- Vezetékes FEJhallgatók
- Egy extra Radeont kap Kína, igen nagy csendben
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- 3D nyomtatás
- Házi hangfal építés
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
Na igen, az tényleg érdekes lenne. Az Apple is errefelé tendál, vannak apró jelek amik erre utalnak. A Mac OS X simán OS X lesz a 10.8-tól kezdve, régebben ARM alapú Airekről is szóltak pletykák. Szerintem egészségesebb megoldás fokozatosan közelíteni, előbb-utóbb nyilván megfelelő lesz az ARM-ok ereje.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
-
mepet
addikt
Nagyon jó ötlet az üzleti élet felé nyitás a tablet-fronton, mert a "visszahajtogatható" érintőkijelzős üzleti laptopok elég gagyik...
-
Ez tényleg elég eszelősen bonyolultnak hangzik...
Nálam:
1, Megnyomom a power gombot és várok 20 sec-et mire betölt a Win a programokkal együtt amit használok
2, lenyomom a G1 gombot ... (A billentyűzet G1 gombját amit arra szoktam használni, hogy az E-mailt megnyissam gombnyomásra, ami automatikusan bejelentkezik a felhasználó nevemmel és jelszavammal ezen a gépen.) újabb 1 sec telik el.....
3, Elkezdek E-mailezni...
-
Gusztáv
addikt
A mi cégünknél is az ide IT konferencián elég sokszor előkerült a tablet kérdés. Az igény pont az értékesítő kollégáktól jön, akik sokat utazna, találkoznak ügyféllel, az IT-nak meg borsózik tőle a háta, mert ő fog szívni vele.
Én úgy látom, hogy a Win 8 igenis megmozgatta a cégek fantáziáját, látnak benne lehetőségeket. De ez elmondható a WP7-es telefonokról is. Jó dolog az ipad, de sok cégnél használnak Active Directory-s környezetet és ahhoz nem nagyon lehet illeszteni. Az Activesync-es push email meg nem épp a biztonság csúcsa, meg funkciónailtásban sem hasonlítható egy vpn-es csatlakozáshoz.Igazából egyik nagy üzleti gyártó sem túl aktív tablet vonalon (Lenovo, Dell, HP), de szerintem ez Win 8-al változni fog. A Win 7-el való párhuzamos működésben sem látok nagy problémát, az alapok elég közel állnak egymáshoz. Simán el tudom képzelni, hogy csak tableten fogják használni az új rendszert, plusz pár speciális területen, ahol hasznos az ujjal való vezérlés. Destktop vonalon nem nagyon látok okot a váltásra.
[ Szerkesztve ]
Laci
-
cucka
addikt
Persze, de
- Ezek nem megoldandó problémák, hanem élethelyzetek, ahol a tablet nagyobb felhasználói élményt nyújt. Nincs olyan, céges szinten felmerülő probléma, amire a tablet megoldást nyújtana.
- Ha már tabletre van szükség, vehetnek egy ipad-et is, ami ezzel a dell-el ellentétben egy létező termék, amire létező, működőképes szoftverek vannak - érted, a sima windows-os szoftverek ujjal tapicskolása azért nem egy nagy perspektíva.
- A kreatív szakmában szerintem egy ilyen béna windows-os tabletet max. bottal piszkálnának szívesen.(#29) erdoke
egy Transformer Prime szerű Windows 8-as tablet-laptop kombóra, ahol automatikusan vált a kezelőfelület a használati módtól függően.
Ez világos, csak ahhoz, hogy ez működjön, szoftverekre van szükség, amelyek mindkét üzemmódot tudják. Ezek a szoftverek pedig egyelőre még a kanyarban sincsenek, sőt, sok esetben nem is lesznek soha.[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
Szerintem túlságosan szemellenzősen nézed a dolgot. Nem úgy kell a tablet vállalati célra való felhasználását érteni, hogy aztán most minden munkatárs kap egyet, és ezentúl azzal kell boldoguljon a notebook/desktop gép helyett. Természetesen nem minden munkakörhöz passzol a tablet használat, de bizony vannak olyan feladatkörök (főleg a kreativitást is igénylőek), ahol bizony jól jön az, hogy bármikor kéznél van egy gyors informatikai eszköz - még ha csak korlátozott képességekkel. Természetesen nem a reggel 8-tól délután 5-ig az irodában gép előtt ülő kollégák a célcsoport. Hanem akik meetingekre járnak, gyakran találkoznak vevőkkel, beszállítókkal ("Tudsz erről mutatni egy rajzot? Persze!" - és már mutatja is a tableten). Vagy mondjuk épp a nyaralás közben, a tengerparton e-könyvet olvasgatva jut eszébe egy remek megoldás az egyik munkahelyi problémára, és de jó, hogy a napágyban fekve is kéznél van egy jó kis kütyü. Mert ugye nem csak olyan emberek léteznek ám, akik munkaidőn túl még csak gondolatban sem hajlandóak foglalkozni munkahelyi dolgokkal! Szerintem nem hülyeség a business tablet, és biztos lenne rá igény (még ha csak relatív csekély mértékű is).
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
erdoke
titán
Számomra teljesen egyértelmű, hardveresen mikyen eszközre lenne szülség: egy Transformer Prime szerű Windows 8-as tablet-laptop kombóra, ahol automatikusan vált a kezelőfelület a használati módtól függően.
Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok cég 3-5 év múlva fog legkorábban migrálni, a Vista körül generált negatív IT légkör miatt korántsem volt egyenletes a váltás az elmúlt évek során.
A legjobb aláírás a héten
-
cucka
addikt
A vállalati tablet koncepcióval a legnagyobb gond az, hogy az 5 éves OS frisstési ciklusba majd csak 3-5 év múlva passzol ilyen felületet támogató Windows
Szerintem ez a kisebbik probléma, a cégek nagy száma miatt a rendszerek frissítése ennél egyenletesebb eloszlású.A korábbi hozzászólásban leírt probléma mellett a másik kérdés, hogy mi a helyzet a tablet-re készített alkalmazásokkal? Jelenleg minden, cégek által használt alkalmazás egér-billentyűzet párosra van tervezve. Melyik cég fog venni egy olyan számítógépet, amin nem fut mondjuk az Office? Vagy milyen lehet Excel-ben képernyőn tapicskolva dolgozni? Számtalan ilyen probléma van, ami miatt úgy gondolom, hogy ez a "vállalati tablet" egy alapjaiban szar koncepció, egy olyan termék, amely az égvilágon semmilyen előnyt nem nyújt azoknak a cégeknek, akiknek a gyár el szeretné adni.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz
Lord Dragon #21 üzenetére
7200-as HDD-ről visszatölti a 4 GB RAM-ot, bejelentkezek Windowsba, megvárom, amíh aktiválja a WiFi-t, elindítom a VPN klienst, előkeresem az RSA kulcsot, beírom a vagon biztonsági kódot, megvárom, amig az Outlook magához tér (céges scriptek beindulnak ezerrel), majd leszinkronizálja a leveleket, a naptárat, a Sharepointot, az offline CRM-et, végül elkezdek emailt olvasni. Ekkorra rég megválaszoltam tableten a legfontosabb leveleket, ugyanis ott a cover kinyitása után 2 másodperccel (= jelszó beütése) már a keveleket olvasom (push email).
(#26) cucka
A vállalati tablet koncepcióval a legnagyobb gond az, hogy az 5 éves OS frisstési ciklusba majd csak 3-5 év múlva passzol ilyen felületet támogató Windows, ugyanis nagyon sok cég tavaly vagy idén migrál(t) Windows 7-re!
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
cucka
addikt
Szerintem ezzel a "vállalati tablet" dologgal túl sok pénzt nem fognak keresni. Az egész koncepció adja magát, de az átlagos céges számítógép-használatot tekintve ez az eszköz nagyon kevés helyzetben jelent majd megoldást.
A céges informatikai feladatok ellátására szánt hordozható számítógépeket már feltaláltuk, notebook-nak hívjuk, mégis miért venne bármilyen cég ilyen eszközöket, amelyek elég drágák ugyan, viszont a notebook-ok funkcionalitását sem tudják? Elhiszem, hogy tablettel tök jól lehet prezentációkat előadni meg email-eket olvasni, de ezeket a feladatokat eddig is elég jól el tudta mindenki végezni notebook-al, amin ráadásul meg is lehet szerkeszteni a prezentációt és email-t is lehet írni. A notebook-ot egy ilyen eszköz céges környezetben nem váltja ki, tehát azt ígyis-úgyis meg kell venni a dolgozónak. Plusz funckionalitása nincs egy notebook-hoz képest, szóval akkor mire is jó ez az egész?[ Szerkesztve ]
-
Hát én nem tudom az átlagos tabletek mennyi idő alatt boot-olnak be, de bekapcsolni a gépet és az E-mailt elindítani az addig kb 20 sec-nél tartunk időben szerintem, legalábbis nálam asztalinál így van, utána meg normális billentyűzeten sztem gyorsabban lehet gépelni, mint az érintős cuccon, bár lehet csak megszokás kérdés ez is, nem vitatom. De személy szerint ha 10 percig tartana a boot, akkor se nagyon érdekelne, mert kinyílik a csipám reggel, benyomom a gépet aztán wc, reggeli stb és mire visszajövök a szobába úgyis belépett már. Aztán egész nap megy a gép, este meg kikapcsolom. Nagyjából ennyi.
Vagy a tablet belép 5 sec alatt az egészbe és 15 sec-et megspórol a rohanó életünkből és akkor az nagyon dúrván jónak számít?[ Szerkesztve ]
-
"Csak kell majd még egy külön tablet majd evéshez"
Ahogy olvastam, de még nem értem a mondat végére kajak azt hittem, hogy vágódeszkának is azt használod
Amúgy minek annyi tablet?
Olyan ez mint a TV mániásoknak a TV? Muszáj minden helységben egy TV-nek lennie, beleértve e WC-t is?
Nekem csak egy gépem van, de én bőven el vagyok vele, csak az a baj hogy úgy hozzászoktam a kényelemhez amit biztosít nekem, hogy bármi más elé ülök le, semmi se az igazi. Tény, hogy sokkal ellentétben én nem igazán szoktam hordozni a gépet, mert általában itthon vagyok így nincs szükség rá. Már agyaltam rajta, hogy kéne vmi hordozható cucc, de semmi mellett nem tudtam igazán letenni a voksomat, mert túl ritkán használom ahhoz, hogy rá tudjam magam szánni, hogy pénzt fektessek bele. Ugye ha itthon van az ember, akkor arra nem kell laptop vagy tablet, max akkor használnám, ha utazok, vagy üdülök vagy ilyesmi, de akkor meg megvagyok gép nélkül is. Még jó is talán, hogy legalább arra a kevés időre (pár napot-hetet évente) nem kockulok a gép előtt.
Minden esetre azért kíváncsi leszel a Dell alkot e vmit a közeljövőben ezen a téren.
-
azopi74
addikt
válasz
Lord Dragon #21 üzenetére
"Jesszus.. ilyen lassú laptopod van vagy lassabb olvasol a laptopon mint a tableten? "
Gondolom úgy értette, hogy bekapcsolja a notit, megvárja, hogy bebootoljon, elinduljon az email kliens, szinkronizálja/replikálja a leveleket, és elolvassa őket, addigra a tableten már meg is válaszolta a leveleket...
-
M@trixfan
addikt
Azon mindig meglepődöm, hogy egy tech oldalon milyen sok embernek szegényes a fantáziája vagy kreativitása. Pedig pont az ellenkezőjét várná az ember
Személy szerint régóta szeretnék egyet. Elég sok helyzetben felmerült, hogy de jó lenne már egy. Azt sem értem miért kell helyettesítő termékként tekinteni rá?
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
-
azopi74
addikt
"Próbáltam tableten is, de nem tudtam hova rakni, amikor felkeltem a wc-ről :-)"
Én a wc melletti radiátorra szoktam tenni, pont rá tudom tenni egy 10.1-es tabletet , anélkül, hogy lebillenne
Fürdőkádat ís úgy terveztem, hogy a szélére lehet tenni a tabletet, de jó lenne, ha vízálló lenne.... Csak kell majd még egy külön tablet majd evéshez, mert gáz, hogy ugyanazt használom a wc-n, mint amit reggelizés és kávézás közben
-
stifi
senior tag
válasz
foxxmotor #17 üzenetére
hát erről azért megvan a véleményem
mindenki el akarja hitetni magáról, hogy nem a tömegek gépe akar lenni, közben mégis mindenki nyomul a szegmensben (még ha kényszerből, de akkor is)
tök jó példa a Fujitsu, aki jól le is rombolta az imidzsét és most nem győzi visszaépíteni
vagy az Acer, aki eddig a tömegek gépe volt, és most azt akarja elérni hogy prémiumként tekintsenek rá
a Dell, aki állítólag nem a tömegek gépe, az inspiron sorozat viszont nem különb egyik konzumernél sem, sőt..
de mondhatnánk a Lenovot is, az üzleti gépek egyik legjobb gyártóját - ráhúzta a ThinkPad nevet az olcsóbb modellekre is..szóval akárki akármit mond, a tények ellen nem tudnak tenni: sokat akarnak eladni és nem mindenki foglalkozik a hosszú távú negatív hatásokkal, ha rövid távon meglátják a dollárjeleket...
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
proci985
MODERÁTOR
nem tudok róla, aftermarket megoldás talán van, de abban se vagyok biztos. svédben csak három extra betű van, az még elfér.
billre inkább úgy értettem, hogy diszkrét billentyűzetek/dokkolók is vannak, bár a beépített tapizós megoldások is fényévekkel jobbak a régi win6.5ös pdak megoldásaihoz képest, telefon méretben is. persze, BTs bill nem olcsó, de itt most alapvetően üzleti felhasználásról beszélünk.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
stifi
senior tag
ezt értem és valószínű ez a magyarázat, de egy ekkora vállalat szerintem túl lassan tud reagálni ahhoz, hogy folyamatosan csak kövesse a többit.. mire rájönnek hogy valami jó és kiadják, az addigra már rég elavult téma..
lásd netbook: csomóan eldobták már, a dell még mindig kapható pedig már ők sem gyártják, de mire kifut... és addig a saját (nem létező) tabletjeik elől lopja a piacot a saját termékük..
vagy az ultrabook.. csak jelentgetik hogy már jön meg mindjárt itt van, a többiek meg már a második generációt nyomják..és hogy egy kicsit trollkodjak is: a legutóbbi Latitude széria nem csak ocsmány, nehéz, vasteg de szerintem nem méltó az igazi üzleti notebook címhez.. az 5xxx széria csak dokkolható, de nincs ultrabay, a 6xxx széria meg drága, max 512-es dedikált kártyákkal kérhető.. ennél például a ThinkPadek jóval többet tudnak olcsóbban.
egyedül a Vostro széria az, ami betölt valami űrt a consumer és üzleti gépek között, megfelelő minőségben... itt például a Lenovo Edge kifejezetten rossz alternatíva a Vostro ellenében..
de nálam ezt okosabb emberek döntik el, szóval inkább nem szólok beleNincs időm kedvesnek lenni!
-
proci985
MODERÁTOR
jaja, láttam már meetingen embert tablettel üldögélni a szokásos tablet helyett. hordozhatóságban vernek egy subnotit is.
sebesség problémás, de arra megint van megoldás. billentyűzet is alakul.
business tablet viszont még hiánycikk, szerintem lehetne rá igény.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
madgie
titán
Ilyesmi cuccunk nekünk is volt a boltban (nem a zalkában dolgozom), de rettenet nagy böszmeség alapból, elfoglalja az eladótér negyedét, porfogó, kerülgetni kell és egyszerűen ronda. Egy P3-as szintű gép egy csúf dobozban, csúnya állvány... és mi a lényeg? Már átálltak idén iPad-re. Nincs állvány, sokkal jobban illik egy normálisabb üzletbe és ugyanúgy használható (sőt)
És ez csak egy példa...
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
Alapvetően nem hülyeség a Dell azon elgondolása, hogy business kategóriás felhasználásra készítsen tabletet. A multinacionális cégek is kezdik felismerni, hogy változnak az alkalmazottak felhasználási szokásai, egyre mobilabbak a dolgozók, és vannak bizony olyan szituációk, amikre bizony már nem nyújt jó megoldást a kisméretű business notebook sem. Mindezt megfejelve azzal a lehetőséggel, hogy a felhasználók az irodában és az irodától távol is ugyanazt a rendszert (Win8) használhatják, nem is olyan nagy hülyeség a Dell elgondolása.
A céges fórumoldalunkon nálunk is vannak arról viták, hogyan lehetne az okostelefonokat és tableteket esetlegesen beintegrálni a vállalati IT struktúrába, beleértve a rendszerek (iOS, Android, WP7, BB OS7) használhatóságát, a céges-privát célú felhasználás elválasztását, illetve a biztonsági kérdéseket.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
stifi
senior tag
én azt nem értem, hogy a Dell mint az egyik piacvezető hogy van lemaradva mindig egy lépéssel? semmi korszakalkotó, semmi újdonság, semmi első lépés a többiek előtt valami felé..
csak sodródnak az árral.. vagy rosszul látom?
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
foxxmotor
tag
Szerintem meg a tablet pont jó egy mai teljesen átlag felhasználónak, akiknek az a szórakozás, és a barátság, hogy lógnak egész nap a facebookon, és azt hiszik, hogy ettől aztán neki nagyon sok barátja van, és hogy ő micsoda egy közösségi lény. Na többségében pont az ilyenek vesznek tabletet. Mert másra egyelőre nem igazán használják. De a Dell megközelítése tetszik ezzel az üzleti felhasználással, hisz ha tesznek rá megfelelő portokat, akkor prezentálni tökéletes, a fuvarozási, és szállítási iparba tökéletes, hisz lehetne pl csomagok, alkatrészek nyilvántartására használni, vagy csak simán navigálni vele (már amelyikben van GPS). Szóval lehet, hogy nem lép olyan rosszat ezzel a Dell, és lehet, hogy majd pont ennek köszönhetően kinövi magát a tablet gyerekjátékból munkaeszközzé. Majd meglátjuk.
-
atti_2010
nagyúr
Gyerekeknek jó játszani de ha valami komolyabb dologról van szó rettenet, emilt olvasni meg okostelón is lehet.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Angel1981
veterán
válasz
Lord Dragon #2 üzenetére
Csakúgy, mint én sem!
-
Igazából én sem annyira.... pedig próbáltam már jó párat! (Lakótársamnak is van, meg több barátomnak). És úgy szép meg jó, meg aranyos, tényleg sok mindent lehet vele csinálni, de engem valahogy nem igazán fog meg. Bár ez csak személyes egyéni ízlés kérdése, hogy kinek mi jön be.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
dellnel rohadtul nem fogjak, hogy mire is jo egy tablet... de meg az androidos gyartok nagy resze sem.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat a médiatabletek helyett inkább az üzleti megoldásokat helyezné előtérbe.
- Vezetékes FEJhallgatók
- Egy extra Radeont kap Kína, igen nagy csendben
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- Formula-1
- Windows XP
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- ÚJ LAPTOPALKATRÉSZEK KIÁRUSÍTÁSA (egyben)
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A14 (FA401WV-RG012W), Jaeger grey szürke, 3 év garancia
- Dell Latitude 5510, 15,6" FHD IPS Touch, I7-10610U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás
- ThinkPad T14 Gen1 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Rog Gamer Laptop Ryzen 7 3050TI 16gm ram
- Toshiba satellite pro l630 laptop
- Lenovo ThinkPad X280 i5 8350u I Érintős FHD IPS 4G modem 8GB I 256SSD I HDMI I Win11
- Lenovo Thinkpad T490s i5-8365u/8 GB/256GB SSD/14"FullHD Garanciás laptop eladó
- Acer Aspire E5-575 i5-7200u/8gb/240gb ssd/940mx
- Lenovo Legion Y520 i5 7.gen 7300HQ Gtx1060 VGA 16GB RAM 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest