- Milyen nyomtatót vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPad topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Digitális kapcsolatnál elvileg mindegy, a lényeg hogy full range RGB menjen ki a kábelen, onnantól minden ugyan az az egyes és nulla...
Viszont mivel és hogyan használod?
Én az sRGB módot szoktam kalibrálni mereven 2.2-es gammára és D65 WP-re, mert azt CMS nélküli programokhoz használom (pl PC játékok).
A Standard módot pedig a natív értékhez legközelebbi 1.74-es gammára kalibrálom, és mivel elég jól viselkedik a panel, így csak paraméteres gamma fügvényt, valamint RGBW XYZ színkoordinátákat tartalmazó ICC profilt kontruálok hozzá, majd a software-ekre bízom, hogy a képtartalomnak megfelelő értékekre korrigálják a képet (sRGB képekhez az sRGB görbére, filmeknél gamma 2.35-re, illetve a megfelelő gamutra, stb -> Ez működik PhotoShop-al és MPC-HC-vel, de csak akkor pöpec igazán, ha DisplayPort kábelen át hajtod, és 10 bit/color jelet küldesz ki rajta).
Illetve a fehéregyensúlyt én a szervízmenüben szoktam beállítani, és nem tudom mennyivel jársz jobban, ha az én értékeimet veszed át, mint ha csak szemre lövöd be.
Szerdán este megyek majd haza, akkor feltöltöm neked valahova az ICM fileokat, és leírom az én szervízmenüs beállításaimat (és hogy tudod elérni ezt a menüt).
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Oppo: kompakt lesz, vékony nem
- Xbox Series X|S
- Battlefield 6
- Google Pixel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Együtt mutatkozik be a OnePlus 15 és az Ace 6
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Monitor tartó / állvány - AlzaErgo ErgoArm S35B
- ASUS VZ24EHE 1080p / 75Hz / 60cm (23,8") IPS /1ms válaszidő / Gamer funkciók / FreeSync
- BenQ DesignVue PD2705U 4K Designer Monitor!27"/99% sRGB/Pantone/AQCOLOR/Type-c/Mac Ready/Beszámítás!
- Terra 23,6 Full HD LED monitor(2445W)
- SAMSUNG (LS27CG554EUXEN) 27" 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Black Week Akció! 26.10.2025-ig Kedvezményes ár! 120.000ft!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő