Új hozzászólás Aktív témák
-
ukornel
aktív tag
"csúcs power 8 jóval nagyobb teljesítménnyel 22nmen 190W"
Egyelőre fogalmam sincs, hogy mennyivel nagyobb a teljesítménye, mert az Applied Micro egyedi ARMv8 magjairól volt szó. Eddig igencsak az volt a tapasztalat, hogy a legfejlettebb ARMv8 magok azonos órajelen pariban vannak az Intel magokkal. Az Anand tesztje szerint kb ugyanez a Power8 magok szintje is.
Ahol az IBM csipje nagyon odaver, az a multithreading. A nagy kérdés szerintem az, hogy skálázódik a feladat arra a sok szálra, és hogy olcsóbb-e 3x32 ARM mag, mint egy 96 szálat kezelő Power8. Ha igen, akkor ez mehet a szegény ember szerverébe.
3 ilyen csip simán felérhet egy Power8 teljesítményével, hiszen órajele nagyon hasonló a 12 magoséhoz; a Power8 TDP-nél pedig vedd figyelembe, hogy ha nem akarsz megmaradni a 3,1 GHz-es alap órajelen, akkor máris 247 W-ról beszélünk.Én összességében tehát látok ebben fantáziát, de csak egy egységsugarú laikus vagyok, aki néhány szám felületes összehasonlításából von le messzemenő következtetéseket
Jöjjön ki a csip, és eresszenek rá egy SAP bencsmárkot, oszt máris tisztul a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Medence topik
- Macska topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen program, ami...?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest