- OLED TV topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házi hangfal építés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- 3DMark Vantage eredmények
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- DUNE médialejátszók topicja
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
azbest #15109 üzenetére
Na, találtam is erről valamit:
"Identification of Multiple Cards:
Up to 30 MultiMediaCard™ can be used on the same bus. The method of selecting the card to be accessed from among a number of cards is as follows for each mode.
1.MMC mode
In MMC mode, in order to select a particular card for access from among a number of cards, a relative address RCA (relative card address: see section 2.4, Registers) corresponding to a unique name is assigned to each card during the identification procedure, and a card is selected by specifying this relative address.2.SPI mode
In SPI mode, a chip select signal (CS) is connected to each card, and the card to be accessed is
selected by asserting the chip select signal for that card to the low level." -
RoundRobin
aktív tag
válasz
azbest #15109 üzenetére
"Remélem nem arra gondolsz, hogy úgy címzed a kártyákat, mint a memóriánál vagy flashnél a modulokat."
Nem, dehogy. Tudom, hogy mit csinálok, ne aggódj.
"az utasításokra sem teljesen egyformán reagálnak a különböző gyártók kártyái vagy akár sorozatai. "
Ezért is fogok azonos kártyákat használni. Sőt, tervezem, hogy tartalékba is veszek 3-4 pluszt. Amúgy is, rosszul írtam, mert 2500 a 16-os pendrive volt, a 16-os maxell SD csak 1840 Ft-ba került. Tehát egy 64 GB-os tár összerakható 7360 Ft-ból.
Egyébként lehetne teljesen különböző kártyákat is használni, de akkor az időzítéseket meg kellene nyújtani, ebből következően a rendszer lassabb lenne.A linket ismerem, de azért köszönöm.
A Chan féle fat filerendszert sokan ismerik és sokan használják is.
Arduino, ha eredeti, akkor cortex m3-magos sajnos elég drága. Ennél tudok olcsóbbat. Ennek kapcsán én is adok egy linket. Íme:Amit ezen az oldalon látsz, annak javát az aliexpressen meg lehet venni pár dollárért.
Pl. ez (ARM Cortex M3 base board) 5 dollár:
De én inkább ezt fogom használni, legalábbis valószinűleg, mert ezen már ott van az RJ45-ös csati, nekem csak egy piggy-boardot kell csinálnom, amire a kártyafoglalatokat teszem, meg egy elemtartót az RTC-nek. Ez sem túl drága, olyan 12 USD körül van:
---
Ja, még ezt lesd meg. Most találtam:
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házi hangfal építés
- SörcsaPH!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest