- Androidos fejegységek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én évek óta egy Thomson Box távirányítóját használom mindkét RPI3 esetében Kodihoz. [kép]
A beltéri soha nem volt a birtokomban, a távirányítókat kaptam. Viszont megvan rajta minden gomb ami kellhet. Iránygombok, ok, vissza, play, stb...
Illetve univerzálisan kezel 1db TV-t. Kényelmes, mert ha beltéri van kiválasztva a távirányíton akkor minden gomb annak a kódját küldi, de hangerő változtatásnál az univerzálisan beállított TV kódját. Vagyis nem kell eszközök között váltanom, hanem csak nyomkodom a gombokat. Olyan az egész, mintha egyetlen eszköz lenne a tv és a rasbperry.
PC/Linux használatkor még USB-s MCE infra vevőt használtam (egy kártyaolvasóval egybeépített verzió), de rpi esetében ez már macera lett volna, ezért átálltam a gpio portra csatlakozott IR diódára (kb 300ft)
Lirc lazán lekezeli, bármilyen távirányítót képes megtanulni és megy vele a kodi a lircmap beállítással.Elméletileg MCE Receiver-el is megy és MCE távirányító azonnal használható. Egyéb távirányítóra tanítani kell tudtommal.
-
Madoc
veterán
Ajánlom figyelmedbe, igaz nem ezt kérdezted, de ez szuper!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC v5 , R5 8400F , RX 5700 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Intel Core i9-9900K, Gigabyte Z390 AORUS Master, Noctua NH-D15
- Ryzen 7 kezdő 1080p játszós konfig
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B660M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax STORM Black Adata 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

wassermann