Új hozzászólás Aktív témák
-
papa019
senior tag
A közösségi közlekedés MINDEN esetben veszteséges. Na most egy privát cég minek fogna bele, ha tudja, hogy veszteni fog csak vele...
A közösségi közlekedés a lakosság számára fontos, így az ő pénzükből megy, azaz állami cég kell legyen.
(A Volán járatok kiadása magán kézbe meg egy teljesen más dolog - mielőtt valaki felhozná... -, ott a vállalkozók számukra előnyös szerződést kötnek a Volánnal, így jól járnak.)Kicsit a témához is hozzászólva: Nekem tetszik a dolog, bár tényleg elszomorító, hogy az emberi kapcsolatok teljesen megszűnőben vannak a mindennapokban, mivel mindenki vagy zenét hallgat, vagy a telefonját nyomkodja...
Kíváncsi leszek mikor jön el az az idő, amikor majd az emberek úgy beszélgetnek egymással szemtől-szemben, hogy telefonon chatelnek...
-
MetalTegla
tag
válasz
kchris78 #131 üzenetére
Ígyvan,teljesen jók a meglátásaid
Csak ugyebár a hétköznapi embert belehet etetni puszta számokkal
A T igazából nem tervez frissítést,nem is akar. A Régi rendszert próbálják kipofozni,ez itt a baj :S
Amúgy UPC... Ezis érdekes téma,merőben körzetfüggő ez is. Az én kerületemben pl a T-home(Azaz Matáv vonalakon) nem tud 4megánál többet biztosítani,arra hivatkozva hogy a szerver 3kilóméterre van innen. Egy másik vonal a Fiberneté volt (Itt volt 10mega) amit késöbb átvett az UPC az egész kerületben.
Egy régi ismerősömel kb egyidőben álltunk át a 10megás Fiber-re a 4megás Matávról(3házra lakik innen).
Nemtörtént semmi kb átkötötték a vonalat és kész.(Nem terveztek kijönni átkötni háznál.)
Na igenám,de voltaképp hozzáértés volt ezért édesapám kérdezte hogy mikor kötik át... Nyelt eggyet az UPC és mondták hogy 1 hét múlva. Kijött egy forma,behúzta a Koaxot új modem,megvolt a 10 mega.
Ismerősömtől kérdezem: "Na,jóféle az a 10 mega?" Válasz: "Mittudomén, 3,5 amivel tud jönni" "Miért nállatok nemvoltak átkötni?" "Aztmondták nemkell" Még hogy nemkell... Nemhogy a régi modem,de még a kábel se volt képes 10 megára mert CAT2-es volt.Mióta az UPC átvette a kerületet,azóta nemvolt szerverszakadás maximum annyira hogy a modem FW-t frissített. Fibernetnél,meg a T-nél volt olyan hogy 1teljes napig nemvolt net...
És ez azért érdekes,mert én kertesben vagyok. Aki panelban,vagy más kerületben az általában panaszkodik az UPC-re. Ezért mondom hogy ez is kerületfüggő -
kchris78
veterán
válasz
MetalTegla #128 üzenetére
igen mi üzemeltetünk WiFi hálót vidéken és a ping a minden úgy ahogy mondod. sokkal többet számít sebességérzetben az ha 10-20msec a ping de lassú mintha 100msec a hálózat de 100Mbites (sok wifi kliens a legrosszabb egy szektorban)... sokan nem tudnak eközött a kettő között különbséget tenni. A pingidőt viszont amennyire én tudom a szabványok limitálják, minél feljebb megyünk (3G->HSDPA>LTE) annál jobb az elméleti minimum.
T-nek meg nyilván régiek az eszközeik, a Voda meg a Telenor most cserélt a T még nem nagyon kezdett bele tudtommal.. Vagy már zajlik?
Mindegy is, a T-t mint céget még Sugár András idejében tartották nagyon jónak, saját fejlesztésű számlázás,stb... Azóta kicsit megkopott már ez a renomé
. Viszont ha instabil a háló annál többet ér ha lassabb de stabil
. (kérdés mennyire)
Véleményem szerint a kb 10Mbitnél van az a határ ami fölé MOST nem nagyon érdemes menni, weboldalak nem jönnek le gyorsabban, sima letöltések nem jönnek le gyorsabban (webszervereken mi is limitáljuk a TCP kapcsolatok max sebességét pl FLV), egy fullHD stream ennél nem gyorsabb, egyedül a torrent az ami mivel sok helyről jön egyszerre képes kitömni egy 50-100Mbites kapcsolatot ha megvan hozzá a gerinc. Inkább legyen alacsony a ping és stabil 10Mbit mint néha felmegy 20-40-re (vagy UPC esetén 120-ra mondjuk), és olyankor csinálok egy screenshotot hogy hú de jó ilyen gyors netem van!
-
Beci9595
tag
Ez baromi jó dolog
-
MetalTegla
tag
válasz
kchris78 #126 üzenetére
A Kamu számomra csak annyi,hogy vizet iszik és bort prédikál.(Reklámoktól eltekintve)
Ígérget sebességeket,minimális dolgokat. Holott technikailag nem képes biztosítani,mert az eszközeik nem tudják teljesíteni(mert régiek).A Sebesség van mindenütt kihangsúlyozva,de a lényeg inkább a válaszidőn van,hogy mennyi idő alatt tud egy kérelmet közölni a szerverrel és megkezdeni a letöltést.
Lehet 42megás net ha a válaszidő egy lyukas bögrét sem ér.
Inkább legyen 1megás 3-25 közti pinggel.Ez olyan hogy a 25mega van bekötve otthonra,de a kábel vagy a router és/vagy switch nem enged többet 10nél. Az a 25mega ottvan,hibátlanúl megy csak nem lehet kihasználni.
Egyébként ja,csak az antenna alatt tud jönni fullal
Viszont ha megkérdezed hogy xy kerületben mennyivel tud jönni,ők mondanak maxira 25 megát akkor maxival is jöjjön.
(Hajnali órákban,25re képes eszközzel) De akármikor nézed,nem fog maxival jönni mert régi a rendszerük. Mikor ezt megemlíted nekik,széttárják a kezüket és aztmondják:"Neharagudjon,de biztos terhelt volt a hálózat."
Szóval megtudják magyarázni ha kell -
tomp
félisten
válasz
MetalTegla #125 üzenetére
Szval van egy hálózat független LTE eszközöd. Azzal könnyű
Olyannyira bejött nekem, hogy a hipernet féle 100giga keretből elhasználtam 900+-t. -
kchris78
veterán
válasz
MetalTegla #125 üzenetére
érdekes, nekem céges mobilnetem van 7GB-os. Mivel leginkább RDP/SSH-ra kell ezért a maradékot kihasználom filmtorrentre. Ha a seed kapacitás megvan hozzá akkor jön 6-700kB/seccel függetlenül attól hogy II,XIII,vagy XXII. kerület esetleg anno Z.egerszeg, ez gyakorlatilag a stick maximális teljesítménye. Amit becsülök bennük hogy nem ócó kínai cég mellett döntöttek most fejlesztésnél. Mi az amiben kamuzásra gondolsz? Én is tanultam átviteltechnológiát, a 42Mbites hiperhez is kb ott kell legyél a bázisállomás alatt lehetőleg szabad környezetben hogy interferi se lépjen fel (kettős terjedés), a T-Mobile reklámokból (mint ahogy mindenből) a marketing bullshitet le kell vonni. Le lett máshol írva (h*s*) hogy technikailag a T LTE-je nem is 4G mert nincs meg az a sávszélességük amit erre allokáltak ami per definíció a 4G jelöléshez kellene. De ebben egyik szolgáltató sem jobb a Deákné vásznánál...
-
MetalTegla
tag
Úgy-úgy,csak nemtudnak róla
Egyébként meg,kinek mi. Ahány ember,annyifelé mozog. Nekem a Telenoros nem jött be,attólmég lehet hogy másnak bejön,pld neked
Én szurkolok a Telenornak hogy összetudják hozni. Egyedül a Trémobil amit ignorálok...
Lehet hogy jó ajánlataik vannak,meg királyak meg frankók csak sokszor kamuznak/tak már.
Az ismerőseim 80%-a Trémobilos,de aki mobilnetezik mind aztmondja:"Hát nagyon reklámozzák ezt a 4g-t de semmi változás...mondhatni lószar"Édesapám átviteles/távközlési,a cég ahol van mindhárom szolgáltatónak melózik,így konyítok valamicskét a tényleges technikai háttérhez és lefedettséghez.
-
tomp
félisten
válasz
MetalTegla #123 üzenetére
Te meg a voda LTE-t teszteled?
-
MetalTegla
tag
-
tomp
félisten
válasz
MetalTegla #113 üzenetére
Nekem van hipernet 21-em és a max az 10Mbit.(lefedettség) Sajna nappal eléggé lelassul a hipernet (okostarifa nete nem!*) de délelőtt és estétől stabil 1,1MB/s a sebesség lefele. Pingem 35-50 között mozog.
*hipernet max 3Mbiten megy, miközben az okostarifás telóm 6Mbites netet oszt meg
A voda hol kapcsolta be a 4G-t?
Amúgy a telenor sincs lemaradva! Indul náluk is az LTE!!!!
Beválasztottak az LTE tesztbe(megkerestek telefonon) és pár nap múlva már LTE-n(4G-nek hazudott) fogok lógni. Telenornak már megy Budapesten az LTE. Belső dolgozók tesztelik most. A teszt pedig országos lesz. -
Éljen, ki is próbálom! Már csak egy újítás kellene a telenornál: régi ügyfelek megbecsülése
-
MetalTegla
tag
válasz
kchris78 #116 üzenetére
Hát ez a telenor hibája már :S Sürgette/sürgeti a kivitelezőket,elkapkodták az egészet.
Nekem volt Telenoros netem és 280 as pinggel 234kb le és 68 fel... 1megát sosem értem el vele. Volt mikor perceket vártam egy lapra,és volt mikor be sem töltött egy youtube-os videót. Naponta többször előfordult.Most vodásom van,és rendszeresen szoktam figyelni de a ping sosem ment 120fölé. 5perce néztem egy sebességet, 2,3mega le és 1,8 fel.
1,5hónapja van meg és voltaképp bármit betölt 3-4másodperc alatt. Youtube sosem akadt meg,bármit néztem,bármilyen minőségben. -
randras
veterán
Tudom hülye kérdés, de ez most azt jelenti, hogy lent lesz 3G, és ennyi, vagy azt, hogy a metrón menet közben is fent maradok végig, és nem lesz szakadozás?
-
"a 2-es és 3-as metró teljes vonalán," - már csak a 4-es metró hiányzik, szinte
-
kchris78
veterán
válasz
MetalTegla #115 üzenetére
hihetetlen ilyen sztorit én is tudok... de remélem az átállás nem fog megtörténni hirtelen felindulásból, és elejét lehet venni sok negatív dolognak.. azt gondolják hogy üzem közben egy bank-szintű éles rendszer pár hónap alatt újra le lehet kódolni és be lehet vezetni... minimál pénzből. Gáz!!! Sehol sem a mérnökök irányítanak az látszik, vagy hogy is van ez???
-
MetalTegla
tag
válasz
kchris78 #114 üzenetére
Hát,próbálgatják megcsinálni de eléggé reménytelen a dolog.
Hirtelen felindulásból lettek lecserélve a cuccok,mivel így próbálták magukat felhúzni a ranglistán(Ugyebár sosevolt No 1. szolgáltató). Már az új rendszert is folyamatosan karbantartják próbálják kiküszöbölni a hibákat,rengeteg cellaleállás van országszerte.
A fejlesztésre szánt pénz viszont elfogyott.
Merőben függ a ZTE-től is hogy kívánnak-e foglalkozni a dologgal,hogy lesznek-e javítások mivel még azért feltörekvő cégnek számít.Szóval pénz. Ha lesz is valami akkor az lassan fog bekövetkezni,lehet hogy csak év végére,de még azsem garantált
-
kchris78
veterán
válasz
MetalTegla #113 üzenetére
mit félig meddig szakmabeli kérdem hogy mihez kezd a Telenor? Kapkodva dolgoznak a ZTEs szakik hogy megoldják a problémát?
-
MetalTegla
tag
Csak a probléma a következő,azon felül hogy kiépítették a hálózatot:
A Trémobilnak évekkel ezelött volt frissítve a rendszere(Mikor még Westel volt)(és nem is szándékozik a közeljövőben frissíteni),még mindig az Ericsson-os átvitelcuccokat használják.
Ennek eredménye hogy sok esetben nem tud fullosan jönni sebesség gyanánt.A Pannon/Telenor stb. ZTE-s átvitelcuccokra frissített (A'la Hipernet) ami nem túlzottan vált be nekik,megszívták vele...Leállogat megfagy a szerver,néha ujraindítja magát(több percig töltöget egy oldalt).Szóval ez is elég bizonytalan.
A Vodafone Huawei-s cuccokra frissített,ez bejött nekik és egész türhető a dolog(Múlt hónap végén kapcsolták be a 4g-t). Náluk a lefedettség még nem hibátlan,de dolgoznak rajta.
Nem nagyzolás,vagy okoskodás csupán egy kis kulisszatitok
-
kchris78
veterán
nem tudom miért szidjátok a vonal állapotát, nem emlékeztek (már aki BPi, vagy járt az elmúlt években Bpen) hogy a kettes metrót éveken keresztül újították felfele? Folyamatosan volt a tervezett leállás azon állomások közt ahol a metró meg tudott fordulni, és ahelyett Volvo/Ikarus pótlóbuszok tömkelege... Szóval az rendben van. Ami nincs rendben az a metrók állapota meg a 3-as metróvonal.
Azért tart szeptemberig a kocsik üzembeállítása mert:
-ide kell hozni őket. Egyik cikkben legalábbis ez volt... Meg mindegyiknek le kell futni a 4000km-t (bár ez gondolom nem nagy idő ha mindennap futtatják).
Amúgy nem értem hogy a próba-Ganz metrót miért nem lehetett folytatni, és villamost is sajátot csinálni. Az összes vidéki nagyváros most cseréli/-te le a villamosparkját (ill. a hálózatot is bővíti)+Budapest... Lengyeleknek, cseheknek megéri a a saját gyártás csak nekünk kell ezt a randa francia metrót használni/megvenni? A Berlini Bombardier metrók legalább jól néznek ki.
BTW: Görögöknek a Siemens jótékonykodásból 150mill EUR-t adott csak hogy ne legyen nagyobb gáz a kenőpénzek miatt. Milyen korrupció lehetett már ott (is), a NAGY nyugat....
-
whitezo88
nagyúr
t-nél vagyok és az E se gyorsabb sokkal mint a GPRS amerre én járok. A lefedettség meg kraft is hagy kívánnivalót maga után. hiába tud a telefon 14 Mbps-et ha felennyit se érte el sosem. mondjuk lehet netezni meg stream videót nézni ezzel is, csak mégis.
-
BiP
nagyúr
válasz
Motaba78 #102 üzenetére
Ehhez mondjuk hozzájárul az is, hogy az állam egy csomóval tartozik a bkv-nak (ahogy a mávnak is) a kedvezményes jegyek kiegészítése miatt (diák, nyugdíjas, stb.).
De erről valahogy mindig megfeledkeznek, mint kintlevőség, csak arról beszélnek, hogy csődben van. Szóval az államnak nem a csődtől kéne mentegetnie a bkv-t, hanem a jogos tartozását kifizetni, egyből nem lenne csődben. -
szab.tam
nagyúr
mint írtam, veszteség kieséséként.
ezt valami bkv-s vezető nyilatkozta anno. úgy kellett visszafognia magát, nehogy röhögjön.
valahogy azt az érzetet keltette, hogy marhára nem áll érdekükbena sztrájk vége. csak hát ugye máshonnan is jött a nyomás: megbízó önkormányzat és az utazni vágyó nép türelmetlensége.
de nagyon 1xrű: nem kellett annyit tankolni, bér sem jár a sztrájkolóknak arra az időre, alkatrész sem fogyott úgy...
a kifizetet bérletekre nem térítettek vissza arra az időszakra. legalábbis a gyakorlatban biztos nem. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Motaba78 #102 üzenetére
az igazság kibogozhatatlan, pláne a mi szegényes ismeretanyagunkkal, amit a médiából leszűrünk.
ráadásul ez sokkal összetettebb gazdasági, népgazdasági kérdés is.
pl. amikor a bkv-sok sztrájkoltak, az naponta sok-sok 10milliót hozott a bkv-nak. (kvázi veszteség kiesésként.)
viszont nemezgazdasági szinten a többszörösét veszteségben.
és mindehez véleményt formálni aktuálpolitikai megnyilvánulások nélkül sem nagyon lehet, amit meg ugye tilt a ph-s szabályzat. -
Motaba78
addikt
válasz
Motion_Blur #57 üzenetére
a bkv az államé, hány olyan kis cég van ami nem tudja kitermelni a fennmaradásához szükséges anyagi javakat, rengeteg, mégis bedönti őket az állam.
Ha ennyire szarul megy a bkv, hogy nem tudja fenntartani magát, akkor döntsék be, legalább az emberektől leszedett sápot (adót) lehet normális dolgokra fordítani, mint erre az állandó pénztemetőre.Ami nem megy nem kell erőltetni.
A maszek majd biztosan gazdaságosan üzemelteti nem lopja el a dolgokat.bocsi, de az már kikívánkozott, hogy állandóan a bkv van szarba és mentsük meg.
-
Cyberpunk
félisten
Nagyon jó hogy a metrót lefedik, de felénk mikkor lesz EDGE-nél jobb mobilnet?
Nem kell nekem LTE megelégednék egy 3G-vel is a nagy ping-el együtt. Csak legyen!
-
tildy
nagyúr
válasz
- = Zk = - #97 üzenetére
En ugyan nem tettem ilyet
Haromszorosak itt kb a fizuk, de a berlet 4-4.5szer annyiba kerul. Sok, nagyon sok az a 140 font havonta ra.
