Hirdetés
- Apple MacBook
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- Világrekordot ünnepel az ASRock
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Unigine Superposition Benchmark
- Milyen videókártyát?
- Soha nem szabta ilyen pénztárcabarátra új CPU-it az Intel
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yom
aktív tag
megvan az eger!

irto kiraly
marcsak egerpadert kell elmennem. mondjuk a mostani sima 100ft-s egerpadommal is tokeletes!
-
oO7
őstag
nekem mantis speed / copperhead páros van... és csúszik mint a takony

nekem kényelmesebnnek tűnik és halkabbnak és jobbnak mint az előző Diamondback / exactmat párosítás... bár az is jó volt... de ez a sz -
Yom
aktív tag
Sziasztok!
Ma akartam venni ilyen egeret, de sajnos nem volt kek
csak piros, ill zold
.
A forumot nem olvastam meg vegig, kb 300 kommentnel jarok
. Ha mar volt a kerdes sry. A kerdesem az lenne, hogy 1. komment: allithato suly. ez mit jelent pontosan? olyan talcat, mint a g5-ben is van? a teszt, nem tert ki erre reszre.
Esetleg nem tudjatok, hogy hol lehet kapni ilyen egeret a pixel, ill hornyakon kivul?
egerpadbol melyiket erdemes venni? mantist v steelpadot?
koszi Yom -
Quent1n
senior tag
Hát igen, ebben van igazság. Mikor először megláttam a kábelét rögtön tudtam h vigyázni kell majd rá h meg ne törjön. Nem értem h ez miért jó. Sztem a Logitech G5-nél alkalmazott kábel sokkal szerencsésebb lett volna. Bár ahogy elnéztem az egeret (CH) szétszedve képeken, sztem az USB kábel csere nem megoldhatatlan. Ma végre kiprobáltam játékokban is az egeret. A House Of The Dead 3-ban, meg a Project IGI 2-ben Multiban. Tapasztalat: Pontos és halálos.Kicsit féltem a korábban emlegetett firmware hibáktól de idáig az ennyémnek semmi baja hál isten. Semmi lag nem volt. CS-t nem probáltam mert nincs meg de tervezem a beszerzését. Mivel több orán át játszottam vele 1huzamban a kényelméről is tok irni.Nem mondom h kényelmesebb mint a jobbkezes Logitech-ek(fogtam 1-2-őt) de NEKEM megfelel. A jobb gyűrűsujjam kicsit fájt elsőre de ahogy ráéreztem a számomra megfelelő fogásra, a fájdalom elmult. Ja amugy a fentebb leirt gondomat (szürkék a special keys alatti menük) más is tapasztalta a razerblueprints-en. Egy német srác vmi olyan választ kapott ha jol forditottam h ezeket a funkciokat a 6.09-es driverben deaktiválták és majd a későbbiekben aktiválják újra. Úgy legyen!
[Szerkesztve] -
Quent1n
senior tag
Egy kis aprosag: Nem tudja vki h a driverben h lehet kiválasztani a macro/key-nél a special key menupont alatti gombokat??? Mert nekem mindig szürkék....
-
Quent1n
senior tag
Hello!
Kösz a választ! Megvan az egér! 1szerüen fantasztikus.
Fölraktam hozzá a 6.09es drivert ami azt irja ki h a firmware-je 6.17es. Amugy first edition egér mégpedig a 9329es. Vmi eszméletlen kényelmes bár a jobb oldali gombokat valszeg balkezeseknek találták ki bár profilváltásra ok. Külsőre 1értelmü fejlődés a DB után. Az egész vhogy igényesebben néz ki sztem. halottam h ehhez már nincs kis lan-os taska, és most már látom h télleg nincs, de ez a legkevesebb, majd veszek hozzá vmit azt kész. Az árát maxmimálisan megére ha legalább 2-3 évig üzemelni fog.Egérpadom van egy pár régi gayi 500ft-os amiken faxán megy bár most épp az asztalon használom.Ugy vettem észre mindegy neki.Amugy tervezem h veszek majd egy razer egérpadot de most kicsit sokatt költötem (SennheiserPC 150+Copperhead=33e HUF), ami pénzem maradt az majd 1 webkamra kell. Leghamarabb márc.-ban tok hozzá nézni vmi padot.Amugy gondoltam h sokat számit 1 jo pad.(A DB-t Icematon probáltam de zavart h olyan nehéz a pad, meg picit surlodott rajta az egér.) Hibát még nem észleltem a CH-n de még nem játszottam vele. Win-ben 500 HZ-en megy(ennyit mért a mouserater is) meg 2000dpi-n. Az 1000hz nem ment de nem izgat mert a gépem nem tul uj es nem akarom h behuzza a sebességét. Sztem 500on is szuper. Egy játékba ugy is az a lényeg h a játékos milyen jo es csak aztán jön a felszerelése, legalábbis sztem... 
Na további minden jót!! -
-FreaK-
veterán
A Copperhead pont jobb 1 fokkal(vagy kettővel
)mint a Diamondback,annál ugyanis kicsit magasabb és szélesebb.Szerintem neked ez lesz a tökéletes választás
Szerk.: de ha most tudsz költeni rá akkor megéri venni hozzá egy minőségi padot is mert az is nagyban fokozza az élményt
(is
[Szerkesztve] -
Quent1n
senior tag
Hellosztok!
Holnap meglesz végre az egér
. Meg lesz mellé 1 Sennheiser PC 150 füles is ha már lud legyen...
Végül a Copperhead mellett döntöttem zöld ledekkel. Volt szerencsém kiprobalni a Diamondback Chameleont ami 1 szerüen fantasztikus volt. A fogasa picit fura volt de meg lehet szokni és NEKEM KÉNYELMES. Ha a CH csak 1 fokkal is jobb már megérte. A firmware gondokrol mostanaban nem olvastam, ugy tunik a 6.08 as driver es a 6.17b firmware
a nyerő kombi, le is szedtem őket már előre. Amugy a pixel-ből lesz. Majd holnap irok mik a tapasztalataim.
Ciao -
Quent1n
senior tag
Hi all!
Egeret szeretnék venni mostanában és a tanácsotokra lenne szükségem.Végigolvastam a forumot és eléggé vegyes képet mutatott (2nap alatt többet tudtam meg az egerek működéséről mint amennyit valaha szándékomban állt
)
Na szóval, én erre az egérre gondoltam zöld színben vagy a db magmára. Szempontjaim fontossági sorrendben: Pontosság;gyorsaság;kényelem(a kezem közepes méretű és a mostani egerem is szimmetrikus felépítésű);külcsín;tartósság Az ár most nem fontos mert 1 darabig(1 jó darabig
) nem szándékozom egérre költeni.Mit gondoltok melyik egér a jobb választás???? 1 összehasonlító tesztet már láttam de az sajna német volt, és én meg a német........
Most 1 regi szutyok A4 Tech SWOP 53 optikai egerem van de elég gáz.
Szoval sztetek melyik legyen? Külcsínre ez(copperh) jobban bejön de olvastam pár neg hozzászólást is. Amugy az egér nem csak játékra kellene hanem hétköznapi dolgokra is.
Válaszaitokért előre is kösz! -
DJ.Gróf
aktív tag
válasz
Cray Tyler
üzenetére
Ki mondta, hogy csak játékra kell?? És még így is töéletes játékra is!

-
junk_corp.
csendes tag
hi,
valaki meg tudná mondani hogy ez az egér mennyivel kisebb illetve könnyebb egy logi mx500-nál? szeretném már lecserélni valamire ezt a bumfordi 'lapátkéz' mx500-at.
tenksz. -
@rglaaf
veterán
sziasztok!! nos kaptam tesztre egy CH egeret de akadt egy kis probléma,akárhova dugom a 4 usb(régi 500mhz usb hack) közül sehol nem ismeri fel ,6.09diver felmegy ennek ellenére de a 6.17b FW már nem akar,viszont az FW frissítést végig tudom csinálni congratulations-ig rajta de a Razer configba már csak N/A van ezt nem értem, van valami megoldás erre?az első tapasztalatim az hogy FPS ben (UT2K4) még igy felemásan is brutál eddig MX-eim voltak 510,518,G5 de úgy érzem a CH odaver neki/k szal nekem jobban bejön.Viszont kis negativum hogy kicsit bizonytalannak érzem az egér mozgását de ez betudom az FW -hiányának amit majdcsak sikerül feltolni köszi elöre is a helpet:!!
-
pinnacle
nagyúr
Nekem Mantis Speed-em van,szerintem lassabb (komolyan mondom,hogy az asztalon jobban csúszik) mint a Steelpad S&S,viszont olcsóbb és skatezni sem kell.Mustárban 4800 Bruttó.
[Szerkesztve] -
DJ.Gróf
aktív tag
Jo akkor marada logitech!!
Bocs az off-ért! -
gyvi
csendes tag
válasz
Danielmagua
üzenetére
Nekem a balgombom lötyögött. Szétszedtem és összeraktam, és jó lett...

Amúgy ez érdekes mert több ismerősömnek (3-4 is használ CH-t) nem lötyögött.
Az összerakásra készülj fel, egy picit nehézkes...
Az tuti hogy a windows senset középre kell állítani, akkor lesz a legjobb (minden egérnél). Viszont részben BugBearnak is igaza volt, ugyanis registryben a 10-es érték felel meg a csúszka közepének
. -
DJ.Gróf
aktív tag
Nagyon gyors segítséget kérek!! Nem tudom eldönteni,hogy ezt vagy egy G7 egeret vegyek e?? az is 2000dpi ,de vajon menyit ront a sebeségén a rádios cucc?! kösz

-
BugBeaR
csendes tag
Hello megint!
Aki még nem tulaja egy Razer CH-nak de szeretne , az írjon levelet nekem és meg1ezünk!
Én inkább visszapártolok az 510-hez, jobban kézreáll 
-
oO7
őstag
ezt akartam hallani

köszike
-
BugBeaR
csendes tag
Ez mindg teljes értékű firmware. Azért béta mert ugye az oldalra csak bizonyos fázisokban kerül ki. Nem kötelezően kell hozzá új driver , mindig a legfrissebb csak ennyi a kikötés. Azért hívják őket bétának, mert mindig egy kicsi javítás történik és egyszerűbb bétázni őket, mintsem mindegyiket kirakni letölthetővé az oldalukra. Tehát a 6.17i is teljesértékű csak xy hibajavítást tartalmaz a G-hez képest. Személy szerint az i jelű az egyik legjobb.
-
oO7
őstag
Nekem egy olyan apró kis kérdésem lenne, hogy a 6.17g és a 6.17i között ''bétaságban'' van különbség ? mert ugye a razer oldalon csak a 6.17g van kinn a driverrel, de az 6.17i az akkor még nagyon béta fázisban van, vagy csak majd akkor raknak ki új firmware-t ha új driver is lessz mellé ?
[Szerkesztve] -
MarKoo
addikt
Nem tudom, hogy mi okozta, de mint írtam azt MSN-en is, sikerült megoldani a problémát. Egyébként most raktam újra a Windowst és nem hackeltem meg az usbport.sys-t, mégis megy 1000Hz-en a DX Mouse Rate Checker szerint.
A Steelpad S&S és SK között az a különbség, hogy az egyiken rajta van az SK Gaming logója. Kopni kopik, de véleményem szerint nem nagy mértékben. Most fogom kipróbálni a Razer Mantis Speedet hosszabb távon. Szövatpadon még sose játszottam, pedig lehet hogy kényelmesebb lenne.
-
Badb0y
addikt
válasz
HQ Johnnie
üzenetére
6.17i-t tedd fel és akkor jó lesz. Az a fájl a firmware fájl.
Gondolom frissíteni se tudod, azt meg így kell: [link]
[Szerkesztve] -
HQ Johnnie
csendes tag
Hi alll!! Jó rég nem jártam erre!! Tud vki vmi konkrét firmware ill drivert, amivel biztosan megszünik az a gondom, hogy minden egyes ujrainditásnál ne kelljen ki be huzogatni az egeret?? Már próbáltam az összes usb-vel meg mindennel
Volt e már vkinek ilyen és ha igen, hogy oldotta meg? PLS HELP!
Ui.: jah és mégegy kérdés: ha leszedem az adott firmware-t, akkor az s19-es kiterjesztésű fájl-al mit kell tennem? Néha nagyon lama vok
[Szerkesztve] -
BugBeaR
csendes tag
I see i see, már látom én is. Mikor erre kitértünk akkor még 6.14-t írtunk
Akkor kirpóbálom ezt is.
Igen , a tracking - reflex közt persze van átmenet a játékokon belül, tehát nem kizárólag egyfajta alkalmazható. Szerintem fontos szempont maga a játék is mikor választasz egeret. Pl. CH-t nagyon jó megtudod fogni és dobálni ami q4-nél lehetővé teszi a ''seprést'' (sweep) az egérrel így alacsonyabb sensivel is gyors maradsz. Egy Microsoft egérrel, izzadt kézzel már kicsit nehezebben megy ez ha nincs rajta grip set.
Erről a neg.acc-ról én is hallottam, de nekem ez sohasem volt zavaró, szerintem ezt simán megszokja az ember.
Amúgy érdekes dolgokat művel az egérke, bedugtam és a bios-ba nem volt billentyűzet
Utána összeakadt valamivel és nem volt hajlandó felismerni a driver, utána megoldottam az alaplap setupjából, de amúgy ez a kikapcsolok működés közbe dolog is szerintem megszakítási probléma és nem firmware. Legalábbis én erre lettem figyelmes.
A többi info-t köszönöm
-
Badb0y
addikt
-
-FreaK-
veterán
Ezzel nem egészen értek egyet.
A high sens nem feltétlenül jelent aim reflex játékot ahogy te írod,pl cs-ben is ismerek olyan embert aki nagy sensivel jáccik,nem is 1et.Ugyanez igaz fordítva is.Ezen kívül meg abszolút megszokás kérdése,én pl alacsony sens-el jáccom de nekem kéne a lehető legkisebb ellenállású pad,ezta a ''parkolást'' pár nap alatt megszoknám és alkalmazkodnék,gondolom mindenki így van ezzel.Szerintem nem sens és játék alapján kéne választani hanem pusztán az egyéni igényekhez alkalmazkodva,''kinek mi jön be'' alapon.Szvsz nem kell belekvereni a fenti dolgokat.
Sztem nézd meg még1x a razerblueprints-et mivel az igaz hogy ha lejebb veszed akkor minnél többet ignorál adatokat viszont ha fejlebb viszed akkor meg interpolálja a mozgást ami szintén nem jó mivel negatív gyorsulás lép fel,ahogy a lejebb rakott érték esetében is(illetve lehet h vmeik esetbe sima gyorsulás,másikban meg negatív,erre nem emléxem pontosan
).Tehát mindenképpen a középső-re kell tenni,közben már idézte is valaki ahogy látom. -
KBB
tag
Ezt David írta a itt: [link] (első hozzászólás vége)
''Always set your windows sensitivity to the middle; in Windows XP this is the 6th bar of the ''Mouse'' settings in the Control Panel.''
Meg még van egy Win sensi-t feszegető téma is, de ott is az jön le, hogy középen kell tartani.
Irreálisan kis sens nálad mit jelent?
Javítás: Link
[Szerkesztve] -
BugBeaR
csendes tag
razerblueprints.net -en szerintem ha megkéred David -t vagy Arwie-t akkor egyből dobják neked, mert jópárszor esett róla szó a régebbi firmware-k kapcsán is, de most így megnem mondom neked hol van a copperhead topicocon belül.
Jólvan, a kérdésem amúgy azért érdekes, mert VIA KT800pro chipsetes alaplapomat a héten kicseréltem nforce4-esre képkari csere miatt (pci-e). Onnantól ugyanazokon a felületeken deka rángás nem volt. Max akkor tudtam ''félrerántani'' ha irreálisan kis sens-nél próbálgattam. És akkor itt jön a nagy kérdés, vajon felület függő-e?
-
KBB
tag
Logikusan végiggondolva van igazság abban amit mondassz, mindez mit sem változtat szerintem azon, hogy a két pad megítélése továbbra is szubjektív marad.
Ahogy mondtad, a Razer megmutatja mire jó a pad, aztán mindenki arra használja, amire jól esik. Nekem Controll nem jött be, mert a sűrű szövetpadokhoz szoktam.
A Win sensi meg... háát... ha tudnál dobni erről egy linket érdekelne részletesen is, mert többfélét is hallottam már róla. Többen mondták, hogy 5 alatt ignore-ol, 5 fölött viszont redunáns adatokat hoz létre.
Legutolsó kérdés:
Ilyet a régi firmware-ekkel csinált (állítólag, én kapásból frissítettem).
A QPad-al is hasonló hibát csinál, de ott inkább ilyen ''hullámosan'', darabosan követte le a mozdulatot. -
BugBeaR
csendes tag
Ha kicsit belegondolsz előző eszmecserénkbe és elég sokat játszol olyan játékkal ahol tracking aim (pl. cs , rtcw , et , css ) -re van szükséged ugyanakkor már volt szerencséd többször q3 - q4 vagy ut2k4 instagibjéhez ahol reflex aim kell, belátod a razer elhatárolás lényegét. A low sense játékos ugye nagyot ránt tehát minnél nagyobb a súrlódás annál jobb, hiszen gyors mozgást kell hirtelen megállítani. Ha ez csúszna mint a jég, akkor soxor túlcsordulna és csak a csukló ''minőségén'' / finomságán múlna hogy ki mennyire képes kordában tartani az egerét. Viszont ha az egereddel küzdesz egy war alatt az bőven nem jó. Ezért jó nekik a control, ahol a ''nagy lyukak'' és az érdesebb felület precízebb parkolást eredményezhet. Ez a ''követő aim'' nagyfokú rásegítése.
Ellenben egy high sense játékos lassú de precíz mozgást végez tehát neki olyan pad a legjobb ahol minimális ellenállás van, ugyanakkor tökéletes precizióval követi a kezét így teszi tökéletessé a reflex aim-t. A ''speed'' ilyen szempontból tökéletes, hiszen minimális súrlódás mellett precíz.
Kb. ennyi a különbség a két pad között, viszont a méret egyértelműen marketing fogás. Így független attól, mi az alap specifikációja, használhatod mindkét fajtát akár low akár high sens-el. Ergo, ők megmutatják mire való eredetileg, aztán te eldöntheted hogy valóban arra használod-e, de nem kizárt hogy low sens játékosként mégis a speed felülete tetszik jobban példának okáért , úgy rányomod az egeret a padra, h a control-n túl lassú már, míg a speeden így ideális. (amúgy van ilyen haverom, alig 2 hónap alatt 0ázza a razer teflon talpait egy eXactmat-n
)
A win sensi dologba nem mennék bele, blueprints oldalán David-ék érthetően leírták többször is, hogy minnél lejebb teszed a windows sens-t annál többször ignore-ál adatokat így csak rontja a 2000dpi-t. Hivatalosan akkor használod full-n az egeret ha win és razer csúszka is 10-n van 1000hz 2000dpi mellett és a játékba állítod a sensi-t hozzá.
Viszont kíváncsi lennék az itt jelenlévő razer tulajoktól egy válaszra: volt nektek olyan alacsony sens-nél (win 5 - razer 1 ) hogyha megrántod az egeret nagyon gyorsan mondjuk egy 20cm-es szakaszon akkor az meghülyül ? fel le pattan majd megy tovább, paint-be lehet látni a legjobban ha vonalat húzol vele közben.
[Szerkesztve] -
Danielmagua
csendes tag
Hi! Mivel pár napja nem volt semmilyen aktivitás,így gondoltam nem off olom a témát azzal, hogy beteszem ezt a képet... :
Razer segítség puskaírásban, harmónika rulez...

[link] -
KBB
tag
* ''A padot azonban nem a szövet sűrűsége alapján osztották ketté hanem a felület súrlódása alapján,ha jól tudom''
Nem teljesen. Addig oké, hogy surlódás alapján osztották ketté, de a szöveg sűrűsége se ugyan olyan. Nézd meg a PH cikkjében a képet mekkora lyukak vannak a Controll szövetében.
* ''... ugyanis a low senses embereknek is kellhet a minnél kisebb tapadás mivel ők nagyobb távolságot húznak a padon és ugye gyorsabban.''
Igen, pontosan. Low sens-es nagyot ránt az egeren, minél kisebb az ellenállás annál könnyebb.
Azt, hogy a mantis veri a Qpad-ot csúszásban nem mondanám. Nekem volt Qpad-om és fájó szívvel váltam meg tőle. Meg kell mondjam, hogy számomra jobb az a felület... csakhát persze az egérnek nem volt jó, mert low sens-el darabosan követte le a mozdulatot. Többen itt esküdöznek hogy náluk jó, hát egészségükre
A Qpad + CH + skatez oda-vissza verte a mantis-t csúszásban. És itt a Speed-re gondolok. Ha CH-ra Skatez-t raksz és Mantis van alatta semmit nem ér, talán még rosszabb is, viszont a Qpad-al sokat dobott rajta, mert azon is eleve ilyan teflonos bevonat van a szövetén.
No igen, szóval high sens-esnek meg francér ekkora pad... ezt énse értem. Viszont nekem a Speed dobozán ez áll:
''...
2. Speed surface for low sensitivity gamers
...''
A honlapon is, meg mindenhol az ellenkezőjét hirdetik, szóval... azér mondom mindenkinek aki Mantis-t akar venni, hogy azt vegye amelyik jobban tetszik neki, próbálja ki, mer nagyon megkavarták a dolgokat és nem igaz, hogy egyik csak low másik meg csak high sens-es.
A PH cikkben is ezt írták róla: ''Rendkívül pontos célzást tesz lehetővé azoknak, akik gyorsabb sensitivityvel vagy nagyon gyors mozdulatokkal játszanak''
Tehát nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy melyik kiknek való... -
-FreaK-
veterán
Pontosan, mivel 2000dpi-s optikáról beszélünk ezért minnél sűrűbb a szövet annál jobb az optikának elvileg.Bár itt azért át kéne gondolni újra a dolgot kis és nagy sebességel történő mozgatás esetén(low sens ugye=nagy sebesség).
A padot azonban nem a szövet sűrűsége alapján osztották ketté hanem a felület súrlódása alapján,ha jól tudom.Viszont ez alapján meg vagyok benne biztos hogy jó az elgondolás ugyanis a low senses embereknek is kellhet a minnél kisebb tapadás mivel ők nagyobb távolságot húznak a padon és ugye gyorsabban.Én most speciel pont olyan padok keresek aminek a lehető legkisebb a tapadása.Ezek szerint a Mantis veri az eddigi bajnok Qpad-ot.Másik dolog amit nem értek hogy minek osztották kétfelé a dolgot low és high sens alapján mikor a high senseseknek negyedekkora pad is megfelel... vagy másik oldalról megközelítve akkor miért nem lett kisebb a high sens-es változat.. szal sztem nem gondolták át ezt igazán a Razer tervezői.. -
Dr.HeNTeS
csendes tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
A problémám megoldódott, mikor újrahúztam az XP-t...De lett 1 másik..ha kikapcsolom a gépet akkor tovább világít az egér, ha kikapcsolom a tápelosztót és újra bekapcsolom 5 mp múlva, akkor minden fa.. vagyis jó..
A.17-es Firm van fent
-
Danielmagua
csendes tag
NAh ez nem sikerült...
majd most
[link] -
Danielmagua
csendes tag
Üdv mindenkinek! Kedden megvettem a CH-t és nagyon-nagyon megvagyok vele elégedve!!! Ami azt illetti ég-és föld az előző egeremhez képest. Sajnos a jobb gombja kicsit lötyög, de úgy néz ki, hogy mindegyik razernak kell, hogy legyen valami kis baja... Szal Razerre fel!!!
A három kígyó közelről...
[L][url=http://www.kepfeltoltes.hu/view/060107/DSCF8941_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]
[/url][/L] -
deter
aktív tag
Hi!
Nekem is ilyen egerem van. De színtén vannak kisebb bajok vele. Elöször is a saját drivere nem érzékeli az egeret. Amikor állítani akarok, akkor azt írja ki hogy nics usb porton egér. És kattintasak OK-ra hogy újra scanelje. A másik bajom, hogy nekem is csak 500mhz működik.
Pedig ez már nem is FIRST EDITION...
UI: mellesleg exactmat-tal tökéletes hozzá...
[Szerkesztve] -
xXxPongi
aktív tag
Hello!
Tud valaki segíteni? Engem zavar a laser finomsága, és olyan progik keresek amivek gyengébre vehetem. (ez nem a sensre vonatkozik és haver mondta, hogfy pl mx 1000volt ilyen) -
KBB
tag
Igen és mivela Speed sűrűbb szövésű ezért több rajta az adat. Kb. fél órát lógtam pár hete a Pixel-esek nyakán és ezt teszteltem, hogy mi a különbség a két pad között, de érdemben nem sok.
A Win sensit meg szigorúan tilos a középértéknél feljebb emelni, mert akkora rágyorsít az egérre a win és nem azt kapod, amit kellene. -
BugBeaR
csendes tag
Értelek. Pont ez a lényeg, h minnél több adat legyen annál pontosabban állítod meg nagy gyorsulás mellett az egeret. Speednél az adatok ugye kevesebbek, lévén az anyag tömörebb és bár ez is sok, a control nagyobb precizitást nyújt elvileg. Ez amúgy egy szimpla optikai egérrel is tesztelhető, hogy a controlon lényegesen gyorsabban mozog ugyanarra a távolságra. Viszont ez a 2000 dpi szerintem pont a hátránya is a CH-nak. Próbáld meg a win sensit és a razer sensi-t feltenni 10-re és végig húzni az x tengelyen. kb. 0.5 - 1 cm-eket fog ugrálni a kurzor pont a pontos érzékelés miatt.
Hát ez minden csak profi megoldás nem egy hiend egértől 
-
KBB
tag
Hát ezzel nem teljesen értek egyet.
Nézd meg, hogy a Controll-on mekkora hatalmas lyukak vannak. Namost, azegér érzékenysége 2000 DPI (Dot / Inch) tehát 2000 pontot képes megkülönböztetni 1 Inch távolságon (kb 2,45 cm). Namost ilyen optikának még a Speed-en is nagyok a hézagok az anyag között, nemhogy a controll-on. -
BugBeaR
csendes tag
Ez tény, mivel a szövése ''durvább'' így több felület redő van amit érzékelhet az egér. Nos nekem pont ez a hátránya is, mivel alacsonyabb sensel játszom és az egér egyszerűen beránt egyet mikor gyorsan fordulnék. A speed-n kevesebb ''adat'' van és nem igazán fordul elő hasonló ''túlcsordulás'' az egér feldolgozó egységében így az ugrás sem tapasztalható.
-
assasin_bug
csendes tag
válasz
Dr.HeNTeS
üzenetére
megadtad neki a C:\Program Files\Razer\Copperhead\Firmware ill ha nem ide telepítetted akkor a te elérési utadat?
én töröltem az eszközkezelőben az usbs eszközt, mert elsőre nekem se ment, aztán mikor megint felismerte, már ment, de én rossz helyet adtam meg a firmwarenek
ab -
BugBeaR
csendes tag
Hello!
Aki még gondolkodik egérpad vásárlásban. Van számára egy alig használt Mantis Controlom. Mivel közben rájöttem hogy nekem inkább speed vagy annál ''alacsonyabb senses'' pad kell.
Szóval akit érdekel a bolti ár alatt, keressen bártan levélben.
-
adamsX
aktív tag
Hellosztok
Holnap jön meg a copperhead-em és arra lennék kiváncsi, hogy amikor megjön az egér akkor egyből frissíthetem rá a legújjabb firmware-t? -
Gábor vitéz
tag
válasz
assasin_bug
üzenetére
A MouseConfig nevű progit próbáltad már? Eredetileg a Boomslang-hez készült. De asjna Xp alatt nem az igazi; sehogy sem tudtam profilokat létrehozni benne...
[Szerkesztve] -
Drokthar
csendes tag
most talaltam,nem akartam uj topikot neki...
http://www.razerzone.com/wcg2005/
ennyit a g15,g5 es copperheadrol...
(mennyiert lehetne eladni g5 es g15-ot?)
kivancsi lennek h a fules jobb e a sennheiser 160 sk-nal....
-
KBB
tag
válasz
Dr.HeNTeS
üzenetére
Amikor benyomott gombal bedugod az egeret akkor egy usb eszköznek ismeri fel és ennek a driverét kell telepítened. Miután ezt feltelepítetted többet már nem kell.
Azt irtad, hogy telepítetted a cd-n lévő drivert és frissítetted. A frissítés előtt leszedted az előző drivert? A Razer mindig kihangsúlyozza, hogy távolítsuk el az előző drivert az új felinstallálása előtt. Gondolom nem véletlen van ez.
Más most hirtelen nem jut eszembe. Miután 0-ról fenn a friss driver nem lehet gond a frissítéssel se. -
Dr.HeNTeS
csendes tag
Hali Skacok!
Ma végre 1 Razer Chopper boldog (?) tulaja lettem, de sajna a firmware-t nem sikerál frissítenem.
Pedig mindent a leírtaknak megfelelően csináltam: Driver-t a telepítő cd-ről felraktam..frissítettem a legújjabb driver-re 6.09! Gondoltam frissítem a firmware-t rányomtam a frissítésre, kihúztam az egeret, gomb nyom, visszadug, elenged, no itt két variáció merűlt fel...eleinte nyekergett, hogy új hardwert talált. Betallóztam neki a (leírásnak megfelelően) C:\Program files\Razer\Chopperhead\driver...No itt azt mondta, hogy nincs megfelelő akármi és nem tudta telepíteni a drivert! Aztán isten tudja hogyan, de ez megszünt és a firmware telepítés FAIL!
Az eszközkezelőben az egeréknél HID szabványnak megfelelő egér van, a HID-nél meg ott van, h Razor Copperhead USB mouse és USB HID...
SRY a hosszúságért, de most mit kéne csinálnom vagy mit csinálok rosszúl??
-
CH4R1ie
csendes tag
Valaki nem tudja, hogy nem-e zavar be a többi USB-s eszköznek, ha az egér 1000 Hz-en megy, esetleg nem károsodhatnak valahogy? A billentyűzetemen azt vettem pl észre, hogy néha egy picit gondolkozik a bill és csak később üríti ki a buffere tartalmát. Van egy USB-s DVD íróm is. Azzal mit tud csinálni?
Ja és ez az 500 Hz 1000 Hz dolog: úgy vettem észre, hogy ezt a beállítást csak restart után alkalmazza. -
KBB
tag
-
GAlli
tag
válasz
xXxPongi
üzenetére
Anno kiprobaltam a copperhead et icemattal , meg proface uvegpaddal is ,
icemat kék volt proface fekete , ugyanolyan hasznalhatatlan volt , ha kifejezetten lassan huzod akkor nem hibaz , de ennyire lassan még windozban sem huzod , nemhogy jatekban , tehat uvegpaddal felejtsd el . -
assasin_bug
csendes tag
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
lehet profilokat létrehozni csak a váltás macerás.
gombra lehet állítani profilt de csak konkrét számmal pl: btn7 profil5
olyat viszont nem h btn7 next profil :-/
de a profilokban ugye külön állíthatod a dpi-t és a frekit is.
ez inkább különböző játékokhoz való konf...
az InrelliPoint pedig tényleg csak ms-sem megy , nem véletlenül ;-)
én is nagyon remélem h razre-ék is kitalálnak vmi ilyesmit, mert elég sokáig szeretném használni ezt az egeret és a kisujjam már most rendetlenkedik a 2 ''túloldali'' gombok miatt, mert kényleten voltam azokat is felkonfigolni :-/
ab -
Sev!er
aktív tag
Nem baj azért mgvárom az 5let

-
xXxPongi
aktív tag
hello!
Én is xeretnék cooperhead tulaj lenni
De csak akkor, ha tudtok segíteni. Mivel nekem savval maratott üveglapom van ami sima üvegszínú és úgymond ''utángyártott''
(nem speciál egérpadnak készül)
Olvastam a topicban, hogy üvegpadon nem az igazi, de bevallom őszintén többet nem ovastam utána, hogy esetleg valami fw frissítéssel, vagy az üvegpad szinezésével, stb.vel lehet e változást (javulást) okozni. Tapasztalat?
Vagy, ha most valami padot is kéne hozzá vennem, vagy kreálnom, akkor az valszeg mekkora +költség lesz kb. (sensektől eltekintve)
Előre is köcce (és kérlek nézzétek el, hogy olyat kérdezek ami valszeg már megválaszolást nyert, de a technika fejlődik, lehet a válaszok is mások lesznek)
-
Sev!er
aktív tag
januártól lehet kapni a Pixelben ha nem lesznek jó vélemények róla veszem a Mantist speedet.
-
-
Sev!er
aktív tag
nah szóval.akkor vagy a mantis SPEEd vagy a steelpad 5l de azt még nem lehet kapni

-
KBB
tag
Hi!
Pad ügyben csak önmagamat tudom idézni: [link]
Egyébként ami fontos: QPad-al van aki szív, van akinek jó. Én szoptam vele sokat.
Üveg padokon nem mondanám, hogy tökéletes.
Amin fixre jó az a Mantis. És az a pad ÓRIÁSI. Tipikusan low sens-es játékosoknak való és relative olcsó is.
Aztán az hogy Controll vagy speed én azt mondanám, hogy az amelyik neked jobban bejön. Én pozicionálásan nem éreztem olyan nagy különbséget, viszont a Controll-on olyan hatalmas hézagok vannak a szövetében, hogy brutális, olyan érzést kelt mintha szét akarna fesleni. Szóval nekem a Speed van, de szvsz ez is low sens-es pad, máskép minek ekkora?
Remélem tudtam segíteni. -
GAlli
tag
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
legujabb betas firmwarek mindig itt:[link]
-
Gábor vitéz
tag
Nem tudtok véletlenül egy olyan programot amivel (az IntelliPoint-hoz hasonlóan) programozni lehetne az egérgombokat és különböző profilokat lehetne létrehozni az egyes programokhoz?
-
Sev!er
aktív tag
AZ ár nems zámít csak legyen egy k***a jó padom gamehez!!!
-
Sev!er
aktív tag
Milyen padot vegyek hozzá? vagy a mantisra gondoltam (csak nem tom speed vagy a másik
) egyébként inkább low sensel játszok.vagy a steelpad 5lre gondoltam mert az kifejezetten lézeresekhez van -
Gábor vitéz
tag
Köszi a linkeket!
Közben e-maileztem Razer-ékkel (baromi gyorsan válaszoltak) ezügyben és megkaptam e-mailben a 6.17i fw-t. De ezután is ugráltak az értékek. Visszaírtam, és írta az ember hogy a Mouse Rate Checker program nem minden gépen működik jól (az övén sem), de nézzem meg ezzel: [link]
És tényleg! Stabil 1040Hz az átlag! Igaz akkor is ha 500Hz-re állítom. Mondjuk ez érdekes, de próbaképp visszadugtam az intellimouse explorert és arra 127Hz jelez, szóval úgy tűnik jól mér. -
KBB
tag
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
[link]
Itt vannak a friss bétás fw-k. -
rebi.
tag
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
[link]
nekem ez van !
és megy,nemtom mitől javúlt meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval12 hónap garanciával
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- Apple iPhone 17 Pro Max Deep Blue 256GB használt újszerű 100% akku (36 ciklus) garancia 2029.01.
- HP ElitBook 840 G10 netbook / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

pest vagy veszprem lenne jo. max varok ra 1-2 hetet. azt mondtak h hamar erkezik kek.

Most 1 regi szutyok A4 Tech SWOP 53 optikai egerem van de elég gáz.
Bocs az off-ért!

nem tudom alkalmaztatni azokat a beállításokat amelykhez hozzászoktam 
Akkor kirpóbálom ezt is.