- Új platformra vált a ZONE kézikonzoljával a Zotac
- Új kategóriákat kap a DisplayHDR True Black és a ClearMR
- Készen áll az első 2 nm-es gyártósorok beindítására a TSMC
- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
En pl. nagy hasznat vennem 2x32G@3600-nak. A lapom nem bir 4 modullal, a 32G ram keves, es a gyors memoria gyorsitja a munkat. A crucialnak lesz 3600 cl16 kitje
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Nem is kell kötekedni, egyszerűen csak be kell írni a PH keresőjébe a Samsung és SO-DIMM szavakat és kész.
tessék
Nem tudom, milyen trükkök kellettek, mert évek óta kezelnek a CPU-k 64GB RAM-ot, tehát ha a foglalat ki van vezetékezve ( márpdig a 16-oshoz ez adott) akkor a CPU elvileg címezni is tudja. Ezt BIOS szinten kizárhatnák, de nem látom be miért tennék. Én évekig használtam olyan Gigabyte lapot, amely a speckói alapján nem kezelte az adott mennyiségű memóriát, és soha nem volt vele gondom. Én csak arra reflektáltam, hogy már jó ideje létezik 32G-s modul. (és a szerverek ECC moduljait nem is említettük, ott szerintem már 5-7 éve is elérhető volt)[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
Nem akarok veled kötekedni, de én csak 2x16-os találtam! (mondjuk annyira nem kerestem) Komolyan még hír is volt itt, hogy valamelyik gyártó készített 32GB-os modulokat, de csak valamilyen trükkel lehetett megetetni az aktuális lapokkal (de most persze, hogy nem találom a hírt...)
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-
törölt tag
-
anulu
félisten
milyen asztali CPU az, ami le tud kezelni 256GB RAM-ot? ahogy néztem az i9 és a Zen 2 is megáll 128-nál.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Dr. Akula
félisten
Hát nem ezek a modulok a legélesebb kések a fiókban.
-
Somax_69
csendes tag
Hi All !
Valóban a "Kolléga" nem ismeri a 32GB szeletkéket ! ...tehát a single -channel módban.
CL16 nem nagy durranás 3000MHz ha pl. 2×16GB vagy 4×8GB ,de egyben 32GB azt már 'mókásabb' gyártani !
Akinek a mennyiség a lényeg, vegye ezt,...akinek a sebesség az vegye a kisebb kit-teket !Szega !
-
tibaimp
nagyúr
válasz green dude #13 üzenetére
"Műszakilag sincs benne semmi érdekes." -- már hogy ne volna, egyetlen modul 32GB-os, eddig ilyet csak "mókolva" tudtak.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
fanti
addikt
Talán azért, mert semmi különösebb előnye nincs egy DDR4-3600-nak egy DDR4-3000-el szemben....
Akkora gyorsítótár mennyiség van bezsúfolva pl. egy Ryzen 3950-be (tán 70MB?) hogy egyre kevésbe áll elő az a helyzet, hogy "na, vár a proci az adatra a memóriából, mert még egyik gyorsítótárban sincs ott".
-
-
törölt tag
Valaki magyarázza el légyszi, hogy a 32 gigás modulok közt ezek ennyiért miért gyengék.
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz green dude #10 üzenetére
Lassan 5Ghz-nél jár a DDR4...
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
rottenbull
senior tag
-
snecy20
nagyúr
Mik ezek az 4 évvel ezelőtti órajelek?
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Taranti
senior tag
Jogos, de itt rögtön több lehetőség is van:
1. 1,2V/2133MHz az alap minden gyártó minden moduljánál, lehet ezt jelenti;
2. PH!-nál ismét elnéztek vmit;
3. A cég rosszul adta meg az adatokat.Mindenesetre előrendelni nem fogom.
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
Tyrel
őstag
Táblázatban végig 1,2V van.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Taranti
senior tag
"A csúcsmodellt 3000 MHz-es órajel jellemzi CL16 20-20-38 időzítés mellett, 1,35 volton"
Azért eléggé gyenge, ezt illene tudnia 1,2V-on, vagy 1,35-ön de jobb órajellel/feszesebb időzítéssel. Ahogy sportban mondani szokták, ez nem válogatott hanem selejtezett...
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- One mobilszolgáltatások
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 7000 napja regisztráltam
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux Mint
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest