- Androidos tablet topic
- OLED TV topic
- Androidos fejegységek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- ZIDOO médialejátszók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Rickazoid #198 üzenetére
Az oprendszer 'árát' csak és kizárólag azért említettem meg, mert sokan azt az indokot hozzák fel a Linux mellett, hogy ingyenes. Ha pedig ennyire számít, hogy mi olcsóbb (mi ingyenes), akkor a játékok áránál is fog számítani (nem is kicsit). Ha pedig a játékok áránál fog számítani, akkor a készítők sem dolgozhatnak olyan árakkal, ami nekik megtérülő lehetne.
Itt át is térek egy másik gondolatfolyamra. Vagyis a játékfejlesztőknek az a platform a legvonzóbb, ahonnan sok bevételt tudnak szerezni. Ezért említik elsődleges platformként a konzolokat, mert ott jóval nagyobb haszonkulccsal tudnak dolgozni; de a PC-s piac is jelentős, így oda is megéri fejleszteni. A Linuxos rész viszont jelentősen csekély, ezért nem állnak neki ezzel foglalkozni (nem olyan egyszerű (és olcsó) Linux-gurukat szerezni; illetve a jelenlegi programozókat sem egyszerű 'átképezni'). Vagyis k@-ra nem érdekli őket, hogy mi mennyire zárt, vagy nyitott, ha könnyebben tudnak rá programozni (elég sok eszközt kapnak a MS-tól, vagy a Sony-tól, hogy viszonylag könnyen tudjanak fejleszteni akár konzolokra, akár a Windows platformra - nem mellesleg a hardver-gyártók is elsődlegesen Windows támogatók, mert azt használja a legtöbb ember - illetve még az eddig megszerzett rengeteg tapasztalat is ezek mellett szól), és több rajta a haszonkulcs. Ha a Valve nem támogatja a nagy fejlesztőket jelentősebb összegekkel, akkor nem lesz 'nagy' Linux-os játékprogi (egyedül a közösségben és az indie játék-készítőkben bízni meg nem kifizetődő); ha meg nem lesznek ilyen játékok, akkor meg nem éri meg se a SteamOS-re fejleszteni, se a SteamBox-ot megvenni (a tévére simán ki tudom tenni a gépemet; nem kell ehhez egy box, ami streamelne). -
válasz
Rickazoid #196 üzenetére
Minden attól függ, hogy hány gyártót tudnak meggyőzni. Szerintem nem lesznek sokan, hiszen nem egyszerű egy Windows alapú progit átírni Linuxra (külön Linux fejlesztésre biztosan nem lesz se pénz, se ember - hiszen a Linux közösségének pont az a lényege, hogy minden ingyenes, és szabad (vagy nagyon minimális árú)). Onnantól meg tök mindegy, mit szeretne a Valve (és hogy mennyire próbálja meg a Linux-os alapú SteamOS-t nyomni). Sajnos a MS túl nagy falat a Valve csapatának, akármennyire is jó ötlet lenne egy ingyenes 'gamer' oprendszer...
-
Vesa
veterán
válasz
Rickazoid #176 üzenetére
A hozzászólásaim száma kizárólag egy dolgot mutat, a hozzászólásaim számát! Bár időm jelentős részét töltöm monitor előtt, az tényszerűen nem azzal telik, hogy fórumokban gyarapítsam a postok mennyiségét
De, hogy az érdemi részekhez is hozzászóljak...A topik eredeti témája az volt, hogy a Linux mint játékplatform, meghozza-e a nagy áttörést akár desktopon is? Én az egyszerű user szemszögéből írtam le két gyakorlati tapasztalatomat, mely témába vág, tehát nem trollkodás.
Mint írtam, többször futottam neki az Ubuntu, Mint, és más disztróknak -ha figyelmesen olvastál volna, nem érvelsz azzal, hogy tegyem fel ezeket-. Mindegyiknél gond volt a monitorkezeléssel!!!
Ismét a témához kapcsolódva, kérlek akkor magyarázd el nekem, mióta tekinthető felhasználóbarátnak az alábbi eljárás, egy nyamvadt monitorfelbontás beállításához?
https://wiki.ubuntu.com/X/Config/Resolution#Adding_undetected_resolutionsNem vagyok Linux guru és nem is érdekel -ahogy a windows sem-! Se nekem, se a felhasználók jelentős részének nincs ideje -és késztetése sem- arra, hogy használat helyett az idejét pocsékolja.
Olyan ez, mintha egy autó csak akkor működne megfelelően, ha néha szét kellene kapni az út szélén és zsigerből gyújtásvezérlést állítgatni órákon át, csak hogy végre tegye a dolgát és elvigyen A-ból B-be.
Egy oprendszer nem attól jó, hogy kvázi csak egy guru képes életet lehelni bele. Aztán ott a szokásos terelés azzal, hogy nem értenek hozzá a lámák...nos igen, mert nem is kell! Én 3D-zek, nekem ahhoz kell értenem (feltételezem, Te meg ahhoz nem értesz). Az oprendszertől nem várok mást, mint hogy működjön. A mérnök, a gépész, az építész CAD-ezik, ahhoz kell értenie és nem ahhoz, hogy az Xconf, meg mit tudom én milyen fájlok lelkivilágát ápolgassa, ha dolgozni szeretne végre. Ráadásul ezen az alapon ne vegyél autót, ha nem értesz hozzá és nem tudod kikapni belőle a motort a parkolóban...Nincs ilyen! Az oprendszernek működnie kell, és pont! Egy jó oprendszer stabil, biztonságos, és könnyen kezelhető kapcsolatot létesít hardver, szoftver és a felhasználó között.
Mindegy, témát én is lezárom... -
TomiLi
addikt
válasz
Rickazoid #179 üzenetére
Nekem az tetszett a Linuxban, hogy feltelepítettem és kész.... nem kellett drivereket telepítgetni, alapszintű programok egyből kéznél voltak, ami egy hétköznap felhasználó igényeinek szerintem bőven elég. (nekem)
Gondolom, hogy játékok is menjenek Linuxon, ehhez már azért mélyebben "meg kell variálni" az op. rendszert. (sajnos nekem kínaiak a szakkifejezések főleg Linux fronton - én is beidegződött alapokon win. felhasználó vagyok)
Jelenleg az én logikám szerint azért nem éri meg Linux, plusz valami kis(ebb) erőforrást igénylő gép piacra dobása játékok számára, mert akkro mi lesz a "giga"Wattokat zabáló, zsugorodó dVGA piaccal? Abból még ki lehet facsarni egy-két dollár milliót.
De ha előjönnek a konzolhoz hasonló pc-k, akkor már lehet alapja a Linuxos gépnek, nem?
Android akkor a szememben hasonló, mint anno a DOS-Windows felállás..... Ha jól emlékszem akkor az első néhány windows nem is működött volna DOS nélkül.
A Google terve is ez lenne az Androiddal?
Bocsánat, ha sok a badarság......
-
Vesa
veterán
válasz
Rickazoid #173 üzenetére
Vesa: reg dátum 2008! Kedves...PH!addikt "superuser"...
5 évet vártam a trollkodásra...Utlra LOL!Egyébként igazad van, nem vagyok Linux guru! Én az oprendszert szimplán használni szeretném...nem hiszem, hogy különleges elvárás. Arra pedig nincs időm, hogy terminálosdit tanuljak 2013-ban, abból egy életre elég volt a DOS még 88-ban. Bárki tanulhat olyasmit amire semmi szükség, de én sajnjos napi 12órában 3D-zek (Max. Maya), a tanulásra szánt időkeretet pedig inkább a fent említett, hasznot is termelő porgramoknak szentelem.
Tudom, most jön a szöveg, hogy nem nekem való a Linux...Pontosan így van. A kérdés az volt, hogy elterjed-e szélesebb körben. Nos, ilyen hozzáállással soha az életben...Persze tudjuk, 2014 már a Linux éve lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Inmotion Rs E-roller
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Iphone 14 plus eladó
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -50% Ryzen 7 7735U 16/512 FHD+ AMD 2GB
- LENOVO Legion Pro 7 16IRX9H Intel Core i9 14900HX/RTX 4080/32GB RAM/1TB SSD eladó jó áron
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3274, 100% Akkumulátor
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2107, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest