Új hozzászólás Aktív témák
-
sharingaby
csendes tag
Sziasztok!Nekem pár napja van ilyen gépem de totál amatörnek számítok...eddig csak telefonnal (lg-g4) csináltam képeket,általam vélt szép tájakat.Olvastam pár tesztet és ilyen árban ezt ajánlották hogy ez mindenre jó...engem a nagyon tiszta kép érdekel gondoltam gyerek játék lesz vele készíteni hasonlót mint mobillal de nagyom nagyot csalódtam.Szóval a kérdésem az lenne hogy lehet vele tiszta képet csinálni úgy hogy ne az látszódjona már picit távolabbi objektumokon hogy milyen szemcsés,vagy inkább próbáljam eladni és milyet vegyek?
-
törölt tag
Így igaz. Amennyire jól indult a bridge, most annyira el is tűnt. És valóban, nem mindenki akar önjelölt félprofi fotós lenni, csak azt szeretné, hogy az adott helyen az adott pillanatot szeretné rögzíteni, de szükséges hozzá egy nagyobb zoom tartomány. Erre kiváló a bridge. Igaz, néha még sok is az 50X zoom. de egy 30X még egész hasznos.
-
csobi1
tag
Sajnos igaz,amit írsz. Tényleg szinte kihalt a bridge kategória. Nekem volt Fuji HS20. Canon SX50HS Most egy Nikon P900-at nyúzok több,mint egy éve. Ez a P900 egész jó képminőséget tud. Nyilván elfogadható fényviszonyok között. Sötétben nem fotózok.Várakba járok kirándulni,fényképezni. Ott jól jön a nagy zoom tartomány.
A MILC előretörése engem nem fogott meg. Drágák. A Fuji csak erre alapoz. Van is nekik jó pár ilyen gépük a magyar fizetésekhez túl drágán. Az objektívek mind drágák és némelyik alig jobb,mint a P900-om. Volt Olympus E-PL1-em, 14-42 és 14-150 obival. Jó volt,bár nem annyival,hogy lefossam tőle a bokám. Most van egy Pentax K200D-m is. Jó kis belépő gép. A 18-55 obijával szép képeket készít,azonban az 50-200-as obija gyatra. Rosszabb,mint a bridgém. Most mit kezdjek távoli témánál egy 18-55 zoommal?
A jó irány talán a Panasonic FZ1000 és az újabb FZ 2000. A Nikon DL 24-500, Canon Powershot G3X lehetne. Ezeknek már 1" képérzékelőjűk van és a zoom tartományuk is elégséges. A képminőségük is egész jó, akár csak az áruk. Ezek mind 300 ezer körül vagy a felett vannak. Nekem és sokaknak túl drága.
Nekem sajnos nem jött be az objektív csereberélés. Adott helyen akár többször is. Mindig vigyázni rájuk,mint a hímes tojásra.
Ez csak az én véleményem és nem akarok ezzel mást kritizálni. Aki akar cserélgessen. -
uverion
csendes tag
Az elektronikus kereső nekem is hiányzik. Ha egyszer új vázat veszek, erre mindenképp figyelni fogok...
ISO 100 valóban nincs rajta, ezt én se értem, de van egy ISO-low beállítás, ami 80-nak felel meg.
Igazándiból a "másik dimenzió" ott kezdődik, amikor az ember lecseréli a kit-objektívet, meg megtanulja használni a gépet
-
Amacs
aktív tag
Szokás itt rögtön azzal jönni, hogy a másiknak semmiben sincs igaza, pedig szerintem egyszerűen nem értetted mire célzok
A pontosság kedvéért én nem a zajról beszélek, hanem arról, hogy olyan a kép, mintha festve lenne.
Ha gondolod mutatok példát ISO100-as 1/2,33"-os fertelemre 100% crop mellett.Az már ne is zavarjon, hogy én is pont erről beszéltem: Nagyobb szenzor + azonos átfogás = nagyobb optika.
"Az meg, hogy egy APSC, 4/3"-os gépnél nincs ilyen nagy átfogású optika (elárulom van, csak baszott nagy és drága)" - felkeltetted a kíváncsiságom arra a m4/3-os 50x átfogású optikára, amiről már elárultad, hogy van. Értem én, hogy csak méret korlátai vannak a dolognak, de akkor se nagyon látom, hogy roskadoznának boltok polcai.
Idézem magam: "Ennyi pénzért ekkora nagyítást csak a képminőség beáldozásával tudnak megvalósítani."
Az optika méretének kordában tartása miatt kényszerű választás ez a kis szenzor, és szerintem azzal egyet tud mindenki érteni, hogy ez nincs javára a képminőségnek.Plusz az optikát is erősen el tudják szúrni, telefotónál már nem csak a perem sötétedett, hanem az oldalak is, pedig nekem csak 30x nagyítást tudott a DSC-HX200v gépem.
Távol álljon tőlem, hogy megkérdőjelezem a létjogosultságát a kategóriának. Viszont az továbbra is érthetetlen számomra, hogy hol ennek a piaca a DSC-HX300 és a DSX-HX400v között, amikor a kettő már így is közel azonos árban kapható.
-
Gpety
tag
Attól függ mit fotózol inkább. Mikor a HS35-öm vettem én is az EPL-6-ot nézegettem még. Az árát megéri, ha valaki inkább hosszúexpós képeket készít, akkor talán jobb, de a "más dimenzió" azért erős túlzás. Hatalmas hátránya az olcsó MILC-eknek, hogy nincs rajtuk kereső, én anélkül nem vennék gépet, egyszerűen értelmét veszti sok minden. A másik gond az Oly gépeivel, hogy nincs ISO100, 200-tól indul az érzékenység, ami nyáron elég nagy hátrány, nem is értem hogy meri ezt meglépni a gyártó.
-
Gpety
tag
Ez egyáltalán nem igaz, gyakorlatilag egyik állítás sem. Sokat fejlődött a félvezető technika, a kis szenzorok is ~ISO800-ig jól használhatóak, a normál fénykörülmények mellett használt ISO100-400 esetén, pedig nagyon jó és nem zajos képet adnak. A HS35-ömről egyedül a bulbot hiányolom, de arra tényleg nem lenne alkalmas.
Az meg, hogy egy APSC, 4/3"-os gépnél nincs ilyen nagy átfogású optika (elárulom van, csak baszott nagy és drága), meg hogy "ennyi pénzért ekkora nagyítást csak a képminőség beáldozásával tudnak megvalósítani" szintén nem igaz, hanem egyszerű fizika. Az optika mérete erősen függ a szenzor méretétől. Itt jön elő a bridge gépek nagyon nagy előnye. Egy túrázás alkalmával kézben elfér egy 24-720mm-es optikával szerelt gép, egy őzet úgy tudok lekapni messziről, hogy nem kell cserélgetnem az optikát, meg nem kell egy tízkilós táskát magammal hordanom csak a fotózás kedvért az objektíveknek. Amikre még persze veszettül vigyázni is kellene, mert k.rva drágák. Szóval bőven megvannak a kis szenzoros gépeknek is a felhasználási köre, illetve az előnyeik.
-
Amacs
aktív tag
Egy 1/2,33"-os szenzor még a legkisebb érzékenységen is komoly bajban van, nem kell ott magasabb ISO-t beállítani. Az elkészült kép pixeljeinek a számát negyedelve elég jó eredményt lehet elérni, de akkor már lehetne eleve mondjuk feleekkora a szenzor felbontása.
Az APS vagy a FF szenzorokat pedig felesleges idekeverni, mert akkor ennyi erővel csak az vegyen fényképezőt, akinek van pénze középformátumra. ("az igazi meg..." alapon)
De még a m4/3-al se hasonítanám össze ezeket a bridge gépeket, mert nem nagyon látni 50-es átfogású optikákat a gyártóknál. Ennyi pénzért ekkora nagyítást csak a képminőség beáldozásával tudnak megvalósítani. -
Gpety
tag
Nagyon sajnálom, hogy a bridge kategória egyik napról a másikra majdnem kihalt. Nekem egy Finepix HS35-öm van, amit kincsként kell őriznem, mert nincs még egy (már) manuális zoom és fókuszgyűrűvel kapható gép és nem is igen lesz, mert a Fuji az egész kategóriát elhagyta, pedig régen egyszerre volt jelen 3-4 modellel. Ugyan ez igaz sok más gyártóra is, a MILC-eket nyomják most, amik szerény képességeik ellenére is veszett drágák, ráadásul ha +objektívet akar hozzájuk az ember, akkor egy jó bridge gép árát kell elköltenie.
-
uverion
csendes tag
Amíg nem volt cserélhető objektíves gépem, én is lelkendeztem volna, de egy körömnyi szenzoron a 20 MP - főleg magasebb ISO mellett - sosem nyújthat olyan minőséget, mint akár csak egy m4/3-as érzékelő, amit én használok. (Az APS-C még nagyobb, az igazi meg a full frame, de az tényleg drága,no meg a gép súlya és mérete is ezzel arányos.)
Nem tudom a mostani árakat, de pl. tavaly egy Olympus EPL-6-ot a 14-42-es alapobjektívvel 80-ért; plusz egy telezoommal 100-ért adtak, és azért az más dimenzió.
-
bigwhite
csendes tag
http://geizhals.at/sony-cyber-shot-dsc-hx350-schwarz-a1554473.html
Ausztriában már 420-450€-ért előrendelhető.
-
törölt tag
Telekom webshop HX-300 109-ért megkapható
A nikon b500 ami ezzel kb. egyenértékű, az 80 alatt a Mediamarktban a B700 már 135 ropi. De többet is tud mindenben. Egyértelmű jobb vétel ebben a kategóriában.
Azért lett mégis a HX-300, mert egy promóciós terméket nem tudott biztosítani a T, és helyette választhattam értékegyeztetéssel bármilyen Sony holmit, ami náluk kapható. Így a harmadáért az enyém lett.
De előtte pont a B700 volt a listán, de aztán így mégsem az lett a befutó. Igazából együtt tudok élni a HX300 kompromisszumaival, majd a köv. gép egy jobb MILC lesz valamikor, mikor már érdemesnek tartom rá magam. -
BalanceR
addikt
válasz
rottenbull #19 üzenetére
Az említett Nikon jelenleg 130K-ért megkapható, ez is lesz itthon ennyi, erre fogadi merek (A sony.hu-n jelenleg a HX300 ára 145K).
Viszont a Nikonban 60x os a zoom, jobb a stabi, ott a 4k, és Full flex a display, nem csak tilt, mint a sonynál. -
Amacs
aktív tag
Én nem fogalmaznék úgy, hogy szar, de azt valós problémának tartom, hogy nem minden tekintetben jó irányba fejlődött ez a kategória, így nem csak erre a modellre értem, hanem a ~100 ezer forint környéki ultrazoom gépekre.
A hírben szereplő gépet pedig egyszerűen nem tudom hová helyezni a DSC-HX300 és a DSC-HX400v között.
-
Márton
nagyúr
Hol írtam, hogy ez sz@r?
Azt írtam, várom a 4k kompaktokat. Tuti jönnek jövőre, efelől semmi kétségem.
És hogy a Gopro már megcsinálta ebben az árkategóriában a 4k-t.
Várjuk a kompaktokat is.Az LX100-zal már dolgoztam, nemhogy kézben fogtam..
De persze ezt te jobban tudod, így távolról is -
törölt tag
Jó kis gép ez. Nekem is a HX300 van. Arra, amire kitalálták, arra pont megfelelő.
Jó lenne, ha az elődre is kiadnának egy FW frissítést, ha már semmi különbség nincs. 4K videó meg kb. a felesleges kategória a kompaktoknál.
Aki pedig igényli a minőségi videót, és képeket, az minimum APS-C szenzoros géppel kezdjen, ezek nem arra valók, hogy félprofi, profi képeket készítsem az ember, arra viszont tökéletes, ha kirándul, vagy családi fotókat akar mérhetetlen mennyiségben. mert a minőség érezhetően gyengébb, mint a komolyabb szenzoros gépeknél. -
saril
senior tag
jaja én is egyből ezt nézem --> A 20,4 MP-es, 1/2.3"-os jesus soha többet kis érzékelő nagyon minimum 4/3" de inkább aps-c
MZperX75 : mondjuk ezek mindenre jók csak képminőség nincs viszont cserébe zaj és ca a képeken dögig, szóval igen látatlanba megmondja mindenki aki használt már aps-c érzékelős vagy ff-es gépet hogy szar
(ja és a hitetlenkedőknek 6 évig használtam egy canon s3 is-t akkor még nem tudtam mi az a minőség
)
-
MZperX75
addikt
Tesztelni kellene,ahhoz kijelentünk valamit,Samsungok elég jók ,ami igaz..... én ezt a SONY-t sem és a Nikont sem ismerem amit mondasz.
10# Márton
Akciókamera egy fényképezőgéppel? almát a körtével...
350dollár kb 102000Ft adóval stb max110-120ezer Ft-os SONY-t hasonlítod 200-300ezer Ft oshoz,ráadásul úgy ,hogy egyiket sem fogtad kézben.
De persze ez csak szar lehet.....
-
BalanceR
addikt
Hát ez így nagyon vérszegény...
Minimum a videós részt kellett volna fejleszteni, vagy a stabit, árban kb ott lesz, ahol a Nikon B700, ami szanaszét veri...
Már egy ideje a Sony is azt csinálja, mint a Samsung DSC... Nem sok jót látok a Sony kompakt / bdridge fényképezős jövőjében... -
hito
nagyúr
Csuhhéj, de jó lesz az 1/2.3" szenzor mellé egy jó kis iso12800
-
MZperX75
addikt
4K videó felvétel nálam nem opció,350dolláros kompaktnál ez nem is elvárható ,főleg minőségi 4K felvétel,teljesen jó1080p 30-60fps-el.
Jobb egy minőségi 1080p,mint egy fake 4K.Simán cserélném a Samsungom WB352F-em erre a Sony-ra bár 1.5 éves kompaktom rendben vannak a képességei,már amennyire van igényem ,arra tökéletes 21X optikai zoom 16M képérzékelő.
Elégedett vagyok rá....50X zoom jó móka lehet igazi "kis" ,méregzsák,hobby paparazzi válhat a használójából,elég egy helyen leülni ,hogy mindent lefotózz.
-
Márton
nagyúr
Akkor lássuk az 50x tesztvideókat, merthogy másban nemigen történt előrelépés
Én már a 4k/50-60p-t várom, de csak nem akar érkezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Közel négy év után frissítette szuper zoom kompaktját a Sony, azonban túl sok fejlődést így sem láthatunk.
- Windows 11
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Home server / házi szerver építése
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest