Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple asztali gépek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem akarom elkiabálni de most működni látszik. (#38476) 0519 leírása tűnik úgy hogy jó.
Feltettem SD kártyára és HDD-re is ugyan azt a rendszert Raberry Imager-el. Elindítottam mind a két rendszert, hogy a helyére kerüljenek a fájlok és meglegyen az első boot. Utána az SD kártyáról bootolva töröltem a HDD root partícioját cfdisk-el és létrehoztam egy 64GB-os új partíciót rootnak és a maradékot a megosztásnak. Ezek után mind a két meghajtót ext4-re formáztam. Végül csak az SD root meghajtó tartamát kellett a HDD root-nak szánt meghajtójára másolni, plusz a HDD-n lévő fstab-ba beírni a HDD root PARTUUID-jét, mert ez még az SD-re mutatott, plusz hozzá kellett adni a megosztás meghajtó PARTUUID-jét. Mivel az usb boot is működni látszik, így SD kártya nélkül elindult úgy ahogy azt már jó pár napja szerettem volna.
Köszönöm az útmutatásokat, mert mindenképpen ezek segítettek, hogy a végén a sok különálló segítségből és netes keresgélésből összeállni látszi az elképzelésem.

-
Új hozzászólás Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Építő/felújító topik
- Bundle topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Mikrotik routerek
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

wassermann