- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tényleg, arra nem is gondoltam, hogy az arduino-s megoldás nem teljes, hanem csak IEC busz emuláció. De ahhoz sem lenne indokolt Rpi3B mint alap követelmény, mert még a komplett Vice emulátort is el tudja futtatni teljes drive emulációval egy rpi1/zero, és még annyi tartalék van is benne, hogy kb 2,5x sebességgel tud futni warp módban.
Én az eredeti C64 + emulált drive helyett inkább a teljes emulációt preferálom, az általam épített gép a viszonylag lagos usb kontrollerek helyett közvetlenül GPIO-ra illesztett eredeti C64 joystick-okkal alig észrevehetően lagosabb egy eredeti gépnél, de lehet, hogy nem vagyok elég keményvonalas retro rajongó.
-
Nem rossz ötlet a cikk, mert elég sok mindent tudnék róla mesélni.
Csak az a baj, hogy szerintem kellene mindenféle fotó a készítési folyamatról, de semmit nem készítettem közben (elég sok gányolás is van benne, amit nem szívesen mutatnék meg túl közelről). Na meg cikket sem írtam még.
Ha tényleg érdekel, írok egy blogbejegyzést, azt sem írtam még, egyszer el kell kezdeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i7 asztali pc játszani, és sok másra, bomba áron!!!! Socket 2066 64GB 8GB VGA
- Eladó Gamer PC 14900K/192GB/5TB SSD
- Asztali PC , i7 6700K , RTX 2060 Super , 32GB DDR4 , 512GB NVME
- HP EliteDesk 800 G6 i5-10500T 4GB 128GB 1 év garancia
- Dell Precision 5810 Intel E5-1650 v3 128GB RAM 2x512GBHDD 1x512GB SSD Quadro K4200
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2227
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest