-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
designREX
tag
válasz
Oldmobil #3742 üzenetére
Szia.
Az lcdre én ezt ajánlom.
Elég kevés pint használ el.
http://www.tech-fruits.com/archives/4388
a 16x2 soros kijelzőt vaterán vettem 900 ft-ért
Most rendeletem egy 20x4 soros kijelzőt hozzá
Nekem autóba van beépítve, fm transmitterel, infra vevővel és egy tp-link usb wifi stickkel.
A wifin kommunikál az androidos appal a telon és a tableten, ha beállok a ház mellé akkor bentről még a hálózaton is látszik rendesen és tudom frissíteni a zenéket stb...
Androidos telefonról irányítom, vagy tabletről.
A távirányító is szépen működik vele.
Tervbe van még egy 5 vagy 7 colos kijelző is hogy az xbmcen filmnézés is lehetséges legyen.
Nekem a rendszer az xbian volt az elég gyors betöltése miatt. -
tg44
csendes tag
válasz
Oldmobil #3742 üzenetére
GPIO gombok: Alapból a gombokat illeszteni és kezelni nem nagy meló, a kérdés inkább az, hogy a lejátszóhoz hogy jut el hogy ez egy ilyen üzenet. Ha van parancssorról vezérelhető daemon a lejátszóhoz akkor sima ügy, kb 20-25 perc a szoftveres részt megírni a hardverest mondjuk én nem csináltam még, de venni kell hozzá gombokat meg esetleg ellenállásokat és annak is működnie kellene egyszerűen.
GPIO képernyő: Láttam leírásokat, lehet hogy shieldet lehet is kapni ami tudja ezt, összességében ha találsz rá tutorialt nem lesz nehéz, ha nem akkor elég sok időt lehet vele szórakozni sztem.
Szerintem az oprendszer mindegy, én raspbianhoz illesztettem ledet meg nyomógombot szoftveresen (hardveresen tőlem 60km-re volt a cucc, és skypon jött a debug h most világít vagy nem
), az abszolút nem volt bonyolult, szerintem openelec-re és raspbmc-re is megkapod ugyan azt az interface-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Classic / Xbox 360
- Építő/felújító topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest