- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Relatíve kompakt, "platinás" tápszörnyekkel gyarapodott az ASUS kínálata
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pvt.peter #40722 üzenetére
Szia,
Ma telepítettem első rpi4-emet
.
Pont ezzel szenvedtem az előbb, én azt érzékeltem, ha áramellátás miatt újraindul a masina akkor eltűnik a VNC. Most valahogy megy mobil applikáción is pc böngészőn is táp kihúz-visszadug után a csatlakozás. Olyan mintha nem lett volna auto start a vnc.Eredetileg MicroSD kártyáról telepítettem de szántam neki egy 125GB-os SSD-t,most azt nem találom, hogy hogyan tudnám csak az SSD-t használni minden tárolásra. Vagy a gyári 4GB ramot használja erre a célra? Kivehetem a kártyát és megy ugyanúgy?
-
válasz
UberMutant #40715 üzenetére
Próbáltam, sajna semmi kép. Most nézem a monitorom DVI kimenetes és ott a monitornál van egy DVI-HDMI átalakító, az nem lehet gond nem? Asztali pc-vel megy.
-
Sziasztok,
Életem első Pi4-ét telepíteném, de a monitoron semmilyen kép nem jelenik meg.
Indítás után villog a zöld led a Pi-n ami egy idő után megáll, és csak a piros világít folyamatosan.
HDMI kábelen a pi-hez kapott micro-s átalakítóval dugtam be a monitort. A monitor másik géppel megy, a Pi4 új. Van valakinek ötlete? MicroSD a Pi-ben a telepítővel feltöltve. Bill, egér, net bedugva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Autós topik
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest