- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Módosítana a CHIPS-törvény kifizetésein a Trump adminisztráció
- Egy friss tanulmány szerint az AI-ban utazó cégek 95%-a csak elégeti a pénzét
- A frissített, béta verziójú NVIDIA Apphoz készült az új GeForce driver
- Gondnokság alá helyeztetnék a Google Chrome böngészőt
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
qbittorrent legfrissebb verzióját nem tudom feltenni csak egy korábbit repositoryból (remélem jól írom a nevét). Ahhoz, hogy legfrissebbet feltegyem, le kell fordítani a libtorrentet. Leszedtem, kicsomagoltam, majd egyik parancsnál a linkelt hibát dobja. Ez alapján csináltam: [link] és a libtorrent fordításnál jön a hiba erre a parancsra:
./configure --disable-debug --enable-encryption --with-boost-libdir=/usr/lib/arm-linux-gnueabihf --with-libiconv CXXFLAGS="-std=c++14"
-
Keem1
veterán
Igen, egyértelmű az üzenet, csak nem értettem. A /media/ssd alatt minden pi:pi owned és 0777 a jogosultság.
Viszont nem tudom, hogy ideiglenesen-e vagy végleg, de a minidlna config fájljában a usert és a groupot is root-root-ra állítottam az eddigi minidlna user helyett. Így most működik.
Furcsa, mert roottal ugye hozzáfér, de azt gondoltam volna, hogy a 0777 miatt amúgy is fog. Bár lehet az is megoldotta volna, ha simán pi:pi-re állítom root:root helyett.
Na mindegy, most működik.
Ja, és van egy másik dlna megosztásom, ami a memóriakártyán van, same owner, same rights (hisz ugye az sd kártya kezdettől fogva ext4), és az eddig is jó volt. Csak az ssd csesződött el akkor, mikor átkonvertáltam exFAT-ról ext4-re.Holnap megpróbálom az általad leírt parancsot és visszállítom a usert is. Meg elolvasom a linket is
Köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- A játékfejlesztők közel 90 százaléka AI-ügynökkel dolgozik
- E-roller topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Google Pixel topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Milyen TV-t vegyek?
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- További aktív témák...
- Samsung Tab S9 FE 5G 128GB Csak kipróbált! Jótállás: 2026.11.17.-ig
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest