- OLED monitor topik
- Steam Deck
- Acer notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Salkesz
lelkes újonc
Sziasztok!
Sambával megosztottam egy külső vinyót (legfrissebb Raspbian) aminek a 'pi' user a tulaja (-R) és Windows alatt is a pi jelszavával érem el. Most egyik családtag is használni akarja a vinyót, úgyhogy csináltam rá két külön mappát. Azt akarom, hogy az én mappámat csak én érhessem el, az övét meg csak ő. Csináltam neki egy külön usert, 'pi2' néven, a rendszerre is meg a Sambára is. A "directory mask" és a "create mask" mind a két megosztáson '0775'. A "chown -R" paranccsal belőttem, hogy az ő mappájának a pi2 legyen a tulaja, ennek ellenére mikor Windowsról próbáltam a pi2-vel elérni a mappát, akkor azt írta hogy nincs hozzáférési engedély. (A meghajtót hozzáadta, halvány ikonnal.)
Egyelőre úgy oldottam meg, hogy az ő megosztásánál megadtam, hogy "force user = pi", az enyémnél meg hogy "valid user = pi". Így ha az ő nevén próbálok belépni az én mappámra akkor a hozzáférés megtagadva, ő viszont bármit tud csinálni az ő mappájában. (Vissza is kellett chown-olni a 'pi' felhasználót a mappára, hogy tudjon írni is.)Ez működik, tehát nem tragédia ha minden így marad, csak ez ugye nyilván kerülőút. Nem vagyok egy Linux guru. Hogy lehetne úgy megosztani a mappákat, hogy az ő megosztását ne kelljen az én Raspbian fiókomhoz láncolni? (Persze ha külön meghajtókat kell használni, akkor egyelőre így hagyom, nem fogok ezért most vinyót venni.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Gamer PC , R7 7700X , RX 7800 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- GAMER ALAP! Intel i9-14900K / Z790 TuF / 32GB 7200MHz / 1TB Gen4 / 850w Gold!
- Bányász alaplapok és kiegészítők (RISER-ek, Stb.)
- Asus Rog Gamer PC /Ryzen 9 5900X/RX 7900XT/32GB DDR4/1TB M.2/beszámítás van
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged