Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Valami baja van a tápomnak
- Hobby elektronika
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
geogabcsi
üzenetére
Én ilyet nem mondtam.

Valójában azt nem értem, miért kell kikapcsolni? 2W-ot ha fogyaszt idle-ben, HALT állapotban sem fogyaszt sokkal kevesebbet.
Nálam két Pi2 teljesít szolgálatot mint médialejátszó, 0-24-ben bekapcsolva lógnak a tv mögött.
Nemcsak power és reset gombja van, hanem egy ACPI-hez hasonló kiegészítő áramkör is, ami ki és bekapcsolja a tápot. -
válasz
geogabcsi
üzenetére
Kikapcsolni sem lehet valójában, nem fogja áramtalanítani magát, mint egy PC, csak leáll a rendszer és a processzor HALT állapotba kerül. De tudok egy trükköt, ami működhet!

A pi3-nak van egy hasznos képessége: az 5-ös pin (GPIO3) GND-ra zárása kibillenti a HALT állapotból, és bebootol a rendszer. Ezt én használom is a retropie konzolomban, reset/boot gyorsgombot kötöttem rá, működik.
Egy tsop1738 vagy hasonló infravevő adat lábát rákötve tetszőleges infra távirányítóval bekapcsolható lenne HALT állapotból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 7500F / RTX 4060 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Asztali PC , R5 8400F , 1660 super , 16GB DDR5 , 512GB NVME
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkStation P3 Tiny MINI PC/i7-14700T vPro/32GB/512GB SSD/Nvidia T400 4GB/Új
- Gamer PC RTX 3060TI I7-9700k 16GB RAM 1 TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P30 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Kijelzőn beégés
- Kèszleten levő VGA-k! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Nálam két Pi2 teljesít szolgálatot mint médialejátszó, 0-24-ben bekapcsolva lógnak a tv mögött.