-
- = Zk = -
félisten
Dehogy mentunk
nééézoda, leharapja a fejemet!Es mellesleg a berlet sem draga. (itt a hetiberletem tobb , mint otthon a havi, es nem ervenyes a teljes fovarosra)
igazad van, de azt is vegyük figyelembe, hogy az átlagkereset igencsak másabb kint, mint idehaza. melóztam kint egy évet, török étteremben, és nem panaszkodtam volna a fizumra, ha a góré nem zs.dóskodik az engem megillető lóvéval/munkaórával...
így én tovább álltam.
de tény, még a "csippentett" zsetonom is kellően elegendő volt.... -
gergo0007
tag
"Inkább betiltanám, segélyhívás és kész... nem létezik, hogy nem bírnak ki annyit az emberek net nélkül"
Minek vasárnap hajnali 3-kor netezni? Ahelyett hogy kialudnád magad hogy hétfőn teljes erőbedobással dolgozhassál a munkahelyen!
Engedélyezni a fórumozást minden nap 19:00 és 19:15 között, és kész. Nem létezik hogy ne bírna ki bárki annyit netezés nélkül. -
szab.tam
nagyúr
egy logikus pont lehet. sokan ingáznak egy távolsági busz + metróval naponta 2*1.5 órát. az össz. 3 óra. naponta.
ezek közül sokan nem gép mellett dolgoznak.
és akik igen, azok közül is néhányan dolgoznak is, és nem a cégtől ellopott időben intézik a netezhetnékjüket.
és amikor hazaérnek, akkor meg nem a családjuktól ellopott időben.... -
total90
veterán
Minek metrón netezni? Nekem többször volt, hogy nekem jött egy mobilozó valaki és még ő nézett, hogy miért nem mentem arrébb
Inkább betiltanám, segélyhívás és kész... nem létezik, hogy nem bírnak ki annyit az emberek net nélkül(#92) tildy
Voltam kint Londonba, hát nem olcsó. Itt németbe olcsóbb, olcsóbb mint Magyarországon, ha jól tudom... de pl. itt a heti bérlet a havi 40%, szóval az meg nem olcsó.
-
tildy
nagyúr
válasz
- = Zk = - #75 üzenetére
Dehogy mentunk
kb 30 fontos csomagom van, fontarfolyamtol fuggoen 8700-10000 forintot fizetek erte. Illetve most emelkedik 34-re , de valtozik a csomag is.£30:
1GB data
500 minutes
2,000 Three-to-Three minutes
5,000 texts£34:
All-you-can-eat data (unlimited)
2,000 minutes
5,000 Three-to-Three minutes
5,000 textsclown: "A szakemberek szerint is a világ egyik legjobb közlekedési hálózatával rendelkezik a város"
Ez igy van. Bar az eszkozpark regi es elavult, maga a kozlekedesszervezes, illetve a buszhalozat , villamoshalozat eleg jo Budapesten. Es mellesleg a berlet sem draga. (itt a hetiberletem tobb , mint otthon a havi, es nem ervenyes a teljes fovarosra)
-
^Clown
addikt
válasz
- = Zk = - #82 üzenetére
Valóban nem lenne rossz, még jelen állapotában sem a BKV. Maga a hálózat szerintem kiváló, éjjel-nappal el lehet jutni bárhová gyorsan, ezt sok más külföldi város megirigyelhetné. A szakemberek szerint is a világ egyik legjobb közlekedési hálózatával rendelkezik a város (nyilván van még mit fejleszteni, 4-es, 5-ös metró, villamosvonalak hosszabbítása, stb-stb.).
Viszont: nem telik el úgy nap, hogy ne szállna fel a buszra egy csöves / egy csapat raj / egy alkesz / egy telefonbömböltető / egy izzadt / és még sorolhatnám... utastárs. A 7-es busz csúcsidőben tömve, gyakran nem lehet rá felférni, etc.
9800Ft-ot szerintem a felsoroltak ellenére is, éppen hogy, de megéri. Más alternatíva a város nagysága miatt nincs, nem óhajtok minden nap 50km-t tekerni a munkahelyemig meg haza. -
Csabroncka
addikt
Egyet azért fontosnak tartok! Én megértem, hogy szerelvényen futáspróbát kell csinálni, de mi tart majd szeptemberig az Alstomok-kal a jó ég tudja. Addig ne adja az ég, hogy legyen olyan metrótűz vagy baj, ahol emberek is megsérülnének!
Nem normálisak! A tűzzel játszanak.
Elfuserált egy ország vagyunk mi, és mint mindenünk a BKV ezt tökéletesen mintázza. -
- = Zk = -
félisten
hát, én is megvoltam elégedve a BKV-val, mikor a másik cégnél állták az éves bérletet a Cafetériából. ugyebár már nem ott dolgozom. tehát éves bérlet nuku....
máshol meózom. lakhelyemtől számítva 7 HÉV megállónyira. és erre kéne egy havi bkv-s felnőtt bérlet + 1 havi HÉV bérlet 1! megállóra, mert az már bp közigazgatási határán kívül van... tehát az annyi mint ~10k+5k..... irónikus bakker.
szal most ott tartok, hogy épp robogóépítésben vagyok. azzal olcsóbb....!
amúgy simán venném a bérletet...sry az offért
-
szab.tam
nagyúr
leszögezem: nincs bkv-s a családban....
én pl. totál meg vagyok elégedve a bkv-val. 9800 ft-ért korlátlanul elvisz mindenhova, akárhány utazás benne van az árban, döntően kb. 25-50 perces tervezett útjaim vannak, és mindehová 5 perces tűréshatárral, kiszámolhatóan odaérek.
amióta ne járok autóval, (qvázi már nincs is), azóta sokkal nyugodtabb ember vagyok, elkésni sem szoktam, és nem kerül havi (mindenestől) 50-100k-ba az autókázás...unalmas sikk lett szídni a bkv-t. olyan sas kabarés....
az igaz, hogy érdemes a metrón az első vagy az utolsó kocsiban utazni, ha kigyullad, legyen menekülő út. és mivel az alagút lejt a déli irányába, a füst fölfelé száll, így az örs irányába közlekedve hátul, a déli felé elöl kell felszállni...
habár az állomások okozta kémény is beleszól a gravitációba. erre nem gondoltamkülönben pedig annyit ülök a gép előtt, (itthon csak azt csinálom, hacsak nem nb, vga vagy cpu hűtőket faragok), hogy kifejezetten üdítő a metrózás netmentesen.
és amíg adatforgalmi korlátokat állítanak a mobilneten, addig az "eszméleteln sebesség"-nek (by ürgolyhók), nem sok értelmét látom...
egyébként lehet már skype hívást voda mobilweben kezdeményezni, vagy még tiltva van?
szerk:
rájöttem, miért jó ez a szélessáv odalent: jól lehet majd felküldeni a strem-et, amikor égnek majd bent az emberek. tuti lesz olyan fészbúk, dzsátubéj függő kocka, aki nem menekülni próbál, hanem inkább közvetít.... -
Kassadin
addikt
válasz
Csabroncka #85 üzenetére
Szerintem meg minden budapestinek tele van a hócipője az egész tömegközlekedéssel, csak attól még, hogy szidjuk, semmi sem fog változni s pontosan ezért teljesen fölösleges is.
Négyes metró valamikor csak elkészül.
-
Csabroncka
addikt
Azért furcsa, hogy mindenkinek rögtön egy dolog jut az eszébe...
Sebaj ha nem is megy a metró de legalább azzal a tudattal élünk, hogy a mobilnet igen!
Kíváncsi vagyok, hogy a 4-es metró vonalán mikor lehet utazni is, ugyanis ezek alapján internetezni, na azt már lehet az üres alagútban...
-
Tamás88
őstag
válasz
- = Zk = - #82 üzenetére
A 3-as szakaszon lassúltak csak, máshol ugyanúgy mennek.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
- = Zk = - #82 üzenetére
a kőzetlemezek mozgása miatt rövidült a távolság.
vagy a globális felmelegedés miatt máshogy járnak az órák, amit a nyári időszámítással hoz helyre a grinpíc. ööö. vagy valami ilyesmi.... -
^Clown
addikt
Épp a metrón (2-es) ülök, tényleg jó a net
-
gergo0007
tag
válasz
- = Zk = - #77 üzenetére
"sőt, olyan rohamba változzon a jegy ára, mint a benya ára.
"
ha az utóbbi 20 évet nézed akkor a bkv jegy ára jobban nőtt mint a benziné -
mrhitoshi
veterán
Kár hogy nincs Debrecenben Metró.
(#13) jozf: Debrecen és Hajdúszoboszló közt (kb 20-25km), majdnem mindenhol van 3G. A jó öreg Alföldön nem fog a 3G.
-
gabcsi123
csendes tag
De jó. Itt vidéken még térerő sincs nem hiperszuper sebesség.
-
gergo0007
tag
-
conqver
aktív tag
Üdv...A T-Mobile elsősorban a földfelszínen emberelje meg magát.....Metro pfffffff......egy normális HD videót nem tudok megnézni Youtube-on mert annyira leterhelt a hálózat,hogy kaja+kv
és megy a múvi
-
autox3c
tag
válasz
Lotusomega #1 üzenetére
Hát túl sok időt nem mész metrón, szal sztem kibírható ha nem netezel addig a pár percig. Én inkább a 4G LTE elterjedését várom, hogy végre mi is zúzhassunk olyan nettel, mint Usa-ban mondjuk a Verizon-nál
-
tildy
nagyúr
Csak ott lehet telefonalni, ahol fold felett megy a metro. En 50 percet szoktam utazni a belvarosig metroval.
Kuka sincs, termeszetesen.
Motion_blur: vaksi vagyok
gergo0007: valoban, tenyleg nem osszevetheto anyagilag. Ellenben emberileg nagyon jo erzes. Tudom, mert volt , hogy en is reszt vettem benne.
autox3c: egy kobanya-ujpest ut van vagy 30 perc siman, de anno rendszeresen jartam ors-deli pu vonalon is , az is volt annyi.
-
gergo0007
tag
"a telenor konkretan ha nem is alagutfelujitasban, de ovodak jatszotereinek felujitasaban tobbszor is reszt vett, illetve adomanyozott konyveket, jatekokat."
Ez is az én véleményemet támasztja alá, a Telenor nem fogja 100 milliárdért felújítani az alagútat, ha egy 100 ezer forintos játékadományt hasonló mértékűnek érzékelnek az egységsugarú fogyasztók. Egymilliószoros különbség, de az emberek többsége képtelen a nagyságrendek érzékelésére (emiatt van gyakran nagyobb felháborodás ha egy politikus kap 100 ezres ingyenutazást mintha egy 10 milliárdos síbolást követ el).
semelyik nagy multi nem osztogat jelentős támogatást, többnyire filléreket szórnak szét a kóborkutya-rákoskisgyerek vonalon.
-
Köszi!
Operát használok, a hsz-em megírása után, már be is kapcsoltam a "turbo" módot.
Régebben is használtam, de aztán felhagytam vele,mert volt, hogy pont ettől lassult le a böngészésem, meg mert itt bent lassú volt a net, úgyse jött le annyi adat, hogy elfogyjon az 1 giga..
Bár nem a böngészés vitte eddig a pálmát adatforgalom téren -
És tényleg működik!
Szerencsére még hozzám is feljut elég térerő.
Váltogat ugyan 3g-h között, de egész jó.
Az eddigiekhez (24/10k/sec,290-es ping) képest kb. 10szer gyorsabb!(alulról felfelé otthon wi-fin, 2-3 Újpest utcán mobilnet, utána lévők metró Újpest-központ, utastér fölött, kb, egy méteres betonon át.. )
Jó lesz ez, de jó lesz vigyáznom, igy már gyorsan el tudom fogyasztani az 1Gigát.. (1gigás netem van... Most a speedtest le is kapot egyből vagy 30 megát....) -
VS461
tag
Pont az Undergroundot akartam említeni én is, ahogy olvasom a cikket és a hozzászólásokat. Odalent nincsen 3G... hogy térerő van-e, arra nem emlékszem, de mintha még telefonálni sem lehetne. Az ember pedig Londonban el tud tölteni jó hosszú időt a föld alatt a hosszú vonalakon meg az átszállásokkal.
Ott persze bármikor
újra robbanthatnak a metrón az al-kaidások (nem tudom, összetwittelik a visszaszámlálást, gondolom), tehát még egy nyomorult szemeteskuka sincs odale.
Hogy az a hozzáállás mennyire óvatosság, és mennyiben paranoia... jó kérdés, minket még nem robbantottak úgy meg, mint őket, szóval ne is tudjuk meg, milyen. Élvezzük odale a Hipernetet, meg a T-Mo GPRS-ét
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Motion_Blur #57 üzenetére
"nem lesz mire felszállni"
délinél beszkenneled magad, és hipersebeséggel mail-en átlövöd magad az örsre. hiper-szupersztráda....
-
szab.tam
nagyúr
najó.
a sok kocka nyáron vesz egy bérletet 9800-é', valami akciós mobil usb sticket havi 2-3k-ért.
légkonciciónált helység, hipernet, a kossuth téren meg elbújik hátul az árjáróban, ha a picbar-ra akar recskázni.csak a pizzáért dugja ki a fejét a lyukból.
tiszta vakondképző az egész.... -
ricsi99
addikt
Itt sincs hálisten.... igy nincsennek nagyothalló ügyfelek se... aki a tömött metrón ordít a telefonba hogy "Nem hallom ,ismételd meg!!!!"
Mobilnetet nem tudom hál isten nem kell itt, trémobilal egy életre megutáltam pedig pest-től 5km-re használtam
Telcsi ,ha országon belül használod ,havi kb 6500Ft, nincs percdij!
-
tildy
nagyúr
Ez tokjo. Itt egyaltalan nincs terero a metron
Cserebe viszont kb 9500 forintert korlatlan netet, meg 200 percet kapok halon belul. De netradio igy kilove
-
törölt tag
ez szép tényleg. kár hogy ha metrózok én némítom a telót is, mert nem fogom elővenni metrón... 1: úgyse hallom mit akarnak 2: a szemem láttára loptak el kétszer is telefont amikor csukták az ajtót az elmúlt fél évben kb, úgyhogy számomra innentől tabu tömegközlekedésen az elektronikus eszközök használata
-
kchris78
veterán
A vonat az egy erdekes kerdes. Nem feltetlenul rossz a terero, csak a vonatkocsi olyan mint egy Faraday kalitka mert az ablak is femgozolt hogy hovisszavero legyen. Utazz egyszer nem ic vonattal es probald ki hogy van e kulonbseg.. Persze ez nem menti a szolgaltatot h az utakra koncentralnak.
-
- = Zk = -
félisten
olvasom a postokat, és jót röhögök
... látszik, ki Krémobilos... amúgy én is -.-
De van telenoros telóm is... igaz, az egy 6300. bakker ...
és már nem is utazom Metron... nah, fain -
banhammer
veterán
Lehet kockulni a metróban is.
-
tomp
félisten
Ég a metró, füstöl vagy talán csak nyitott ajtókkal indultatok el? Oszd meg azonnal a Hiperneten!
Elindult a metró teljes szakaszán a Telenor 3G hálózata! -
Vukmir
aktív tag
Ha már 15 el döcög a metró és még szar is akkor legalább legyen hájpörnet az okostelefonokra...
Totál logikus
-
drosan
tag
Ez remek hír, már csak azt kéne megoldania a Telenornak, hogy a földfelszín felett is elérhető legyen legalább Bp minden területén a 3G....
-
Psych0
őstag
Szuper, most már jobban tudnak az emberek facebookon kommunikálni. Mert telefonálni nem lehet, úgy visít az a kva metró.
-
-
Brutális eb
addikt
Szerintem nem minden utas használja a mobilját metro utazás alatt és annak is nagyon kis százaléka használja a a 3g-t.Ellenben komplett falvak vannak még ma is 2g vagy az alatt.Értem én marketing szempontból nagyon fontos de a véleményem a rohadt egymással összebeszélt maffia telekom cégekről nem változik.
-
aram01
nagyúr
csak a metró nem jön erre
-
anulu
félisten
válasz
Brutális eb #35 üzenetére
zéró térerő foltokon tippre elhanyagolható %-a mozog annak az ember mennyiségnek, akik naponta megfordulnak a metrókon.
-
Apika
addikt
Na végre, est is megéltük!
-
Studi22
aktív tag
Nagy a verseny a szolgáltatók között.
Te néztél mostanság piaci részesedéssel kapcsolatos adatokat elárulom az utóbbi 4-5 évben nem százalékot mozgott hanem tized százalékot.
Hatalmas egy verseny van! -
WhiteWalker
nagyúr
ez megvan,nagy pirospont és most kuvva gyorsan nekiállhatnak a vasútvonalon is fejleszteni...!!!!!!!
-
Brutális eb
addikt
Fontos a metro nagyon.
Az országban meg akkor zero térerő foltok vannak,hogy csak nézek sokszor. -
BiP
nagyúr
Jókor, már nem metrózom (napi szinten)
-
Dany007
veterán
válasz
Fancy-boy #28 üzenetére
Szerintem te nem vagy tisztában a reklámértékekkel.
Mi lenne itt reklámérték? Az, hogy lehozza egy nevesebb magyar internetes újság? Egyszer. Egyetlen cikk erejéig?
Nézd már meg mennyibe kerül egy havi banner reklám bérlés itt a PH!-n! 300-500 ezerből megvan. Bőven.És aztán még hol van ebből reklám? Mert az esti híradóban biztos nem fogják bemondani, hogy a Telenor lefedte a metróvonalat 3G-vel.
Gondolom a metró sincs tele ilyesmi plakátokkal... Akkor hol a reklám?
Ez csak amolyan muszáj dolog volt a részükről, nehogy lemaradjanak a többi szolgáltatótól. Mivel ha jól tudom a T vagy a Voda már megcsinálta hónapokkal ezelőtt. Itt nem reklámról van szó és nem is arról, hogy ezzel majd plusz ügyfeleket nyernek, hanem egyszerűen arról, hogy ne veszítsenek ilyen miatt ügyfelet. És hogy tartsák a lépést a másik szolgáltatóval.
Nem kell ezt túllihegni. Mért nem mondod mindjárt, hogy kitehet egy adótornyot a telked sarkába, ha cserébe 3 szintes luxusvillát épít neked. Mert kb ilyen szintű dologra gondolsz.
Jó, oké, az alagút felújítás szerinted is túlzás volt, de akkor milyen ellenszolgáltatás kéne? Mossák fel a megállókat a Telenoros ügyfélszolgálatosok hetente 2x egy hónapig?
-
gergo0007
tag
"erre jön a bkv, hogy nó problémó, felszerelheted nyugodtan a rendszered, cserébe csináld meg nekem ezt meg azt. ennek költsége 1 mrd ft."
az itt javasolt alagútfelújítás inkább 100 mrd ft.
amit úgysem fizet ki, mert ugyanekkora reklámértékat más módon potom pénzből is elérhetne, így elküldené a picsába abkv-t az ilyen kérésével, ami a bkv-nak is bevételkiesést jelentene. -
=WiNTeR=
senior tag
válasz
Fancy-boy #25 üzenetére
Szerintem egy metróalagút felújítás többe kerülne, mint amennyit maga a Telenor magyarországi részlege összesen ér. (De nem is az alagúttal van a fő probléma az M3 esetén, hanem a pályával, meg úgy az egésszel.) BTW a metrót nem lehet felújítani egyik napról a másikra, mert ehhez le kéne állnia a metrónak, amitől összeomlana a földfelszíni (tömeg)közlekedés.
-
Fancy-boy
addikt
Te csak azt látod, hogy jajj ez lófütyi költség volt a szolgáltatónak, és ezért nem lehet elvárni cserébe semmit.
A kiépítés lehet, hogy nem volt egy jajj de nagy összeg, de hogy utána mi történik az már komolyabb.
Reklám, ráadásul szerződéseket nyernek ezzel. Nagy a verseny a szolgáltatók között.Úgy, hogy tőlem mondhattok bármit, én tartom magam az álláspontomhoz.
Egyébként az alagút felújítás lehet túlzás volt, de ez csak egy példa. Biztos vannak kevésbé költséges dolgok, amik felújításra szorulnak a metroban.
-
Integra
titán
válasz
Fancy-boy #25 üzenetére
tegyük fel hogy én vagyok a trémobil. befektetnék 100 millát hogy lefedjem a metrókat 3g-vel. erre jön a bkv, hogy nó problémó, felszerelheted nyugodtan a rendszered, cserébe csináld meg nekem ezt meg azt. ennek költsége 1 mrd ft. én meg mosolygok.. hagyjuk szerintem a reklám értéket inkább
-
Fancy-boy
addikt
válasz
gergo0007 #19 üzenetére
Figyelj.
A szolgáltatónak nem csak abból van jövedelme, hogy ezt használják.
Hanem reklámértéke is van, plusz lehet emiatt odaszerződnek emberek.
Tehát nagyon is sokat számít, egy ilyen lefedettség. Nagyon komoly pénzek ezek.Tehát cserébe joggal lehetne elvárni valamit. Az alagút-felújítás egy példa volt.
Ráadásul az is plusz reklám lenne, hogy a Telenor együttműködésével felújították a Metro alagutakat.Gondolkozzál.
-
Integra
titán
válasz
TajgaVodka #22 üzenetére
én úgy csinálom, hogy még lefelé betöltöm a cikkeket amiket olvasni akarok, mert föld alatt a tré halállal egyenlő
-
TajgaVodka
csendes tag
Jo hogy a telenor is vegre csatlakozott ebbe a mezonybe
csak kar h a tmobile szarik bele...(3 napja jart le a telenoros elofizetesemrol a huseg es kotottem t-set
) Borzaszto lassu odalent a net illetve vonatokon, magentaekkal
-
Oliverda
titán
válasz
Fancy-boy #18 üzenetére
Szerinted mennyibe kerül lefedni a két metróvonalat 3G-vel, és mennyibe kerül egy tejes bevásárlóközpont vagy egy IKEA felépítése? No és mennyibe kerülhet a metróalagút felújítsa? Te sem gondolhatod komolyan, hogy reális elvárás lehetne a szolgáltatókkal felújíttatni az alagutat csak azért, mert felraktak/kicseréltek pár állomást.
-
Ha a füsttől látni lehet majd a telót nyomni fogom a netet én is....
-
gergo0007
tag
válasz
Fancy-boy #18 üzenetére
számold már ki mennyi hasznot is termel egy hipermarket és mekkora közcélú beruházást vállal érte és tedd emellé a metrón netezőkből elért hasznot és az alagútfelújítás költségét!
Többnyire a beruházás pár százalékának megfelelő közcélú fejlesztést vállalnak, de ezek többsége gyakran kizárólag a beruházó érdekét szolgálja, pl. egy új bekötőút vagy körforgalom a hipermarkethez.
Ja és a gyors netből a bkv-nak is van haszna, így egy kicsit az is vonzóbbá válik.
-
Fancy-boy
addikt
Miért is?
Nagyon tájékozatlanok vagytok.
Többször volt már rá példa, hogy egy cég csak akkor nyithatott mondjuk új bevásárlóközpontot, ha cserébe felújítja a környéken az utakat és rendbe teszi a környezetet. Például fákat ültet, játszótereket létesít.
De mondok jobbat.
Az Örs Vezér Téren az IKEA épített volna egy teljesen új modern Orvosi Rendelőt, ha cserébe megkapja a régi épületet.Most lehet nevetni
-
Integra
titán
azanyádúristenittrémobil.....
-
Na ez tényleg az.
Egyrészt, a vodának már évek óta fel van szerelve a sugárzó kábele, másrészt egy-egy fejegység kicserélésének az ára, össze se lenne hasonlítható az alagút felújításával.
Amúgy meg az alagút nem is olyan vészes. Bár a segédüzemi dolgokra ráférne egy kis felújítás, főleg a régebbi szakaszon, de amire igazán ráférne, az a metrókocsik.
Én személy szerint már nagyon vártam, hogy végre beüzemeljék, már vagy 2-3 hónapja lecserélték a fejegységeket.
Momentán mert lent melózok, és szerencsére néha akad időm netezni.
20-22k/sec sebességgel meg elég lassú.. Fórumozás még megyeget is.. míg olvastam az egyik lapot, másik fülön a következőt töltöttem a háttérbenBár sajna ahol vagyok, elég gyér a térerő, a közel méteres betonon kicsit nehezen jön át
Mindegy. Holnap megyek melózni, majd kiderül, mi jut el hozzám..T-mobil meg..(metróban) kollégának az van. elvileg fel is csatlakozik rá a telefonja (SGSII), de amint le akar tölteni valamit (adat, vagy speed test) egyből elhasal.. csatlakozási hiba, stb. mailt se tud szinkronizálni.. semmi..
Remek. Még több telefont bámuló falnak/másnak/egyébnek nekimenő ember lesz. Élmény most is kerülgetni őket.
Óvatosan neki kell menni.. nem kerülgetni
Mondjuk nekem szerencsére nem nagyon volt bajom velük..(én is szoktam mailt, fórumot olvasni metrózás közben, de nem menet közben.. ha megyek, előre nézek. Ha megállok, akkor olvasok)
Engem sokkal jobban idegesítenek azok a parasztok, akik beállnak az érkező metró ajtaja elé, úgy,hogy még véletlenül se tudj leszállni..
Volt, hogy rossz napom volt, és nem érdekelt, megindultam mint a gyorsvonat, pattant oldalra a sügérje, és kezdett durrogni... aztán rájött, hogy ő valójában gyorsan be akart szállni a metrókocsiba..Erre tényleg szükség van, az nem baj, hogy lassan már Metro sem lesz.... De legalább lesz alagút, amiben tömegével tudnak hipernetező zombik mászkálni...
Feltételezem nem a BKV fizette az új fejegységek telepítését..
Sőt, tovább megyek, még azt is el tudom képzelni, hogy esetleg a mobil cégek fizetnek a terület bérléséért, használatáért, áramért... (bár ezt nem tudom...)
Szóval... ha már valamit adnak, mért ne adjanak?..Múltkor a kiscsaj majdnem sínekre ment, szóval nem túl jó életbiztosítás.
Sajnos a hülyeség ellen nincs életbiztosítás.. vasíti átjáróban is van piros lámpa, volt nem egy tragédia.. mégis vannak hülyék, akik átmennek.. átmennének..
Van aki ki tudja normálisan ésszel használni az adott dolgokat, van aki... akin semmi se segít..Egyébként meg ha besétál, és épp nem érkezik metró, és épp nem ugrál, akkor egy életre megtanulja, hogy nézzen a lába elé..
(nagy eséllyel középre pottyan, az életmentő árokba. Ha nem ugrál, nem akar kimászni, pont rálépve a peron alatt lévő harmadik sínre, és arra is olyan szerencsétlenül, hogy nem a harmadik sínt fedő burkolatra lép, hanem magára a sínre, akkor egy kis zúzódással, esetleg töréssel megúszhatja.)
Ha a füst nem csípi a szemüket a metróban haha...
De legalább hiper sebességgel értesíthetik a többi utast, merre ne menjenek -
Peterson_
addikt
Hát nekem is T-s előfizum és mobilnetem van.
Körülbelül Budapest belvárosi részét leszámítva fújhatom az egészet.
Sem itthon Újpesten nem megy teljes gázzal, otthon, Somogyban meg GPRS van.
Ciki,mert sokat metrózom, vonatozom, úgyhogy elég sokat küszködök vele.
Tény, másfél gigáért fizetek, telefonálással mindennel 6k-t.
De azért mégis..... -
varga.balazs
aktív tag
ebben igazad van...van olyan hely Szeged és Hódmezővásárhely között a 47-es úton, ahol eddig 4 telefonomnál vagy csak GPRS volt, vagy az egész térerő elment...de viszont a jelenlegi helyzetben jobban járnak, ha ők a metróba nem fektetnek energiát, előbb utóbb tényleg metró se lesz, aztán feleslegesen fejlesztettek arra a területre..
-
jozf
tag
A T is inkább a 3G-s hálózat elérhetösgét terjesztené ki rendesen mert ha az ember kiteszi a lábát a nagybárosból volt nincs 3g. A 4G-t se értem h mi a fenének kell, útközben ki a fene akar ilyen sebességel letölteni, otthon meg amugy is van vezetékes potom áron.
-
tomp
félisten
Ez rövid teszt volt. Hétfő délután kapcsolták be.
Én örülök, hogy van a telenornak is 3G-je. Mivel én folyamatosan netrádiót hallgatok. Illetve a Play Music-al hallgatom a zenéimet. -
hemaka
nagyúr
Ha a füst nem csípi a szemüket a metróban haha...
-
Tikakukac
titán
válasz
hodostamas #7 üzenetére
Múltkor a kiscsaj majdnem sínekre ment, szóval nem túl jó életbiztosítás.
-
_NCT
addikt
Erre tényleg szükség van, az nem baj, hogy lassan már Metro sem lesz....
De legalább lesz alagút, amiben tömegével tudnak hipernetező zombik mászkálni...
-
Tikakukac
titán
Remek. Még több telefont bámuló falnak/másnak/egyébnek nekimenő ember lesz. Élmény most is kerülgetni őket.
-
Fancy-boy
addikt
Azért az vicces, hogy milyen állapotok vannak a Metroban, de sikerült bevezetni az internetet.
Kicsit majd beömlik a víz, esetleg rövidzárlat lesz és tönkremegy az egész.Én kikötöttem volna, hogy akkor bevezethetik, ha cserébe felújítják az alagutakat, legalább.
-
=WiNTeR=
senior tag
Na majd a lángoló metróban tweetelek egyet hipersebességgel.
-
Lotusomega
senior tag
Már a Vodafoné is rég, csak persze az a szerencsétlen Trémobilnak van még mindig gprsnetje a metróban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7 pro-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- MacBook Air M1 8/256 92% Aksi szép állapotban
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest