olyan hogy a 25mega van bekötve otthonra,de a kábel vagy a router és/vagy switch nem enged többet 10nél. Az a 25mega ottvan,hibátlanúl megy csak nem lehet kihasználni.
Egyébként ja,csak az antenna alatt tud jönni fullal
Viszont ha megkérdezed hogy xy kerületben mennyivel tud jönni,ők mondanak maxira 25 megát akkor maxival is jöjjön.
(Hajnali órákban,25re képes eszközzel) De akármikor nézed,nem fog maxival jönni mert régi a rendszerük. Mikor ezt megemlíted nekik,széttárják a kezüket és aztmondják:"Neharagudjon,de biztos terhelt volt a hálózat."
Szóval megtudják magyarázni ha kell -
tomp
félisten
válasz
MetalTegla #125 üzenetére
Szval van egy hálózat független LTE eszközöd. Azzal könnyű
Olyannyira bejött nekem, hogy a hipernet féle 100giga keretből elhasználtam 900+-t. -
kchris78
veterán
válasz
MetalTegla #125 üzenetére
érdekes, nekem céges mobilnetem van 7GB-os. Mivel leginkább RDP/SSH-ra kell ezért a maradékot kihasználom filmtorrentre. Ha a seed kapacitás megvan hozzá akkor jön 6-700kB/seccel függetlenül attól hogy II,XIII,vagy XXII. kerület esetleg anno Z.egerszeg, ez gyakorlatilag a stick maximális teljesítménye. Amit becsülök bennük hogy nem ócó kínai cég mellett döntöttek most fejlesztésnél. Mi az amiben kamuzásra gondolsz? Én is tanultam átviteltechnológiát, a 42Mbites hiperhez is kb ott kell legyél a bázisállomás alatt lehetőleg szabad környezetben hogy interferi se lépjen fel (kettős terjedés), a T-Mobile reklámokból (mint ahogy mindenből) a marketing bullshitet le kell vonni. Le lett máshol írva (h*s*) hogy technikailag a T LTE-je nem is 4G mert nincs meg az a sávszélességük amit erre allokáltak ami per definíció a 4G jelöléshez kellene. De ebben egyik szolgáltató sem jobb a Deákné vásznánál...
-
MetalTegla
tag
Úgy-úgy,csak nemtudnak róla
Egyébként meg,kinek mi. Ahány ember,annyifelé mozog. Nekem a Telenoros nem jött be,attólmég lehet hogy másnak bejön,pld neked
Én szurkolok a Telenornak hogy összetudják hozni. Egyedül a Trémobil amit ignorálok...
Lehet hogy jó ajánlataik vannak,meg királyak meg frankók csak sokszor kamuznak/tak már.
Az ismerőseim 80%-a Trémobilos,de aki mobilnetezik mind aztmondja:"Hát nagyon reklámozzák ezt a 4g-t de semmi változás...mondhatni lószar"Édesapám átviteles/távközlési,a cég ahol van mindhárom szolgáltatónak melózik,így konyítok valamicskét a tényleges technikai háttérhez és lefedettséghez.
-
tomp
félisten
válasz
MetalTegla #123 üzenetére
Te meg a voda LTE-t teszteled?
-
MetalTegla
tag
-
tomp
félisten
válasz
MetalTegla #113 üzenetére
Nekem van hipernet 21-em és a max az 10Mbit.(lefedettség) Sajna nappal eléggé lelassul a hipernet (okostarifa nete nem!*) de délelőtt és estétől stabil 1,1MB/s a sebesség lefele. Pingem 35-50 között mozog.
*hipernet max 3Mbiten megy, miközben az okostarifás telóm 6Mbites netet oszt meg
A voda hol kapcsolta be a 4G-t?
Amúgy a telenor sincs lemaradva! Indul náluk is az LTE!!!!
Beválasztottak az LTE tesztbe(megkerestek telefonon) és pár nap múlva már LTE-n(4G-nek hazudott) fogok lógni. Telenornak már megy Budapesten az LTE. Belső dolgozók tesztelik most. A teszt pedig országos lesz. -
Éljen, ki is próbálom! Már csak egy újítás kellene a telenornál: régi ügyfelek megbecsülése
-
MetalTegla
tag
válasz
kchris78 #116 üzenetére
Hát ez a telenor hibája már :S Sürgette/sürgeti a kivitelezőket,elkapkodták az egészet.
Nekem volt Telenoros netem és 280 as pinggel 234kb le és 68 fel... 1megát sosem értem el vele. Volt mikor perceket vártam egy lapra,és volt mikor be sem töltött egy youtube-os videót. Naponta többször előfordult.Most vodásom van,és rendszeresen szoktam figyelni de a ping sosem ment 120fölé. 5perce néztem egy sebességet, 2,3mega le és 1,8 fel.
1,5hónapja van meg és voltaképp bármit betölt 3-4másodperc alatt. Youtube sosem akadt meg,bármit néztem,bármilyen minőségben. -
randras
veterán
Tudom hülye kérdés, de ez most azt jelenti, hogy lent lesz 3G, és ennyi, vagy azt, hogy a metrón menet közben is fent maradok végig, és nem lesz szakadozás?
-
Graphics
Jómunkásember
"a 2-es és 3-as metró teljes vonalán," - már csak a 4-es metró hiányzik, szinte
-
kchris78
veterán
válasz
MetalTegla #115 üzenetére
hihetetlen ilyen sztorit én is tudok... de remélem az átállás nem fog megtörténni hirtelen felindulásból, és elejét lehet venni sok negatív dolognak.. azt gondolják hogy üzem közben egy bank-szintű éles rendszer pár hónap alatt újra le lehet kódolni és be lehet vezetni... minimál pénzből. Gáz!!! Sehol sem a mérnökök irányítanak az látszik, vagy hogy is van ez???
-
MetalTegla
tag
válasz
kchris78 #114 üzenetére
Hát,próbálgatják megcsinálni de eléggé reménytelen a dolog.
Hirtelen felindulásból lettek lecserélve a cuccok,mivel így próbálták magukat felhúzni a ranglistán(Ugyebár sosevolt No 1. szolgáltató). Már az új rendszert is folyamatosan karbantartják próbálják kiküszöbölni a hibákat,rengeteg cellaleállás van országszerte.
A fejlesztésre szánt pénz viszont elfogyott.
Merőben függ a ZTE-től is hogy kívánnak-e foglalkozni a dologgal,hogy lesznek-e javítások mivel még azért feltörekvő cégnek számít.Szóval pénz. Ha lesz is valami akkor az lassan fog bekövetkezni,lehet hogy csak év végére,de még azsem garantált
-
kchris78
veterán
válasz
MetalTegla #113 üzenetére
mit félig meddig szakmabeli kérdem hogy mihez kezd a Telenor? Kapkodva dolgoznak a ZTEs szakik hogy megoldják a problémát?
-
MetalTegla
tag
Csak a probléma a következő,azon felül hogy kiépítették a hálózatot:
A Trémobilnak évekkel ezelött volt frissítve a rendszere(Mikor még Westel volt)(és nem is szándékozik a közeljövőben frissíteni),még mindig az Ericsson-os átvitelcuccokat használják.
Ennek eredménye hogy sok esetben nem tud fullosan jönni sebesség gyanánt.A Pannon/Telenor stb. ZTE-s átvitelcuccokra frissített (A'la Hipernet) ami nem túlzottan vált be nekik,megszívták vele...Leállogat megfagy a szerver,néha ujraindítja magát(több percig töltöget egy oldalt).Szóval ez is elég bizonytalan.
A Vodafone Huawei-s cuccokra frissített,ez bejött nekik és egész türhető a dolog(Múlt hónap végén kapcsolták be a 4g-t). Náluk a lefedettség még nem hibátlan,de dolgoznak rajta.
Nem nagyzolás,vagy okoskodás csupán egy kis kulisszatitok
-
kchris78
veterán
nem tudom miért szidjátok a vonal állapotát, nem emlékeztek (már aki BPi, vagy járt az elmúlt években Bpen) hogy a kettes metrót éveken keresztül újították felfele? Folyamatosan volt a tervezett leállás azon állomások közt ahol a metró meg tudott fordulni, és ahelyett Volvo/Ikarus pótlóbuszok tömkelege... Szóval az rendben van. Ami nincs rendben az a metrók állapota meg a 3-as metróvonal.
Azért tart szeptemberig a kocsik üzembeállítása mert:
-ide kell hozni őket. Egyik cikkben legalábbis ez volt... Meg mindegyiknek le kell futni a 4000km-t (bár ez gondolom nem nagy idő ha mindennap futtatják).
Amúgy nem értem hogy a próba-Ganz metrót miért nem lehetett folytatni, és villamost is sajátot csinálni. Az összes vidéki nagyváros most cseréli/-te le a villamosparkját (ill. a hálózatot is bővíti)+Budapest... Lengyeleknek, cseheknek megéri a a saját gyártás csak nekünk kell ezt a randa francia metrót használni/megvenni? A Berlini Bombardier metrók legalább jól néznek ki.
BTW: Görögöknek a Siemens jótékonykodásból 150mill EUR-t adott csak hogy ne legyen nagyobb gáz a kenőpénzek miatt. Milyen korrupció lehetett már ott (is), a NAGY nyugat....
-
whitezo88
nagyúr
t-nél vagyok és az E se gyorsabb sokkal mint a GPRS amerre én járok. A lefedettség meg kraft is hagy kívánnivalót maga után. hiába tud a telefon 14 Mbps-et ha felennyit se érte el sosem. mondjuk lehet netezni meg stream videót nézni ezzel is, csak mégis.
-
BiP
nagyúr
válasz
Motaba78 #102 üzenetére
Ehhez mondjuk hozzájárul az is, hogy az állam egy csomóval tartozik a bkv-nak (ahogy a mávnak is) a kedvezményes jegyek kiegészítése miatt (diák, nyugdíjas, stb.).
De erről valahogy mindig megfeledkeznek, mint kintlevőség, csak arról beszélnek, hogy csődben van. Szóval az államnak nem a csődtől kéne mentegetnie a bkv-t, hanem a jogos tartozását kifizetni, egyből nem lenne csődben. -
szab.tam
nagyúr
mint írtam, veszteség kieséséként.
ezt valami bkv-s vezető nyilatkozta anno. úgy kellett visszafognia magát, nehogy röhögjön.
valahogy azt az érzetet keltette, hogy marhára nem áll érdekükbena sztrájk vége. csak hát ugye máshonnan is jött a nyomás: megbízó önkormányzat és az utazni vágyó nép türelmetlensége.
de nagyon 1xrű: nem kellett annyit tankolni, bér sem jár a sztrájkolóknak arra az időre, alkatrész sem fogyott úgy...
a kifizetet bérletekre nem térítettek vissza arra az időszakra. legalábbis a gyakorlatban biztos nem. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Motaba78 #102 üzenetére
az igazság kibogozhatatlan, pláne a mi szegényes ismeretanyagunkkal, amit a médiából leszűrünk.
ráadásul ez sokkal összetettebb gazdasági, népgazdasági kérdés is.
pl. amikor a bkv-sok sztrájkoltak, az naponta sok-sok 10milliót hozott a bkv-nak. (kvázi veszteség kiesésként.)
viszont nemezgazdasági szinten a többszörösét veszteségben.
és mindehez véleményt formálni aktuálpolitikai megnyilvánulások nélkül sem nagyon lehet, amit meg ugye tilt a ph-s szabályzat. -
Motaba78
addikt
válasz
Motion_Blur #57 üzenetére
a bkv az államé, hány olyan kis cég van ami nem tudja kitermelni a fennmaradásához szükséges anyagi javakat, rengeteg, mégis bedönti őket az állam.
Ha ennyire szarul megy a bkv, hogy nem tudja fenntartani magát, akkor döntsék be, legalább az emberektől leszedett sápot (adót) lehet normális dolgokra fordítani, mint erre az állandó pénztemetőre.Ami nem megy nem kell erőltetni.
A maszek majd biztosan gazdaságosan üzemelteti nem lopja el a dolgokat.bocsi, de az már kikívánkozott, hogy állandóan a bkv van szarba és mentsük meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- ASUS ROG STRIX 850W Gold Aura Edition RGB Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- Corsair RM850i 850W Gold Moduláris Tápegység
- Corsair RM750X 750W Gold Moduláris Tápegység
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest