- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gpety
tag
Attól függ mit fotózol inkább. Mikor a HS35-öm vettem én is az EPL-6-ot nézegettem még. Az árát megéri, ha valaki inkább hosszúexpós képeket készít, akkor talán jobb, de a "más dimenzió" azért erős túlzás. Hatalmas hátránya az olcsó MILC-eknek, hogy nincs rajtuk kereső, én anélkül nem vennék gépet, egyszerűen értelmét veszti sok minden. A másik gond az Oly gépeivel, hogy nincs ISO100, 200-tól indul az érzékenység, ami nyáron elég nagy hátrány, nem is értem hogy meri ezt meglépni a gyártó.
-
Gpety
tag
Ez egyáltalán nem igaz, gyakorlatilag egyik állítás sem. Sokat fejlődött a félvezető technika, a kis szenzorok is ~ISO800-ig jól használhatóak, a normál fénykörülmények mellett használt ISO100-400 esetén, pedig nagyon jó és nem zajos képet adnak. A HS35-ömről egyedül a bulbot hiányolom, de arra tényleg nem lenne alkalmas.
Az meg, hogy egy APSC, 4/3"-os gépnél nincs ilyen nagy átfogású optika (elárulom van, csak baszott nagy és drága), meg hogy "ennyi pénzért ekkora nagyítást csak a képminőség beáldozásával tudnak megvalósítani" szintén nem igaz, hanem egyszerű fizika. Az optika mérete erősen függ a szenzor méretétől. Itt jön elő a bridge gépek nagyon nagy előnye. Egy túrázás alkalmával kézben elfér egy 24-720mm-es optikával szerelt gép, egy őzet úgy tudok lekapni messziről, hogy nem kell cserélgetnem az optikát, meg nem kell egy tízkilós táskát magammal hordanom csak a fotózás kedvért az objektíveknek. Amikre még persze veszettül vigyázni is kellene, mert k.rva drágák. Szóval bőven megvannak a kis szenzoros gépeknek is a felhasználási köre, illetve az előnyeik.
-
Gpety
tag
Nagyon sajnálom, hogy a bridge kategória egyik napról a másikra majdnem kihalt. Nekem egy Finepix HS35-öm van, amit kincsként kell őriznem, mert nincs még egy (már) manuális zoom és fókuszgyűrűvel kapható gép és nem is igen lesz, mert a Fuji az egész kategóriát elhagyta, pedig régen egyszerre volt jelen 3-4 modellel. Ugyan ez igaz sok más gyártóra is, a MILC-eket nyomják most, amik szerény képességeik ellenére is veszett drágák, ráadásul ha +objektívet akar hozzájuk az ember, akkor egy jó bridge gép árát kell elköltenie.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Közel négy év után frissítette szuper zoom kompaktját a Sony, azonban túl sok fejlődést így sem láthatunk.
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- OpenWRT topic
- Hálózati / IP kamera
- Nintendo Switch 2
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest