-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
azbest #26213 üzenetére
Csak hogy világosan láss a vak raspi sötétségben, az armbian rendszerre közel 3300 alkalmazást lehet telepíteni a hivatalos repoból
raspire fele sincs
ráadásul raspire nincs frissíthető naprakész rendszer,orange pi-re ubuntu 16.04.2 lts arm verziót viszont frissítik
ha lett volna ilyen rendszer raspi3b-re olyat veszek, de mivel nem találtam 3hét keresgélés után így maradt az orange pi, arra 5 perc keresés elég volt
akinek hobbira kell egy ilyen mikropc az nyissa ki s bukszát,mert rohadt drága a raspihez minden...az orange pi-t nem kimondottan fejlesztéshez tervezték hanem napi használatra, a raspi-k inkább IoT fejlesztésekhez, nem hiába rakható rá akár win10iot is, ellenben orange pi-re szerencsére nincs ilyen
olvasgattam teszteket is, egy allwinner h3-al szerelt orange pi simán ott hagyta sebesség tesztben a raspi3b-t, tehát nem tudom miért is vagy kiadva ezen
fogadd el tényként hogy egyes orange pi-k erősebbek a raspi3b-nél...ezt nem csak én állítom,hanem sok teszt is bizonyítja
akár tetszik,akár nem... Mivel nekem asztali gépet váltott ki egy ilyen mikropc, fontos volt a frissíthető oprendszer és alkalmazás készlet...
Crvsh3R mivel kimondott orange pi topik,így ez áll hozzá legközelebb,kizárásos alapon. Mellesleg korábban lehet gyér volt a támogatás,mára már nem az
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged