- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
válasz
#72042496 #47 üzenetére
Oké, kijönne belőle akkora képátló, de ki venne közel 5:4-es TV-t? Még rosszabb, mint a 4:3. Most gyakorlatilag az összes LCD/plazma/OLED TV 16:9 képarányú (egy-két Philips, meg fogalmamsincsmilyengyártmányú 21:9-es TV van, ősrégről néhány 4:3-as meg talán 5:4-es modellel), 16:9-cel pedig "csak" 85" jön ki. (Azért elfogadnék egy akkora OLED-et a nappalimba
.) A teljes tábla átmérője viszont tényleg közel 94", csak úgy (legalábbis filmnézésre, TV-hez) tutira nem fogják használni.
-
Kékes525
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #46 üzenetére
Elhiszem, Te láttad...
-
törölt tag
Én maradok a Pitagorasz-tételnél, de ha te mindenképpen ágyúval akarsz lőni a verébre, akkor állítsd be az ágyút.
Ezesetben a képarányt, mert az itt nem 1,777 (16:9), hanem 2,233 (majdnem 5:4). A felvetés pedig az volt, hogy nem darabolunk.
(#45) Kékes525: Minél nagyobb a TV, adott távolságból annál kevésbé okoz gondot ha nem teljesen középen vagy.
-
Kékes525
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #19 üzenetére
Elhiszem, de akkor Te középen voltál. A szélről már nem biztos, hogy az élmény ugyanaz.
-
TESCO-Zsömle
titán
Lényegében erről szólna a kommunizmus, csak hát ha valakihez odakerül a hatalom, az a valaki mindig úgy intézi, hogy neki és a fattyainak legyen jó... Ezért nem volt soha sehol ténylegesen kommunizmus, mint gazdasági rendszer. Az ideológia megvolt, meg a látszata, de ahogy az a bizonyos mondat is tartja, egyesek mindig egyenlőbbek voltak másoknál...
A kizsákmányolt réteg azóta álmodozik erről, amióta létezik...
-
bteebi
veterán
#33: "Nagyon off ez már, de ez a valóság sajnos és amíg ez van a földön én nem is tudom, hogy engedhetik, hogy a gazdag még gazdagabb legyen a szegény meg még szegényebb.. Amíg van 1 éhes száj a földön én lezárnám a pénzcsatornát a gazdagokhoz és éljenek addig annyiból amennyiből tudnak. Nem hagynám vagyonok felhalmozását.."
No offense, nem vagyok radikális kapitalista oligarcha (bárcsak az lennék
), de azért elég komplex ez a terület, az elképzelésed pedig rendkívül demagóg (de nem szeretnék feleslegesen vitát indítani ebből). Az első mondattal még úgy ahogy egyetértek, de az se így működik... sajnos. És soha nem is fog, mert akik a döntéseket hozzák, azok a gazdagok.
#37: Majd megtoldják egy csíkkal
. Amúgy ha már ott tartunk, jó lesz az 85"-nak is.
-
Partz
senior tag
válasz
GeryFlash #39 üzenetére
Egyre több helyen olvasom mostanában, hogy 65CZ950 modellnéven, uhd-s, passzív 3d, hajlított panel, hdr képes, oled tv-vel készül a Panasonic az év végi szezonra. Ezen kívül terveben van az 55/65CX900 full-array led lcd tv is. Szeptember elején az ifa-n lesznek részletek, hivatalos infó a dologról.
-
_Smooth
senior tag
válasz
GeryFlash #39 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg, ahogy a cikk is írja, ez nagyon nem TV-ről fog szólni. Gyanítom, hogy inkább a viselhető okoseszközökre gyúrnak, meg a parasztvakítós telefonokra/táblákra.
Ráadásul már a címből se az jön le nekem, h az OLED-en lenne a hagsúly, inkább a hajlíthatóságon -
GeryFlash
veterán
Pana már egy éve nyúzza az LG panelt, de nem nagyon jöttek még ki vele, mert nincsenek megelégedve vele. Ettől függetlenül ez a hír csak azt jelenti, hogy az LG panel lesz a legtöbb OLED-ben, ettől függetlenül a kínálat nem hiszem hogy nagyon változna. A Samsungnak van saját OLED gyártása. de az sehol nincs egyelőre az LG-től, lehet ők is tőlük vesznek. Talán annyi változás lehet, hogy végre nem 3-ból két tévé Samsung.
Valószínűleg a Sony se fog panelt gyártani, legalább is nem mostanában. -
Partz
senior tag
Kezdetben valóban kis méretű okos kütyükhöz gyártanak itt panelt.
Viszont az Lg hosszabb távú terveiben van a plasztik alapú hordozóra való átállás, nagyméretű kijelzőknél, tévéknél egyaránt. A hajlításon túl a feltekerhetőség a cél, de ettől még évekre vagyunk, tömegtermék szinten.
snecy20:
Ahhoz viszont hogy elárasszák piacot oled panelekkel még nagyon messzi járnak. Ezt egyedül az Lg nem fogja bírni. Egyenlőre be kell érni azzal, hogy más gyártóknak is ők szállítanak majd paneleket a prémium szegmensbe, limitált számban.
-
Borosz
őstag
Találó a város neve.
270.000.000.000Ft Még jó, hogy ki tudta írni a calc-om. -
nbg
senior tag
"...185x150 centiméter nagyságú paneleket gyártanak majd benne, amelyeket szétdarabolva..."
Nem kell azt darabolni, jo lesz a 98"-os tevekbe...
-
MK VII
veterán
Igazad van.. Rosszul fogalmaztam.. Nem a fejlesztésekről gondolom ezt az egészet hanem inkább amit _Smooth megfogalmazott:
"Szép világkép, ahol fogatlan, rákos, aids-es emberek nézik szénné hajtogatott 40" OLED TV-n, ahogy valóság showk túlfizetett, IQ light celebjei egymás haját tépik."
Ez nagyon valós.. Még hozzá tenném, hogy természetesen hitelre vett TV-n, mert azt sulykolják a a reklámok, hogy minden lehetséges.. Csak álmodj és valósítsd meg, mi adunk hozzá pénzt.. Aztán tönkre megy az ember teljesen, mert a munkahelyéről meg kirúgják 50 évesen, mert már nincs rá szükség...A hitel a gazdagok sportja.. Annak érdemes hitelt felvenni akinek amúgy is van pénze.
Na jó.. Nagyon off ez már, de ez a valóság sajnos és amíg ez van a földön én nem is tudom, hogy engedhetik, hogy a gazdag még gazdagabb legyen a szegény meg még szegényebb.. Amíg van 1 éhes száj a földön én lezárnám a pénzcsatornát a gazdagokhoz és éljenek addig annyiból amennyiből tudnak. Nem hagynám vagyonok felhalmozását..
Off vége.. Srry.. Kijött..
-
ROBOTER
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #31 üzenetére
Én nem erre gondoltam.
A klasszikus fehér LED az kék alapled + sárga foszfor segítségével éri el a fehér színérzetet. Ebben tehát ugyanúgy benne van a kék, azaz ha a fehér OLED ugyanígy működne, pontosan a kéktől nem szabadulnánk meg.
De egyébként utánanéztem, és teljesen más elven működik a fehér OLED, mint a fehér LED:
-
kpal
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #19 üzenetére
Én ív nélkül várom 65˝-os méretbe kicsit normálisabb áron.
-
törölt tag
Az viszont egy kérdés, hogy a fehér OLED-et hogyan állítják elő. Ennek a topicnak a végén van erről egy értelmes beszélgetés.
-
Reignman
aktív tag
Cikkironak: Tul sok a 'majd'.
-
ROBOTER
addikt
Kösz! Tényleg nem tudtam, ezért kérdeztem!
Vviszont így a fogyasztást kis mértékben befolyásolhatja + a fehér OLED akkor teljesen eltérően működik a fehér LED-hez képest. (bár most éppen nézem, hogy ennek az új fehér OLED-nek jobb a hatásfoka, mint a hagyományos kék+sárga foszforos LED-nek, szóval behozhatja a színszűrés veszteségét részben)
-
TESCO-Zsömle
titán
Én láttam ilyen ívelt TV-t és nagyon durva. Nem tudtam eldönteni, hogy akkor az most ott szemüveg nélküli 3D, vagy simán csak optikai csalódás az ív miatt. Utóbbi volt... Nyilván demó-anyag ment rajta, ami nyilván rá is játszik erre a hatásra, de akkor is csak álltam és bámultam ki a fejemből...
-
_Smooth
senior tag
Baromi sok helyről hiányzik rengeteg pénz, úgy örülök, hogy ilyen hasznos fejlesztésekre mindig futja
Szép világkép, ahol fogatlan, rákos, aids-es emberek nézik szénné hajtogatott 40" OLED TV-n, ahogy valóság showk túlfizetett, IQ light celebjei egymás haját tépik.
Szarkazmust félretéve, tényleg baromi hasznos. Csak győzzem eldönteni, melyik csuklómra akarom majd feltekerni az új 1200dolláros okostelefonomat.
Vagy fejpánttá lehet tekerni, ott meg folyamatosan futtatná reklámként a többi birka számára, hogy mennyire hasznos ez f*ságEgy esetben tudnám ezt érdekességként elképzelni, ha vetítővászon szerűen feltekerhető/elrejthető lenne így a TV. Csak győzzenek 10-20milliókat elkérni az eszközért, hogy azon a pár 10ezer félőrült sznobon is megtérüljön
-
Kékes525
félisten
A hajlíthatóság nagyon jó, de nem ívelt TV-khez, legalábbis otthon általános használatra. Ott az íveltséggel van problémám.
-
bteebi
veterán
Gumiban lesz a gyár?
Amúgy a 185×50 cm-es panelméretet kicsinek tartom. (Nem 150 akart az lenni?) Ez is WRGB lesz?
-
Mezga Aladár
veterán
Hajrá, mimnél többet gyártanak annál olcsóbb lesz.
-
MK VII
veterán
Nekem nagyon szimpatikus az LG mint gyártó. Jelenleg is LG megjelenítőm van és ezután is az lesz.
Samsungból akkor sem vennék semmit, ha fele áron lenne mint az LG...
Örülök, hogy jobban nekiláttak az OLED fejlesztésnek.. Remélem hamarosan elfogadható áron lesznek az OLED paneles megjelenítők. -
wolfman
veterán
Persze, mert az öregedést se úgy képzeld el, hogy 2 év és szevasz, hanem azért ennek is kell 6-7 év és akkor is az volt a fáma, hogy nagy számban fordul elő fakulás, de nem mindegyiknek. Szóval éppenséggel nem vészes a dolog, csak hát benne van a pakliban.
Azért remélem ezzel együtt az áraik is lejjebb fognak menni. Örülök, hogy valami szegmens élén végre nem a Samsung csücsül. Utóbbival nincs semmi bajom sem éppen, csak már unszimpatikus hogy minden hülyeségbe belefogtak.
-
Eclips21
őstag
Ja meg majd 4 evente csereli az ember a tv-t mert fakulnak a szinek xD mesterseg generaljak a piacot egy zsakutcas technologiaval. Teloba meg gyorsan fejlodo eszkozokbe oke a dolog de szerintem mashova nem. Galaxy s1-m kijelzojeben anno a kek pixelek kezdtek elhalni mondjuk jo regen volt
-
És az sok? A forgalom apró töredéke.
-
És az sok? A forgalom apró töredéke.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egy új gyárat építenek, amelyben nagyméretű kijelzőket állítanak majd elő.
- Synology NAS
- Opel topik
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- Tesla topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest