Új hozzászólás Aktív témák
-
ukornel
aktív tag
"csúcs power 8 jóval nagyobb teljesítménnyel 22nmen 190W"
Egyelőre fogalmam sincs, hogy mennyivel nagyobb a teljesítménye, mert az Applied Micro egyedi ARMv8 magjairól volt szó. Eddig igencsak az volt a tapasztalat, hogy a legfejlettebb ARMv8 magok azonos órajelen pariban vannak az Intel magokkal. Az Anand tesztje szerint kb ugyanez a Power8 magok szintje is.
Ahol az IBM csipje nagyon odaver, az a multithreading. A nagy kérdés szerintem az, hogy skálázódik a feladat arra a sok szálra, és hogy olcsóbb-e 3x32 ARM mag, mint egy 96 szálat kezelő Power8. Ha igen, akkor ez mehet a szegény ember szerverébe.
3 ilyen csip simán felérhet egy Power8 teljesítményével, hiszen órajele nagyon hasonló a 12 magoséhoz; a Power8 TDP-nél pedig vedd figyelembe, hogy ha nem akarsz megmaradni a 3,1 GHz-es alap órajelen, akkor máris 247 W-ról beszélünk.Én összességében tehát látok ebben fantáziát, de csak egy egységsugarú laikus vagyok, aki néhány szám felületes összehasonlításából von le messzemenő következtetéseket
Jöjjön ki a csip, és eresszenek rá egy SAP bencsmárkot, oszt máris tisztul a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- iPhone topik
- Újratervezés: biztonsági okból változtat a Tesla
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honda topik
- ASUS routerek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
- HIBÁTLAN iPhone XS 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3030, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest