Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• luxandras

csendes tag

válasz LouiS22 #81 üzenetére

Én szintén hasonlókra használom (illetve fogom használni egyes esetekben), szoba szinten fűtés állítása, fürdőszobában reggelenként időzítve, adott esetben távolról.

Mivel ehhez minden szobába kell hőmérséklet szenzor, így rögtön olyat vettem, ami mozgást is detektálja. Ezzel megoldottam az égve felejtett lámpák problémáját is, ha nincs mozgás egy ideig a helyiségben, akkor lekapcsol. Ezzel ellentétes a parasztvakítós üzemmód, amikor mozgásra felkapcsol ha sötétebb van. Ennek nálam mondjuk praktikus haszna nincsen, de jól néz ki és ha lehet, akkor már miért ne. :)

Másik példa - reggeli fürdőszoba, az RGBW hangulatvilágítás színéből látom, hogy számítsak-e aznap esőre.

Harmadik - amire nálam mondjuk nincs lehetőség (társasház) - amikor valaki csönget, akkor egy kamera készít róla egy képet. Hazaérsz, máris meg tudod nézni, hogy ki keresett, amíg nem voltál otthon.

Ami még nekem az érdekes az a fogyasztásmérés (ezen mondjuk még kell egy kicsit bütykölni), különböző nagyfogyasztóknak illetve az egész lakásnak mérem az áramfogyasztását, illetve a bejövő csövön a vizet is. Nyilván mindig kimehetnék a villanyórához, de így egyszerűbb.

Alapvetően úgy gondolom, hogy a rendszerrel elég sok mindent meg lehet oldani, ha az embernek van türelme és kedve programozni. (Bármilyen kicsit is összetettebb dolgot jobb LUA-ban megírni, mint grafikusan összeklikkelgetni.) Ezek egy részét meg lehet könnyen oldani máshogy is, de az, hogy ezt egy központi rendszerben teszed, az lehetőséget ad olyan összefüggések felépítésére, ami határozottan kényelmesebbé teszi az életet.

Az árát mondjuk nem hozza be, de nálam nem is ez volt a cél, inkább a kényelem, a rendszerrel való ismerkedés és a szórakozás. :)

Új hozzászólás Aktív témák