Hirdetés
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- M9702 media player - kinai Oppo UDP-203 klon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz
CPT.Pirk #189 üzenetére
Igen, ebben igazad van. Ezzel együtt furcsának találom, hogy éppen a Linuxnál van ezzel probléma, hiszen elvben a régebbi hardvereken is jobban fut, mint a win. A ma használatban lévő monitorok minimum felén még ma sincs DVI, csak sima D-Sub...Mindegy, túlragoztuk. Én elfogadom, hogy van akinek ez bejön. De továbbra sem hiszem, hogy tömeges játékplatform lesz (desktopon legalább is).
-
Vesa
veterán
A hardver nem buggy. Pár éves, 27-es (1920x1080p) Samsungról van szó...A konfig i5, nVidia GTS 450-el...Semmi extra, de nem is valami turkálós cucc. Win XP/7/8 alatt semmi gondom vele. Bármelyik Linux disztrót teszem fel, a max felbontás 1024x768, 16bit, és semmilyen módon nem lehet állítani, kizárólag az említett terminálos hülyeséggel.
-
Vesa
veterán
válasz
Rickazoid #176 üzenetére
A hozzászólásaim száma kizárólag egy dolgot mutat, a hozzászólásaim számát! Bár időm jelentős részét töltöm monitor előtt, az tényszerűen nem azzal telik, hogy fórumokban gyarapítsam a postok mennyiségét
De, hogy az érdemi részekhez is hozzászóljak...A topik eredeti témája az volt, hogy a Linux mint játékplatform, meghozza-e a nagy áttörést akár desktopon is? Én az egyszerű user szemszögéből írtam le két gyakorlati tapasztalatomat, mely témába vág, tehát nem trollkodás.
Mint írtam, többször futottam neki az Ubuntu, Mint, és más disztróknak -ha figyelmesen olvastál volna, nem érvelsz azzal, hogy tegyem fel ezeket-. Mindegyiknél gond volt a monitorkezeléssel!!!
Ismét a témához kapcsolódva, kérlek akkor magyarázd el nekem, mióta tekinthető felhasználóbarátnak az alábbi eljárás, egy nyamvadt monitorfelbontás beállításához?
https://wiki.ubuntu.com/X/Config/Resolution#Adding_undetected_resolutionsNem vagyok Linux guru és nem is érdekel -ahogy a windows sem-! Se nekem, se a felhasználók jelentős részének nincs ideje -és késztetése sem- arra, hogy használat helyett az idejét pocsékolja.
Olyan ez, mintha egy autó csak akkor működne megfelelően, ha néha szét kellene kapni az út szélén és zsigerből gyújtásvezérlést állítgatni órákon át, csak hogy végre tegye a dolgát és elvigyen A-ból B-be.
Egy oprendszer nem attól jó, hogy kvázi csak egy guru képes életet lehelni bele. Aztán ott a szokásos terelés azzal, hogy nem értenek hozzá a lámák...nos igen, mert nem is kell! Én 3D-zek, nekem ahhoz kell értenem (feltételezem, Te meg ahhoz nem értesz). Az oprendszertől nem várok mást, mint hogy működjön. A mérnök, a gépész, az építész CAD-ezik, ahhoz kell értenie és nem ahhoz, hogy az Xconf, meg mit tudom én milyen fájlok lelkivilágát ápolgassa, ha dolgozni szeretne végre. Ráadásul ezen az alapon ne vegyél autót, ha nem értesz hozzá és nem tudod kikapni belőle a motort a parkolóban...Nincs ilyen! Az oprendszernek működnie kell, és pont! Egy jó oprendszer stabil, biztonságos, és könnyen kezelhető kapcsolatot létesít hardver, szoftver és a felhasználó között.
Mindegy, témát én is lezárom... -
Vesa
veterán
válasz
Rickazoid #173 üzenetére
Vesa: reg dátum 2008! Kedves...PH!addikt "superuser"...
5 évet vártam a trollkodásra...Utlra LOL!Egyébként igazad van, nem vagyok Linux guru! Én az oprendszert szimplán használni szeretném...nem hiszem, hogy különleges elvárás. Arra pedig nincs időm, hogy terminálosdit tanuljak 2013-ban, abból egy életre elég volt a DOS még 88-ban. Bárki tanulhat olyasmit amire semmi szükség, de én sajnjos napi 12órában 3D-zek (Max. Maya), a tanulásra szánt időkeretet pedig inkább a fent említett, hasznot is termelő porgramoknak szentelem.
Tudom, most jön a szöveg, hogy nem nekem való a Linux...Pontosan így van. A kérdés az volt, hogy elterjed-e szélesebb körben. Nos, ilyen hozzáállással soha az életben...Persze tudjuk, 2014 már a Linux éve lesz. -
Vesa
veterán
Minecraft is megy linuxon, bár nem toltak bele dollármilliókat, mégis 20+ milliós eladása van...
X-plane szintén megy linuxon, elég tisztességes repülőgépszimulátor... -
Vesa
veterán
Én is kipróbáltam a legújabb Ubuntut, de feltettem a Linux MINT 15-öt is. Nos, a rendszer maga még tetszene is, de hogy 2013-ban egy rohadt képernyőkezelést nem lehet megoldani rendesen, az vérlázító. A monitorom nem DVI-s ezért azt írja a kedves, hogy "unknown" és hiába van feltéve a legújabb Nvidia driver, a felbontást 1024x768 nál nagyobbra nem lehet beállítani! Amikor utánanéztem a problémának, kiderült, hogy ez egy régóta ismert helyzet, a megoldás pedig az, hogy terminálban faszakodjak egy sort megint. Amit bár meg is tettem, minek hatására 1 óra szenvedést követően ugyan sikerült feltenni a monitorom natív felbontásának számító 1920x1080p-t, ám reboot után az egész elszállt a fenébe...
Szóval miről beszélünk kérem szépen? Ettől a rendszertől várjuk, hogy a mezei user aki csak használni szeretné, örömmel álljon át? Amikor egy szimpla minitorfelbontást nem lehet beállítani a terminálos szarakodás és buzulás nélkül? Most az, hogy az Intel chipsetet alapból milyen hatásfokkal kezeli, nem is ejtek szót, de az sem segít a terjedésben, hogy a tárolón kívüli, netről letöltött fájlokat csak terminálban lehet indítani és telepíteni. Hogy miért nem csinálnak már egy .exe-hez hasonló, egyszerűen futtatható megoldást, azt sose fogom megérteni. Miért kell egy letöltött driver installálásához a hülye terminál, és miért nem lehet egyszerű rákattintással indítani, amiko GUI-ra épül az egész disztro?
Ez így a büdös életben nem fog elterjedni... -
Vesa
veterán
válasz
Menthirist #133 üzenetére
Olyan ez, mint mondjuk egy Flight Simulator X vagy X-plane vs. HAWX...Míg korábbiakat nevezhetjük szimulátornak, addog az utóbbi sokkal inkább egy arcade lövölde.
Szerintem sci-fi környezetben felesleges reális szimulációról beszélni, vagy azt elvárni irreális. Eleve, az úrben semmi értelme a robbanásnak és a lángoknak, oxigén hiányában...Az X3 reuniontól pl. a hajó viselkedése némileg javult, irányváltáskor tovább "csúszik...nem fordul úgy mint egy repöülőgép. Ennél több nem kell egy ilyen játékba.
Az orbiter más tészta, az kifejezetten a jelen tudásonkra alapozva, jelen korunkban létező technológiák szimulálását végzi. Így szemlélve, valóban inkább nevezhető szimulátornak. -
Vesa
veterán
"Kik? Hirtelen a Firaxis ugrik be, más nem nagyon hiszem, hogy kicsenget dollár tízmilliókat PC exkluzív játékok finanszírozására."
Egosoft: X-Rebirth - 6 éve készül, bár a pontos költségvetést nem ismerem, de milliókba van, saját engine. PC only
RSI: Star Citizen - Kicksarter project -az egyik legnagyobb, jelenleg 15millió dollárnál tart- szigorúan PC onlyÍgy hirtelen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-12700H 16GB/512 NVIDIA RTX 3050Ti /1 MILLIÓ/
- Több típusú 1155 foglalatú alaplap, processzorral kedvező áron!
- ASUS TUF Gaming Laptop GTX1660Ti
- ÚJ Gamer PC - Ry5 5600, RX 6800 XT és 16gb RAM + GARANCIA
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest