- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- RAM topik
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
F e Z o
veterán
Egyébként a videón is látszik, hogy3*8 pines vga csati van rajta. Ezek szerint nem mindenki nézte meg a videót sem.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Driftmester
tag
válasz matteo_szg #7 üzenetére
Tuti elírás a 6db 8pines tápcsati.
a képen is "csak" 3db van, áramfelvétel sem igényelne tuninggal sem annyit...Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/driftmester
-
tvse1995
senior tag
Nem semmi!
-
Löncsi
őstag
Itt mindenki csak vár h ingyen adják majd.
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
F e Z o
veterán
Miért kapta a 7970 x2 nevet, s miért nem lett ez is 7990?
(#44) dangerzone : Gyorsan elszalad az a 3-4 év.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Stan648
tag
1,5 hónapja vettem egy 7850-et 63k-ért. Most 53k-ba kerül, ha így megy egy évig még végül majd én fizetek, hogy vigye el valaki.
[ Szerkesztve ]
7600X + A620 + 32GB DDR5 + 4060 Ti 8GB
-
Szafter
tag
Jesszus atya gatya! Kinek a tápján van 6db 8 pines csati? Mellesleg eléggé izomállat kártya lehet.
Nevess, és a világ veled nevet. Horkolj, és egyedül alszol.
-
toronyhaz
aktív tag
Csak azt tudom tanácsolni annak aki mindig szinte maxon full hd-ben akar játszani,hogy egyszer kell "sokat" kiadni egy gépért és utána csak egységenként kell azokat cserélni évente kb,több ram,jobb vga,jobb proci.És nem kell mindig a legújabbat venni!Sem a tavalyi csúcsot.1-2 éves felső közép kategóriás kártya fele annyiért van és ugyan azt nyújtja mint egy új( 15-20fps-sel többel)És nem sokat nyom a lantba hogy most 40fps-sel játszom vagy 50-nel
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
válasz Hivatalnok #16 üzenetére
nem 2ft pont, de nem sokkal több, hamar avulnak, és egyre gyorsabban.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Valahogy úgy. Én az X800XT-met nyolcvan párezer forintért vettem anno rá három évre 28k-ért tudtam eladni. A GF 7950 GX2 ami akkor csúcskártya volt 165k-ért kellette magát a boltok polcain most mennyibe is kerül? Jó ezek nem jó példák mert ezek 8 és 6éves kártyák. De ott van például a Radeon HD3870 X2. Egy 4éves kártya ami 120ezer forintos áron indult. Ma ér vagy 15k-t. Hangos, lassú, sokat fogyaszt. Eljárt felette az idő. PC-n belül semmi sem avul olyan gyorsan mint a videokártyák. a folyamat azért lassul valamelyest mert évek óta semmi érdemi fejlődés nem látszik pc játék fejlesztésében így a kártyák sem avulnak olyan gyorsan mint régebben.
Analóg vén majom egy digitális világban
-
r-chee
őstag
Azért ehhez még nem kell 1200W-os tápegység, 4 magos i7 procival sem. Sztem egy jó fajta 850W-os megteszi.
[ Szerkesztve ]
Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája
-
TOM-202
senior tag
Az lehet hogy 5 év múlva ezt is durván 100€-ért utánad hajítják csak vidd el, de valószínűbb hogy 10 év múlva már csak nevetni fogunk az ilyen monstrumokon mert elhalad mellettük a kor és a technika.
Most viszont még azt mondom hogy akinek a legnagyobb elérhető teljesítmélny kell az simán megveheti magának. Biztosan nem fog csalódni aki egy ilyenbe fekteti a vagyonát. -
Cyberpunk
félisten
A nagyobb teljesítmény, mindig nagyobb fogyasztással jár. Persze idővel csökkenhet, például csíkszélesség csökkentés miatt. Ezért van az például, hogy egy mai csúcskategóriás VGA kevesebbet kajál mint egy két évvel ezelőtti.
wolfman: egy felső kategóriás/csúcs hardver sosem befektetés, mint ahogy semmi sem az a számítástechnikában. Azt nézd, hogy van e rá igényed! Mármint érdemes e neked maximum grafikával hajtani a játékokat, vagy hajlandó vagy némi kompromisszumra is, s akkor spórolhatsz is.
[ Szerkesztve ]
Hope was the right choice, and it always will be.
-
atti_2010
nagyúr
Aki 2 kártyás rendszert épít az nem a takarékosságra utazik mert jelenleg ilyen rendszert csak 3 monitoros konfigokhoz érdemes használni, ha takarékoskodni akarsz akkor veszel egy 7750-70 kártyát egy 4 magos procival és IDLE olyan 60 LOAD úgy 350W körül fogyaszt, ami egyáltalán nem vészes.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Tuco Ramirez
őstag
Sosem értettem, mire jók ezek a dupla GPU-s megabrutál kártyák, amikor a sima 7970 is lazán elvisz minden játékot full grafikával.
WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
wolfman
veterán
Komolyan? 6 éves korom óta (majdnem 20 éve) nyúzom az informatikát, azóta erről szól, hogy amit megveszel, 5 év múlva ötödét éri. Van egy bizonyos összeghatár, mi fölött nem éri meg átlépni, mert akkor már nagyon sokat bukik az ember, visszagondolva meg csak a fejét fogja, hogy bazz, mennyit költöttem. Annó egyik haver egy Radeon X850XL-t vett 93e Ft-ért. Azóta is mérges magára, hogy csinálhatta. Mondjuk akkor örült a feje, hogy a legújabb játékok is rezzenéstelenül mentek, de ez van. Én meg most egy 7970-en gondolkozom, de tudom, hogy hiába fog vinni mindent full-beállításon, meg bánnám a kiadott összeget!
Löncsi: Sztem arra gondolt, hogy a csíkszélesség csökkenésével kéne csökkenjen a fogyasztásnak, mivel adott teljesítménynek kevesebb energia(áram) szükséges. Ez igaz is, de ha csökken a csíkszélesség, következőleg nem fognak ugyan olyan erős kártyát kidobni csak az új technológiával, csak hogy kevesebbet fogyasszon. Az majd a középkategória reszortja. Nyílván, ha következőleg kevesebb áram kell ugyan annak a teljesítménynek eléréséhez, akkor már felturbózzák az erejét is a kártyáknak!
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Löncsi
őstag
hogy a teljesítmény növekedésével csökkenne az energiafogyasztás
Ez kb olyan, mintha azt mondanád, hogy a csokievéstől jó lenne fogyni. Sületlenség.
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
tajcsi
őstag
Biztos hogy nem alapjáraton fog menni a proci, memória de még a merevlemez, sőtt a CDrom sem De amugy nem követem már ezeket a bika VGA-kat befektettem egy ax850-be annó azt hittem na 10 évig nyugodt vagyok erre itt van...Nem tudom felfogni ezt az áramzabálás dolgot...fére ne értsen senki tiszteletben tartom a kártyák teljesítményét de akkor is nem az lenne a lányeg, hogy a teljesítmény növekedésével csökkenne az energiafogyasztás?
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
Graphics
Jómunkásember
Inkább jelképes 2Ft akart az lenni, de tény, hogy 5-6éves csúcsVGA-k töredéküket nem érik el, árban
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
-
Így van . A soraidat olvasva azonnal a GeForce 7950 GX2-je jutott az eszembe. Ahogy annál, majd itt is jön egy újabb, gyorsabb, többet nyújtó kártya és ez egy csapásra elértéktelenedik. Maximum egy két fanatikus gyűjtő számára lesz érték egy ilyen videokártya.
Analóg vén majom egy digitális világban
-
Graphics
Jómunkásember
Azért ha megnézzük, két darab 7970-es kártyáról van szó, ahhoz képest ,hogy azokon hány tápcsati van, szerintem itt nem duplázódott a mennyiség.
Sajnos a fogyasztás még mindig jelentős
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Angel1981
veterán
Szép darab!
-
tajcsi
őstag
Mondjuk itt már egy 1200W-os táp is kezd izzadni, mekkora fogyasztással bír egy ilyen? Oké van teljesítménye de nem igaz, hogy nem lehet olyan cuccot csinálni ami nem kerozinnal megy? Amugy én is néztem, hogy elírás mert a képen tényleg csak 3 van, de gondoltam talán a kártya másik oldalán van és nem látszik. Szerintem egy ilyen kártya 3-4 évig mindent fullon fog nyomni, emlékezzünk csak vissza az 5970-re milyen jól sikerült kártya volt...
-
Djuree
félisten
de....nincs is értelme, ilyet épeszű ember nem vesz, max kisérletezni jó, de érdekes újítás.
M107: 5-6 év múlva 2ft-ot nem fog ez érni. a számítástechnikában nem lehet saccolni és nincs is értelme....
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
tajcsi
őstag
6db 8tűs csati. nem túlzás ez gy kicsit?
-
Cyberpunk
félisten
Nem gyenge.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
LackoMester
addikt
Durva és egyben merész, szerintem bejöhet.
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
M107
addikt
Kérdés :
Meddig tudok vele az új játékokkal játszani, (hány évig) full felbontás szűrök nélkül is ?
Saccolok 5-6 évig minimum
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Hivatalnok
csendes tag
tetszik.grat a HIS-nek.bátor lépés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- AliExpress tapasztalatok
- Horgász topik
- Netfone
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Eredeti játékok OFF topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- EVGA GeForce GTX 1660 SUPER SC ULTRA GAMING 6GB GDDR6 - Csomagküldési díj az árban!
- ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB GDDR6X Videokártya
- ASUS TUF RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X White OC Edition
- HIBÁS! Gigabyte RTX 4090 WINDFORCE V2 24G Videókártya - Alkatrésznek
- KFA2 GeForce 1CLICK OC RTX 3060 12GB GDDR6 192bit
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest