- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
attila9988 #36 üzenetére
Kérésed meghallgattatott, és elküldte vala ASUS az EEE 700-at, Intel Celeron M 900MHz, Linux oprendszer, 35k
Kicsi olcsó nem jó semmire. Ez a smartbook, pont ott, ahol a netbookok kezdték, csak aztán megnőttek az elmúlt két évben. Amikor kijönnek majd a 12-13"-os smart bookok, akkor pedig kitalálják, hogy jó, akkor hóditsuk meg a piacot handybook-okkal.
-
lajthabalazs
senior tag
Szépen darabolódik a piac. Az elején volt notebook meg mobiltelefon. Most van mobiltefon, smart phone, PDA, smartbook, netbook, sub-notebook, notebook és mobile workstation.
Ha mindenáron kell smartbook, akkor pedig oprendszernek meg ott az Android, valószinüleg nem Word-öt akarnak majd használni 640x480-as kijelzőn, csak egy kis szörfölés, meg egy kis webkamerázás. Én a smart phone + (sub?)notebook kombóra teszem a voksom, Android + dual-boot Linux-Windows leosztásban,
-
Esmein
nagyúr
válasz
attila9988 #36 üzenetére
az atom meglepoen furge, a 945 tenyleg hulladek, de hat ez kell sajna ahhoz hogy kicsi legyen a fogyasztasa, meg olcso legyen
Munkara alkalmas, attol fugg mit dolgozol, ha fontos hogy elerheto legyen az email fiokod, vagy sok dokumentumot szerkesztesz, siman dolgozhatsz is rajta, ha ezen rendereled a 3dmax modeljeidet, akkor nem persze, de 100 000 pc felhasznalobol hany dolgozik 3d grafikuskent.
Itt amugy meg nem is draga egy asus 1005ha a kisebbik (8.5 oras) akkuval.
Isten ments, hogy te'ritsek, de amire valo, arra tokeletes, ennyiert meg nem draga. (itt ez 4 nap munka minimalberen)
-
smkb
őstag
Mielőtt mindenk nekiáll netbookszegmensben az Intelt gyalázni jó lenne, ha az amd fanok által isteni magasságba emelt Abu által a mai napig következetesen képviselt véleményét és információját is figyelembe vennétek miszerint az AMD NEM LÁT ÜZLETI PERSPEKTÍVÁT A NETBOOKOKBAN EZÉRT NEM IS CÉLOZZA MEG A SZEGMENST.
No comment....
-
hétalvó
addikt
válasz
VaniliásRönk #35 üzenetére
kb, de szerintem siman felosztjak a piacokat, amd-re raszoltak, hogy nyugi nem a tied most a netbook piac, azert meg egy 690-el is szepen el lehet zavani az intel chipsetet es azt siman kiadhattak volna, de erdekes modon 1 eve varnak valamire
-
attila9988
őstag
mely olcsóbb áron kínálja majd
Az "ár" nem lehet olcsó. Ha bemegyünk a boltba nem árakat vásárolunk, hanem termékeket, melyek ára lehet alacsony, vagy magas. Lehet továbbá elfogadható, elviselhető...stb, de nem lehet olcsó.
Más:
A smartbook -ok jöhetnének már. Remélem normális áruk lesz, és elkenik egy kicsit az intel netbook -jait. A gagyi atom + nagyon vacak 945 páros, valamint a ránkkényszerített windows xp (mivel -e nélkül nem nagyon kapni sajnos) ~100 000 ft -ért nem jó vétel. Egyáltalán nem.Egy jó kis smartbook olcsón az talán nem lesz rossz. Led -es kijelzővel kellene, 10 - 12 órás üzemidővel, 11 collal, és mondjuk egy jó kis debian linux -al, vagy a kevésbé igényeseknek, kényelmeseknek moblin -el... az egészet mondjuk 40 - 50 000 ft körül és akkor már megéri majd.
De az asztali gépemet SOHA nem adnám se notebook -ért, se netbook/smartbook/bármi más nevű mini laptop szerű cucc -ért... Valami kell amin érdemi munkát is lehet végezni..
-
Straw
senior tag
Én személyszerint nem vagyok AMD párti de rettenetesen várom már, ha jól olvastam a 2011-ben jön az újdonság. Az a baj hogy az enyhén szólva nagyon messze van. Akkor már nem sok esélye lesz az Intellel szemben, hiába fogyaszt keveset, hiába ott az Evergreen grafikus mag. Szerintem addigra az nVidia megint kidob egy "ion"-t ami szintén hasonló maggal lesz majd felvértezve mint az evergreen. És akkor hol az AMD előnye?
Őszintén remélem nem lesz igazam mert elég jónak ígérkezik és nekem már a Congo is tetszett, csak kicsit melegedett és ezért hangosak. -
hétalvó
addikt
ezt a sunyi vilagot
amd mar a netbook uzlet elejen szetuthette volna az intel-t ha akarja, monjuk 780+sempronnal
intel kiuthette volna az osszeset ha a 4500-ost hagytak volna hogy alarakjak az atomoknak.
most pedig kitalaljak hogy legyen egy kulon chip az egeszre.
na azt hiszem itt kapott el a hanyingert a szamitastechnikatol...
komolyan mondom ezek ugy ossze vannak mutyizva a falak mogott, hogy azt mi meg csak almodni se merjuk.
-
^Clown
addikt
Remélem az AMD-nek sikerül majd elterjeszteniük, elég ígéretes.
-
Oliverda
félisten
Ki más nem értené hogy mire gondoltam...
Egymilliárd eurós büntetés az Intelnek
Amerikában is piszkálják az Intelt
"Fogadjunk te is azok között voltál akik azt mondták nem is olyan régen még,hogy az ATI(AMD) az userbarát, pénztárcakímélő cég"
Ezzel sem nyertél piros hangszórót, ma sincs szerencséd.
-
Zso2
őstag
Ki ha nem más mnt Oliverda venné szárnyai alá az AMD-t
hagyjuk már ezt fárasztó dumát, .. mindenki hibás aki az AMD ellen van. Azért nincs ez ,mert az Intel azt csinálta... hagyjuk. Inkább dolgozzanak.. ha az Intel helyében lennének ugyanazt csinálnák elárulom, ők is komótosan fejlesztenének ,mert megtehetik..
voala vga, most ugyanazt eljátsza mint eddig NV. Nem vetted észre,hogy az üzlet le nem szar téged.. vagyis a pénzed kell ennyi, . Fogadjunk te is azok között voltál akik azt mondták nem is olyan régen még,hogy az ATI(AMD) az userbarát, pénztárcakímélő cég
- egészen addig ,míg nem ők vannak nyeregben, mint most láthatjuk. -
GabN73
addikt
én inkább már a dx 11-es karikat várom notikba.
-
Thom!
veterán
AMD Tigiris is alig van
Nemhogy a Congo... -
Nyilván ezekhez a smartbook-okhoz majd olyan Linux alapú operációs rendszert adnak, amivel szépen mennek, nem pörgeti a ventilátort egyfolytában, és működni fog minden aminek működnie kell. Ha meg nem vagy fogyatékos, akkor inkább ne a Netbook Remix-et vagy Kubi Netbook Edition-t használd, mert az azoknak lett kitalálva, akik nem értenek hozzá, csak netezni akarnak meg pár dolgot csinálni a kis gépükön. Ezeket eredetileg amúgy is sokadik netezős gépnek szánták, nem FullHD videózásra, játékra, vagy irodai munkára. Persze kicsit gáz, mikor az internet sem megy, ha már arra való (flash).
"de mint user, ne ezzel foglalkozzak mar, hanem amire a gepet vettem." - én éppen erre írtam azt, hogy szokatlan egy ablakok rendszeren felnőtt egyénnek. Nos, kíváncsi vagyok éppen ezért még mindig, hogy mennyire fog elterjedni a dolog.
Meg persze nem csak a gonosz, kezelhetetlen Linux kernel létezik a világon ami támogatja az ARM architektúrát, biztosan lesz választék. Csak a hőn szeretett Windows 7 nem fog menni rajta. -
Oliverda
félisten
válasz
Major Major #13 üzenetére
Köszönd meg a gyártóknak és a konkurenciának (pontosabban a politikájának).
-
Oliverda
félisten
válasz
Major Major #10 üzenetére
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Major Major #10 üzenetére
Majd az Intel milliárdocskájából összehozzák.
-
Major Major
senior tag
jó lenne, ha ez egyszer látnánk is valamit az AMD világmegváltó terveiből
-
Esmein
nagyúr
A linuxszal nem csak a megszokas a problema, most neztem az ubuntu netbook editionjet, es az szuper volt, hanem hogy mindig van egy apro kis dolog ami nem mukodik. Eleinte letojod aztan szepen eket ver az agyadba, hogy miert porog a venti allando sebesseggel, hogy miert nem megy a multitouch, miert nincs kodek ehhez vagy ahhoz, amikor win alatt hiba nelkul mukodik. Mindig azt kapom valaszkent a linuxosoktol, hogy dehogynem mukodik csak be kell menni konzolba es ezt meg azt kell csinalni. Nem vagyok fogyatekos, forditottam mar kernelt is mikor epp az erdekelt, de mint user, ne ezzel foglalkozzak mar, hanem amire a gepet vettem.
-
Jaj, micsoda haladás az Intelnél netbook téren. Úgy vánszorognak, mintha évekkel le lennének maradva technológiailag. Persze pénz beszél, főleg náluk. De azért nem fogom cserélgetni évenként a netimet.
Kíváncsi leszek erre a smartbook kategóriára, mármint, hogy mennyire fog elterjedni. Ha olcsó lesz, akkor biztos lesz rá vevő is. Frankó oprendszert lehet összedobni Linux alapokra is, csak ugye a megszokások... De talán most, most itt a nagy lehetőség. -
Esmein
nagyúr
Brazzer platform akart az lenni szerintem, az AMD is tudja miert nezunk flash videokat
-
Thom!
veterán
Ion2 max a Via Nanoval tudom elképzelni ha lesz.
Bobcat nagyon ígéretes és ha az AMD megcsinálja amit ígér, akkor a Cedar-Trail-M platformot simán üti minden szempontból. -
Móci
addikt
Elég lol az intel: használj külső chipet, vazze! A 2011-es grafika csak nekem tűnik egy az egyben a 4500HD-nak?
Mindegy, csak lesz alternatíva, s akkor elmehetnek kapálni... -
Oliverda
félisten
A VIA-ról még elférhetett volna pár szó. Nagyon úgy fest hogy CPU téren az nV rájuk lesz utalva a további ION platformokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az új Intel platform csak az előszele a változásoknak.
- HP Chromebook 14a-na0099ng :Intel Celeron N4000/4GB/32GB eMMC/14"FHD IPS/Chrome OS
- HP Chromebook 14a-na0006nl :Intel Pentium Silver/8GB/128GB eMMC/14"HD LED/Chrome OS
- ASUS VivoBook Pro! 3K OLED / Ultra 7 155H / RTX 4050 6GB / 1TB NVMe! 27% számlával!
- Macbook Pro 13" M2 - 2023 gyártás, 16GB RAM, touchbar - garancia ( 78)
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia ( 106)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest